Isfarë është Port Forwarding dhe Si të Port Forward në vitin 2020


Qasja në çdo informacion që dëshironi në internet ndërsa ruajtja e anonimitetit tuaj dhe shpejtësia e lidhjes mund të duket si një kërkesë relativisht e thjeshtë. Ju duhet të jeni në gjendje ta bëni me lehtësi Luaj Video lojera me shokët tuaj, hyr në desktopin tënd nga larg, dhe kontrolloni llogaritë tuaja bankare në intimitetin. 

Fatkeqësisht, këto detyra nuk janë gjithmonë aq të lehta në praktikë. Hakerët, agjensitë qeveritare dhe kriminelët kibernetikë mund të jenë në gjendje të lexojnë dhe të ndjekin çdo veprim tuaj me tregues të caktuar në internet.

Në të njëjtën kohë, disa sisteme mund t’ju ndalojnë ekzekutimi i serverave që dëshironi, ngre shpejtësinë e lidhjes suaj, ose të ju pengojë hyrja në informacione të caktuara kur jeni jashtë rrjetit tuaj lokal. 

Përcjellja e portit mund të ndihmojë në zgjidhjen e këtyre dhe problemeve të tjera. Mund të të japë më shumë kontroll mbi pajisjet dhe serverat tuaj kështu që ju mund t’i vendosni ato për t’u përshtatur me preferencat tuaja.

megjithatë, dërgimi i portit përfshin rreziqe të caktuara dhe eshte më efektive kur çiftohet me sisteme të tjera të teknologjisë së lartë. 

Më poshtë, ne shpjegojmë bazat e përcjelljes së portit. Ne kalojmë sipër pse, kur dhe si ta përdorim atë, dhe si të transferoni përpara me një VPN.

Si funksionojnë Portet e Internetit?

Për të kuptuar plotësisht se si funksionon përcjellja e portit, së pari duhet të kuptoni çfarë është një port online. Në thelb, interneti përdor etiketa të ndryshme për të drejtuar trafikun në internet në destinacionin e duhur. Një port është një nga këta shënues.

Konkretisht, a numri i portit përshkruan shërbimin e saktë të internetit që dëshironi të përdorni.

Për shembull, Port 80 hyn në informacionin HTML, siç janë faqet në internet që fillojnë me “http”. Port 17 hyn në Kuotën e ditës dhe Port 25 arrin në email. Në të vërtetë ka 65,000 porte për të zgjedhur në internet.

Sapo një porti të caktohet një funksion, ai zakonisht nuk ndryshon. Në këtë mënyrë, portet janë lloj si kanalet televizive apo radio. Pavarësisht nga televizioni apo radiotelevizioni nga i cili keni hyrë në kanal, e akordoni atë në të njëjtin numër.

Pra, si i përdorni këto porte? Kur shkoni në internet, keni dy adresa të ndryshme IP (Internet Protocol): një adresë IP publike dhe një adresë IP private.

Pothuajse të gjithë ata që janë mjaft teknik për të parë, munden gjeni adresën tuaj IP publike. ISP-ja juaj (Ofruesi i Shërbimit të Internetit) ju jep këtë adresë IP. Adresa juaj publike publike drejtpërdrejt dërgon dhe merr informacione nga adresa të tjera publike IP në internet.

Përdoruesit e tjerë mund të përpiqen të lidhen me ju në këtë adresë, dhe në varësi të mënyrës se si ju kërkoni në internet, disa njerëz mund të jenë në gjendje të shohin aktivitetin tuaj në internet duke parë me cilat faqe interneti ka ndërvepruar adresa juaj publike publike.

Siç sugjeron emri i saj, juaj adresa IP private në mënyrë tipike nuk është e disponueshme për publikun. Ruteri juaj e përdor atë për të drejtuar trafikun drejt dhe nga kompjuteri juaj specifik brenda rrjetit tuaj lokal.

Për dallim nga adresa juaj IP publike, tuaj Adresa IP private vetëm nuk mund të lidhet me sukses me faqet e internetit ose pajisjet e tjera në internet. juaj adresa IP private i dërgon kërkesat e saj përmes adresës suaj publike IP për të marrë informacion.

Ndërsa tableti, desktopi dhe kompjuteri juaj të gjithë do të kishin të njëjtën adresë IP publike, çdo pajisje do të ketë adresën e vet private IP. Zakonisht, adresa juaj private IP përbëhet nga adresa juaj publike publike me një ose më shumë shifra të shtuar në fund. 

Pra, e juaja adresa IP publike është identifikuesi i rrjetit tuaj gjerësisht i disponueshëm, juaj adresa IP private është numri unik i lidhur me një pajisje specifike në rrjetin tuaj, dhe porti është numri që i tregon ruterit tuaj cili shërbim specifik në internet ju doni të lidheni me.

Si funksionon rrjeti juaj

Në thelb, juaji ruteri shërben si një shtresë e mesme mbrojtëse midis pajisjes suaj dhe internetit.

juaj adresa IP private dërgon kërkesa te ruteri juaj, e cila pastaj i transmeton ato në portin e saktë. Ruteri juaj gjithashtu merr përgjigjet për kërkesat tuaja në internet, atëherë dërgon informacionin që merr përsëri në adresën tuaj IP private.

Përveç kësaj, shumë ruterë vendosin automatikisht firewall për të filtruar atë që ata konsiderojnë të trafikut të rrezikshëm dhe bllokoni disa porte për të mbrojtur pajisjet me të cilat lidhen. 

Kjo do të thotë se kërkesa të caktuara mund të ngecen në nivelin e ruterit, duke mos transmetuar asnjëherë informacion midis pajisjes tuaj specifike dhe shërbimit të internetit që keni kërkuar formularin e të dhënave.

Në mënyrë të veçantë, ajo që priret të ndodhë është ajo ruteri juaj thjesht nuk lejon që disa kërkesa të jashtme të internetit të hyjnë në pajisjen tuaj. Kjo do të thotë që ju mund të mos jetë në gjendje të përdorë disa veçori dhe shërbime të internetit, siç janë lojrat në internet, kontrolli i largët nga desktopi dhe më shumë.

Për më tepër, në disa raste, ky proces i rrugëzimit mund ngadalësoni shpejtësinë e lidhjes tuaj, mos ju lejoni të bëni kopje rezervë të skedarëve tuaj sa më lehtë dhe e bëni më të publikuar historinë tuaj të shfletimit. 

me përcjellja e portit, ju mund të merrni kontrollin se si rrjeti juaj drejton informacionin në dhe nga pajisjet tuaja.

Transporti 101

Siç e shpjeguam më lart, mënyra e paracaktuar që janë vendosur shumica e rrjeteve kompjuterike mund të jetë disi kufizuese.

Nëse dëshironi hyr në tavolinën e punës në shtëpi ndërsa jeni duke udhëtuar jashtë vendit, Luaj Video lojera me miqtë tuaj, ose shfletoni në internet më shumë në mënyrë anonime, ju mund të mos e doni mënyrën e konfigurimit të rrjetit tuaj.

Për fat të mirë, mundeni ndryshojeni atë me port forwarding. Kjo teknikë në thelb i thotë ruterit tuaj që gjithmonë të pranojë kërkesa për porte specifike dhe t’i përcjellë ato në adresën IP private të pajisjes tuaj specifike. 

nga duke specifikuar ruterin tuaj që trafiku në porte të caktuara është në rregull të kaloni, ju në thelb i jepni ndonjë trafiku i internetit në adresën tuaj IP publike në ato porte një rrugë të drejtpërdrejtë në një pajisje të veçantë brenda rrjetit tuaj.

numrin e portit që keni identifikuar sa më e sigurt për të kaluar trafikun nga bëhet një lloj i kyç në adresën tuaj IP private. Nëse shërbimet, përdoruesit ose adresat e tjera të IP e dinë dhe përdorin kodin e duhur të portit, ata mund të futen direkt në pajisjen tuaj.

Do të ishte e ngjashme të thuash për durimin tuaj se dëshironi që ai të dërgojë gjithmonë pako me harqe të kuqe në derën tuaj të përparme, në vend që t’i lërë ato në kutinë tuaj postare ose madje t’i hedhë ato si të dyshimta. Miqtë e tu që e dinë që e keni të vendosur këtë sistem mund t’ju dërgojnë letra dhe dhurata me harqe të kuqe nëse duan të siguroheni që t’i merrni ato.

Sigurisht, logjistika e përcjelljes së portit (të cilën do t’ju ​​drejtojmë më poshtë) janë pak më të komplikuara. Sidoqoftë, koncepti themelor është mjaft i thjeshtë: ju tregoni ruterit tuaj që të lejojë që trafiku i caktuar i internetit të shkojë direkt në pajisjen tuaj nëse ai ka numrin e duhur të portit bashkangjitur asaj.

Tofarë duhet të përdorni Forwarding Port For

që nga përcjellja e portit ndryshon rrënjësisht mënyrën se si rrjeti juaj ndërvepron me kërkesat në internet, ofron shumë përfitime dhe përdorime. Ti mundesh shfrytëzoni përcjelljen e portit për:

 • Lidhu me serverat e lojërave video.
  Një nga arsyet më të zakonshme përdoruesit duan të mundësojnë dërgimin e portit në mënyrë që ata të mund të luajnë lojën e tyre lojëra video të preferuara në internet. Ndonjehere, ruterat do të bllokojnë trafikun e internetit nga serverat e lojrave, pasi i shohin këto lidhje si potencialisht të pasigurta. Në mënyrë të ngjashme, nëse lojtarë krijojnë serverat e tyre privatë kështu që ata mund të luajnë me miqtë e tyre, të tyre ruterat mund të mos i njohin numrat e porteve, të cilave serverët janë bashkangjitur. Përcjellja e portit mund t’ju ndihmojnë juve dhe miqtë tuaj lidheni me serverat tuaj të preferuar dhe kënaquni të luani së bashku. 
 • Servers dhe aplikacione pritëse për botën për të parë dhe përdorur.
  Më shumë përdorues të teknologjisë mund të dëshirojnë vendosni servera dhe aplikacione për miqtë e tyre, familjen, apo edhe përdoruesit e internetit në përgjithësi për t’u kënaqur. Sidoqoftë, nëse këto janë të lidhura me porte të panjohura, puna juaj e vështirë kurrë nuk mund ta bëjë atë të kalojë ruterat e tyre mbrojtës. Transportimi i portit mund mësoni ruterat që lejimi i të tjerëve të vizitojnë këto faqe dhe shërbime është i sigurt dhe duhet të lejohen. 
 • Përmirësoni shpejtësinë e lidhjes tuaj.
  Siç kemi përshkruar më lart, juaji ruteri zakonisht rendit trafikun e internetit për të përcaktuar se cilat kërkesa janë “të sigurta” për të dërguar në adresën IP private të pajisjes suaj. Përveç që janë potencialisht të prirur ndaj gabimit dhe kufizues të panevojshëm, metodat e routerit mund të kërkojnë kohë. Duke vendosur përcjelljen e portit, mundeni menjëherë drejtoni trafikun në internet në pajisjen tuaj, duke shpejtuar lidhjen tuaj. Kjo mund të jetë veçanërisht e dobishme për aktivitetin e rëndë bandwidth në internet, siç janë lojrat, transmetimi, përrua, ose ekzekutimi i aplikacioneve komplekse.
 • Mbroni privatësinë tuaj në internet.
  aspekti i përcjelljes së përcjelljes së portit mund të jetë gjithashtu e dobishme nëse dëshironi mbroni informacionin tuaj të ndjeshëm në internet. nga duke kërkuar që trafiku në internet të ketë çelësin e duhur para se të dërgohet në adresën tuaj IP private, mund të siguroheni që vetëm ata me të dy adresën tuaj publike publike dhe numrin e portës tuaj mund të hyjnë në pajisjen tuaj. Përveç kësaj, kur çiftëzohet me teknika të tjera, përcjellja e portit mund të jetë në gjendje të përcjellë kërkesat e internetit të dërguara në një adresë IP dhe port në një adresë tjetër IP. Vendosja e këtij lloj sistemi mund të ndihmojë maskoni adresën tuaj të vërtetë në internet, Pra ti mundesh shfletoni më shumë në mënyrë anonime. 
 • Qaseni praktikisht në desktopin tuaj.
  Nëse dëshironi të përdorni një makinë virtuale dhe pritni desktopin tuaj në re, ju mund të duhet të vendosni përcjelljen e portit në mënyrë që të mundeni tërhiqni informacionin tuaj në çfarëdo pajisje ju zgjidhni të përdorni atë. Me përcjelljen e portit, mundeni tërhiqeni desktopin tuaj virtual nga çfarëdo adrese IP private që e ruan atë pa ndërhyrë ruteri juaj. 
 • Rezervoni skedarët tuaj.
  Ashtë një ide e mirë për të ruani kopje të skedarëve tuaj më të rëndësishëm në disa lokacione të ndryshme në internet. Sigurisht, pasi të keni bërë këto kopje rezervë, do të duhet të jeni në gjendje hyr në mënyrë të sigurtë, në mënyrë ideale nga çdo pajisje, kudo. Duke vendosur përcjelljen e portit dhe ruajtjen e një kopje rezervë në adresën tuaj IP private, mund të siguroheni që mundeni tërhiqni të dhënat tuaja më të rëndësishme nga kudo ku jeni, për sa kohë që ju e dini tuaj adresa IP publike dhe numri i duhur i portit.
 • Lidhu me VPN-në (Virtual Private Network) nga larg.
  Nëse keni një VPN e instaluar në ruterin tuaj në shtëpi, mund të keni telashe për të hyrë në veçoritë e tij nga distanca. Përcjellja e portit mund t’ju ndihmojë të shijoni të gjitha shpejtësitë, privatësinë dhe veçoritë e sigurisë së VPN-së tuaj, ndërsa nuk jeni jashtë shtëpisë duke siguruar një lidhje e shpejtë, e sigurt me adresën tuaj IP private. 

Këto janë vetëm disa nga aplikacionet më të njohura të përcjelljes së portit. Duke pasur parasysh vlerën dhe shkathtësinë e kësaj procedure të rrjetit, ka ndoshta shumë mënyra të tjera për ta përdorur atë.

Forwarding Port dhe Siguria në internet

Përcjellja e portit mund të ketë si efektet pozitive ashtu edhe ato negative në sigurinë tuaj në internet. Nga ana plus, siç kemi diskutuar më lart, mund të ndihmojë mirëmbani sigurinë tuaj në internet duke siguruar vetëm tuajin informacion për IP adresën private për përdoruesit e Internetit me “çelësin” e duhur të portit.

Kur kombinohet me sisteme të tjera, ajo mund të ndihmojë gjithashtu të fshehni adresën tuaj IP publike nga agjencitë qeveritare, kriminelët kibernetikë dhe të tjerët që mund të dëshironi të spiunoni aktivitetin tuaj. 

Përveç kësaj, përcjellja e portit mund të ju ndihmojë të mbroni ju kundër sulmeve të shpërndara të mohimit të shërbimit (DDoS). Gjatë një sulmi DDoS, hakerat serverat e përmbytjes me trafik në internet për t’i bërë ato të rrëzohen.

Ky lloj i krimit në internet është më e vështirë për t’u ekzekutuar portet për të cilat keni ngritur përcjellja e portit, që nga sulmuesit do të duhet të dinë jo vetëm e juaja adresa IP publike, por numrin e saktë të portit, gjithashtu.

Sidoqoftë, përcjellja e portit vjen me disa rreziqe të mundshme për sigurinë në internet. Vendosja e përcjelljes së portit siguron një pika e hyrjes në adresën tuaj IP private dhe informacionet e pajisjes nga interneti më i gjerë.

Edhe pse nuk ka gjasa, është teknikisht e mundur që dikush jo i besueshëm mund të kuptojë protokollin tuaj të përcjelljes së portit. Nga kjo pikë, një haker i njohur mund të jetë i aftë përdorni adresën tuaj IP publike dhe numrin e duhur të portit për të hyrë në kompjuterin tuaj, për t’ju spiunuar dhe për të vjedhur informacionin tuaj. 

gjithashtu, disa konfigurime të përcjelljes së portit përfshijnë kriptimin e paketave të të dhënave të dërguara përmes dërgimit të portit me Secure Shell (SSH) ose protokolle të tjera, por kjo është jo gjithmonë një kërkesë.

Nëse informacioni juaj nuk është i koduar, mund të jetë më lehtë për të gjurmuar, sidomos pasi të keni ekspozoi portin duke vendosur përcjelljen e portit. 

Protokolli i dërgimit të portit Plug and Universal Plug (UPnP) është i thjeshtë për tu vendosur dhe lejon pajisjet të konfigurojnë automatikisht përcjelljen e portit, por duke përdorur këtë teknikë mund t’i vendosë pajisjet tuaja në rrezik edhe më shumë sesa dërgimi i rregullt i portit. Përdorimi i UPnP mund ta ekspozojë kompjuterin tuaj malware ose sulme të tjera kibernetike.

Përveç kësaj, si një sistem i automatizuar, UPnP jo gjithmonë mund të vendosë përcjelljen e portit me masat e duhura të sigurisë në vend, duke krijuar edhe më shumë probleme të sigurisë në internet.

Me pak fjalë, përcjellja e portit ka edhe të mirat dhe të këqijat kur bëhet fjalë për sigurinë në internet. Meqenëse është një qasje e konfigurimit të rrjetit, sa e sigurt varet nga ajo si e përdorni atë dhe cilat strategji të tjera i kombinoni me të.

Për shembull, duke përdorur vetëm UPnP mund të jetë i pasigurt, por kombinimi i dërgimit manual të portit me një mundësi të sigurt si një VPN zakonisht do të ishte mjaft i sigurt. 

Port Forwarding vs një VPN

VPN dhe përcjellja e portit shpesh diskutohen së bashku që nga të dy ndikojnë në mënyrën e funksionimit të rrjetit tuaj.

Ata janë gjithashtu të ngjashëm në atë që munden drejtpërdrejtë trafikun e internetit për t’u përshtatur me preferencat tuaja, dhe ata mund të dy ju ndihmojnë të përdorni informacione në internet nga distanca. Sidoqoftë, krahasimi në thelb ndalet këtu.

Përcjellja e portit modifikon vetëm një aspekt se si funksionon rrjeti dhe ruteri juaj. Kjo lejon të dhëna në internet nga një lloj shërbimi i veçantë për të ardhur në dhe nga adresa IP private në një pajisje të vetme duke hapur një port specifik në ruterin tuaj. Ky është një potencialisht shumë e dobishme, por relativisht e ngushtë rregullim.

Në të kundërt, VPN-të ripërpunojnë mënyrën e funksionimit të rrjetit tuaj në nivele të shumta. Para së gjithash, a VPN transporton informacione përmes një procesi të sofistikuar të quajtur tunneling.

Ndonjehere, njerëzit i referohen përcjelljes së portit dhe tunelit në mënyrë të ndërsjellë, por ato janë jo njësoj.

Përparimi i portit rregullon cilësimet e portit në ruterin tuaj në mënyrë që të dërgojë trafik direkt nga interneti në pajisjen tuaj. tunneling, megjithatë, është shumë më komplekse. Ajo përfshin dy hapa: encapsulation dhe encryption.

Kur transmetoni informacion, VPN e mbështjell atë në shtresa të të dhënave shtesë, duke e maskuar kështu më e vështirë për hakerët e mundshëm për të identifikuar dhe lexuar. Kjo është encapsulation.

VPN gjithashtu enkripton informacionin, duke e përkthyer atë në një kod special i cili mund të deshifrohet vetëm pasi të arrijë në destinacionin e tij të duhur.

Për më tepër, ndërsa përcjellja e portit zhvillon një lloj specifik të trafikut të internetit (me numrin e duhur të portit) në një lokacion të veçantë (adresa IP private e pajisjes suaj), a VPN rishikon plotësisht informacionin në internet për të mbrojtur adresën tuaj IP publike.

Kur shkoni në internet me një VPN, tuaj kërkesat shkojnë së pari në një server të veçantë VPN, i cili shpesh ndodhet në një vend tjetër. kjo VPN serveri më pas merr informacionin në internet që ju dëshironi dhe ia transmeton përsëri.

Kjo ndihmon mbani të sigurt adresën tuaj IP dhe parandalon ISP-në tuaj të poshtërojë mbi aktivitetin tuaj. E gjithë ISP-ja juaj mund të shihni është se keni kontaktuar një VPN dhe të gjitha faqet që përdorni mund të shihni është se një VPN i ka qasur ato.

Për më tepër, aktivizimi i aktivitetit tuaj të internetit përmes serverit të VPN mund t’ju lejojë hyrni në përmbajtje gjeo-të kufizuar, gjeni çmime më të ulëta në fluturimin ajror dhe gëzoni shumë përfitime të tjera. 

Për siguri shtesë, shumë ofrues të VPN gjithashtu nuk kanë politika pa log, do të thotë ata mos mbani shënime për aktivitetin tuaj me shërbimet e tyre.

Ata gjithashtu shpesh përfshijnë çelsat vrasës, që ndërpresë të gjitha lidhjet në internet nëse VPN bie jashtë. kjo parandalon adresën tuaj të IP ose informacione të tjera të ndjeshme nga ekspozimi nëse VPN shkëputet.

Përcjellja e portit është vetëm një aspekt i një konfigurimi të mundshëm të rrjetit, ndërsa a VPN siguron një konfigurim gjithëpërfshirës të rrjetit, optimizuar për intimitetin, sigurinë, aksesin dhe anonimitetin.

Forcimi i portit me një VPN

Ndërsa ato janë dukshëm të ndryshme nga njëra-tjetra, përcjellja e portit dhe VPN-të kanë disa mbivendosje. Në fakt, ato madje mund të kombinohen. 

Së pari, ju mund të jeni në gjendje përdorni përcjelljen e portit, ndër strategjitë e tjera, për të krijuar dhe menaxhuar VPN tuaj shumë personale.

megjithatë, kjo do të marrë aftësi të mëdha teknike, kohë dhe përpjekje për të realizuar me sukses, kështu që ne jo domosdoshmërisht ju inkurajojmë të provoni, veçanërisht kur ka ofrues të shkëlqyeshëm VPN që kanë bërë punën tashmë për ju.

Përveç kësaj, nëse keni një VPN të instaluar direkt në ruterin tuaj, mund të përdorni përcjelljen e portit për të hyrë në VPN tuaj ndërsa nuk jeni brenda rrjetit tuaj lokal.

High-kryerjen eExpressVPNofron një udhëzues se si ta bëjmë këtë.

Më në fund, dhe më i përshtatshëm, shumë VPN përfshijnë përcjelljen e portit si një nga karakteristikat e tyre. Ashtu si me një rrjet të rregullt, Përcjellja e portit mund të ndihmojë një VPN më lehtë të përdorë site të caktuara që ruterat ose firewall-et e tij mund të përgjojnë. 

Ofruesit VPN që përdorin përcjelljen e portit njohin shpejtësia, aksesueshmëria dhe avantazhet e tjera kjo teknikë siguron, kështu që ata e integrojnë atë me ofertat e tyre të tjera. 

Në shumë mënyra, përcjellja e portit është më e mira përdoret si pjesë e një VPN. Ofruesi VPN zakonisht monitoron me kujdes atë për të siguruar që përdoruesit të shijojnë gjithçka që ka për të ofruar pa rreziqet e sigurisë ndonjëherë paraqet.

Udhëzues hap pas hapi për të vendosur ngritjen e portit

Përcjellja e portit është shumë i adaptueshëm, dhe sa efektive është në masë të madhe varet nga mënyra se si e vendosni.

Bazuar në aspektet specifike të pajisjes tuaj, lidhjen tuaj të rrjetit lokal, shërbimet që dëshironi të përdorni, dhe faktorë të tjerë, ka mënyra praktikisht të pakufizuara për të konfiguruar përcjelljen e portit.

Më poshtë, ne mbulojmë tre mënyra të përgjithshme për të cilat mund të shkoni për zbatimin e përcjelljes së portit në rrjetin tuaj.

Forcimi i portit me UPnP

Vendosja e përcjelljes së portit me protokolli automatik i UPnP është i thjeshtë, por potencialisht mjaft i pasigurt.

Ne do të ju rekomandojmë të përdorni UPnP nëse ju mos keni informacion të ndjeshëm në pajisjen për të cilën po e konfiguroni, ose ju jeni nuk shqetësohen për sigurinë tuaj në internet për çfarëdo arsye.

Siç shpjegon udhëzuesi i Google për këtë temë, për të vendosur përcjelljen e portit me UPnP, ti mundesh:

 1. Hyni te Google Fiber.
 2. Klikoni në “rrjetButonin.
 3. Zgjidhni “i përparuar,”Dhe kliko në”portet.”
 4. ndryshim “Plug Universal and Play” Ndezur (ai do të vendoset në Off si parazgjedhje).
 5. Klikoni “aplikoni“Për të ruajtur preferencat tuaja të reja.
 6. Rregulloni rregullat dhe cilësimet e transmetimit manual dhe automatik të portit tuaj nga lista që vijon.

Ti mundesh kthehuni përsëri në këto cilësime dhe çaktivizoni UPnP në çdo kohë.

Forwarding Port manual

Vendosja e dërgimit të portit me dorë është zakonisht një opsion më i mirë në përgjithësi sesa përdorimi i UPnP, por ajo kërkon vendosjen më komplekse të tre zgjedhjeve tona. 

Këto hapa mund të ndryshojnë bazuar në pajisjen tuaj specifike, ruterin dhe preferencat, por në përgjithësi, për të konfiguruar manualisht përcjelljen e portit, do t’ju duhet:

 1. Sigurohuni që pajisja juaj të ketë një adresa IP statike. Nëse adresa juaj e IP është dinamike, ose ndryshon herë pas here, kjo do të prish konfigurimin e dërgimit të portit tuaj.
 2. Hyni në ruterin tuaj.
 3. Gjej skedari i dërgimit të portit. Etiketa për këtë informacion të veçantë mund të jetë e ndryshme në varësi të makinës, modelit dhe llojit të ruterit me të cilin po punoni.
 4. Futni portin (et) me të cilin dëshironi të çoni përpara trafikun, së bashku me protokollin që dëshironi të përdorni për ta bërë këtë.
 5. Vendosni adresën tuaj IP statike. 
 6. Nëse është e aplikueshme, klikoni në “mundësoj”Butoni ose kutia, atëherë ruani cilësimet e tua të azhurnuara. 

Meqenëse dërgimi manual i portit është e ndërlikuar dhe e ndryshueshme, sa më sipër është një version shumë i thjeshtuar i hapave të nevojshëm për zbatimin e tij. 

Para se të filloni, ju sugjerojmë që ju kërkoni udhëzues projektuar posaçërisht për t’ju ndihmuar të zbatoni përcjelljen e portit në ato pajisje të veçanta. Udhëzuesi i dërgimit të portit nga PC World gjithashtu ofron informacione dhe këshilla të dobishme.

Forcimi i portit me një VPN

Duke përdorur një VPN për të shërbyer nevojave tuaja për përcjelljen e portit është ideal. Ofruesi juaj VPN sigurohet që sistemi juaj i dërgimit të portit të jetë i sigurt, plus ofron një mori të karakteristika të tjera që me siguri do t’i vlerësoni.

të dy Surfsharkand PrivateVPNpërcjellja e portit. 

Për të përdorur përcjelljen e portit me një VPN, gjithçka që duhet të bëni është:

 1. Sigurohuni që ofruesi juaj VPN të ofrojë përcjelljen e portit. Shumë e bëjnë, por disa jo, kështu që ju do të dëshironi të kontrolloni.
 2. Paguajeni dhe shkarkoni shërbimin tuaj të zgjedhur VPN. (Nëse nuk doni të shpenzoni para për VPN tuaj, ka disa ofrues falas, por do të dëshironi të siguroheni që ata janë të besueshëm dhe me cilësi të lartë. Ne ju këshillojmë të zgjidhni nga lista jonë e shtatë shërbimeve të lira falas VPN .)
 3. Hapni Cilësimet e VPN. 
 4. Aktivizoni përcjelljen e portit, nëse ky nuk është parazgjedhur.
 5. Ndiqni udhëzimet e VPN për zbatimin e përcjelljes së portit. VPN vetë mund të sigurojë dërgimin manual ose të automatizuar të portit (UPnP). 

Shumica e VPN (dhe patjetër ato në listat tona “më të mira”, të tilla si Surfshark dhe PrivateVPN) ofrojnë ndërfaqe intuitive dhe udhëzues të hollësishëm për t’ju ndihmuar të rregulloni tiparet e tyre. Ata gjithashtu kanë tendencë të ofrojnë mbështetje e dobishme e klientit, forume të përdoruesve dhe FAQ.

Për këto arsye, vendosja e një VPN me përcjellje të portave është e mundshme po aq e lehtë, nëse jo më e lehtë, sesa konfigurimi i UPnP për pajisjen tuaj – plus, është shumë më të sigurt dhe ofron shumë përfitime të tjera. 

Sugjerime të Përgjithshme për Transportin e Portit

Cilado strategji të vendosni të përdorni kur vendosni përcjelljen e portit në rrjetin tuaj, ne ju këshillojmë që:

 • Hulumtoni opsionet tuaja tërësisht kështu që ju e dini se si përcjellja e portit do të ndikojë në aktivitetin, sigurinë dhe privatësinë tuaj në internet. 
 • Konsideroni qëllimet tuaja për të përdorur përcjelljen e portit. Në këtë mënyrë, mund të siguroheni që konfigurimi që zgjidhni vërtet u shërben nevojave dhe preferencave tuaja. 
 • Lexoni udhëzuesit (si kjo!) dhe shikoni mësime video kështu që ju e dini procedura e duhur për konfigurimin e përcjelljes së portit. 
 • Keni një Plani rezervë në vend, vetëm në rast se diçka nuk shkon mirë kur përpiqeni të vendosni dhe drejtoni përcjelljen e portit.
 • Monitoroni aktivitetin tuaj të përcjelljes së portit pasi ta keni rregulluar sigurohuni që po funksionon ashtu siç dëshironi. veçanërisht nëse zgjidhni një opsion përcjelljeje të portit jo VPN, ju rekomandojmë që ju monitoroni sigurinë tuaj në internet shumë nga afër. Mbajtja e vëmendjes nga kërcënimet e mundshme mund t’ju ndihmojë të minimizoni rreziqet e krimeve në internet.

Duke ndjekur rekomandimet e mësipërme, mundeni shijoni të gjitha meritat e përcjelljes së portit pa vuajtur asnjë nga avantazhet e mundshme të tij. 

Leximi më tej

Dëshiron të mësosh më shumë rreth sigurisë në internet, VPN dhe strategjitë e fundit për të vënë në krye të rrjetit tënd? Ne ju sugjerojmë të lexoni artikujt e mëposhtëm:

 • 5 VPN më të mira për lojëra – Cila është më e shpejta?
 • 4 Super Lehtë & Mënyrat e Shpejta për të (Reale) Fshehni IP-në tuaj
 • Si të zgjidhni VPN më të mirë – 8 Këshilla për fillestarët VPN
 • Shërbimet më të mira të VPN-së të Rishikuara & Krahasuar | Rsshtë i juaji i sigurt?
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map