Intimitet mjaft i thjeshtë – Intimitet efektiv i Email-it që është i thjeshtë për t’u vendosur


Leon Schumacher, Bashkëthemeluesit dhe Drejtori i Përgjithshëm i privatësisë mjaft e lehtë, është jashtëzakonisht i përqendruar në një qëllim – dhe vetëm një -. Ai dëshiron ta bëjë privatësinë e postës elektronike të thjeshtë për t’u vendosur për ndërmarrjet dhe individët. Ai është i bindur se duke e bërë këtë, adoptimi i tanishëm i kriptimit të postës elektronike do të rritet ndjeshëm nga niveli i tij aktual (“qesharakisht i ulët”) prej 0% -2%.

Leon gjithashtu ndan se si e sheh industrinë e sigurisë / intimitetit të postës elektronike gjatë viteve të ardhshme, përfshirë disa nga dyshimet e tij personale. Ne gjithashtu kemi një përmbledhje të asaj që kompania e tij ka planifikuar për lëshimin e saj të ardhshëm të madh dhe se si kjo do të rrisë ndjeshëm shiritin për programin e kriptimit të postës elektronike..

Ju lutem më tregoni pak për veten dhe prejardhjen tuaj.

Unë jam një inxhinier elektrik duke trajnuar dhe kam jetuar në të gjithë Evropën dhe SH.B.A. Unë fillimisht isha në botën e korporatave, por posa zbulova anën sipërmarrëse të industrisë, dola vetë. Në fillim, unë isha duke bërë konsultime për sigurinë, por më pas takova bashkëthemeluesin tim Volker Birk i cili është guru teknik që qëndron pas privatësisë mjaft të lehtë (pEp).

Cilat janë disa nga gjërat më interesante dhe befasuese që keni mësuar ndërsa jetoni dhe punoni në kaq shumë vende të ndryshme?

Kam mësuar që ka shumë mënyra të ndryshme për të bërë gjëra. Në veçanti, unë kam parë disa ndryshime shumë specifike midis bizneseve në Evropë dhe SH.B.A..

Kompanitë në SH.B.A. janë më të orientuara nga shërbimi sesa kompanitë evropiane. Në përgjithësi, amerikanët janë më të synuar dhe më të drejtpërdrejtë sesa evropianët. Evropianët përqendrohen shumë më tepër në ndërtimin e konsensusit – ndërsa ka padyshim avantazhe për këtë, shpesh nënkupton që kompanitë evropiane priren të lëvizin më ngadalë.

Kur dëgjova për herë të parë për kompaninë tuaj, e ngatërrova atë me një kompani për të cilën kam njohur për një kohë të gjatë – Privatësia e Mirë e Pretty (PGP). A jeni i lidhur me atë kompani në çfarëdo mënyre?

Jo, kompanitë nuk kanë lidhje, por ngjashmëria është nga dizajni.

Ajo që Phil Zimmermann dhe PGP u përpoqën të bënin përsëri në vitet 1990 ishte të sillnin encryption në email. Edhe pse tani ekzistojnë standarde të përcaktuara, ende nuk ka tërheqje të vërtetë për sa i përket pranimit dhe përdorimit. Edhe sot, më shumë se 30 vjet më vonë, vetëm 2% -4% e kompanive janë duke përdorur email të koduar.

Kjo është arsyeja pse ne theksojmë bukur i lehtë intimitetin – ne duam ta bëjmë atë në mënyrë që çdokush të vendosë ta instalojë atë dhe të jetë i gatshëm dhe të funksionojë shumë shpejt.

Kompania juaj ka një produkt – encryption për email. Ju lutem më tregoni për këtë.

Po, ne po përqëndrohemi vetëm në një gjë – encryption e lehtë e-mail. Qëllimi ynë është t’i kthejmë gjërat poshtë nga mënyra se si janë aktualisht gjërat. Ne dëshirojmë që produkti / programi ynë të përmbushë këto qëllime të projektimit:

 1. Kriptimi si parazgjedhje – hapa shtesë që kërkohen të dërgohen unemail i koduar.
 2. Duhet të punojë në të gjitha platformat – nuk mund t’i detyrojë përdoruesit të përdorin një platformë specifike.
 3. I gjithë kodi duhet të jetë me burim të hapur – i shoqëruar nga rishikimi i kodit të palëve të treta.

privatësi e specit

Cilat shërbime të postës elektronike mbështetni aktualisht? Si vendoset?

Softueri është krijuar për të qenë në fund të fundit dhe nga kolegë, pa kërkuar ndonjë shërbim qendror. Ne kemi aplikacione të shkarkueshme për tableta dhe pajisje mobile, dhe një shtojcë të shkarkueshme për desktopët / laptopët Outlook.

Softueri është gjithashtu i dizajnuar të jetë multi-crypto dhe multi-transport, kështu që në të ardhmen ne do të jemi në gjendje të mbështesim me lehtësi teknikat / standardet shtesë të kriptologjisë, si dhe metodat shtesë të transportit, siç janë SMS-të dhe llojet e tjera të mesazheve.

Si e përcaktoni tregun tuaj të synuar?

Ne e ndajmë tregun tonë në 2 segmente: B2B (Biznes në Biznes) dhe B2C (Biznes tek Konsumatori)

B2C – Ne i shërbejmë këtij tregu me disa mjete falas, siç janë shtojcat e shfletuesve dhe një lexues të Outlook. Do të pasojnë versionet celularë për B2C.

B2B – Ky është tregu ynë parësor. Kompanitë sot kanë arritur të jenë të vetëdijshme dhe të kuptojnë problemin. Sidoqoftë, ata aktualisht janë të irrituar nga fakti që kanë harxhuar shumë para dhe kohë, por nuk po marrin ndonjë përfitim, pasi ende nuk ka tërheqje të mjaftueshme dhe miratim të kriptimit në industri si një e tërë. Intimiteti Pretty Easy i heq ato pengesa për adoptim.

Aktualisht përqendrohemi në ato industri ku tashmë ekziston një nevojë e njohur qartë (ose e mandatuar) për sigurinë e postës elektronike:

 • Shërbimet financiare
 • Kujdesit shëndetësor
 • farmaceutike
 • qeveri

Si duket modeli juaj i çmimeve?

Ne ofrojmë produkte komerciale për Outlook (desktop), iOS dhe Android. Ne gjithashtu ofrojmë licenca vjetore të ndërmarrjeve, me pajisje të pakufizuara për një përdorues të licencuar.

Ne gjithashtu ofrojmë licencim falas bazuar në GPL v3.0 për përdoruesit dhe për zhvilluesit e programeve kompjuterike për të futur motorin tonë të enkriptimit në produktet e tyre nën GPL v3.0.

integrohen me spec

Sa klientë aktivë keni sot?

Kemi disa mijëra përdorues në rreth 20 programe pilot të ndryshme në korporata të mëdha. Ato janë të vendosura kryesisht në Evropën Perëndimore dhe SH.B.A..

Si do ta përshkruanit klientin tuaj tipik aktual?

Klientët tanë aktualë janë të gjithë shumë të ndryshëm. Për t’ju dhënë një ide, këtu janë disa prej tyre:

 • Kompanitë elektronike të madhësisë së vogël dhe të mesme (1.500 people njerëz)
 • Një nga kompanitë më të mëdha të makinave në Evropë
 • Një nga ofruesit më të mëdhenj global të programeve cloud
 • Disa banka në SH.B.A. dhe MB

Kujt i shihni si konkurrentët tuaj kryesorë?

Ne në fakt kemi shumë konkurrentë, përfshirë të gjitha zgjidhjet që përpiqen të shesin mbrojtje me email. Kjo përfshin shumë produkte OpenPGP dhe S / MIME. Sidoqoftë, ne jemi të pajtueshëm me S / MIME dhe OpenPGP, madje deri në atë pikë sa çdo klient OpenPGP mund të deshifrojë mesazhe pEp, do të thotë që nuk ju nevojitet pEp nga të dy palët.

Karakteristikat e mëposhtme janë ato që i japin shumë përparësi privatësive mjaft të lehta ndaj produkteve të tjera:

 • Privatësia e paracaktuar / e automatizuar
 • Multipriptimi / mbështetja e shumë klientëve të ndryshëm
 • Softuer me burim të hapur
 • Lehtë për tu vendosur dhe përdorur
 • Prmime shumë të përballueshme

Si e shihni tregun e programeve private dhe të sigurisë, që po evoluojnë në vitet e ardhshme?

Unë mendoj se tema dhe çështjet e sigurisë së postës elektronike dhe privatësisë janë duke u bërë më të mëdha dhe të njohura më mirë, por prapë na duhen zgjidhje që e bëjnë më të lehtë për njerëzit dhe organizatat që t’i adoptojnë ato. Për skenarët B2B, nevoja ekziston qartë dhe kuptohet. Për skenarët B2C, interesi do të rritet, por nuk jam i sigurt akoma nëse / kur konsumatori i përgjithshëm do të jetë i gatshëm të paguajë për më shumë intimitet.

Cilat janë planet tuaja në të ardhmen për privatësi mjaft të lehtë?

Ne jemi duke punuar me ISOC / IETF për të bërë privatësi mjaft të lehtë standardin e ri të internetit për komunikimin e koduar. Ne po planifikojmë të ngrisim barin në mënyrë të konsiderueshme me versionet tona të ardhshme, të cilat do të dalin vitin e ardhshëm. Këto versione do të përfundojnë duke përfshirë mbështetjen për SMS dhe mesazhe, si dhe për Facebook Messenger dhe WhatsApp. Për më tepër, ne do të shtojmë anonimizimin e të dhënave meta në mesazhet dixhitale – të ngjashme me atë që bën TOR për shfletim.

Sa punonjës keni sot? Ku janë të vendosura?

Aktualisht kemi rreth 30 punonjës, të vendosur në tre zyrat tona – Luksemburgu, Barcelona dhe Cyrihu.

Luksemburgu zakonisht nuk mendohet si një qendër kryesore e teknologjisë. Cila është skena teknologjike si në Luksemburg? Si është të jesh selia atje? A mendoni se ju kufizon juve ose rritjen tuaj?

Luksemburgu (si Zvicra) është një vend neutral që i jep një theks të madh privatësisë. Luksemburgu është shumë i interesuar të promovojë fillimin e teknologjisë dhe tashmë ka shumë aktivitete të Fintech dhe TCT (Teknologjia e informacionit dhe komunikimit) atje. Vendi po ofron programe mjaft interesante për të mbështetur fillimet lokale. Unë u rekomandoj vetëm të gjithë sipërmarrësve që ta kontrollojnë atë përpara se të vendosin vendndodhjen e fillimit të tyre.

Sa orë në ditë punoni normalisht? Farë ju pëlqen të bëni kur nuk jeni duke punuar?

Orët e punës në ditë dhe numri i ditëve në një javë pune ndryshon. Si një sipërmarrës fillestar, nuk i numëroj vërtet orët dhe do të doja të kaloja shumë më tepër me fëmijët dhe familjen time. Unë gjithashtu udhëtoj shumë dhe bëj gjithçka tjetër që duhet të bëj për ta bërë kompaninë një sukses. Padyshim që nuk është punë 9-5. Për fat të mirë, puna është shumë motivuese dhe ne përpiqemi të bëjmë një ndryshim pozitiv në botën e intimitetit.

Kur nuk jam duke punuar, ushtroj duke luajtur kungull. Unë gjithashtu jam shumë i interesuar në garat e makinave dhe makinat në përgjithësi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map