iboss – Një platformë e vetme e sigurt e portës në internet në re


Në diskutimin tim me Peter Martini, Presidentin e iboss, ai përshkruan tendencat aktuale të drejtimit të tregut të sigurt të portave të internetit, dhe softuerit të sigurisë në përgjithësi. Ai gjithashtu përshkruan disa qasje të marra nga ofruesit tradicional të portave të internetit të sigurta dhe shpjegon pse ato bien shkurt dhe nuk mund të shkallëzohen për të përmbushur kërkesat në rritje të mjediseve të llogaritjes së korporatave të sotme.

Peter vazhdon të përshkruajë se si produkti i kompanisë së tij është një platformë e vetme, e shpërndarë portë, e cila përqendrohet jo vetëm në funksionalitetin dhe veçoritë e sigurisë, por edhe në çështjen kryesore se si t’i ofrojë ato tipare dhe funksionalitet për përdoruesit e korporatës.

Ju lutem më tregoni pak për veten dhe prejardhjen tuaj.

Unë jam presidenti aktual i iboss dhe drejtoj strategjinë e tregut. Shumë nga ajo që unë bëj është të analizoj tregjet që flasin me klientët për të identifikuar trendet dhe për të siguruar që ne po zhvillojmë për nesër.

Produkti juaj është një platformë portative e shpërndarë. Cila është saktësisht ajo? Kur do ta dua / dua një?

Platforma jonë është një hyrje në internet. Ngjashëm me pikat kontrolluese TSA (Administrata e Sigurisë së Transportit) në aeroport, ne sigurohemi që është në rregull të procedoni brenda dhe jashtë, ndërsa pastroni për malware. Me rritjen e IoT (Internet of Things), kjo është më kritike se kurrë. Ne kemi nevojë për të siguruar pajisje aq të larmishme sa laptopë, televizorë dhe pajisje spitalore, për të përmendur vetëm disa.

Në të kaluarën, thjesht mund të dërgosh një pajisje portë hyrëse në zyrën kryesore të një kompanie. Tani, megjithatë, jo vetëm që kompanitë kanë zyra të shumta në të gjithë botën, por punonjësit janë gjithashtu shumë të lëvizshëm dhe kanë nevojë për të hyrë në rrjetin e ndërmarrjeve nga kudo dhe kudo.

Në vend që punonjësit të kenë nevojë për të ndjekur sigurinë, d.m.th. të gjejnë një pikë të sigurt të hyrjes, duhet të jetë anasjelltas – siguria duhet të ndjekë punonjësit kudo ku mund të gjenden.

Ne përparuam sigurinë e reve para se të bëhej popullor llogaritja e cloud. Ne kemi një platformë / motor të vetëm që është i gjithë softueri – nuk ka pajisje harduerike. Platforma iboss gjithashtu mund të vendoset brenda ambienteve nëse kërkohet, siç është kur diktohet nga pajtueshmëria dhe rregulloret.

Kujt i shihni si konkurrentët tuaj kryesorë?

Ka rreth 14 lojtarë në këtë hapësirë, duke përfshirë Blue Coat, WebSense / Forcepoint, Cisco, Trend Micro dhe McAfee.

Si e shihni platformën tuaj si të ndryshme nga ajo e konkurrentëve tuaj?

Ekzistojnë prirje të caktuara që po krijojnë gjithnjë e më shumë stres në mjedisin ekzistues të informatikës dhe rrjetit, duke përfshirë:

 • Rritja e kostove të Bandwidth
 • Bandwidth kërkon që të rritet
 • Numri i pajisjeve në rritje
 • Numri i lidhjeve të rrjetit për pajisje në rritje.

Shitësit tradicionale të sigurisë nuk mund të shkallëzojnë për të përmbushur kërkesën e rritur të krijuar nga këto tendenca.

Arsyeja që ne mund t’i shkallëzojmë dhe t’i plotësojmë këto kërkesa është sepse ne jemi e vetmja platformë portative e shpërndarë me të vërtetë dhe jo një koleksion i platformave të shumta. Ne vendosëm që herët të përqëndrohemi në mënyrën se si dorëzoj shërbimet tona dhe jo thjesht shtoni më shumë karakteristika dhe funksionalitet. Kjo do të thotë të përqëndrohet në arkitekturën për një platformë të vetme që mund të shkallëzojë dhe mbështesë numrin në rritje të pajisjeve dhe kërkesave të tjera.

show-show tregtar

Në faqen tuaj të internetit, ju flisni për problemet me dy alternativat e zakonshme të arkitekturave të portave të trashëguara – qasja hibride dhe qasja gjithë-re. Cilat janë ato çështje dhe si është ndryshe platforma juaj?

Në përgjigje të tendencave që sapo përshkrova, shitësit tradicionale të portave të internetit të sigurta ofrojnë dy qasje alternative: (1) hibride dhe (2) gjithë-cloud.

Fatkeqësisht, të dyja këto qasje janë të meta. Ose ata përpiqen të ruajnë modelet e biznesit të pajisjeve që vdesin duke forcuar aftësitë e reja, ose ata detyrojnë një lëvizje tërësisht në re. Asnjëra qasje nuk plotëson me të vërtetë kërkesat më të gjera të ndërmarrjeve të shpërndara.

Me zgjidhjet hibride, dy sisteme të ndryshme kombinohen dhe funksionojnë në të njëjtën kohë. Pajisjet e njohura të trashëgimisë ulen në qendrën kryesore të të dhënave dhe procesojnë trafikun në seli, ndërsa një sistem i veçantë, i bazuar në re, menaxhon trafikun në distancë dhe celular.

Dy problemet kryesore me qasjen hibride janë që:

 • Administratorët duhet të regjistrohen në dy sisteme të veçanta dhe më pas të importojnë, eksportojnë dhe normalizojnë shkrimet midis dy sistemeve.
 • Politikat, funksionet, përdorshmëria dhe performanca janë të ndryshme në softuerin cloud dhe në pajisjet e qendrës së të dhënave. Kjo çon në çështje të shumta operacionale, siguri të dobësuar, dhe një përvojë jo konsistente dhe zhgënjyese për përdoruesit.

Alternativa e dytë, me gjithë re, jep një zgjidhje që është e arkitekturuar dhe e ndërtuar vetëm “në re”. Kjo është një qasje ekstreme, ku pajisjet fizike të sigurisë brenda lokaleve eliminohen plotësisht dhe zëvendësohen me një portë vetëm me re. Si rezultat, të gjitha të dhënat e një organizate drejtohen drejtpërdrejt në cloud për skanimin dhe përpunimin e sigurisë.

Edhe këtu ka dy pengesa kryesore:

 • Për të zhvendosur të gjithë funksionalitetin e sigurisë në cloud, departamenti i TI-së duhet të rregullojë arkitekturën e rrjetit. Kompjuterët, ruterat dhe murat e zjarrit duhet të rikonfigurohen për të ridrejtuar të gjithë trafikun në portën e sigurt të internetit me bazë cloud. Kjo është edhe kohë dhe e kushtueshme.
 • Portat e sigurta të përdorura vetëm nga cloud shkaktojnë probleme përputhjeje. Shumë ndërmarrje, veçanërisht ato në industri të rregulluara, kërkohet të sigurojnë të dhënat e tyre brenda perimetrit të rrjetit të korporatave. Ndërmarrjet gjithashtu mund t’i nënshtrohen ligjeve për privatësinë dhe sigurinë e të dhënave specifike për një vend, të cilat kërkojnë që të dhënat të mbahen brenda një gjeografie fizike apo vendi specifik..

Arkitektura juaj bazohet në disa lloje nyjesh – të sakta?

Po. Shtë koncepti i nyjeve funksionale që e bëjnë arkitekturën elastike dhe shumë të shkallëzueshme. Nyjet mund të përsëriten automatikisht dhe shumë shpejt në mënyrë që të rrisin kapacitetin dhe të plotësojnë ngarkesën dhe kërkesat aktuale. Nyjet mund të vendosen në çdo vend, por administrata dhe baza e të dhënave qendrore janë gjithmonë në re.

nyjet iboss

Mund të më jepni disa informacione rreth çmimeve?

Modeli ynë i çmimeve është thjesht SaaS (Softuer si një Shërbim). Kjo është e vërtetë, edhe nëse vendosni të instaloni programin në ambiente. Për t’ju dhënë disa ide mbi numrat aktualë, ne ngarkojmë nga pajisja dhe kostoja mesatare është 12 $ / vit për funksionalitetin bazë.

Si e përcaktoni tregun tuaj? Kush është audienca juaj specifike në këtë treg?

Audienca jonë e synuar është kryesisht kompani që janë të drejtuara nga pajtueshmëria. Në mënyrë të veçantë, kjo përfshin industritë e mëposhtme:

 • Sektori publik
 • Shërbimet financiare
 • Shitje me pakicë (PCI)
 • prodhimit

Sa klientë aktivë keni sot? Ku janë vendosur kryesisht?

Tani kemi pothuajse 4,000 klientë, kryesisht në Amerikën e Veriut dhe Evropën Perëndimore. Për të mbështetur klientët tanë globalë, ne kemi qendra të të dhënave në të gjithë botën, përfshirë Azinë Paqësori dhe Amerikën e Jugut.

Kush janë disa nga klientët tuaj më të mëdhenj?

Këtu është një kampionim i vogël i klientëve tanë aktualë:

klientët iboss

Cilat janë tre këshillat tuaja më të mira për organizatat e shpërndara?

Unë mendoj se tre pikat e mëposhtme janë gjërat më të rëndësishme për t’u marrë parasysh kur kërkoni një zgjidhje të shpërndarë të sigurisë:

 1. Karakteristikat dhe aftësitë konsistente qoftë duke funksionuar në vend ose jashtë site.
 2. Eleminimi i nevojës për të riparuar të dhënat në zyrën kryesore për përpunim.
 3. Aftësia për të shkallëzuar në mënyrë të njëtrajtshme sipas nevojës për të përmbushur kërkesat e rritura.

Si e shihni tregun e sigurisë që po evoluon në vitet e ardhshme?

Unë pres që ndryshimet e mëposhtme të ndodhin në hapësirën e sigurisë:

 • Shumë pajisje të trashëgimisë së sigurisë do të ikin.
 • Mënyra se si ofrohen shërbimet e sigurisë do të ndryshojë.
 • Fokusim i shtuar në platforma, në vend se listat e veçorive.
 • Kompanitë do të jenë më aktive, sesa reaktive.

Cilat janë planet tuaja në të ardhmen për iboss?

Në iboss, ne do të vazhdojmë të zhvillojmë platformën tonë, së bashku me karakteristika dhe pajisje shtesë të reja. Ne gjithashtu do të rrisim mbështetjen tonë për MSP-të (Ofruesit e Shërbimeve të Menaxhuara) për të përdorur platformën tonë. Ne po investojmë shumë në staf shtesë në zyrën tonë kryesore në Boston.

Sa punonjës keni sot? Ku janë të vendosura?

Tani kemi gati 350 punonjës. Selia jonë është në Boston dhe kemi një zyrë tjetër të madhe në San Diego, California. Hulumtimi dhe zhvillimi ynë bazohet në ato dy lehtësira. Ne gjithashtu kemi zyra në Florida dhe disa vende të tjera në të gjithë botën.

Sa orë në ditë punoni normalisht? Farë ju pëlqen të bëni kur nuk jeni duke punuar?

Unë me siguri mesatarisht punoj 12-16 orë në ditë. Nuk kam marrë pushime në shumë vite…

Unë e kaloj pjesën më të madhe të kohës time të lirë duke rikthyer makina evropiane para vitit 1967.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map