Hotjar.com – Monitorimi i Veprimeve të Përdoruesit, Intimitetit dhe GDPR

Më duhet të them që edhe pse kam lexuar shumë dhe kam folur me shumë njerëz për privatësinë dhe GDPR (Rregullorja e Përgjithshme e Mbrojtjes së të Dhënave), nuk mendoj se kam hasur ndonjëherë tek kushdo që është po aq pozitiv dhe entuziast për këtë si Dr. David Darmanin, themeluesi dhe CEO i Hotjar.com. Në vend që ta shohë atë si një kërkesë të mandatuar për tu zbatuar me ngurrim, David mendon se është një hap në drejtimin e duhur – dhe një shtrirje e vlerave dhe qasjeve ekzistuese të korporatave të Hotjarit.

Pas një përmbledhjeje të shkurtër të mjeteve të Hotjarit, David ndan me ne disa nga çështjet që lidhen me privatësinë e përdoruesit me të cilat ka luftuar ndërmarrja në të kaluarën dhe se si qasja e Hotjar ndaj privatësisë është e ndryshme nga të tjerët në industri. Ai gjithashtu diskuton ndikimin që GDPR po ka në Hotjar dhe zhvilluesit e faqeve në internet / aplikacionet në tërësi.

Le të fillojmë me pak për ju dhe prejardhjen tuaj. Në çastin e duhur, unë ju shoh që arsimi / grada juaj zyrtare është me ligj. A keni praktikuar ndonjëherë ligj?

Po… Unë gjithmonë kam pasion për biznes dhe dizajn. Por unë isha mirë me gjuhët dhe babai im ishte në politikë, kështu që ligji ishte një zgjedhje e natyrshme për mua. Unë me të vërtetë dëshiroj që të kisha studiuar një formë të teknologjisë në vend. Për t’iu përgjigjur pyetjes suaj – kam përfunduar gradën time juridike, por kurrë nuk kam praktikuar juridikë.

Unë do të doja t’ju flisja kryesisht për mënyrën se si keni qenë duke u marrë me çështjet e intimitetit dhe pajtueshmërinë me GDPR në produktet tuaja, por para se ta bëjmë atë, le të diskutojmë pak për produktet tuaja për të siguruar një kontekst.

Hotjar është një grup mjetesh për të fuqizuar ekipet për të krijuar përvoja më të mira për përdoruesit e tyre dhe vizitorët duke kuptuar se çfarë po bëjnë ata përdorues / vizitorë – ose jo duke bërë – në faqen e internetit ose aplikacionin e tyre.

Ne përqëndrohemi në dy fusha kryesore:

 1. Analiza e sjelljes së përdoruesit
 2. Reagimi i përdoruesit

Ne ofrojmë disa mjete të ndryshme në secilën prej këtyre fushave.

Analiza e sjelljes së përdoruesit

 • Regjistrimet e Vizitorëve – Kapni veprimet e përdoruesve në të gjithë sitin në mënyrë që të mund të rishikoni dhe të analizoni çështjet e përdorshmërisë.
 • Hartat e nxehtësisë – Një paraqitje vizuale e klikimeve të vizitorëve, rubinetave dhe lëvizjes për një faqe të caktuar, duke ju lejuar të kuptoni se si sillen përdoruesit në faqen tuaj.
 • Gypat e konvertimit – Identifikoni në cilën faqe ose hap përdoruesit janë duke u larguar nga një gyp. Shtë gjithashtu e dobishme për të identifikuar pikën e dhimbjes së vizitorëve që kthehen, por luftojnë gjatë rrugës.
 • Analiza e formës – Analizoni pikat e dhimbjes dhe largimet në bazë të fushës, më tepër sesa në faqe.

gypat e nxehtë

Reagimi i përdoruesit

 • Sondazhet dhe Sondazhet – Bëni pyetje vizitorëve të veçantë kudo në faqen tuaj, në mënyrë që të kuptojnë se çfarë duan dhe të ndihmojnë në interpretimin e rezultateve të mjeteve analitike.
 • Reagime hyrëse – Në vend që të përpiqen të kuptojnë se cilat pyetje u kërkojnë përdoruesve, le t’iu japin përgjigje të menjëhershme në faqe për t’ju njoftuar se çfarë e duan apo e urrejnë atë.
 • Rekrutoni Testuesin e Përdoruesit – Rekrutoni përdorues për hulumtime dhe testime direkt nga faqja juaj.

rekrutë hotjar

Si e përcaktoni tregun tuaj të synuar?

Kur filluam për herë të parë produktin, ne po e ndërtuam atë vetë. Ne jemi një ekip i stilistëve, zhvilluesve të produkteve dhe tregtarëve. Ndërsa njohëm fuqinë e mjetit, ne evoluuam atë në një produkt komercial duke synuar të njëjtin audiencë të përgjithshme.

Sa klientë aktivë keni sot?

Aktualisht kemi më shumë se 17,000 klientë që paguajnë dhe më shumë se 300,000 site aktive duke na dërguar të dhëna rregullisht.

Si do ta përshkruanit klientin tuaj tipik aktual?

Baza e klientëve tanë përfshin një gamë të gjerë të industrive dhe kompanive. Sidoqoftë, ekziston një karakteristikë e përgjithshme që është e zakonshme në shumicën e tyre. Klientët tanë janë zakonisht kompani ose ekipe që janë mjaft të shkathët. Me këtë, dua të them se në vend që të përdorim mjetet tona për rishikime të mëdha të një produkti, klientët tanë shpesh dërgojnë versione të reja të produktit të tyre bazuar në reagimet që marrin nga klientët e tyre dhe mjetet tona.

OK – Pra, cilat janë disa nga sfidat e intimitetit me të cilat përballeni në një produkt si Hotjar?

Sfida më e madhe e intimitetit për ne është kur ka të dhëna të ndjeshme të përdoruesit në pjesë të një faqe në internet. Zakonisht është e vështirë për ne që të identifikojmë të dhënat e ndjeshme për t’i trajtuar ato siç duhet, kështu që ne jemi mbështetur te klientët tanë për të na ndihmuar të identifikojmë këto të dhëna.

Tani, megjithatë, ndërsa i afrohemi dhe përgatitemi për zbatimin e GDPR, ne po mbështetemi më pak tek klientët tanë dhe po ndërmarrim më shumë veprime vetë. Në krahasim me zgjidhje të tjera të ngjashme, ne jemi tashmë në një pozitë të mirë pasi qasja jonë ka qenë gjithmonë të ruajmë regjistrime që nuk janë të identifikueshme nga përdoruesit dhe të përqendrohemi në analiza cilësore anonime..

Unë mendoj se sfida jonë e re është se si t’i mbajmë mjetet e thjeshta duke iu përmbajtur kërkesave të reja të intimitetit.

Uebsiti juaj pretendon se qasja juaj ndaj intimitetit është shumë e ndryshme nga kompanitë e tjera – si kështu?

Qasja jonë ndaj intimitetit nuk është e lidhur vetëm me kërkesat ligjore siç është GDPR. Ne besojmë se kemi një detyrim moral dhe etik për të mbrojtur privatësinë e përdoruesit. Kështu që, kur klientët na kërkojnë të identifikojmë përdoruesit (në mënyrë që ata të kontaktojnë ata), ne thamë “jo” edhe pse e dimë që disa nga konkurrentët tanë do të thoshin “po”. Sigurisht që ishte e vështirë dhe shpesh e dhimbshme për ta bërë këtë, por unë mendoj se ngjitja ndaj parimeve tona na ka shërbyer mirë në fund.

Si kompani, ne nuk ishim kurrë oportunistë. Ne gjithmonë kemi ndjerë shqetësim për ndarjen e të dhënave specifike të përdoruesit, pavarësisht presionit të një grupi të kompanive që donin të dhëna specifike të përdoruesve dhe adresave IP për qëllime debugging.

Hotjar NUK është krijuar për të treguar sesi një person specifik dhe i identifikueshëm po përdor faqen ose aplikacionin. Ne po ndërtojmë një zgjidhje për t’iu mundësuar skuadrave të kuptojnë me të vërtetë se si dhe pse po bëhet një faqe apo aplikacion. Ne nuk besojmë se klientët tanë duhet të dinë se kush është një individ specifik dhe çfarë po bëjnë për të marrë njohuri të veprueshme – është e mjaftueshme të shikoni se si njerëzit përdorin një faqe interneti ose aplikacioni si një e tërë.

Ne jemi shumë të lumtur që GDPR tani është një kërkesë e mandatuar. Shtë ironi, por shumë klientë që e panë qasjen tonë të rreptë ndaj privatësisë si një dobësi tani e shohin atë si një përfitim!

Kohët e fundit keni bërë disa ndryshime shtesë në mënyrën e trajtimit të intimitetit, në përgjigje të reagimeve të industrisë. Cilat ishin ato ndryshime?

Kishte një artikull nga një ekip studimor universitar që kontrollonte faqet që bëjnë regjistrime të përdoruesve ashtu si ne dhe ata kuptuan se mund të mbledhësh veprimet e goditjes së tasteve. Ata pretenduan se kjo përfaqëson një rrezik potencial të sigurisë dhe intimitetit, p.sh. mund të kemi akses në fjalëkalimet e llogarisë, etj. Ne kemi ndjerë se ata kanë bërë disa pika shumë të vlefshme dhe pas disa diskutimeve të brendshme, kemi bërë disa ndryshime në ato fusha që mund të regjistrohen / mblidhen:

 • Mbledhja e të dhënave për tastierën tani është çaktivizuar si parazgjedhje. Duhet të aktivizohet në mënyrë të qartë.
 • Zhvilluesi i klientit duhet të shtojë (thjeshtë) kodin për të mbledhur të dhëna nga lista e bardhë e fushave.
 • Disa fusha nuk mund të vendosen në listën e bardhë, p.sh. fjalëkalimet, adresat e postës elektronike, numrat e kartave të kreditit, etj.

A ndikon afati i ardhshëm i GDPR në zbatimin e produktit tuaj? Ju keni publikuar një udhëzues udhëzues të GDPR për Hotjar – a mund të më tregoni për këtë?

Siç sugjerova më parë, ndikimi në produktin tonë nuk është aq i madh dhe ne jemi të ngazëllyer që jemi në rrugën e duhur për të përfunduar rishikimet tona dhe ndryshimet e kërkuara para afatit të ardhshëm. Shumica e ndryshimeve kanë të bëjnë me administrimin e dhënies dhe revokimit të qasjes në të dhëna specifike. Ne gjithashtu po përmirësojmë anonimitetin e përdoruesve duke mos mbledhur të dhëna specifike. Ne tashmë e bëmë atë, por ne po e bëjmë atë më të sofistikuar dhe të rreptë – dhe po i bëjmë klientët tanë më të përfshirë në proces – në mënyrë që të plotësojmë kërkesat e GDPR.

Në anën ligjore, ne kemi emëruar një Zyrtar për Mbrojtjen e të Dhënave dhe kemi rishkruar Marrëveshjen tonë për Mbrojtjen e të Dhënave.

Si e shihni intimitetin dhe sigurinë që prekin softverin dhe zhvillimin e produktit përpara?

Zorra ime më thotë që ne do të shohim një ndryshim të madh dhe se GDPR është vetëm fillimi. Vendet e tjera së shpejti do të kenë kërkesa të ngjashme. Unë mendoj se ky është një trend i mirë – përdorimi i të dhënave personale ishte shumë i egër dhe jashtë kontrollit. GDPR definitivisht vendos një themel të mirë për atë që do të vijë më pas.

Cilat janë planet tuaja në të ardhmen për Hotjar?

Do të dyfishojmë mbledhjen e komenteve më të mira nga përdoruesit. Për shembull, një nga gjërat e ardhshme që do të paraqesim është reagimi audio nga përdoruesit. Me pak fjalë, ne do të “Bëni përsëri analitika njerëzore”.

Sa orë në ditë punoni normalisht? Farë ju pëlqen të bëni kur nuk jeni duke punuar?

Unë normalisht punoj nga zyra e shtëpisë time, kështu që është shumë e thjeshtë ta gjesh veten duke punuar gjatë gjithë kohës. Po mundohem të përmirësohem dhe ta kufizoj në rreth 10 orë në ditë.

Unë kam një vjeç dhe një tre vjeç në shtëpi dhe kur nuk jam duke punuar më pëlqen të kaloj kohë me ta (me të vërtetë i dua fëmijët në përgjithësi

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map