Google & VPN – A jeni vërtet i sigurt? Udhëzuesi i azhurnuar 2020

Që nga vendosja e tij si motori më i mirë i kërkimit të internetit, Google është rritur të ketë një praktikë në çdo shërbim në internet. Google madje ofron shërbimin e vet VPN. Lexoni për të mësoni më shumë rreth të mirat dhe të mirat e Google Cloud VPN dhe për të zbuluar alternativat më të mira.

Vitet e fundit, Google është bërë fëmija poster për të shkeljet e intimitetit në epokën dixhitale. Prandaj, kur e konsideroni përdorimin e Google Cloud VPN, duhet të pyesni veten: a po mbroj veten apo po e ekspozoj veten ndaj një lloji tjetër rreziku?

Ky artikull do të ndihmojë përgjigjuni pyetjeve tuaja në lidhje me Google Cloud VPN dhe të eksplorojnë alternativat e tjera në treg.

Isfarë është Google Cloud VPN?

Shumica e VPN-ve reklamojnë veten e tyre si mjete për ruajtjen e intimitetit tuaj, ndërsa gjithashtu qëndrojnë të sigurt në internet.

Google Cloud VPN nuk ka me të vërtetë të njëjtin mision dypjesësh. Ajo gjithashtu nuk përpiqet ta paraqesë veten si një zgjidhje për shqetësimet individuale të sigurisë.

Përkundrazi, ajo përqendrohet në rritjen e sigurisë për organizatat dhe rrjetet, konkretisht ato që janë të interesuara duke përdorur shërbime të tjera të Google Cloud.

Google Cloud VPN është i ndryshëm nga shumë të tjerë sepse krijon një rrugë e sigurt vetëm për lidhjet ruter-me-ruter.

Eshte jo lloji i shërbimit që do të përdorni për të fshehur adresën IP të laptopit tuaj personal ose tabletë sa herë që lidhet me internetin.

Ajo nuk është e vendosur në atë pajisje por në një ruter që mund të përdoret për pajisje të shumta që lidhen me Google Cloud.

Të gjitha të dhënat që kalojnë nëpër atë ruter për të arritur në internet janë të koduara para se të kalojnë nëpër një rrjet proxy.

Si me çdo VPN të besueshëm, procesi i kriptimit me dy hap shkon në të dy drejtimet dhe e bën atë shumë më tepër e vështirë për hakerat për të parë se çfarë po dërgohet ose pritet në rrjetin e klientëve.

Google mburret se kjo “mbron të dhënat tuaja ndërsa udhëton nëpër internet”. Por ndryshe nga shumë VPN të tjera, ajo nuk thotë diçka për privatësinë.

Kjo do të tregojë se Google mund të kenë akoma qasje në të dhëna që kalon përmes Cloud VPN e saj. Dhe këto të dhëna mund të arkivohet ose përdoret për të njëjtat qëllime të diskutueshme si të gjitha informacionet e tjera që Google po mbledh vazhdimisht.

Edhe nëse askush nuk mund të tregojë se çfarë po përdoret kjo VPN për të hyrë në të, ajo gjithmonë do të jetë e qartë se trafiku po kalon përmes një VPN.

Shërbime të tjera ndërmarrin hapa për të fshehur se nga po vjen trafiku. Por Google Cloud VPN mbledh së bashku të gjithë trafikun në rrjetin origjinal, me adresën e tij unike IP.

Cilat janë alternativat?

ajo mund të duket sikur ia vlen rreziku e identifikimit, për aq kohë sa askush tjetër përveç Google nuk mund Shiko cfare po ben Dhe kjo mund të jetë e vërtetë nëse përdoruesit e rrjetit tuaj janë të shqetësuar për hakimin, por jo për përgjimet e korporatave të Google. Por nëse ju mund të keni më të mirët nga të dy botët, pse nuk do ti?

Ja cfarë shërbimet e mëposhtme VPN ofertë. Secila prej tyre mund të jetë e përdorur drejtë brenda shfletuesit tuaj në vend që të vendoseni në rrjetin tuaj.

Por kjo nuk ju pengon t’i përdorni ato për të mbrojtur një organizatë të tërë, sepse secila mund të instalohet pajisje të shumta. Pastaj, secila pajisje mund të shijojë kriptim i veçantë dhe shtigje të ndara në internet.

VPN-të vijuese gjithashtu mirëmbajnë politikat pa log kështu që askush nuk mund të bashkojë dhe të identifikojë trafikun që hyn dhe lë një server proxy.

Në këtë mënyrë, përdoruesit kanë mbrojtje afatshkurtër kundër hakerave oportunistë, plus mbrojtje afatgjatë kundër korporatave dhe agjencive qeveritare. Pavarësisht nëse përdorin mjete të ligjshme ose të paligjshme, ata nuk do të mund të shohin se çfarë jeni duke bërë ose çfarë keni bërë.

Këto përfitime janë të zakonshme për shumicën e VPN-ve të njohura. Por duke pasur parasysh këtë, le ta renditim pesë VPN më të mira për të hyrë në shërbimet e Google Cloud pa Google Cloud VPN.

1. NordVPN

Nëse përdorni Google Cloud VPN, proxy serveri juaj do të jetë i vendosur diku me pak mbrojtje ligjore të intimitetit dhe shumë ndikim të korporatave.

Por NordVPN është ndodhet në Panama, e cila është jashtë Aleancës 5/9/14-Sytë dhe vlerësohet si një juridiksion i mirë i intimitetit. Kontrollon më shumë sesa 5.200 servera në 60 vende, duke ju dhënë rrugë të panumërta të sigurta.

Problemi i vetëm me konfigurimin është se ai mund t’i bëjë lidhjet pak më të ngadalta sesa me VPN-të e tjera. Por kjo nuk është një çmim shumë për të paguar për kriptimin që të vendos përtej mundësive të hakerave ndërsa serverët e sigurt ju vendosin përtej mundësive të reklamuesve.

Duke folur për reklamuesit, NordVPN ofron një numër të madh karakteristika shtesë përfshirë një bllokues reklamash dhe a filtrat e faqeve me qëllim të keq.

Ai gjithashtu përfshin një vrasin kaloni që mund të vendoset për të fikur lidhjen e internetit plotësisht nëse ndonjë gjë përpiqet të anashkalojë përfaqësuesin. Kjo plus një politikë e rreptë e mos-logs do të thotë që askush nuk ka gjasa të marrë ndonjëherë një paraqitje të shkurtër të asaj që ju po bëni në internet.

Dhe kjo mund të jetë e vërtetë për pesë nga kolegët ose miqtë tuaj kur paguani vetëm për një pajtim NordVPN. Ajo mund të jetë drejtuar në gjashtë pajisje menjëherë. Këto mund të jenë kompjutera Microsoft ose Mac, telefonat Android ose iOS.

Lexoni se çfarë duhet të thonë përdoruesit për NordVPN ose provoni vetë 30 ditë garanci për kthimin e parave. 

Gati për tu pajtuar? Kurseni para në pajtimin tuaj me kodin tonë kupon.

Provoni tani NordVPN!

2. Surfshark

Surfshark

Në varësi të planit për të cilin regjistrohesh, Surfshark mund të jetë një më pak të shtrenjtë opsion sesa NordVPN.

Ajo ka disi më pak diversiteti gjeografik dhe më pak servera, por ka ende qindra opsione.

Dhe akoma mund të lidheni praktikisht çdo pajisje, ose përmes shtesa të shfletuesit si për Firefox ashtu edhe për Google Chrome.

Surfshark përputhet me NordVPN për sa i përket shumicës së karakteristikave që ofron. Këto përfshijnë një vrasin kaloni dhe a politika pa log.

Por Surfshark madje shkon më tej me “mënyra e kamuflimit,”Gjë që e bën të pamundur për pothuajse të gjithë, përfshirë ofruesin e shërbimit tuaj të internetit, të shohin se po përdorni një VPN. Kjo madje mund t’ju ​​ndihmojë hyr në shumicën e faqeve që kufizojnë VPN-të.

Këto blloqe nuk duhet të jenë çështje e një organizate që po përpiqet të përdorë shërbimet e Google Cloud ose diçka të ngjashme.

Por VPN-të normale zakonisht kufizojnë sa anëtarë të organizatës mund t’i qasen këtyre shërbimeve menjëherë. Surfshark nuk e bën këtë.

Ti mundesh lidhni sa më shumë pajisje në të njëjtin rrjet siç dëshironi. Kjo është një pikë kryesore e shitjes, veçanërisht për njerëzit që po mendonin të përdorin Google Cloud VPN.

Ju mund të provoni Surfshark, pa rrezik, me 30 ditë garanci për kthimin e parave. Nëse doni të mësoni më shumë rreth këtij ofruesi, lexoni shqyrtimin tonë të hollësishëm.

Provoni Tani Surfshark!

3. IPVanish

Pajisjet IPVanish

Ju nuk mund të mundni qasje të pakufizuar. Por edhe pse IPVanish nuk e ofron mjaft, por e lejon 10 lidhje menjëherë.

Kjo duhet të jetë e mjaftueshme për shumicën ekipe bashkëpunuese dhe kompani të vogla që duhet qasje të sigurt në shërbimet cloud ose të dhëna të ndjeshme në internet.

Nëse nevojiten numër më të madh të lidhjeve, kjo mund të mos jetë aq e mirë një opsion sa Surfshark ose NordVPN, sepse çmimi më i ulët nuk është aq i ulët si e tyre. Dhe eshte ndërfaqja nuk është aq miqësore për përdoruesit, të paktën për njerëzit që janë të ri për VPN.

Por duke lënë mënjanë ato çështje, IPVanish është një VPN solide me të mbulimi i serverit që është i krahasueshëm me konkurrencën e tij.

Ajo gjithashtu ka një reputacion për të qenë një nga VPN-të më të shpejta rreth. Kjo mund të jetë një pikë shitje nëse përdoruesit e shumtë duhet bëje punë shpejt ose nëse duhet të transferojnë vëllime më të larta të të dhënave. Dhe ato transferime do të jenë mirë-koduar dhe mbrohet nga a politika pa log.

IPVanish punon në të gjitha pajisjet dhe platformat kryesore, por ajo aktualisht nuk ka ndonjë shtesë të shfletuesit.

Ky nuk është një pengesë serioze, veçanërisht kur e krahasoni atë me një VPN që duhet të vendoset në ruterin e rrjetit tuaj. Por kjo shton një hap shtesë në procesin e lidhjes së sigurt të cilën disa njerëz do ta shohin zhgënjyes.

Mësoni më shumë rreth IPVanish në shqyrtimin tonë të plotë.

Provoni IPVanish Tani!

4. CyberGhost

Pajisjet CyberGhost

Ky shërbim vetëm skajet e NordVPN përsa i përket numrit maksimal të lidhjeve. Ju mund ta përdorni atë deri në shtatë pajisje me një pajtim, dhe do të merrni disa nga mbrojtjet më të besueshme të intimitetit sot në treg.

Përkushtimi i CyberGhost për privatësinë dhe shërbimin e klientit nënvizohet nga fakti se lëshon një raporti vjetor i transparencës. Kjo është lloji i gjërave që vendos vërtet një VPN të besuar përveç një shërbimi që ofrohet nga Google.

Kompanitë më të mëdha të internetit vështirë se dinë kuptimin e fjalës transparencë. Sjelljet e tyre të diskutueshme janë një nga gjërat kryesore që duhet të mbrojë një VPN si CyberGhost.

Në çdo pajisje, VPN do automatikisht zgjidhni serverin më të mirë për të përmbushur atë qëllim.

Por nëse doni një garanci edhe më e madhe e mbrojtjes, CyberGhost mirëmban serverat premium NoSpy në Rumani me madje shpejtësi më të mirë se sa janë në dispozicion normalisht.

Kjo shton sigurinë e kriptim i nivelit të lartë, që është rifreskohet me çelësa të rinj të sigurisë çdo orë se një lidhje mbetet e hapur.

Shpejtësi të lartë, siguri të vazhdueshme dhe lidhje të shumta të gjithë e bëjnë CyberGhost një zgjedhje kryesore të VPN për njerëzit që duan të punojnë bashkëpunues përmes cloud, por në një mjedis të sigurt.

Ju mund ta provoni atë vetë Garanci bujare e kthimit të parave prej 45 ditësh. Nëse keni vendosur që është VPN për ju, kurseni para në pajtimin tuaj me kodin tonë kupon.

Provoni CyberGhost Tani!

5. VyprVPN

Pajisjet VyprVPN

Ky VPN ishte posaçërisht krijuar në vazhdën e skandalit të mbikëqyrjes NSA, kështu që ju mund të jeni të sigurt në angazhimin e tij ndaj privatësisë.

Eshte me seli në Zvicër, ku ligjet e privatësisë janë ndër më përparimtarët në botë.

Ajo ofron servera në po aq vende sa NordVPN. numri i përgjithshëm i serverëve është shumë më i vogël, por ato janë të vendosur mirë për të siguruar shërbim të qëndrueshëm dhe shpejtësi të besueshme.

Aty ku shkëlqen vërtet VyprVPN është e saj encryption. Shfrytëzon protokolle të ndryshme të ndryshme dhe gjithashtu u siguron përdoruesve me hyrje në murin e saj të zjarrit.

A plan premium gjithashtu siguron qasje në protokollin e Kameleonit që fsheh faktin që jeni duke përdorur një VPN dhe ju lejon të shfletoni në internet në liri të plotë. Ju mund të përdorni këtë dhe veçoritë e tjera vetëm me një tarifë modeste e shtuar, dhe VyprVPN është përndryshe një nga më të mirat opsione, edhe nëse regjistroheni vetëm për një vit.

Një çmim mujor shumë i arsyeshëm do të sigurojë qasje në VyprVPN për pesë pajisje. Por për fat të keq, vetëm tre lidhje të njëkohshme janë të lejuar. Pra, nëse po planifikoni të përdorni këtë mundësi për të hyrë në mënyrë të sigurt dhe të bashkëpunoni në re, ju dhe kolegët tuaj kryesisht do të punoni veçmas.

Lexoni rishikimin tonë për të mësuar më shumë rreth VyprVPN ose provoni atë vetë 30 ditë garanci për kthimin e parave.

Provoni VyprVPN Tani!

përfundim & Leximi më tej

ka asnjë arsye pse duhet të sakrifikoni privatësinë për siguri kur zgjidhni një VPN. Qëllimi i shumicës së shërbimeve të tilla është sigurimi i të dyja këtyre gjërave.

Dhe megjithëse disa VPN janë krijuar për të siguruar sigurinë në grup në një rrjet të tërë, shumë prej tyre lejojnë lidhje të shumta.

Kjo madje mund të jetë preferohet nga VPN-të e nivelit të rrjetit sepse secili përdorues mund të përdorë një tunel të veçantë VPN dhe shmangni ekspozimin e informacionit për vendndodhjen dhe veprimtarinë e tyre.

Google Cloud VPN mund të jetë një opsion i mirë për disa organizata. Por kërkon një nivel të rehati me spiunazhin e korporatave që shumica e përdoruesve të VPN thjesht nuk kanë.

Nëse po kërkoni të shmangni reklamat në shënjestër dhe monitorimin e qeverisë si dhe hakimin e mundshëm, atëherë ka shumë mundësi që të zgjidhni. Dhe disa nga ato mundësi janë bërë për t’u ndarë me kolegët, familjen dhe miqtë.

Operacioni më i madh në botë për mbledhjen e të dhënave duket se është i kudondodhur. Por kurrë nuk duhet ta lejoni veten të jetë i bindur se nuk mund të merrni përmes Internetit pa Google. Nëse mund të kërkoni në internet pa të, sigurisht që nuk duhet Google për shërbime VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me