GamaSec – Siguria e Ndërmarrjeve për Tregun SMB


Produktet e sigurisë të ofruara nga GamaSec janë aq të mira, ata bindën një kompani udhëheqëse të sigurimeve për të ofruar një politikë sigurimesh kundër shkeljeve të të dhënave, së bashku me produktet GamaSec. Kjo është diçka për të cilën Avi Bartov, bashkëthemelues dhe CEO i GamaSec është veçanërisht krenar. Ai është gjithashtu krenar që siguron produkte sigurie të përballueshme, por me cilësi të lartë për bizneset e vogla dhe të mesme.

Në diskutimin tonë, Avi ndan informacione rreth produkteve të shumta të sigurisë të GamaSec, për të cilat ato janë menduar kryesisht, dhe se si ai shkon për shitje në atë treg. Ai gjithashtu diskuton atë që ai e sheh si objektivin tjetër të madh për hakerat dhe produktet e sigurisë – përgjigjja e tij mund t’ju befasojë.

Ju lutem më tregoni pak për veten dhe prejardhjen tuaj.

Pasi studiova ligjin në Francë, u përfshiva në Bug 2000 dhe çështje të sigurisë. Unë nuk pashë punë për avokatët në Izrael, kështu që fillova të kërkoj një mënyrë për të shtuar vlerën si një izraelite në Evropë. Vendosa të përqëndrohem në sigurinë e IT (Teknologjia e informacionit) dhe fillova një kompani këshilluese të sigurisë IT në Francë.

Shpejt kuptova që nuk doja të kisha një kompani të sigurisë së IT me shumë konsulentë për të menaxhuar. Kuptova që e ardhmja ishte në sigurinë e internetit dhe në internet, kështu që unë u zhvendosa në përqëndrimin në internet, infrastrukturat e cloud dhe modelet e biznesit SaaS (Softuer si një Shërbim).

Para se të futni në specifikat e GamaSec, a mund të ndani tre këshillat tuaja më të mira të sigurisë?

Këtu janë, për nga rëndësia:

 1. Edukoni punonjësit për rreziqet e sigurisë, p.sh. hapja e postës elektronike, pajisjet USB të skanuara, etj.
 2. Investoni në pajisjet e sigurisë për të adresuar rreziqet aktuale.
 3. Auditoni mjedisin tuaj për të konfirmuar përdorimin e plotë të aftësive të pajisjeve për nivelin e sigurisë që ju nevojiten aktualisht.

Ju linjë produkti përfshijnë disa module të pavarura, por të ndërlidhura me sigurinë. Ju lutemi përshkruajini ato për mua.

Ne ofrojmë katër shtresa të ndryshme të sigurisë:

 1. Detektimi i cenueshmërisë – Skaneri ynë i aplikacionit në internet simulon sjelljen e hakerave duke përdorur teknologjinë tonë unike të AI (Inteligjencës Artificiale) me qëllim të identifikimit të dobësive të aplikacionit së bashku me zbulimin e malware.
 2. Rregullimi – Meqenëse SMB-të nuk kanë burime për të korrigjuar bazuar në raportet që prodhojmë, ne ofrojmë përmirësim si një shërbim. Ne pastrojmë të gjitha dobësitë e zbuluara dhe malware për një çmim fiks. Ky është kryesisht një proces manual – vetëm 20-25% mund të bëhet automatikisht.
 3. Mbrojtja e faqes në internet – Mbrojtje e Firewall (WAF) dhe Aplikimi i Përhapur i Web-it të avancuar.
 4. Garanci e kufizuar për shkeljen e të dhënave – Tregu SMB po kërkon / kërkon mbulim sigurimesh për shkelje të të dhënave. Ne e sigurojmë këtë mbulim përmes partneritetit tonë me Assurant, një kompani e administrimit të rrezikut.

produkte gamasec

Një gjë që më goditi si e pazakontë për softuer të përparuar të sigurisë është se shitjet e produkteve tuaja janë plotësisht në internet dhe se çmimi nuk bazohet në numrin e përdoruesve..

E vërteta është se shitjet në internet përfaqësojnë vetëm 5% të të ardhurave tona totale. Pjesa më e madhe e të ardhurave tona janë përmes partnerëve të kanalit, të cilët shesin produktet tona ose me emrin GamaSec ose me etiketa të bardha. Këta partnerë përfshijnë:

 • Ofruesit e shërbimit në internet dhe shërbimet e Internetit
 • MSSP (Ofruesit e Shërbimit të Sigurisë së Menaxhuar)
 • Shoqatat e industrisë
 • Agjentët e sigurimeve

Si e përcaktoni tregun tuaj të synuar?

Ne pamë shumë shpejt që kompanitë e sigurisë në përgjithësi kishin në shënjestër ndërmarrjet e mëdha. Ne njohëm një mundësi për të adresuar tregun SMB (Bizneset e Vogla dhe të Mesme) të pashfrytëzuara me produktin tonë cilësor të ndërmarrjes. Tregu i SMB-së është një treg i përgjithshëm më i madh, por kërkon që t’i afroheni dhe t’i shesni shumë organizatave të tjera. Kjo është arsyeja pse ne kemi një përparësi në punën me partnerët e kanalit.

Si rezultat, kompania jonë e synuar është një partner kanali me një sasi të madhe të klientëve të mundshëm. Ne shpenzojmë shumë mendim dhe energji për atë vlerë të shtuar që mund t’u ofrojmë partnerëve tanë për t’i bërë ato, dhe ne, më të suksesshëm.

Sa klientë aktivë keni sot? Ku janë vendosur kryesisht?

Shumica e klientëve tanë janë në SHBA dhe Kanada. Këtë vit, ne po ofrojmë shërbime për 15,000 site.

Si do ta përshkruanit klientin tuaj tipik aktual?

Klientët tanë aktual vijnë kryesisht nga tre fushat e mëposhtme:

 • me pakicë & E-commerce
 • Kujdesi mjekësor (HIPAA / Intimitet)
 • Uebfaqe / organizata që duhet të mbrojnë reputacionin e tyre në internet

Kush janë disa nga klientët tuaj më të mëdhenj?

Klientët tanë më të mëdhenj përfshijnë Eli Lilly, Tetra Pak dhe Hyatt Hotele, si dhe kompanitë e treguara më poshtë.

klientët gamasec

Kujt i shihni si konkurrentët tuaj kryesorë? Si i shihni mjetet tuaja si të ndryshme dhe / ose më të mira se ato?

Kemi dy lloje të konkurrentëve. Lloji i parë i konkurencës është ndërmarrjet më të mira të sigurisë së ndërmarrjeve si Rapid7, WhiteHat dhe Qualys. Ata kanë mjete dhe teknologji shumë të mira, por ato përqendrohen në ndërmarrje dhe në të vërtetë nuk konkurrojnë me ne në hapësirën SMB.

Lloji i dytë i konkurrencës është kompani si SiteLock, që gjithashtu synojnë posaçërisht SMB-të. Sidoqoftë, ato thjesht kombinojnë teknologjitë nga kompani të shumta. Ne jemi të ndryshëm nga ata, pasi kemi teknologjitë tona.

Një aspekt tjetër i pazakontë, nëse jo unik, i ofertës suaj është Garancia e Kufizuar e Shkeljes së të Dhënave që ju ofroni së bashku me Assurant. Ju lutem më tregoni për këtë.

Duke qenë në kontakt me tregun, ne pamë që gjithnjë e më shumë SMB donin të merrnin sigurime kibernetike kundër shkeljeve të të dhënave. Sidoqoftë, dy çështje madhore e bëjnë të vështirë për kompanitë e sigurimeve të ofrojnë politika të tilla:

 • Si mund ta identifikojë siguruesi nivelin e sigurisë në vend përpara se të nënshkruajë një politikë?
 • Si mund të monitorojë siguruesi që niveli i sigurisë ruhet gjatë gjithë jetës së politikës?

Ne iu afruam Assurant Inc. në lidhje me ofrimin e mbrojtjes financiare me produktet tona të sigurisë. Ne kemi punuar së bashku për 18 muaj, pas së cilës ata ishin të bindur se zgjidhjet tona në internet ishin të mira, në mënyrë që të mund të bastonin për to. Për më tepër, ne ishim në gjendje të adresonim dy shqetësimet që përmenda më herët, përmes skanimeve tona malware dhe dobësisë dhe raporteve të hollësishme.

Si e shihni tregun e programeve të sigurisë që po evoluojnë në vitet e ardhshme?

Trendi i madh që do të prekë të gjitha aspektet e llogaritjes – jo vetëm sigurinë – është fakti që gjithçka po shkon drejt cloud.

Trendi tjetër i madh që shoh është se siguria në tre deri në pesë vitet e ardhshme do të përqendrohet në “shtëpinë e zgjuar”. Ne jemi vetëm në fillim të këtij trendi, por do të shohim një rritje të madhe në vitet e ardhshme. Në të njëjtën mënyrë që ne aktualisht mbrojmë rrjetet dhe faqet e internetit, do të na duhet të mbrojmë edhe shtëpitë e mençura nga hakerat.

Cilat janë disa nga planet e ardhshme për GamaSec?

Ne kemi tre patenta të regjistruara në pritje, gjë që tregon për faktin se ne jemi një kompani teknike dhe po investojmë shumë në teknologjitë e ardhshme. Ne jemi gati të lançojmë produktin tonë GamaEye, i cili do të përdorë teknologjinë në patentat tona për të siguruar zbulimin e aktivitetit të sulmit në kohë reale të afërt.

Nga ana e biznesit, ne hapëm një zyrë në New York gjashtë muaj më parë dhe tani jemi duke planifikuar të zgjerohen në APAC.

Sa punonjës keni sot? Ku janë të vendosura?

Aktualisht kemi katër punonjës në Shtetet e Bashkuara të përqendruar në marketing dhe gjashtë punonjës në Izrael për zhvillim dhe operacione.

Sa orë në ditë punoni normalisht? Farë ju pëlqen të bëni kur nuk jeni duke punuar?

Unë nuk dua të jem Drejtori i Përgjithshëm që thotë se ai punon 18 orë në ditë … Unë e dua atë që bëj, kështu që nuk e konsideroj me të vërtetë punë – është më shumë pasion. Por për t’iu përgjigjur pyetjes tuaj, unë zakonisht punoj 12-14 orë në ditë.

Kur nuk jam duke punuar, më pëlqen të jem në plazh, të shikoj në det dhe të mos bëj asgjë tjetër.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map