Farë është një VPN Kill Switch dhe Pse duhet të përdorni një

Ndërsa ekzistojnë mjaft opsione cilësore të rrjetit VPN, mund t’i shihni në faqen tonë faqja e renditjes se asnjë shërbim nuk është perfekt. Një faktor kryesor që klientët e mundshëm – ose klientët që kërkojnë të përmirësojnë shërbimin e tyre aktual – kanë të bëjnë me: besueshmërinë.

Kjo ka kuptim. Nëse lidhja e rrjetit bie, kompjuteri vendoset përsëri në adresën IP publike të ofruar nga ofruesi i shërbimit të internetit (ISP). Në fakt, ky përdorues do të ekspozohet dhe aktiviteti i tij / saj mund të gjurmohet lehtë.

Pjesa më e rrezikshme? Pa masat e duhura, përdoruesi mund të mos dijë nëse apo kur ka ndodhur kjo.

Për të kundërshtuar këtë çështje, disa shërbime VPN ofrojnë veçorinë “kill switch”. Në thelb, një ndërprerës i vrasjes ndërpret lidhjen tuaj në internet krejtësisht kur lidhja juaj VPN dështon.

Pse është e rëndësishme kjo veçori dhe kush e ofron atë? Të gjitha aspektet e kësaj çështje të rëndësishme të sigurisë janë të përfshira në FAQ më poshtë.

Sa të besueshëm janë Rrjetet VPN Në përgjithësi?

Kjo gjë varet nga lloji i shërbimit që përdorni.

Switch VPN kill - vpnMentor

Kompanitë që zotërojnë serverat e tyre dhe ofrojnë disa duzina grupe serverash, pothuajse plotësisht mund të sigurojnë një lidhje. Për shembull, disa nga 10 rrjetet më të mira të rekomanduara VPN në faqen tonë krenohen me 99,99% me kohë:

 • VyprVPN
 • NordVPN
 • ExpressVPN
 • PureVPN
 • TotalVPN
 • SwitchVPN

Sidoqoftë, kompanitë që ndajnë servera ose ata që nuk ofrojnë lidhje në vende të shumta të serverëve janë shumë më pak të besueshme. Ata gjithashtu do të kenë më shumë të ngjarë të krijojnë bandë dhe të kufizojnë numrin e lidhjeve të serverëve që mund të bëni.

Cilat janë shkaqet kryesore për shkëputje?

Një pjesë e arsyes që VPN-të po fitojnë popullaritet është se ata kanë tendencë të jenë shumë të besueshëm. Edhe pse, lidhjet VPN përjetojnë herë pas here probleme, të cilat mund t’i irritojnë përdoruesit.

Tre arsyet kryesore për një lidhje të humbur janë:

 1. Parametrat e firewall-it dhe / ose ruterit: Parametrat tuaj të zjarrit, antivirusit ose programet anti-spyware mund të bëjnë që lidhja juaj të bjerë shpesh. Për të provuar, çaktivizoni këto karakteristika dhe përpiquni të lidheni. Nëse lidhja stabilizohet me veçoritë e çaktivizuara, do të duhet të shtoni rrjetin VPN si një përjashtim para se të filloni ato përsëri.
 2. Zgjedhja e protokollit VPN: ExpressVPN thotë se lidhjet janë më të qëndrueshme kur rrjeti funksionon në protokollin TCP në krahasim me UDP të paracaktuar. Pra, nëse lidhja juaj dëshmon e paqëndrueshme, një provë e mirë për të shtënat problemet është të ndërroni protokollin tuaj.
 3. Fortësia e pamjaftueshme e sinjalit / bllokimi i rrjetit: Për shkak se shërbimet VPN lejojnë përdoruesit të lidhen me serverët e largët, është një gabim i lehtë të mendoni se kushtet lokale Wi-Fi janë të parëndësishme. Fatkeqësisht, forca e lidhjes tuaj Wi-Fi ndikon drejtpërdrejt në besueshmërinë e lidhjes suaj VPN. Forca e ulët e sinjalit ka të ngjarë të shkaktojë që lidhja juaj të bjerë për shkak të humbjeve të tepërta të të dhënave. Për më tepër, përdorimi i rëndë i lidhjes në internet – si ajo që ndodh në kafenetë, aeroportet dhe bibliotekat e zënë – mund të bëjë që lidhja juaj VPN të bëhet e paqëndrueshme gjithashtu.

Sa rrjete VPN ofrojnë çelsin e vrasjes?

Vitet e fundit, më shumë kompani VPN kanë filluar ofrimin e çelsave të vrasjes. Kjo perfshin:

 • Qasje në Internet private
 • HMA
 • AirVPN
 • IPVanish
 • VyprVPN
 • ExpressVPN
 • PureVPN
 • SwitchVPN

Dy përjashtime të dukshme – TotalVPN dhe Buffered – nuk ofrojnë veçori të ndërprerës vrasës.

A janë ndërprerëset e vrasjes zakonisht aktiv automatikisht?

Jo gjithmone. Për të aktivizuar shumë ndërprerës të vrasjes VPN, duhet të futeni në cilësimet e aplikacionit dhe të aktivizoni funksionin.

Për shembull, VyprVPN siguron një kuti dialogu ku përdoruesit mund të rregullojnë opsionet e tyre të ndërprerësve të vrasjes.

vyprvpn-kill-switch-settings

Përveç kthimit dhe fikjes së funksionit, kutia e dialogut u mundëson përdoruesve të zgjedhin situatat kur ndërruesi i vrasjes do të funksionojë. Aplikacioni ofron Nivelin e Aplikimit (ndërprerësi do të funksionojë kur VyprVPN po funksionon dhe lidhja dështon) ose Niveli i Sistemit (kur jeni i loguar në VyprVPN por aplikacioni nuk po funksionon) operacionet. Përdoruesit mund të bëjnë të mundur bllokimin e LAN kur ndërruesi i vrasjes është aktiv gjithashtu.

Në të kundërt, tipari i kaloni vrasës i ExpressVPN, i quajtur Rrjeti i Rrjetit, bëhet aktiv në momentin kur klikoni mbi “lidheni”.

Kush do të ndikohet më shumë nga çështjet e besueshmërisë së rrjetit VPN?

Dështimet në lidhje ndikojnë rëndë njerëzit që përdorin rrjetin e tyre VPN për të shkarkuar përrua.

Këta përdorues qëndrojnë të lidhur me VPN-të e tyre për një kohë të gjatë, dhe ata mund të mos jenë përpara kompjuterave të tyre për të reaguar ndaj pikave të lidhjes. Nëse shërbimi i tyre nuk ka një ndërrues të vrasjes, ose nëse ndërruesi i tyre i vrasjes nuk aktivizohet, ata mund të jenë të hapur për përcjelljen e adresave IP mbi një lidhje publike, madje pa e kuptuar atë.

Për të zbutur këtë rrezik, shkarkuesit e torrenteve zakonisht kërkojnë një nga dy zgjidhjet e mëposhtme:

  1. Përdorimi i Klientit Vuze Bittorrent: Kjo aplikacion softveri fund-në-fund mban një gjurmë të lehtë, nuk e ngadalëson kompjuterin tuaj dhe shpejt shkarkon përrua. Në versionet e fundit të klientit, Vuze mund të lidhet me një lidhje VPN. Ky mund të jetë një avantazh nëse lidhja VPN nuk është e besueshme. Në vend se OS të rivendoset në paketimin e rrugës përmes rrjetit publik IP, Vuze do të vazhdojë të përpiqet të gjurmojë ato pako përmes VPN. Torrenti nuk do të shkarkohet me sukses, por të paktën paketat nuk do të dalin në publik.
  2. Konfiguroni manualisht cilësimet e firewall: Për përdoruesit që nuk duan të mbështeten në opsionet e palës së tretë, opsioni do-it-veten është që të konfiguroni manualisht cilësimet e firewall të OS për të bllokuar aktivitetin e shkarkimit nëse dhe kur lidhja VPN dështon. Kjo është veçanërisht e vërtetë për kompjuterët që ekzekutojnë Windows. Për shembull, PrivateInternetAccess është gjetur të shkëputet gjatë shkarkimeve të përruajeve nëse cilësimet e firewall të Windows nuk janë konfiguruar saktë.

A ka mënyra të tjera për t’u mbrojtur nga shkyçjet?

Përtej çelsave të integruar të vrasjeve, ekzistojnë disa opsione të palës së tretë për të mbrojtur privatësinë tuaj dhe adresën tuaj IP nëse besueshmëria e rrjetit tuaj VPN vërteton e paqëndrueshme. Dy nga më të njohurit janë VPNetMon dhe VPN Watcher.

VPNetMon parandalon lidhje të pasigurta nëse lidhja juaj VPN shkon poshtë. Ky program i lirë, i palës së tretë, thjesht mbyll aplikacionet e specifikuara kur lidhja VPN dështon. Shumë përdorues e pëlqejnë këtë program sepse nuk mbyll tërë internetin; ajo thjesht mbyll programet e para-zgjedhura që mund të komunikojnë adresën IP mbi një lidhje të pambrojtur.

VPN Watcher është një tjetër mjet i njohur për monitorimin e lidhjeve VPN. Ashtu si VPNetMon, ky program parandalon aplikacionet e kontrolluara nga dërgimi i të dhënave në rrjet ndërsa lidhja e vendosur VPN dështon. Pricemimi aktual është 9,95 dollarë.

Përmbledhje: Masat mbrojtëse të lidhjes VPN janë thelbësore për mbrojtjen e përdoruesit

Ndërsa përdoruesit përdorin shërbime VPN për arsye të ndryshme, të gjithë vlerësojnë privatësinë e tyre. Megjithatë, kur një lidhje dështon, përdoruesi adresa IP është e ekspozuar për gjurmuesit. Kjo është arsyeja pse besueshmëria e rrjetit VPN është një shqetësim kaq i madh.

Sidomos për njerëzit që mbështeten në një lidhje të vazhdueshme, pavarësisht nëse bëhet fjalë për shkarkim torrent ose fryrje të bilbilave, mbrojtja e identitetit është e madhe. Për këta përdorues, zgjedhja e një kompanie VPN që ofron një ndërprerës vrasjeje është thelbësore.

Në anën tjetër të monedhës, shumë nga kompanitë më të mira të sotme VPN e dinë se nëse adresa IP e një përdoruesi zbulohet falë një shkëputjeje të rrjetit, ata do të humbasin pjesën e tregut. Pra, ato ofrojnë veçori të kaloni vrasës përveç besueshmërisë 99.9%.

Zgjidhni një VPN që përfshin një veçori Kill Switch:

Siguruesi i Rendit Vlerësimi ynë i Përdoruesit
Zgjedhja e redaktorit 5.0 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
2 4.9 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
3 4.8 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
4 4.8 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
5 4.7 / 5
Lexoni Shqyrtimin
Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin

Ju gjithashtu mund të dëshironi:

 • VPN-të më të mira
 • A duhet VPN juaj Gjithmonë të Jetë Ndezur? Kjo varet nga këto 7 gjëra
 • 5 VPN-të më të mira (të verifikuara) pa log – më të sigurtat & Cheapest
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map