ExpressVPN vs NordVPN: Të dy Madhe – Cila është më e mira për ju në vitin 2020?

Kur bëhet fjalë për shërbimet premium VPN, ExpressVPN dhe NordVPN janë në një kategori të tyre.

Këto dy VPN udhëheqin rrugën në pothuajse të gjitha listat tona kryesore, dhe shpesh është një luftë shumë e ngushtë për vendin e parë midis tyre. NordVPN del përpara në renditja jonë e përgjithshme e VPN, por vetëm pak. Mos bëni gabim – ExpressVPN gjithashtu ka shumë për të ofruar në siguri dhe performancë.

Beteja për titullin “VPN më e mirë” është e ashpër. Të dy ExpressVPN dhe NordVPN kanë pretendime shumë të forta, por cila është më e mirë për nevojat tuaja? Ka vetëm një mënyrë për t’iu përgjigjur kësaj pyetjeje – me një krahasim të thelluar që përfshin të gjitha aspektet e rëndësishme të VPN, natyrisht!

Në këtë artikull, kemi testuar ExpressVPN dhe NordVPN kundër njëri-tjetrit në disa kategori. Të dy ofruesit fitojnë rezultate të shkëlqyera gjithëpërfshirëse, por janë detajet e vogla që bëjnë një ndryshim. Ne jemi këtu për t’ju treguar saktësisht se ku një shërbim tejkalon tjetrin – përkul, kjo do të jetë një e ngushtë!

Për një informacion të plotë në këto dy shërbime mbresëlënëse VPN, sigurohuni që të shikoni të hollësishme ExpressVPN rishikim dhe Rishikim NordVPN.

Tabela e përmbajtjes

 1. streaming
 2. torrenting
 3. kosto
 4. Lehtësinë e përdorimit
 5. pajtueshmëri
 6. shpejtësi
 7. Servers dhe Rrjeti
 8. Privatësia dhe Siguria
 9. Aktgjykimi i formës së prerë

ExpressVPN vs NordVPN – Kategoritë

Ne kemi bazuar krahasimin tonë midis ExpressVPN dhe NordVPN përreth tetë aspekte thelbësore që ose bëjnë ose prishin një shërbim VPN.

Ne fillojmë me gjetjen se cili është VPN më e mirë për transmetim, e ndjekur nga shërbimi më i mirë VPN për përrua – të dy kategoritë janë jashtëzakonisht të rëndësishme në botën e sotme të gjeo-kufizimeve dhe përdorimit të përhapur BitTorrent.

Pastaj, vazhdojmë me krahasimin pikat e çmimit dhe lehtësinë e përdorimit, për të gjetur se cili ofrues është më i lirë dhe më miqësor për përdoruesit.

Ne gjithashtu do të mbulojmë pajtueshmëria e platformës dhe cilësia e lidhjes në detaje – e plotë me të gjitha dallimet delikate midis sistemeve operative dhe rezultateve të provës së shpejtësisë për serverët në mbarë globin.

E fundit, por jo më pak e rëndësishmja, do të bëjmë një vështrim më të hollësishëm se si hyjnë çmimet ExpressVPN dhe NordVPN rrjetet e serverëve dhe sigurinë e përgjithshme.

Kushtet janë caktuar, dhe ne jemi gati të shkojmë! Le të shohim se cili VPN ka avantazhin.

1. Rrjedhin

ExpressVPN dhe NordVPN janë dy të preferuarat për transmetim të lehtë në internet. Ata punojnë me platformat më të njohura përreth, nga Netflix dhe Hulu tek iPlayer i BBC dhe Amazon Prime Video.

Gjatë tonë teste të gjera Netflix, të dy VPN-të ishin në gjendje të hynin në katalogët e Netflix në SH.B.A., Mbretërinë e Bashkuar, Kanada, Francë dhe Japoni. Por ndryshe nga ExpressVPN, NordVPN gjithashtu ishte në gjendje të transmetonte Netflix Brazil pa hiccups.

Arsyeja për performancën e Netflix pak më të mirë të NordVPN është Tipar i pronarit SmartPlay DNS, i cili automatikisht ju lidh me një server të përshtatshëm për transmetimin ndërsa përpiqeni të shikoni përmbajtjen tuaj të preferuar. Dhe me 5,100 serverë për të zgjedhur nga (ExpressVPN ka “vetëm” 3,000+), shanset do të keni gjithmonë një mënyrë për të marrë blloqe dhe kufizime të bezdisshme të së kaluarës.

ExpressVPN ka disa truket e veta, gjithashtu. Duke mos përfshirë shpejtësi serioze të shpejtë (më shumë se më vonë), siguron 160 lokacione VPN në 90+ vende. Në krahasim me 60 vende për NordVPN, ju merrni mbulim më të gjerë dhe më shumë mundësi transmetimi.

ExpressVPN është gjithashtu një nga VPN-të e pakta për të hyrë në DAZN – një bonus mbi NordVPN, i cili aktualisht nuk funksionon me këtë platformë streaming. Mbani në mend këtë nëse jeni një tifoz i DAZN!

Qershia në krye për ExpressVPN është MediaStreamer tipar, i cili ju jep serverë të veçantë DNS për t’u përdorur në pajisjet pa mbështetje VPN amtare. NordVPN nuk ka një tipar kaq të lëmuar, edhe pse i tij Proxy e zgjuar DNS (përfshirë me pajtimin tuaj) është e ngjashme.

Fituesi për Streaming: ExpressVPN

ExpressVPN ka një avantazh të vogël, por të dukshëm për transmetimin. Zgjidhni atë nëse dëshironi që më shumë vende të hyjnë, ose nëse rregullisht transmetoni në Apple TV / TV të zgjuar / tastierë lojërash. Për ata që janë kryesisht të interesuar në Netflix, NordVPN është zgjedhja më e mirë (dhe më e lirë).

Provoni të transmetoni me ExpressVPN!

2. Përrua

Në shikim të parë, ju nuk do të gjeni një ndryshim të madh midis ExpressVPN dhe NordVPN kur bëhet fjalë për përralla. Detajet do të vendosin fituesin këtu.

Të dy VPN lejojnë trafikun P2P, dhe të dy janë të hapur për këtë – e rëndësishme nëse jeni duke kërkuar për një VPN përrua afatgjatë.

Disa mund ta konsiderojnë atë subjektiv, por ExpressVPN doli më e lehtë për t’u përdorur me klientët përrua në testet tona. Arsyeja kryesore – të gjithë serverët e tij mbështesin P2P, kaq përrua i sigurt është fjalë për fjalë një detyrë me një klik.

Ju gjithashtu mund të rregulloni ExpressVPN për të siguruar trafikun tuaj P2P ekskluzivisht, falë tipar tunelizimi i ndarë (e disponueshme në Windows, Mac dhe Android).

NordVPN ka përparësinë e rrjetit, me 4,300+ serverë të gatshëm P2P – akoma më shumë sesa parku i të gjithë serverëve të ExpressVPN. Sidoqoftë, ka një hap shtesë të përfshirë, pasi do të duhet të zgjidhni një server të përshtatshëm P2P nga skeda e serverëve të specialitetit.

Thënë kështu, NordVPN ka një veçori që nuk do ta gjesh në ExpressVPN – Proxies SOCKS5. Këto janë të ndara nga aplikacioni VPN dhe do të duhet t’i konfiguroni ato brenda klientit tuaj përrua. Proxies SOCKS5 zakonisht ofrojnë shpejtësi më të mirë me një nivel të pranueshëm të sigurisë (jo encryption). Por përsëri – është përpjekje shtesë për t’i vendosur ato.

Fituesi për Torrenting: ExpressVPN

Ndërsa të dy VPN-të punojnë pa probleme me klientët e përhapur përrua, ExpressVPN është fituesi për përrua pa sherr. Thënë kështu, përdoruesit e përparuar të BitTorrent do të vlerësojnë vlerën shtesë të P2P të NordVPN. Një tjetër thirrje e ngushtë, por ExpressVPN tërhiqet përpara në fund.

Provoni përrua me ExpressVPN!

3. Kostoja

Deri më tani, ExpressVPN dhe NordVPN kanë qenë goxha në qafë. Por çmimi është një fushë ku kemi një fitues i qartë.

Përdoruesit me një buxhet duhet të shmangin planet mujore të secilit ofrues, pasi ato janë mjaft të shtrenjta – për fat të keq, por të zakonshëm me shërbimet e VPN. Abonimet afatgjata janë aty ku duhet të duken gjuetarët e pazar.

NordVPN vjen me marrëveshje të mëdha në planet e saj dy dhe tre vjeçare (përkatësisht 58% dhe 70% më lirë se opsioni mujor). Edhe me mire, ju mund të rruajeni 70% në pajtimin tuaj NordVPN me kodet tona ekskluzive të kuponit!

Nëse nuk doni të kryeni menjëherë, NordVPN ju jep shumë mundësi testimi me të 30 ditë garanci për kthimin e parave.

Do të prisni që ExpressVPN të paraqesë një propozim po aq tërheqës këtu, por nuk është kështu. Krahasuar me NordVPN, ai gjithashtu ka një garanci 30-ditore për kthimin e parave, por ofron plane më pak dhe më të shtrenjta. Aktualisht, pajtimi vjetor i ExpressVPN është 19% më i kushtueshëm sesa ekuivalenti i NordVPN.

për fat të mirë, ju mund të merrni një zbritje prej 49% në ExpressVPN (plus tre muaj falas!) me kupon tonë të veçantë. Por edhe kjo nuk është e mjaftueshme për të mposhtur marrëveshjen trevjecare të NordVPN, me më shumë se gjysmën e kostos në afat të gjatë.

Prmimet e NordVPN:

Plani 3-vjeçar: 3.49 dollarë në muaj (paguaj 125.64 dollarë çdo 3 vjet – 70% zbritje)
Plani 2-vjeçar: 4,99 $ / muaj (paguaj 119,76 dollarë çdo 2 vjet – 58% zbritje)
Plani 1-vjeçar: 6,99 $ / muaj (paguaj 83,88 dollarë çdo vit – 41% zbritje)
Plani 1-mujor: 11,95 $ / muaj (çmimi bazë i paguar çdo muaj – pa zbritje)

Prmimet e ExpressVPN:

Plani 12-mujor: 6.67 $ / muaj (përfshin tre muaj falas; paguajeni 99,95 dollarë të parë 15 muaj më pas çdo vit – 49% zbritje)
Plani 6-mujor: 9,99 $ / muaj (paguaj 59,95 $ çdo 6 muaj – 23% zbritje)
Plani 1-mujor: 12,95 $ / muaj (çmimi bazë i paguar çdo muaj – pa zbritje)

Fituesi i Kostos: NordVPN

NordVPN i heq duart e kësaj kategorie, falë planeve fleksibile dhe çmimeve të përballueshme. Etiketa e çmimit të ExpressVPN mund të jetë e justifikuar, por nuk mund të mposht vlerën e NordVPN për para.

Kurseni Me NordVPN!

4. Lehtësia e përdorimit

Si dy nga VPN-të kryesore tregtare, ExpressVPN dhe NordVPN i bëjnë gjërat më të lehta për përdoruesit e të gjitha niveleve të aftësive. Cili bën një punë më të mirë, sidoqoftë?

Të dy VPN ofrojnë aplikacione kompakte dhe intuitive me ndërfaqe të thjeshta. Parimi udhëzues është i qartë – lidhjet me një klik dhe qasje e shpejtë në cilësime.

ExpressVPN mban një dizajn të frymëzuar nga celulari, edhe në desktop. Paneli kryesor ju lejon të zgjidhni shpejt një server me ndihmën shtesë të veçorisë Smart Vendndodhja.

Menyja e cilësimeve gjendet lehtësisht. Ju keni shumë gjëra me të cilat duhet të ndërmerreni, ose mund t’i mbani gjërat e thjeshta nëse nuk jeni të interesuar për ndonjë gjë të përparuar.

NordVPN zgjedh një ndërfaqe më elegant, por po aq funksionale. Një avantazh ndaj ExpressVPN është qasje më e lehtë në listën e plotë të serverit – Ju mund t’i gjeni të gjithë ata nga paneli kryesor këtu, në vend që të hapni listën e serverëve në një dritare të veçantë.

NordVPN është gjithashtu i thjeshtë për tu konfiguruar – do të gjesh gjithçka në një dritare të zoti pas hapjes së menusë së cilësimeve.

Nëse preferoni të keni një konfigurim manual duke përdorur ndërfaqen OpenVPN, të dy VPN ofrojnë skedarë të konfigurimit të papërpunuar. ExpressVPN i bën ata pak më të lehtë për t’u marrë nga faqja e internetit, por nuk do të keni asnjë problem.

Fituesi për Lehtësinë e Përdorimit: NordVPN

Preferenca personale luan një rol të madh këtu, por NordVPN duket e freskët dhe është më e lehtë për të lundruar nëse preferoni të zgjidhni serverat tuaj. ExpressVPN nuk është shumë larg me aplikacionet e tij të pastra, pa frills.

Provoni NordVPN!

5. Përputhshmëria

ExpressVPN dhe NordVPN mbulojnë një gamë të gjerë platformash, duke përfshirë sistemet kryesore operative dhe ruterat. Megjithatë, detajet e vogla bëjnë ndryshime.

Windows

Si platforma më e njohur për të instaluar një VPN në, Windows është mbuluar me ekspertizë nga të dy ofruesit në këtë krahasim. Mund të ekzekutoni njërën prej tyre në ndonjë gjë nga Windows XP në Windows 10.

Që ka thënë, aplikacioni ExpressVPN gjithashtu mbulon Windows XP dhe Vista, ndërsa mbështetja e aplikacionit NordVPN fillon nga Windows 7 me konfigurim manual të kërkuar për versionet më të vjetra. Ne ju rekomandojmë të azhurnoni kompjuterin tuaj nëse jeni duke ekzekutuar XP ose Vista – nëse nuk është një opsion, ExpressVPN mund të jetë zgjidhja më e mirë për ju.

mushama

Aplikacionet ExpressVPN mund të instalohen në macOS Snow Leopard (10.6) dhe versionet më të reja. Përsëri, ky ofrues provon më fleksibël se NordVPN, që kërkon të paktën macOS Yosemite (10.10).

android

Të dy VPN kanë një shfaqje të fortë për pajisjet Android, me mbështetje të gjerë edhe për versionet më të vjetra. Ju gjithashtu merrni aplikacione pune për TV tuaj Android me cilindo ofrues.

iOS

Të dy ExpressVPN dhe NordVPN kanë aplikacione amtare për iPhone ose iPad tuaj. Si zakonisht, ExpressVPN merr një epërsi të vogël për pajisjet e vjetra, me mbështetje duke filluar nga iOS 8.0. NordVPN kërkon iOS 9.0 dhe më lart.

Linux

Oferta Linux e NordVPN ka në qendër rreth distirat Debian, por mund ta ekzekutoni edhe në Ubuntu. ExpressVPN është shumë më i gjithanshëm, me mbështetje (dhe udhëzime të hollësishme) për Ubuntu, CentOS, Debian, Fedora, Raspbian dhe Arch.

routers

Kur bëhet fjalë për ruterat, të dy VPN shkëlqejnë me mësime të shkëlqyera për një larmi firmash. Për më tepër, ju mund të merrni vetë një ruter para flakës që është i konfiguruar me VPN drejtpërdrejt nga kutia.

Nëse do të jesh vendosja e një ruteri VPN vetë, ExpressVPN siguron një aplikacion i dedikuar për ruterat e zgjedhur Asus, Linksys dhe Netgear. Nëse keni modelin e duhur, ky ofrues mund të jetë një zgjedhje më e mirë se NordVPN, e cila aktualisht nuk ka një program ruteri amtare.

Platforma të tjera

ExpressVPN punon në platformat e mëposhtme shtesë:

 • Zgjatjet e shfletuesit (Chrome, Firefox)
 • Chromebook
 • Lexuesit e librave elektronikë (Amazon Kindle Fire, Nook HD)
 • Windows Phone (versionet 8.1 dhe 10)
 • Media dhe tastierë lojërash (Amazon Fire TV, Apple TV, Roku, Boxee Box, Chromecast, Nintendo Switch, Nvidia Shield, Playstation, Xbox, dhe më shumë)
 • ferrë
 • Kodi
 • TV të zgjuar

NordVPN mbështet platformat e mëposhtme shtesë:

 • Zgjatjet e shfletuesit (Chrome, Firefox, Opera, Safari, Internet Explorer)
 • ferrë
 • Kodi
 • Mediat dhe tastierat e lojrave (përmes ruterit)
 • TV të zgjuar (përmes ruterit)

Fituesi për pajtueshmërinë: ExpressVPN

Nëse jeni duke përdorur sistemin e fundit operativ, do të keni probleme zero me as VPN. Të dy mbulojnë një gamë të gjerë platformash, por ExpressVPN është ai që duhet të zgjedhni nëse keni nevojë për një aplikacion amtare VPN për versionet më të vjetra të sistemit operativ.

Provoni ExpressVPN!

6. Shpejtësia

Kriptimi i një VPN ju mban të sigurt në internet, por është gjithashtu një ngarkesë për lidhjen tuaj të internetit. ExpressVPN dhe NordVPN janë dy ofrues të cilët e mbajnë këtë ndikim negativ në minimum, dhe tregon.

Në fakt, shpejtësia është forca më e madhe e ExpressVPN. Ajo ka një reputacion si VPN më të shpejtë në treg për një arsye, duke rrahur vazhdimisht sfiduesit që përpiqen të rrëmbejnë titullin e saj.

Në këndin tjetër është një VPN që u konsiderua e ngadaltë disa vjet më parë. Por pas përmirësimeve të mëdha, sot NordVPN është atje me shërbimet më të shpejta.

Megjithatë, veprimet flasin më shumë se fjalët. Pra, i vendosëm të dy ofruesit në provë.

Ne synuam të zbulonim se sa shpejt ishte çdo VPN në një shkallë globale. Më poshtë, mund të shihni se si performuan ExpressVPN dhe NordVPN kur u lidhën me 10 lokacione të ndryshme nëpër botë.

Ne i testuam testet e shpejtësisë nga një vendndodhje në Evropën Lindore. Këtu janë shpejtësitë tona të përcaktimit (pa VPN):

Dhe këtu janë rezultatet përfundimtare nga testet tona:

serverShpejtësia e shkarkimit (MB / s)Shpejtësia e ngarkimit (MB / s)
ExpressVPNNordVPNExpressVPNNordVPN
Auto (më i afërt)71,8169,8231,3631,28
Rumani67,7967.5036,7129.10
Gjermani67,7262,1634,7929.09
Mbretëria e Bashkuar63,4166,4128,9631,08
Portugali61,1533,9325,5330.00
Izrael39,9938,4224,1534,53
Shtetet e Bashkuara (New York)59,1435,2522,4816,70
Shtetet e Bashkuara (Los Angeles)23.5930,7112.955.53
Japoni51,9517.581.661.70
Australi31,3815.900.762.04

Nuk është befasi – ExpressVPN merr një epërsi në shpejtësinë e shkarkimit, i cili bëhet edhe më i theksuar me distancën. Përjashtimet e vetme janë serverët e Los Angeles dhe London, ku konkurrenti i tij u tregua pak më i shpejtë.

ende, NordVPN mban të tijën. Ishte dukshëm më i ngadaltë në Portugali, Japoni dhe Australi, por mbeti shumë afër ExpressVPN në përgjithësi. Cfare ka me shume, NordVPN shkoi edhe në shpejtësi të ngarkimit – asnjë fitore e vogël kur nuk jeni kundër një VPN seriozisht të shpejtë.

Fituesi për Shpejtësinë: ExpressVPN

NordVPN bën çmos, por numrat flasin vetë – ExpressVPN është vazhdimisht më i shpejtë, veçanërisht nëse jeni duke u lidhur me një server të largët. Nëse do të vendosni vetëm për shpejtësinë më të shpejtë, kjo është VPN për ju. Thënë kështu, NordVPN është mjaft afër që të konsiderohet një alternative shumë e arsyeshme, më e lirë.

Provoni ExpressVPN

7. Servers dhe Rrjeti

ExpressVPN dhe NordVPN operojnë rrjete të mëdha serverësh krahasuar me shumë shërbime të tjera VPN. Por kur krahasohen kundër njëri-tjetrit, mund të shihni dallime të qarta në filozofi midis këtyre dy ofruesve të primit.

NordVPN ju lejon të zgjidhni nga 5,100 serverë, që është një numër mbresëlënës pa marrë parasysh se si e shikoni atë. Ai trumbeton 3,000+ serverët e ExpressVPN, por ka edhe më shumë për të folur.

Kur bëhet fjalë për mbulimin gjithëpërfshirës, ExpressVPN mbështet 30 vende më shumë sesa NordVPN. Kjo përfshin relativisht të rrallë për të gjetur rajone në Lindjen e Mesme dhe Afrikë – për krahasim, NordVPN nuk ka një prani të fortë në këto kontinente.

Serverët ExpressVPN gjithashtu kanë një kapacitet përgjithësisht më të madh, i cili mund të jetë një nga arsyet e rrjetit të tij më të vogël (por ende masiv). NordVPN ju jep më shumë mundësi, por është e zakonshme të shohësh të paktën 10 serverë që punojnë me ngarkesë të plotë për vendet e saj më të njohura si SH.B.A., MB dhe Hollanda.

Fituesi për serverët dhe rrjetin: NordVPN

NordVPN është i preferuari këtu, nëse vetëm nga një diferencë e vogël. Për shumicën e përdoruesve, shumëllojshmëria e serverëve në botën perëndimore është më e rëndësishme për transmetimin dhe shpejtësinë e shpejtë, dhe kjo VPN sjell më shumë në tryezë. Prania e fortë e ExpressVPN në Afrikë dhe Azi mund të jetë një faktor vendimtar për përdoruesit në këto rajone.

Provoni NordVPN!

8. Privatësia dhe Siguria

Kur bëhet fjalë për shfletimin e sigurt, ExpressVPN dhe NordVPN janë kampionë.

Të dy shërbimet i mbulojnë bazat në mënyrë perfekte. Me kriptimin e plumbave, prerjet zero, karakteristikat thelbësore dhe auditimet e pavarura të sigurisë që konfirmojnë të gjitha më lart, nuk mund të gaboni as me VPN. Por ne nuk do ta lëmë atë, a jemi ne?

Ju e menduat – ne duhet të shkojmë më thellë.

Politika e prerjeve

ExpressVPN operon jashtë Ishujve të Virgjër Britanikë, derisa NordVPN është regjistruar në Panama. Të dyja këto vendndodhje në det të hapur konsiderohen strehë të sigurta për shkak të ligjeve të favorshme për privatësinë, pasi ato janë shumë larg 5/9/14-Aleancat e mbikëqyrjes së syve.

Kjo lejon që ExpressVPN dhe NordVPN të premtojnë politika të rrepta të mos-prerjeve, që do të thotë se shërbimi VPN nuk ruan ose ndan ndonjë të dhënë të ndjeshme në lidhje me lidhjen ose bandën e bandës. Me fjalë të tjera, intimiteti pa vend është një cilësi e të dy ofruesve në këtë krahasim. ExpressVPN madje porositi një kontroll të pavarur për të siguruar që u ofron përdoruesve nivelet më të larta të intimitetit.

Kriptimi dhe protokollet

Të dy VPN përdorin encryption AES-256 me Sekret të Përsosur përpara. Lajm i shkëlqyeshëm, pasi kriptimi 256-bit konsiderohet praktikisht i pamundur për tu goditur.

Vazhdimi, do të gjeni mbështetje të plotë OpenVPN në desktop dhe aplikacionet Android të të dy ofruesve. Ky është protokolli standard i industrisë, që ofron kombinimin më të mirë të sigurisë dhe performancës.

Që ka thënë, ExpressVPN është një nga ofruesit e paktë që ofron OpenVPN amtare për iOS. NordVPN ekzekuton protokollin IKEv2 / IPSec në atë aplikacionin iOS, që kërkojnë softuer të palëve të treta dhe konfigurim manual për OpenVPN. Kjo i jep ExpressVPN një avantazh të vogël për iPhone dhe iPad.

ExpressVPN gjithashtu ju jep një larmi më të madhe protokolesh, duke përfshirë PPTP dhe L2TP / IPSec.

Këto mund të jenë të dobishme për transmetimin dhe anashkalimin e blloqeve OpenVPN, por janë shumë më pak të sigurt sesa OpenVPN ose IKEv2 / IPSec. NordVPN përdoret për të siguruar PPTP, SSTP dhe L2TP / IPSec në të kaluarën, por së fundmi ka ndërprerë mbështetjen për këto protokolle.

Karakteristikat e sigurisë

NordVPN është i njohur për fokusin e tij të gjerë në siguri. Midis suite pronësore CyberSec (adblocking dhe mbrojtje nga malware), Dy servera VPN, dhe dy ndërprerës të ndryshëm vrasjes, ju merrni një listë të tërë me karakteristika të vlefshme për mbrojtje shtesë.

Për më tepër, cilësimet “vjedhurazi” ofrohen përmes zakonit të NordVPN Serverë të hutuar.

Këta serverë specialë vendosen për qëllime të veçanta, si psh duke anashkaluar Firewall-in e Madh të Kinës. Ata gjithashtu duhet të punojnë në vendet e tjera me censurë të rëndë, të tilla si Rusia, Irani dhe Emiratet e Bashkuara Arabe.

Falë saj cilësimet e vjedhjes dhe një gamë e gjerë protokolesh, ExpressVPN është një zgjedhje e shkëlqyeshme për qasje në internet të pakufizuar në Kinë gjithashtu.

Ky VPN gjithashtu ka mjaft karakteristika të sigurisë për të treguar. Si NordVPN, ajo vjen me një vrasin kaloni dhe Mbrojtja e rrjedhjes DNS, por ato janë pak më të efektshme. Nja dy shembuj – nuk merrni një ndërprerës të dytë për vrasje specifike për aplikacionin, dhe cilësimet e DNS me porosi janë thjesht një ndërprerës i ndezur (NordVPN ju lejon të futni cilësimet tuaja DNS).

Sidoqoftë, ExpressVPN ka një shpërblim ndaj konkurrencës së tij – serverë shtesë të sigurt. Faleminderit për gjendjen e artit të ExpressVPN Teknologji e besuarServer, serverat e tij funksionojnë duke përdorur vetëm RAM. Kjo e bën të pamundur që ndonjë nga të dhënat tuaja të ruhet në një server ExpressVPN, edhe gabimisht.

Fituesi për sigurinë dhe privatësinë: NordVPN

Të dy VPN do t’ju japin sigurinë, aksesin dhe paqen e mendjes që po kërkoni, por nuk ka dyshim – NordVPN është e pajisur më mirë kur bëhet fjalë për veçoritë e sigurisë. ExpressVPN i mungon një adblocker dhe ndërprerës të vrasjeve të aplikacioneve, por mbrojtjet shtesë të serverit dhe shumëllojshmëria e protokollit mund të jenë vendimtare për disa përdorues.

Provoni NordVPN!

9. Aktgjykimi i formës së prerë

Dy VPN kryesuese, tetë raunde të luftuara ashpër dhe një rezultat i barabartë. Nëse jeni duke pritur një shkop nga ndonjë ofrues, nuk do ta gjeni këtu.

Këtu është një përmbledhje e fituesit për secilën kategori:

 1. streaming: ExpressVPN
 2. torrenting: ExpressVPN
 3. kosto: NordVPN
 4. Lehtësinë e përdorimit: NordVPN
 5. compatibility: ExpressVPN
 6. Speed: ExpressVPN
 7. Servers dhe Rrjeti: NordVPN
 8. Privatësia dhe Siguria: NordVPN

Në sipërfaqe, ExpressVPN dhe NordVPN janë shërbime mbresëlënëse për çdo qëllim. Kjo mbetet e vërtetë edhe në një vështrim më të afërt.

Pra, cili është më i mirë? Pa një fitues të qartë, me të vërtetë varet nga preferencat personale me këta dy. Ju jeni po aq të ngjarë të dashuroheni me secilin.

Pyetja e vërtetë – është ExpressVPN me vlerë çmimi? Nëse absolutisht duhet të keni VPN-në më të shpejtë të performancës, më të shpejtë, përgjigjja është po. Stableshtë e qëndrueshme, miqësore për përdoruesit dhe e shkëlqyeshme nga çdo gjë, nga transmetimi / përralla deri tek siguria themelore dhe e përparuar.

Por kështu është edhe NordVPN.

Nëse preferoni të keni një VPN të shpejtë dhe të mbushur me veçori që është gjithashtu e përballueshme, ju rekomandojmë të provoni NordVPN. Do të shijoni rrjetin e tij të madh të serverëve, kosto të lirë dhe marrëveshje të mahnitshme.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me