ENVEIL – Asnjëherë mos deshifroni të dhënat tuaja


Nuk duhet të befasojë që mantra e përsëritur nga Dr. Ellison Anne Williams, CEO dhe themeluese e ENVEIL është “Encrypt Your Data”. Siç do ta shihni, ajo në të vërtetë shkon më tej me etiketën e kompanisë së saj, e cila është “Asnjëherë mos deshifro”. Nuk është për t’u habitur sepse përpara se të themelonte ENVEIL, Ellison kaloi mbi një dekadë si Studiues i Lartë në NSA amerikane (Agjensia e Sigurisë Kombëtare). Ishte atje që teknologjia thelbësore e platformës ENVEIL u zhvillua dhe u testua në terren.

Unë normalisht do të filloja duke ju kërkuar që të më tregoni për prejardhjen dhe përvojën tuaj, por unë jam duke guxuar që pasi që para themelimit të ENVEIL keni kaluar 12 vjet si studiues në NSA (Agjencinë Kombëtare të Sigurisë) nuk do të jeni në gjendje të më tregoni shumë.

Kjo është shumë e saktë [Qesh]. Unë u bashkova me NSA pas shkollës së diplomuar. Para se të më punësonin, ata nuk do të më thoshin se për çfarë do të punoja, por më premtuan se do të ishte “vërtet e ftohtë”.

Le të themi vetëm se kam punuar në projekte të ndryshme që kanë të bëjnë me ato që ne tani i quajmë “Big Data”.

Si ishte të kalosh nga një laborator hulumtues qeveritar në një startim tregtar?

E dua absolutisht. Gjithmonë kam dashur të dilja vetë. Edhe kur isha duke punuar brenda NSA, unë gjithmonë filloja gjëra të reja. Tani, megjithatë, unë duhet të punoj në një mjedis që është më i vogël dhe më i shkathët.

Si saktësisht merrni një teknologji të zhvilluar brenda NSA dhe e komercializoni atë për veten tuaj?

Teknologjia thelbësore e ENVEIL u zhvillua dhe u përdor brenda NSA. Sidoqoftë, unë kam qenë në gjendje të marr pjesë të asaj teknologjie nga NSA për t’u komercializuar. NSA në të vërtetë ka një proces zyrtar për këtë, të quajtur Programi i Transferimit të Teknologjisë. Shtë një proces i gjatë dhe jo i lehtë, por është i mundshëm nëse jeni mjaft këmbëngulës. Unë gjithashtu isha me fat që disa njerëz që punuan për mua në NSA të bashkoheshin me mua në ENVEIL.

Para se të futni në specifikat e ENVEIL, a mund të ndani tre këshillat tuaja më të mira të ndërmarrjes?

 1. Kriptoni të dhënat tuaja.
 2. Kriptoni të dhënat tuaja.
 3. Kriptoni të dhënat tuaja.

Njerëzit dhe organizatat thjesht nuk po përdorin praktikat themelore të sigurisë duke siguruar të dhënat e tyre të ndjeshme.

Etiketa juaj – ose deklarata e misionit – është “Asnjëherë mos deshifro”. Si mund të përdorin aplikacionet në të dhënat e tyre kur ato janë të koduara? A përdor përdorimi i ENVEIL kërkon modifikimin e kodit burimor të një aplikacioni?

Punësimi i ENVEIL nuk është aspak ndërhyrës i mjedisit dhe aplikacioneve tuaja ekzistuese. Kjo do të thotë që nuk kërkon ndonjë tarifë për arkitekturën e sistemit tuaj ose kodin e aplikacionit.

Mënyra se si funksionon është që ne jemi një shtresë proxy në krye të ruajtjes së të dhënave tuaja. Ekziston një aplikacion i klientit që vendoset ose në secilën pajisje ose si një portë e centralizuar. Kjo aplikacion komunikon me një aplikacion serveri që është vendosur në mjedisin e ruajtjes së të dhënave. Aplikacionit të serverit i jepet qasje në çfarëdo burimi të të dhënave që mbron.

Për të qenë pak më shumë teknikë, aplikacioni ynë i klientit është një zëvendësim drop-in për API JDBC (Java Baza e të Dhënave të Baza e të dhënave) dhe për API standarde REST (Transferimi i përfaqësimit të shtetit).

Pika kritike është se asnjë të dhënë nuk është dekretuar kurrë ndërsa përpunohet në hapësirën re / hapësirë ​​publike. Kuadri ynë ju lejon të operoni në të dhëna (pyetje / analitikë) pa zbuluar kurrë përmbajtjen e bashkëveprimit, rezultateve ose vetë të dhënave. Kjo për shkak se ne përdorim kriptimin homomorfik, i cili na lejon të bëjmë llogaritjet në të dhënat e koduara sikur të ishin të pakriptuara.

enveil zbulues

 

kurrsesi kurrë

Si e përcaktoni tregun tuaj të synuar?

Kuadri ENVEIL është i përshtatshëm për cilindo që është i vetëdijshëm për sigurinë dhe i shqetësuar për të dhënat e tyre, pavarësisht nëse ai është i vendosur në ambiente ose në distancë. Teknologjia jonë është e vlefshme në të gjitha vertikalet, megjithëse deri më tani kemi marrë interesin më të madh nga:

 • Shërbimet financiare
 • Kujdesit shëndetësor
 • Agregatorët e të dhënave

Si duket modeli juaj i çmimeve?

Si me shumicën e softuerëve të ndërmarrjeve, modeli ynë i çmimeve është i bazuar në një pajtim vjetor. Tani për tani, ne ofrojmë një larmi, të cilën e quajmë “Të gjithë ju mund të hani” – do të thotë që ju të merrni përdorues të pakufizuar, transaksione të pakufizuara dhe transferim të pakufizuar të të dhënave.

Sa klientë aktivë keni sot? Ku janë vendosur kryesisht?

Edhe pse vetë teknologjia ka qenë në përdorim për shumë vite (brenda NSA), vetë kompania është akoma shumë e re. Aktualisht jemi duke punuar me disa banka të mëdha dhe kompani të mëdha të kujdesit shëndetësor të vendosura në SH.B.A..

Kujt i shihni si konkurrentët tuaj kryesorë?

Ne nuk kemi ndonjë konkurrent teknik të drejtpërdrejtë – askush nuk bën atë që po bëjmë.

Sigurisht, ne kemi ende konkurrencë, në formën e njerëzve që vazhdojnë të punojnë ashtu si kanë gjithmonë ose duke adoptuar rrugë të ndryshme për t’u përpjekur për të arritur të njëjtat qëllime.

Cilat janë planet tuaja në të ardhmen për ENVEIL?

Në përgjithësi, ne do të punojmë për të rritur ndërgjegjësimin për nevojën e kriptimit të të dhënave në të gjitha pikat në kohë. Kjo do të thotë të dhëna në pushim, të dhëna në tranzit dhe të dhëna në proces.

Më konkretisht, ne do të përpiqemi të rritemi si kompani duke u përqëndruar në dy fusha kryesore:

 1. Përmirësimi dhe zgjerimi i vazhdueshëm i aftësive tona thelbësore.
 2. Analitika shtesë, më të thella dhe më të pasura të sigurta, të koduara.

Sa punonjës keni sot? Ku janë të vendosura?

Aktualisht jemi shtatë punonjës, të gjithë të vendosur jashtë Uashingtonit, D.C.

Sa orë në ditë punoni normalisht? Farë ju pëlqen të bëni kur nuk jeni duke punuar?

Do të më duhej të them që punoj 27 orë në ditë… [Grin]

Kur nuk jam duke punuar, më pëlqen shumë të gatuaj dhe të piqem – jam një ushqim serioz.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map