Duke u bërë i padukshëm dixhital: Një intervistë me Michael Bazzell & Justin Carroll


Si ju interesuan të dy në botën e intimitetit?

Michael – Hetimi i kriminelëve në internet mund të marrë mjaft një person. Unë u interesova për intimitetin rreth vitit 2002 kur zbulova se çdo qengj në internet mund të kërkonte adresën time të shtëpisë në regjistrimet publike në internet. Kërkova menjëherë libra të tillë si Si të jem i padukshëm nga JJ Luna dhe përpiu çdo taktikë që mund të gjeja. Fillova të eksperimentoja me teknikat e mia të intimitetit rreth vitit 2004.

Justin – nga viti 2002 deri në 2010, unë isha duke u vendosur në disa vende mjaft të pasigurta, dhe secila prej këtyre udhëtimeve dukej se sillte një përvojë të re, që hapi sytë. Duke përdorur OSINT kundër meje në shkollën SERE, duke u kërkuar për adresën time të shtëpisë në një kërkesë për vizë afgane, duke u vjedhur informacionet e kartës time të kreditit në aeroportin Charles de Gaulle – të gjitha këto përvoja filluan që unë të mbroj informacionin tim. Ruajtja e intimitetit dhe sigurisë time përfundimisht u bë një pjesë e jetës sime të përditshme dhe ka qenë një evolucion i vazhdueshëm që nga ajo kohë.

Ju të dy bëni trajnime për privatësinë. A ka ndonjë pjesë të veçantë të botës që mendoni se është më shumë intimitet i vetëdijshëm?

Michael – Kryesisht jashtë Amerikës. Ne duket se jemi të gatshëm t’i japim çdo detaj të jetës sonë çdo kompanie që do të na motivojë me sende falas. Këto kompani shpesh lëshojnë ato të dhëna, ndonjëherë edhe pa njohuri, për entitetet qeveritare dhe kompanitë partnere. Përfundimisht, shumë prej saj lëshohen në natyrë.

Justin – Unë mendoj se disa vende me të vërtetë “e marrin atë” në një nivel kombëtar. Unë mund të mos pajtohem me Michael pak email, Facebook, dhe shërbimet ekuivalente janë fenomene në të gjithë botën dhe njerëzit kudo si gjëra falas dhe që lidhen me të tjerët. Vendet që e marrin atë dhe bëjnë një punë më të mirë priren të përqendrohen në kufizimin e korporatave ose subjekteve qeveritare që bëjnë mbledhjen. Një çift shembujsh të mirë janë Zvicra dhe Gjermania.

Meqenëse keni filluar trajnimin për privatësinë në botën civile, sipas mendimit tuaj është bërë më e vështirë të mbroheni për shkak të përparimeve në teknologjinë e hakimit dhe spiunazhit, ose më të lehtë për shkak të përparimeve në teknologjinë e intimitetit?

Michael – Shumë më e vështirë. Për çdo taktikë të intimitetit dhe sigurisë që bëhet në rrjedhën e përgjithshme, dhjetëra teknologji ndjekëse futen në botën dixhitale. Kjo është arsyeja pse ne duhet të përdorim metoda jo-konvencionale për të mbrojtur privatësinë tonë.

Justin – reallyshtë vërtet e vështirë të vlerësohet saktë. Ka më shumë mjete sigurie atje se kurrë, por edhe më shumë shkelje dhe lajme të këqija në baza ditore se kurrë. Shtë një evolucion i vazhdueshëm dhe një garë e vazhdueshme armësh. Nuk jam i sigurt nëse është vërtet më vështirë sot, ose thjesht kemi më shumë vetëdije për kërcënimet.

A mendoni se një VPN është e mjaftueshme për të mbrojtur veten në internet? A është më mirë ta përdorni në bashkëpunim me shfletuesin TOR?

Michael – Unë besoj se një VPN është një pjesë solide dhe jetësore e mbrojtjes në internet, por jo e gjithë historia. Kështu që shumë zakone të tjera të higjenës dixhitale të duhura duhet të praktikohen në mënyrë të vazhdueshme. Tor është shumë i vlefshëm në disa situata, por shumë nga puna ime hetuese bllokohen brenda shfletuesit Tor për shkak të shërbimeve që e bllokojnë atë.

Justin – Për të bërë jehonë atë që tha Michael, një VPN është vetëm një pjesë e një tabloje më të madhe. Një VPN ju mbron nga klasa të caktuara të intimitetit dhe kërcënimeve të sigurisë por nuk bën asgjë për të adresuar të tjerët. Ju duhet të merrni një qasje gjithëpërfshirëse – nuk ka diçka të tillë si “siguria e plumbave të argjendit”. Tor është i përshtatshëm në disa kontekste, kundër disa modeleve të kërcënimit dhe nëse me të vërtetë ia vlen të përdoret, me siguri ja vlen të përdoret së bashku me një VPN. Tor ka potencialin të ofrojë një intimitet dhe siguri të madhe nëse përdoret si duhet, por ai ka grupin e vet të rreziqeve dhe kufizimeve të qenësishme. Ai gjithashtu rrit ndjeshëm profilin tuaj.

Vura re që ju rekomandoni VPN Private në Internet hyrje. Cilët faktorë i konsideroni kur zgjidhni një VPN? Farë e bën PIA kaq të mirë?

Michael – Për mua, duhet ta kuptoj se VPN që rekomandoj duhet të jetë e përballueshme dhe e lehtë për t’u përdorur. Ndërsa këto nuk janë prioritetet e përdorimit tim personal, unë duhet të mendoj për të pranishmit e kurseve të mia. Ata janë të rinj për idenë dhe kanë nevojë për thjeshtësi. Kam gjetur PIA të jetë e lehtë për t’u përdorur, dhe e lirë. Unë gjithashtu e vlerësoj popullaritetin e tyre, dhe të qenit një gjilpërë më e vogël në një sharrë më të madhe kurrë nuk dhemb.

Justin – Qasja në Internet private ka disa gjëra që i bëjnë ato. Së pari, funksionon jashtëzakonisht mirë me pajisjet iOS për të mbajtur një lidhje “gjithmonë në”. Alsoshtë gjithashtu me të vërtetë e lehtë për tu kuptuar dhe e thjeshtë për t’u zbatuar, kështu që është një “starter” i shkëlqyeshëm VPN. PIA gjithashtu ka një koleksion të mirë opsionesh për më shumë teknikë të prirur (thjesht jo në iOS). PIA është gjithashtu me qendër në SHBA, kështu që është një mundësi e shkëlqyeshme për personat amerikanë që nuk duan të marrin trafikun e tyre jashtë shtetit dhe të humbasin mbrojtjet ligjore që kanë personat amerikanë. Më në fund, një ton njerëz përdorin PIA, duke e bërë më të lehtë përzierjen në tufë sesa me VPN më të shtrenjta ose të paqarta.

Justin, kam vërejtur që keni krijuar një version iOS të Udhëzuesit tuaj të Sigurisë Ultimate, por jo akoma një version Android. A jeni më i prekshëm në iOS sesa në një platformë Android?

Justin – Unë besoj fuqimisht se iOS është më privat dhe i sigurt se Android dhe mendoj se është e vështirë të argumentosh ndryshe. Thënë kjo, ka ende masa kuptimplote që mund të ndërmerrni për të përmirësuar privatësinë dhe sigurinë e Android. Mungesa e librit në fakt buron më shumë nga shumëllojshmëria e mjedisit Android; do të ishte e vështirë të shkruash një libër që do të mbulonte në mënyrë adekuate cilësimet në të gjitha – ose madje edhe shumicën – e pajisjeve Android.

Ju të dy keni punuar në qeveri / forca të armatosura dhe të dy tani punoni në botën private (dhe tani në Hollywood për ju, Michael). Ju pëlqen njëra mbi tjetrën? Cilat aspekte ju pëlqejnë të punoni në botën private në krahasim me qeverinë?

Michael – Unë kam më të mirën e të dy botëve tani. Unë jam akoma e përfshirë shumë me kontratat e GOV, dhe më lejohet që të shtrihet në sektorin privat. Personalisht, më pëlqen ekuilibri mes të dyve. Shumëllojshmëria e mban interesante.

Justin – Pjesa më e madhe e punës sime është akoma me sektorin qeveritar, dhe unë me të vërtetë kënaqem. Klientët e qeverisë zakonisht kanë një nevojë të menjëhershme, dhe studentët janë jashtëzakonisht të motivuar për të mësuar. Unë me siguri nuk do të punoj me sektorin civil aq sa do të doja për shkak të kërkesës së qeverisë, por unë i shijoj të dy. Të dy kanë përparësitë dhe sfidat e tyre, dhe unë gjithmonë përfundoj duke mësuar diçka nga të dy.

Whatfarë ishte si të hetosh krimet në kompjuter 15 vjet më parë në krahasim me tani kur teknologjia ka ndryshuar në mënyrë drastike?

Michael – Diferenca në natë dhe ditë. Një ekzaminim mjeko-ligjor mund të zgjasë aq pak sa dy orë. Sot, askush nuk mund të jetë i sigurt se çdo pjesë e të dhënave me vlerë ka qenë e vendosur. Vite më parë, skedarët dhe komunikimi i koduar ishin një gjë e rrallë. Sot, është pothuajse “norma”.

Ku e shihni botën e sigurisë që shkon në 5-10 vitet e ardhshme?

Michael – Në dhjetë vjet, kompjuterët personalë do të eliminohen. Gjithçka do të jetë një shërbim, dhe sistemi themelor i OS do të jetë jashtë kontrollit tonë. Unë do të jetoj në Montana veriore, jashtë mundësive të pajisjeve të ngulitura në mur.

Justin – IoT siç e dimë tani nuk do të ekzistojë më. IoT i ri, i përmirësuar do të jetë i integruar në pothuajse gjithçka, dhe shpëtimi i ndonjë forme të mbikëqyrjes dixhitale, madje për momentin, do të jetë një pamundësi. Më e mira për të cilën mund të shpresojmë është se ligjet tona arrijnë botën dixhitale dhe ne kemi një mbrojtje ligjore nga monitorimi i kudondodhur.

Michael, sigurisht pyetja e detyrueshme e Z. Robot… A mendoni se kjo shfaqje u ka dhënë njerëzve pasqyrë se si funksionon bota e hakerave, duke qenë se është kaq e vërtetë për jetën? A jeni krenar që keni një mënyrë për të ndarë përvojën tuaj të gjerë me publikun?

Michael – Unë besoj se zoti Robot ka vërtetuar se përshkrimi i hakimit të saktë dëshirohet nga audienca teknike në rritje. Shpresojmë, ajo ka vendosur standardin, dhe shikuesit do të kërkojnë të njëjtën gjë nga çdo shfaqje e re e hakerave që shfaqen. Ishte një nder për të punuar në një shfaqje që më në fund jep një paraqitje të shkurtër në realitetin e jetës së hakerave.

Mësoni më shumë rreth Michael Bazzell në faqen e tij të internetit.

Për më tepër, mund të shihni një vrojtim të librit të tyre Siguria e plotë & Referenca për Tavolinën e Intimitetit, si dhe bleni atë, këtu në Amazon.com.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map