Dr. Andy Yen: ProtonMail: Kriptimi dhe Lufta e Re për Kriptot


ProtonMail nuk është vetëm një shtesë shtesë e shfletuesit që përpiqet të tërheq vëmendjen tuaj. E ndërtuar nga një ekip i shkencëtarëve të CERN, ky shërbim i koduar me email ofron siguri më të lartë të ekuilibruar nga përdorueshmëria pa probleme. Kompania është e re. Ata sapo filluan të regjistrojnë regjistrime të hapura në Mars. Megjithatë, po e merr tregun e postës elektronike përmes stuhisë me mbi një milion përdorues tashmë. Sshtë gjithashtu e udhëhequr nga ideja se privatësia është e drejtë e të gjithë qytetarëve. Si rezultat, ajo është gjendur në vijën e parë në luftën kundër mbikëqyrjes ndërhyrëse të qeverisë.

kriptimi - vpnMentor

Në këtë intervistë, Drejtori i Përgjithshëm i ProntonMail, Dr. Andy Yen, na tregon mendimet e tij mbi popullaritetin në rritje të ProtonMail, sfidat e kriptimit të emailit nga fundi deri në fund, dhe betejës globale që aktualisht po zhvillohet mbi intimitetin personal.

Contents

Në ProtonMail

Përpara çdo gjë, mund të më thoni pse më duhet një email i sigurt? ’Farë është e gabuar me Gmail?

Fatkeqësisht, nuk është e lirë të përdorësh shërbime në internet. Ndërsa Gmail e paraqet veten të lirë për t’u përdorur, përdoruesit e këtij shërbimi po paguajnë me të dhënat e tyre personale, duke përfshirë çdo email që dërgojnë dhe marrin. Ata i japin Gmail të drejtën të lexojnë çdo email dhe t’u tregojnë reklamave në përpjekje për të gjeneruar të ardhurat e nevojshme për të drejtuar shërbimin. Përveç që ju shërben reklamat, Gmail rrezikon që të dhënat tuaja të komprometohen nga aktorë me qëllim të keq ose t’i jepen agjencive qeveritare. ProtonMail merrni rreziqet e atyre rreziqeve duke ju dhënë kontrollin e vetëm të çelësave që sigurojnë kutinë tuaj. Punonjësit e ProtonMail nuk mund të marrin as qasje në të dhënat tuaja, e lëre më aktorë me qëllim të keq dhe agjencitë qeveritare.

Ju dhe shumë nga anëtarët e ekipit të ProtonMail keni një ndalesë të përbashkët në karrierën tuaj: CERN. Na tregoni sesi ai mjedis shkencor ndihmoi në zhvillimin e ProtonMail.

CERN është përqendruar në nxitjen e inovacionit në disa nga teknologjitë më të përparuara në botë. Filloi në të njëjtën qendër kërkimore ku u zbulua për herë të parë World Wide Web, ProtonMail është shumë produkt i mjedisit të tij. Ne kombinojmë një njohuri të fortë teknike me filozofinë e vlerësimit të kolegëve dhe zhvillimit bashkëpunues. Kjo është arsyeja pse ProtonMail është burim i hapur. Ueb u krijua në CERN, dhe duke ndjekur atë traditë, ne kemi një detyrim të ruajmë integritetin e uebit duke siguruar që e drejta e privatësisë të mbrohet në internet.

Makesfarë e bën ProtonMail një zgjedhje më të fortë të shërbimit të kriptimit të emailit sesa konkurrentët tuaj?

ProtonMail u ndërtua me mendje intimiteti. Kur të filloni me atë mentalitet mund të siguroni që çdo pjesë përgjatë rrugës të përputhet me qëllimin përfundimtar, kjo do të thotë që kriptimi është në thelb të ProtonMail, jo një shtesë në veçori, por i futur në arkitekturë. Ne besojmë fuqimisht në fuqinë e teknologjisë me burim të hapur, veçanërisht kur bëhet fjalë për kriptimin. Duke përdorur OpenPGP për kriptimin e ProtonMail, ne përdorim sigurinë e provuar me kohë të këtij protokolli, ndërsa e kombinojmë atë me teknologjitë më moderne për të bërë atë të arritshme për të gjithë. Arkitektura jonë “njohuri zero” do të thotë që ProtonMail është ofruesi i parë i postës elektronike që nuk mund të lexojë emailet tuaja, dhe si rezultat, nuk mund t’i kthejë ato tek palët e treta.

kriptimi - vpnMentor

ProtonMail është quajtur “shërbimi më i madh i sigurt i emailit në botë”. A ka ndodhur e gjithë ajo rritje që nga lëvizja juaj e madhe për të hapur regjistrime në Mars?

Nga dita e parë ne kemi provuar një mbështetje të jashtëzakonshme nga komuniteti i internetit duke kërkuar një zgjidhje më të sigurtë me email. Pas vetëm 3 ditësh të hapjes së shërbimit tonë për përdoruesit e beta, ne u detyruam të implementonim një listë pritjeje për shkak të interesit që morëm në përdorimin e ProtonMail. Pasi regjistruam gati një milion përdorues beta, ne ishim të lumtur që më në fund mundëm të hapnim ProtonMail deri në botë. Ne pamë një pritje të jashtëzakonshme në Mars, veçanërisht nga bizneset dhe përdoruesit që kërkojnë një zgjidhje të sigurt për celular me email pasi lëshuam gjithashtu aplikacione iOS dhe Android. Tani jemi duke u përgatitur për një lëshim tjetër të madh, më vonë në 2016, i cili do të sjellë fuqinë e plotë të kriptimit të ProtonMail në organizatat në të gjithë botën.

A ka vende / vendndodhje / tregje të caktuara që janë më të shpejtë për t’u regjistruar në shërbimin tuaj sesa të tjerët? Për shembull, baza e klientit tuaj amerikan po rritet më shpejt ose më ngadalë se baza e klientit tuaj evropian?

Ndarja midis përdoruesve të Sh.B.A dhe evropianëve është pothuajse edhe për momentin. Kur filluam së pari, pamë një normë më të madhe regjistrimesh në SH.B.A., por tani baza e përdoruesve në Evropë po rritet më shpejt. Kemi parë gjithashtu rritje të mëdha nga vendet ku privatësia e postës elektronike është një domosdoshmëri e vërtetë dhe sot ekzistojnë bashkësi të mëdha të përdoruesve të ProtonMail në Rusi, Iran, Turqi dhe shumë vende të tjera me qeveri autoritare.

Anydo arsye për këtë?

Në disa vende, thjesht mbajtja e pikëpamjeve të gabuara politike mund të ishte një dënim me vdekje. Ndërsa privatësia është diçka që është e bukur të kesh në botën perëndimore, në pjesë të tjera të botës, mund të jetë një domosdoshmëri absolute. Në këto rajone, ProtonMail është adoptuar gjerësisht si një mjet jo vetëm për privatësinë e postës elektronike, por edhe për lirinë e fjalës.

ProtonMail ka më shumë se 4000 shqyrtime dhe një vlerësim 4,7-yje në Dyqanin Luaj me Android. Cili ka qenë çelësi i këtij suksesi?

Ne kemi punuar vërtet shumë për të ndërtuar një aplikacion të sigurt për celularin që njerëzit do të kënaqen duke përdorur. Ne e dinim që nga fillimi mënyra e vetme që mund të merrnim intimitet te masat ishte ta bënim ProtonMail të këndshëm dhe të lehtë për t’u përdorur. Kemi shpenzuar orë të panumërta duke siguruar aplikacionin Android dhe iOS të dhënë në këtë premtim. Ne dëgjuam komunitetin tonë që ishin shumë të zëshëm për shërbimin që donin të përdorin, dhe ne i ndërtuam ato për ta. Ne jemi të motivuar nga reagimet dhe vazhdojmë të shtojmë veçori për ta bërë aplikimin edhe më të mirë.

ProtonMail është tashmë i disponueshëm në platformat celular dhe desktop. Cilat janë pikat kryesore të zhvillimit për ju?

Aktualisht jemi të përqendruar në sjelljen e më shumë vlere për përdoruesit tanë të biznesit dhe organizatës. Nga organizatat qeveritare tek ofruesit e kujdesit shëndetësor, ekziston një nevojë e madhe për një ofrues të sigurt të postës elektronike. Ne dëgjojmë nga përditshmëria e një organizate të re, të cilët kanë nevojë të dëshpëruar për ato që ofron ProtonMail dhe po kërkojnë një alternative për Google Apps. Ne jemi duke punuar rreth e rrotull për t’ua afruar sa më shpejt atyre. Jemi të ngazëllyer për t’i shërbyer këtyre organizatave dhe mendojmë se ata do të jenë jashtëzakonisht të kënaqur kur të shohin grupin e tipareve që po ndërtojmë, disa prej të cilave madje mund të largohen nga baza e-mail ProtonMail u themelua në.

kriptimi - vpnMentor

Për ështjet e Privatësisë dhe Luftës së Crypto

Kur filluat fillimisht, ProntonMail shijoi një fushatë të suksesshme të mbledhjes së turmave, duke marrë ndihmë nga më shumë se 10,000 mbështetës. Në mendjen tuaj, a flet kjo për urinë e publikut për më shumë siguri në internet?

Absolutisht, ne jemi me fat që kemi një bashkësi të tillë mbështetëse që beson në ProtonMail. Ata janë forca lëvizëse prapa asaj që ne bëjmë çdo ditë dhe përmes mbështetjes së tyre, ne kemi qenë në gjendje të sjellim email të koduar për miliona individë në të gjithë botën.

ProntonMail fiton para vetëm kur një klient përmirësohet në një llogari të paguar ose kur dikush i dhuron projektit. Ky plan biznesi është i lavdërueshëm, por a është i qëndrueshëm, veçanërisht me rritjen tuaj të shpejtë?

Privatësia duhet të jetë e arritshme për të gjithë. Ideja e shitjes së të dhënave të përdoruesve ose përdorimi i të dhënave të përdoruesve për të treguar reklama efektive shkon kundër këtij parimi. Një përqindje e madhe e bazës sonë të përdoruesit ka gjetur vlera në veçoritë tona premium dhe mbështesin ProtonMail duke azhurnuar llogaritë e tyre ndërsa të tjerët vendosin t’i dhurojnë projektit. Qëndrueshmëria afatgjatë është ende e vështirë të vlerësohet për momentin, por besoj se gjithnjë e më shumë njerëz po e kuptojnë tani që nëse një shërbim është falas, ata po paguajnë me privatësinë e tyre, dhe kjo do t’i japë ProtonMail gjithnjë e më shumë qëndrueshmëri me kalimin e kohës.

Në postimin në blog që njofton fillimin tuaj në të gjithë botën, ju flisni me pasion për fillimin e luftës së 2-të të kriptove. Si e shihni këtë luftë duke formuar deri tani?

Ne jemi në një pikë kritike në luftën e 2-të të kriptove. Ka shërbime si ProtonMail të cilat vazhdojnë të përtërijnë dhe ofrojnë gjithnjë e më shumë mundësi që sjellin intimitet në internet. Për herë të parë, njerëzit mund të votojnë me veprimet e tyre. Duke kaluar në shërbime që respektojnë privatësinë dhe duke i ndihmuar ata të rriten, lufta e dytë e kriptove në fakt mund të fitohet përfundimisht. Shtë e domosdoshme që ne të fitojmë sepse nëse njerëzit nuk marrin një qëndrim për intimitetin në internet sot, ata do ta humbin përgjithmonë atë të drejtë.

Si e shihni rolin e ProtonMail në këtë luftë?

Ne jemi të lumtur që po shtyjmë kufirin në inovacion. Ne planifikojmë të vazhdojmë shtytjen me zgjerime në produkte dhe shërbime të ndryshme që janë ndërtuar mbi bazën e intimitetit të përdoruesit. Për më tepër, ne do të vazhdojmë të aktivizojmë komunitetin tonë për të ndihmuar në formimin e së ardhmes së ligjit për privatësinë e Internetit. Ne e kemi bërë tashmë një herë duke detyruar një referendum mbarëkombëtar në Zvicër për mbikëqyrjen dhe privatësinë.

Përveç emailit të koduar, çfarë duhet të bëjë një konsumator për të mbrojtur privatësinë e tij / saj në internet?

Interneti ndonjëherë mund të jetë si perëndimi i egër. Shtë e rëndësishme që konsumatorët të qëndrojnë të zellshëm pasi lundrojnë nëpër detyrat e tyre të përditshme për të siguruar që të mos vizitosh ndonjë uebfaqe me qëllim të keq ose të shkarkoni skedarë nga palë të panjohura. Për më tepër, ne rekomandojmë përdorimin e shërbimeve VPN për të mbrojtur nga grumbullimi i IP. Ka edhe shërbime të tjera të mira siç është Sinjali për bisedë.

Në janar, ProtonMail bëri tituj duke detyruar një referendum për një ligj të ri mbikëqyrje të miratuar nga qeveria zvicerane. Ju lutemi azhurnoni ne dhe lexuesit tanë se si po shkon kjo lëvizje…

Ky ishte një shembull i shkëlqyeshëm i aktivizimit të komunitetit tonë për të formuar të ardhmen. Nachrichtendienstgesetzt (NDG) është një ligj mbi Inteligjencën që ka për qëllim të ushtrojë presione të konsiderueshme mbi intimitetin e popullit zviceran. Edhe pse nuk ndikon në ProtonMail për shkak të enkriptimit nga fundi në fund që ne përdorim, ne po bëjmë fushatë për të fituar votën në Shtator.

Ju keni barazuar Nachrichtendienstgesetzt me çështjen FBI vs Apple në Sh.B.A dhe Kartën e Snooper në U.K. si një kompani që qëndron përpara përpjekjeve të qeverisë për shkeljen e encryption, ju lutemi tregoni lexuesve tanë për këta kundërshtarë. Sa të përhapura janë ato dhe çfarë duhet bërë për t’i rrahur ata?

Agjensitë qeveritare kanë një punë jashtëzakonisht të vështirë. Ata janë të përqendruar në mbajtjen e qytetarëve të tyre nga kërcënimet e brendshme dhe ndërkombëtare. Ndonjëherë, në përpjekjen e tyre për të ekzekutuar misionin e tyre, veprimet e tyre përfundojnë duke bërë më shumë dëm sesa të mirë. Përpjekjet për të zbuluar encryption janë një nga ato raste. Meqë shumica e kriptimit është me burim të hapur dhe gjerësisht i disponueshëm, ndalimi i kriptimit i lë qytetarët e përgjithshëm të ekspozuar ndërsa bëjnë pak për të penguar terroristët të komunikojnë gjithsesi. Qasja që kemi ndërmarrë për të përballur përpjekjet e qeverisë për të ndaluar encryption të fortë është duke marrë encryption atje për sa më shumë njerëz të jetë e mundur. Pasi të jetë goditur një masë e caktuar kritike, “anija ka lundruar”, për të thënë kështu, dhe nuk bëhet më e mundshme të ndalosh më encryption..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map