Ditarët e rimbursimit – Kush mund t’i besoni të kthehen paratë tuaja?

“Garancia e parave të kthimit”. Tri fjalë që çdo konsumator pëlqen t’i dëgjojë. Ata ofrojnë një ndjenjë të sigurisë; njohuritë që, nëse produkti ose shërbimi i blerjes tuaj bie poshtë nga pritjet tuaja (ose thjesht duhet të ndryshoni mendimin tuaj për ta dëshiruar atë) ju keni diçka për të thënë dhe thënë “por ju thatë se unë kam të drejtë për një kthim!”

Dorëzimi i paravePse e kërkojmë këtë ngushëllim? Sepse ne e dimë se disa nga tregtarët nga ne blejmë nuk janë “afarizëm i fjalës së tyre”, pra të themi. Ne jemi të vetëdijshëm se vetëm sepse dikush thotë se keni të drejtë të ktheheni para nëse nuk jeni të kënaqur, se ata do ta respektojnë këtë premtim. Sadshtë e trishtueshme, por e vërtetë, dhe kjo nuk është ndryshe për ofruesit e VPN. Duajini ata aq sa mundemi – dhe ne bëjmë këtu në VPNMentor – përvoja jonë është që jo të gjithë miqtë tanë të shitjes së intimitetit janë aq të sinqertë sa ne dëshirojmë t’i shohim ata.
Në kohën tonë si pastrues të njohurive VPN, ne kemi parë mjaft komente duke thënë që disa ofrues nuk janë të etur të japin rimbursimet që klientët e tyre meritojnë, kjo është arsyeja pse ne kemi bërë disa hulumtime të vetat për të parë se cilët shitës VPN jetojnë sipas kodit , dhe të cilat nuk ishin të gatshëm të ndanin me paratë e klientit të tyre.

Shenjë garancie për kthimin e parave të VPNArea

Ne u nënshkruam në mënyrë sistematike për anëtarësime muajsh me ofruesit që ne pamë të ishin në zakon të mos japin rimbursime, dhe kërkuam menjëherë anulimin e anëtarëve tanë, si dhe kthime të kthimit nga të gjithë ata. Unë duhet të sqaroj, kur them “anulo”. Në fund të fundit, unë u regjistrova vetëm për një muaj, apo jo? Teknikisht, kam bërë. Sidoqoftë, shumë kompani VPN janë të mëdha për të rinovuar një pajtim pa u thënë në mënyrë të qartë që ta bëjnë këtë pasi të ketë mbaruar abonimi për një muaj. Nëse nuk i shikoni deklaratat e bankës tuaj, mund të përfundoni duke u ngarkuar për muaj të tërë shërbimi VPN pa e ditur madje deri sa të jetë vonë. Ne nuk jemi të çmendur për këtë praktikë të industrisë, por është vetëm një nga ato gjëra me të cilat tani duhet të jetojmë të gjithë.

Për habinë tonë, mjaft prej VPN-ve me të cilat jemi regjistruar ishin, në të vërtetë, të lumtur për të na dhënë rimbursime. Ne ishim shumë të lumtur për këtë; ne nuk jemi në kërkim të njollosjes së reputacionit të askujt, thjesht mbrojmë ato që ne shërbejmë duke u treguar atyre fakte. Shumica e tyre na kanë dërguar me email me zakonshëm “a ka ndonjë çështje që mund t’ju ndihmojmë të zgjidhni që po ju bën të largoheni nga ne?” Një madje na ofroi një zbritje prej 50% në faturën tonë të radhës nëse do të pranonim të ndryshonim mendjen, të cilën e duartrokasim. Eshtë e panevojshme të thuhet, ne vazhduam me kërkesën tonë gjithsesi. Këtu janë gjetjet tona:                             

  Salla e FamësSalla e turpit
Logoja e Unlocatorit

 

Për HMA, Ivacy, MyIP.io, Qasje në Internet, Zona VPN dhe Unlocator, ne themi “urime” për kalimin e provës. IPinator, VPNMaster dhe Privatoria, ne do të shpjegojmë në hollësi të mëtejshme.

IPinator

Kur fillimisht bëmë një kërkesë për të anuluar dhe marrë një rimbursim, ata u përgjigjën, duke na informuar se kishin pranuar kërkesën tonë dhe do të anulonin çdo abonim të ardhshëm. Sidoqoftë, ata injoruan kërkesën tonë për rimbursim, të cilit ne me butësi iu përgjigjëm se do të donim akoma një rimbursim dhe nuk e kemi instaluar apo përdorur VPN e tyre. Deri më tani, ne ende nuk kemi dëgjuar asgjë mbrapa. Këtu është letërkëmbimi.

Kërkesë për rimbursim të IPinatorit

 

VPNMaster

Farë mund të themi për këtë? Ata kurrë nuk kanë pushuar të na mahnitin, dhe pse duhet të ndryshojë kjo tani? Pamja e shkruar e korrespodencës sonë të gjatë por të pabarabartë me ta i thotë të gjitha. Në thelb ata po më thonë vazhdimisht, brenda një periudhe dhjetë ditore, se kërkesa ime është përshkallëzuar tek administratori i tyre i vjetër, i cili është ose me pushime ose thjesht është shumë i keq në punën e tij. Për të shtuar fyerjen ndaj dëmtimit, pasi akoma nuk kisha dëgjuar përsëri, mora një faturë ku më thoshte se do të paguhem automatikisht për muajin tim të dytë të shërbimit në 15 ditë. Për korrespodencën që rezulton, shihni bisedën në të djathtën më poshtë. (Këshillë: përfshin administratorin e vjetër).

 

Privatoria

Ne nuk jemi të tronditur që ata na mohuan një rimbursim, por ato janë disa rrethana lehtësuese që justifikojnë disi veprimet e tyre. Për një gjë, pothuajse çdo shitës, diku në faqen e tyre kryesore ose në faqen e blerjes, ka diçka në varësi të “garancisë së kthimit të parave X”. Privatoria jo, kështu që kjo sigurisht që llogaritet në mbrojtjen e tyre. Në përgjigje të kërkesës sime, unë mora një email të këndshëm duke kërkuar nga unë të shpjegoja çdo çështje që mund të kisha, si dhe një lidhje në faqen e politikës së tyre të rimbursimit. Për këtë, unë iu përgjigja se nuk kam ndonjë çështje dhe thjesht do të doja një kthim të ri. Përgjigja ishte e njëjtë, duke thënë se “Politika jonë e rimbursimit përshkruan të gjitha kushtet e mundshme për rimbursim dhe ne duhet t’i respektojmë ato.” Në fakt, politika përshkruan arsyet legjitime të rimbursimit dhe për fat të keq për mua, një ndryshim në zemër nuk është në mesin e tyre. Në fund, ndërsa mendoj se është në interesin e tyre më të mirë të respektojnë kërkesat për rimbursim, unë duhet të respektoj politikën e tyre.

Siç mund ta shihni, ashtu si me shumicën e bizneseve, ka nga ata që nuk e kanë problem të japin një rimbursim me praktikisht pa pyetje të bëra, ka nga ata që rrafshojnë refuzojnë të kthejnë (në mënyrë të ligjshme ose jo), dhe ka nga ata në mes, të cilët ose të injoroni kërkesat ose t’ju bëjë të prisni për shumë kohë të tepërt, që është pothuajse aq e keqe. Kjo e fundit, për mendimin tim, nuk është aspak në interesin më të mirë pasi është jashtëzakonisht joprofesionale, dhe ndërsa mund t’i shpëtojë ata nga dorëzimi i disa dollarëve, dëmton biznesin e tyre në fund. Si konsumator, ju meritoni të dini se kujt mund t’i besoni për të respektuar fjalën e tyre, dhe që thjesht nuk ofron një politikë rimbursimi. Përsëri, në rastin e Privatoria, ata nuk kanë bërë asgjë të gabuar, por konsumatorët duhet të dinë që ata nuk e pranojnë “ndryshimin e zemrës” si një arsye për të rimbursuar.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me