Cyren – Marrja e Sigurisë së Internetit në Re


Lior Samuelson ka shumë vite që ka të bëjë me teknologjinë dhe bizneset, por ai është veçanërisht i apasionuar pas bërjes së Internetit një vend më të sigurt për përdoruesit – veçanërisht ata që kërkojnë siguri më të mirë dhe ata që janë në lëvizje me pajisjet e tyre mobile. Lior është CEO dhe Kryetari i Cyren, një ofrues kryesor i zgjidhjeve të sigurisë me bazë cloud.

Në bisedën tonë të fundit, Lior ndau me mua pse një qasje e bazuar në cloud është kritike në mjedisin e sotëm informatikë, se si ai e sheh tregun e sigurisë duke evoluar në vitet e ardhshme dhe 3 këshillat e tij më të mira të sigurisë për kompanitë sot.

Ju lutem më tregoni pak për veten dhe prejardhjen tuaj. 

Kam studiuar si në Izrael ashtu edhe në SH.B.A. dhe fillova karrierën time profesionale me Booz Allen Hamilton. Pas kësaj, unë fillova karrierën time fillestare me një kompani që u shit në vitin 1986. Që atëherë kam qenë Kryetar dhe / ose Drejtor i Përgjithshëm i shumë ndërmarrjeve të ndryshme – tetë së bashku. Unë gjithashtu kam menaxhuar kapitalin e sipërmarrjes dhe fondet e kapitalit privat, kështu që unë i kuptoj fillimet nga aspekti teknologjik dhe financiar.

Cili është misioni i Cyren-it?

Cyren, siç është sot, u krijua me të vërtetë 3-4 vjet më parë, kur pamë nevojën për të mbrojtur thelbësisht Internetin duke ndërtuar një perimetër të sigurisë rreth internetit. Ne jemi përqendruar në ndërtimin e një zgjidhje krejtësisht të bazuar në re për t’u siguruar ndërmarrjeve një mbrojtje gjithëpërfshirëse, por të thjeshtë për t’u përdorur nga rreziqet e Internetit.

Mënyra se si ne mendojmë për të, pavarësisht nga lloji ose madhësia e klientit që jeni dhe nevojat tuaja të sigurisë, e gjithë siguria që ne ofrojmë buron nga e njëjta platformë cloud dhe bazohet në të njëjtën teknologji dhe të dhëna thelbësore. Ne jemi unikë në atë se ne përdorim vetëm motorët tanë të zbulimit dhe të dhënat. Ne nuk blejmë teknologji nga shitësit e tjerë.

Ju lutemi më jepni një përmbledhje të platformës dhe mjeteve tuaja.

Ne ofrojmë një seri sigurie të ndërmarrjes së vërtetë të bazuar në cloud si një zgjidhje shërbimi, si dhe shërbime shtesë të inteligjencës së kërcënimit. Zgjidhjet tona përfshijnë:

Platforma e ndërmarrjeve të sigurisë SaaS

 • Porta e Sigurisë në Ueb
 • Porta e Sigurisë së E-mail
 • Siguria DNS
 • Sandboxing në re (grupi i sandbox)

Shërbimet e inteligjencës së kërcënimit

 • Anti-Spam Inbound
 • Anti-Spam Outbound
 • Filtrimi i URL-së
 • Inteligjenca e Phishing
 • Reputacioni i IP
 • Anti-Malware
 • Zbulimi i Sulmit të Malware
 • Siguria në celular

Cilat janë përfitimet e një platforme sigurie 100% të bazuar në re?

Në fund të fundit nuk mund të siguroni një siguri efektive nëse nuk përdorni një zgjidhje të vërtetë të bazuar në re.

Qasja tradicionale ndaj sigurisë është të instaloni pajisje të tilla si posta ose porta në internet në një ndërmarrje. Nëse ndërmarrja është një bankë, për shembull, keni nevojë për pajisje të shumta – një për secilën degë ose zyrë. Kjo qasje është ende qasja më e zakonshme sot, por me të vërtetë nuk i plotëson nevojat e mjedisit modern të informatikës së korporatave. Virtshtë praktikisht e pamundur të mbrohet fuqia punëtore e lëvizshme e laptopëve dhe pajisjeve mobile me pajisje – veçanërisht kur shumica e aplikacioneve sot janë në re.

Sulmet e sotme janë të shpejta, me kohëzgjatje më të shkurtër dhe shumë variante. Shpejtësia e zbulimit dhe parandalimit të sulmeve është pra me një rëndësi përfundimtare. Nëse nuk mund të azhurnoni mjedisin tuaj të sigurisë praktikisht menjëherë, mbrojtja juaj është e dobët. Ju mund ta bëni atë vetëm me një re. Ne mund të azhurnojmë rrjetin tonë cloud në 3-4 sekonda nga momenti i zbulimit të një sulmi të panjohur.

Një nga shërbimet që pashë interesante ishte edhe juaji jashtë mbrojtje antispam. A është kjo diçka relativisht e re që kompanitë po i kushtojnë vëmendje?

Ne e kemi pasur atë karakteristikë për mjaft kohë, megjithëse teknologjia dhe sofistikimi i algoritmeve azhurnohen me kalimin e kohës. Arsyeja që mbrojtja nga spamat është e rëndësishme është për shkak të mënyrës sesi veprojnë sulmuesit sot. Ata nuk sulmojnë me makinat e tyre – ata përdorin makinën e njerëzve të tjerë. Shumë nga klientët tanë përdorin teknologjinë si një shërbim “anti Bot”. Kjo mbrojtje parandalon bllokimin ose listën e zezë të makinave të klientëve tanë.

cyren dalës-spam

Si e përcaktoni tregun tuaj? Kush është audienca juaj specifike në këtë treg?

Ne jemi në tregun e sigurisë së Internetit dhe sigurojmë një perimetër rreth Internetit që mbron përdoruesit. Platforma dhe shërbimet tona janë të destinuara dhe të përshtatshme për pothuajse të gjithë. Kjo përfshin ndërmarrje të vogla, të mesme dhe të mëdha, si dhe ofrues të shërbimeve të internetit, ofruesit e menaxhuar të sigurisë, transportuesit e telekomit dhe kompanitë e tjera të sigurisë.

Kush i shihni si konkurrentët tuaj kryesorë?

Ka shumë konkurrentë të ndryshëm në treg, kryesisht shitës të pajisjeve. Ka disa ofrues të tjerë të sigurisë në re. Askush tjetër për dijeninë time nuk ka një platformë cloud me shumë produkte. Secili prej konkurrentëve ka një produkt cloud. Ne në mënyrë specifike synojmë bizneset që janë ende duke përdorur teknologji më të vjetër, ende në varësi të pajisjeve hardware, dhe / ose kanë nevojë për cilësi të përmirësuar të mbrojtjes.

Si i shihni mjetet tuaja si të ndryshme dhe / ose më të mira se ato?

Pengesa e hyrjes për zgjidhje të sigurisë me bazë cloud është shumë e lartë për shkak të kostos dhe ekspertizës së kërkuar. Gjithashtu, ne kemi zhvilluar mënyra të sofistikuara për të zbuluar kërcënime të panjohura që kanë provuar të jenë shumë efektive. Ne jemi një kompani e gjeneratës së tretë në një botë ku mbizotërojnë konkurrentët e gjeneratës së parë. Ne besojmë se kemi platformën më të mirë në treg. Algoritmet tona të parandalimit dhe zbulimit bazohen në sjellje dhe të dhëna të mëdha dhe kapim 25 Miliard transaksione sigurie në ditë.

Përfitimet e tjera unike të zgjidhjeve tona përfshijnë:

 • Platformë vendase dhe plotësisht e bazuar në re.
 • Brenda konviktit të lehtë dhe të shpejtë të klientit, ndonjëherë përmes faqes sonë të internetit.
 • Nuk ka nevojë për pajisje kompjuterike ose profesionistë të shumtë të IT.
 • Monitoroni dhe menaxhoni gjithçka në kohë reale nga një tastierë e vetme.

Siç e përmenda edhe më parë, ne jemi unikë në atë se ne përdorim vetëm zbulimin tonë dhe motorët dhe të dhënat. Në fakt, shumë ofrues të mirënjohur të sigurisë kanë bashkëpunuar me ne për të përdorur teknologjinë tonë.

Cilat i shihni si kërcënimet kryesore të sigurisë me të cilat përballemi aktualisht?

Problemi kryesor sot është se kërcënimet dhe vektorët e sulmit po ndryshojnë vazhdimisht. Sulmuesit ndryshojnë metodat e tyre shpesh. Ne si industri duhet të jemi në gjendje që jo vetëm të përmirësojmë teknologjinë tonë të zbulimit, por edhe të thjeshtojmë konsumin e sigurisë nga klientët tanë.

Cilat janë 3 këshillat tuaja më të mira të sigurisë për kompanitë sot?

Kjo mund të tingëllojë paksa vetëmohuese, por…

 1. Kaloni në re (mos mbroni me pajisje).
 2. Qasja ndaj sigurisë duhet të jetë profesionale dhe aktuale.
 3. Mos implementoni sigurinë vetëm për arsye rregullatore / pajtueshmërie.

Si e shihni tregun e sigurisë që po evoluon në vitet e ardhshme?

Madhësia e industrisë së sigurisë po rritet me shpejtësi çdo vit. Analistët e industrisë presin që tregu të arrijë një madhësi prej 100 – 150 miliardë dollarë deri në vitin 2020.

Unë besoj se tre gjëra domethënëse do të ndodhin:

 1. Theks i madh në lëvizjen në re. Ata që nuk do të kenë probleme.
 2. Përpjekjet për të zhvilluar zgjidhje më të sofistikuara dhe më të shpejta do të vazhdojnë për të ardhmen e parashikueshme. Kjo është e nevojshme sepse kërcënimet po ndryshojnë dhe po bëhen më të sofistikuara.
 3. Do të ketë konsolidim në industrinë e sigurisë dhe kompanitë që nuk janë më relevante do të zhduken krejt.

Sa klientë aktivë keni sot? Ku janë vendosur kryesisht?

Aktualisht kemi mijëra klientë. Ndarja do të ishte 44% e Amerikës së Veriut, 44% e Evropës dhe pjesa tjetër në pjesën tjetër të botës (kryesisht Azia).

Klientët tanë të korporatave sillen në madhësi nga 200 vende në qindra mijëra vende. Ne gjithashtu kemi klientë që janë ofrues të shërbimeve dhe përdorin programin tonë për të shërbyer klientët e tyre.

Në total, qoftë drejtpërdrejt ose indirekt, ne mbrojmë 600 milion përdorues në ditë.

Kush janë disa nga klientët tuaj më të mëdhenj?

klientët e Cyrenit 

Cilat janë planet tuaja në të ardhmen për Cyren?

Plani ynë është që të bëhemi një lojtar mbizotërues në industrinë e sigurisë së Internetit. Ne po investojmë shumë në zhvillim – më shumë se gjysma e punonjësve tanë janë në R&D.

Sa punonjës keni sot? Ku janë të vendosura?

Kemi rreth 220 të punësuar. Ne kemi R&Qendrat D në Izrael, Gjermani dhe Islandë, me gjithsej 155 të punësuar, plus disa zyra më të vogla shitjesh në SH.B.A. dhe në Londër.

Sa orë në ditë punoni normalisht? Farë ju pëlqen të bëni kur nuk jeni duke punuar?

Kisha frikë se do ta pyesnit atë… [buzëqeshje]. Në thelb punoj sa herë nuk fle. Ndiej ca kohë të udhëtoj me biçikletë dhe zakonisht udhëtoj në zyrë edhe me biçikletë.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map