Cyber-Siguroni makinën tuaj të lidhur me GuardKnox

Farë është unike në lidhje me GuardKnox?

GuardKnox u themelua nga një ekip i veteranëve të Forcës Ajrore Izraelite. Ekipi ynë siguroi zgjidhje të sigurisë kibernetike për Forcën Ajrore Izraelite përfshirë F35, F15 si dhe Kupolën e Hekurt.

Industria e automobilave po përjeton disa nga të njëjtat vështirësi me të cilat ekipi ynë nga Forcat e Mbrojtjes Izraelite ka trajtuar për katër vitet e fundit. Ekipi ynë ka vite përvojë dhe njohuri në mënyrën se si duhet të mbrohet një automjet ose një platformë lëvizëse, ndërsa lejon që ai të lidhet me burime të tjera.

GuardKnox është pajisur me 3 patenta në fushën e sigurisë automobilistike në internet, të cilat njihen nga Zyra e Patentave të SHBA, si dhe zyra të tjera për patenta në të gjithë botën. Zgjidhja jonë unike kombinon harduerin dhe softuerin për të krijuar fluks të ri të ardhurash nga automjeti juaj, jo vetëm mbrojtje, dhe kërkon integrim zero me ofruesit e palëve të treta. Një dallues kryesor midis nesh dhe konkurentëve tanë është se ne jemi i vetmi që mund t’i drejtohemi tregut pas, si në automjetet e lidhura që tashmë funksionojnë. Gjithashtu, GuardKnox është e vetmja kompani që përputhet me standardet e sigurisë kibernetike të qeverisura nga NSA, disa nga standardet më të rrepta në botë.

Zgjidhja jonë unike kombinon harduerin dhe softuerin. Një nga diferencuesit kryesorë midis konkurrentëve tanë dhe nesh është se ne jemi të vetmit që mund t’i drejtohemi tregut pas, si në automjetet e lidhura që po funksionojnë sot. GuardKnox siguron në mënyrë unike një mundësi për të krijuar fluks të ri të ardhurash nga automjeti juaj, dhe jo vetëm mbrojtje. Ne jemi gjithashtu e vetmja kompani që përputhet me standardet e sigurisë kibernetike të qeverisura nga NSA, të cilat janë standardet më të rrepta në botë.

Më në fund, zgjidhja jonë kërkon integrim zero me ofruesit e palëve të treta.

Cilat janë disa nga rreziqet e paraqitura nga veturat autonome?

Le ta prishim modelin në lidhje me veturat autonome. Në përgjithësi, nga pikëpamja e lidhjes, nuk ka dallim midis një automjeti të lidhur dhe një autonome. Automjetet autonome varen nga lidhja pasi ato nuk po punojnë në një mjedis të mbyllur ose brenda një flluskë. Ata lidhen me infrastrukturën e automjeteve, rrjetin rrugor, infrastrukturën kritike, prodhuesit e makinave, dhe në disa raste, ato lidhen me një lloj qendre operative.

Sa më autonome të jetë automjeti, aq më shumë keni lidhje, gjë që çon gjithashtu në më shumë sipërfaqe sulmi. Si rezultat, nevojitet më shumë mbrojtje aq më shumë që të përballemi me automjete autonome në rrugë.

Mbrojtja e platformave lëvizëse është thelbësisht e ndryshme sesa përdorimi i një adrese IP të zakonshme ,. ne nuk do të drejtojmë një laptop. Dallimi kryesor midis një laptop dhe një automjeti është në mënyrën se si funksionon komunikimi brenda tyre. Për ta thjeshtuar atë ide, le të mendojmë se çfarë ndodh kur goditni frenat në makinën tuaj. Ju presin vetëm një rezultat. Por, çfarë të keni mundësinë të ndryshoni mundësinë e ndalimit. A do të blini një makinë që ndalon vetëm 99% të kohës?

Të gjitha zgjidhjet e TI janë statistikore. Një laptop mund të ketë një sasi të pafund mesazhesh që hyjnë brenda dhe jashtë tij. Nga ana tjetër, një automjet ka një grup të mbyllur dhe të kufizuar mesazhesh. Edhe pse makina do të lidhet me makina të tjera, nuk është larg nga të qenit një rrjet social. Ju nuk duhet të keni mundësinë të luani me operacionet kritike të misionit tuaj. E thënë thjesht, do të kishte një numër të kufizuar veprimesh që duhen ndërmarrë si përgjigje ndaj asaj që vazhdon në rrugë. Makina është zona më e vogël në botë ku janë mbledhur të gjithë të dashurit tanë. Kështu, duhet të jetë 100% i sigurt pa hapësirë ​​për gabime.

Kush është përgjegjës për sigurimin e funksionimit të automjeteve autonome?

Klientët tanë janë prodhues të automjeteve dhe furnizues të përbërësve sepse janë ata që janë përgjegjës për sigurimin e një produkti të sigurt.

Ne gjithashtu ofrojmë zgjidhje për kompanitë e flotës që ofrojnë makineri të rënda që janë tashmë të lidhura, dhe forcojnë sigurinë e tyre për të mbrojtur automjetet ose makinat e tyre.

Së fundmi, ne kemi aplikime aktive të tregut në industrinë e sigurimeve për të mbrojtur kundër ransomware. Për shembull, kompanitë e sigurimeve mund të përballen me pasoja të rënda nëse një flotë kamionësh u hakmuan .. Për shkak se këto kamionë mund të mbajnë me vete ngarkesë në vlerë prej miliona dollarësh, kjo tani e bën motivin e hackerit financiar .. Dikush mund të mbajë një flotë të tërë kamionësh në pritje duke kërkuar shpërblim, kjo është një flotë e madhe problemi dhe kompanitë e sigurimeve po përballen. fleksibiliteti i produktit dhe teknologjisë sonë na lejon të punojmë me kompani të sigurimeve për të mbrojtur klientët e tyre nga skenarë të tillë.

Sa shpejt mund të presim që makinat autonome të bëhen mënyra e përhapur e transportit? Cilat janë ndryshimet e kërkuara në drejtim të politikës, infrastrukturës, sigurisë etj.?

Kjo nuk është e ardhmja për të cilën po flasim, makinat e lidhura janë një shqetësim aktual. Makinat dhe kamionët janë në gjendje të hakohen nga distanca dhe sa më shumë të jenë të lidhura dhe autonome këto automjete, aq më e lehtë do të jetë hakimi i tyre. Kur presim që automjetet autonome të dalin në rrugë? Përgjigja varet nga niveli i autonomisë dhe rregulloret që mund të lindin.

Sa kohë do të zgjasë tranzicioni, nga makinat jo autonome në veturat hibride, kur disa makina janë autonome dhe disa jo? Kur do të kemi çelësa inteligjentë të lidhur me infrastrukturën? Të gjitha këto pyetje janë ende në zhvillim e sipër. OEM të ndryshëm synojnë të implementojnë shumë nga kjo teknologji e re në 3-5 vitet e ardhshme, “por teknologjia nuk është çështja këtu, adoptimi është. Sa shpejt do të shohim makina autonome që marrin fëmijë nga shkolla pa shofer, pedale, apo edhe një timon? Konsumatorët duhet të ndryshojnë mendimin e tyre në mënyrë që automjetet autonome të zbatohen në një shkallë të gjerë, dhe është e vështirë të parashikohet se sa do të zgjasë ky proces.

Legjislacioni është gjithashtu një pjesë e madhe e tij. Cili është roli i qeverisë në mbrojtjen e automjeteve autonome? Ne punojmë ngushtë me qeverinë e SHBA për të promovuar politika që mundësojnë jo vetëm ekzistencën e automjeteve autonome, por edhe një infrastrukturë që i mbështet ato.  

U deshën 20 vjet që rripi i sigurimit të bëhet i detyrueshëm, megjithatë, siguria në internet është shumë më komplekse për tu standardizuar. Meqenëse Guardknox është një zgjidhje gjithëpërfshirëse, ne mund të vërtetojmë standardet si pjesë e sigurisë së automjetit. Ne nuk po mbrojmë vetëm të dhënat, por po mbrojmë jetën. Duke parë se çfarë standardesh kemi në automjetet tona do të përfshihen shumë në këtë proces.

Si e shihni të ardhmen e makinave autonome?

Kohët e fundit na u dha një patentë e tretë për arkitekturën e orientuar drejt shërbimit SOL. Ideja është që të kemi një platformë brenda automjetit për përpunimin e sigurt të të dhënave në bord dhe pritjen e sigurt të aplikacioneve, me aftësinë për të personalizuar automjetin sipas nevojave dhe preferencave aktuale të konsumatorit..

15 vjet më parë, të gjithë telefonët tanë celularë dukeshin njësoj, por sot, ju mund ta përdorni telefonin tuaj për shumë pajisje të ndryshme, kështu që secila pajisje individuale duket dhe sillet ndryshe. E njëjta gjë mund të ndodhë me makinat tona. Le të themi që jetoni në një vend ku dimri është veçanërisht i ftohtë. Në këtë rast, do të keni mundësi të instaloni pajisje speciale që mundësojnë kujdesin për të vozitur në rrugët me dëborë. Ju mund të shkarkoni një aplikacion për ta bërë atë terren më të lehtë për të lundruar. Kjo nuk është e mundur aspak tani, por jashtë orarit, ne do të jemi në gjendje ta sigurojmë atë si themelin për nivele të shtuara të sigurisë.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me