ControlCase – Automatizimi i Pajtueshmërisë


Me rregullat e sigurisë së të dhënave duke u bërë gjithnjë e më kritike – veçanërisht me Rregulloren e ardhshme të Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave (GDPR) – organizatat dhe ndërmarrjet kanë nevojë për zgjidhje që mund të sigurojnë përputhshmëri në të gjithë sistemet e tyre në mënyrë që të funksionojnë në mënyrë optimale.  Kishor Vaswani, Drejtori i Përgjithshëm i ControlCase, diskuton se për çfarë pajtimi modern ka të bëjë dhe pse automatizimi është mënyra e vetme përpara.

Na tregoni për ControlCase dhe si u përfshini në Sigurinë dhe Përputhshmërinë e TI-së?

ControlCase u themelua në vitin 2004 kur siguria dhe pajtueshmëria e IT ishin relativisht të reja. Në atë kohë, unë isha duke punuar me Ernst & Të rinj dhe panë një mundësi për të automatizuar sigurinë dhe pajtueshmërinë duke përdorur softuer, në vend që ta bëjnë atë manualisht. Qëllimi ynë ishte të ndërtonim një kompani që do të thjeshtonte pajtueshmërinë përmes përdorimit të teknologjisë. Sot, kompania është rritur në afro 300 të punësuar me zyra në të gjithë botën. Ne kemi një përqëndrim të mprehtë në automatizimin e proceseve të sigurisë së IT dhe sigurimin e paqes së mendjes përmes qasjes sonë të partneritetit.

Ekzistojnë shumë lloje të ndryshme të produkteve të sigurisë dhe pajtueshmërisë në treg. Farë është unike në lidhje me ControlCase?

ControlCase është unike për tre arsye kryesore:  

 1. Portali ynë për Qeverisjen e TI, Menaxhimin e Riskut dhe Menaxhimin e Pajtueshmërisë u siguron klientëve një metodë efikase, në kohë reale, për të monitoruar pajtueshmërinë e organizatës së tyre. Në mënyrë tipike, kur futet një vlerësues i pajtueshmërisë, procesi mund të jetë mjaft i paqartë, i cili është zhgënjyes dhe, sipas përkufizimit, mbështetet në një fotografi të vetme të të dhënave.. Portali ynë u mundëson klientëve të shohin saktësisht se ku gjenden gjërat në çdo kohë të caktuar dhe në një detaj të pakrahasueshëm – të gjithë u mblodhën në një mënyrë të automatizuar me përpjekje minimale nga klienti.
 2. Ekipi ynë i menaxhimit të suksesit të klientëve (CSM) përqendrohet në dhënien e vlerës shtesë për klientët tanë dhe avokimin për kërkesat e tyre brenda organizatës. CSM-të tona sigurojnë që, si kompani, ne po shikojmë me saktësi situatën nga këndvështrimi i klientit dhe mbajtja e ‘zërit’ e tyre në dhomë në mënyrë që të arrihet zgjidhja optimale.
 3. Si kompani, ne jemi të përkushtuar të punësojmë njerëzit më të mirë. Ekspertët tanë zakonisht kanë më shumë se 10 vjet përvojë në sigurinë në internet dhe funksionojnë jo vetëm si vlerësues, por si partnerë, për t’u ofruar klientëve tanë këshillat më të mira teknike në dispozicion.

Cilat janë produktet dhe shërbimet kryesore të ControlCases? Valuefarë vlere u jepni klientëve / klientëve?

Ofertat tona mund të ndahen në tre kategori: Vlerësime, Certifikime dhe Pajtueshmëri si Shërbim (CaaS). Shumë shpesh, kompanitë do të dinë që duhet të jenë në përputhje me rregulloret e IT, por nuk janë të sigurt se ku qëndrojnë në lidhje me ta.  

Vlerësimet ndihmojnë kompanitë jo vetëm që të gjejnë boshllëqe në proceset e tyre, por gjithashtu të korrigjojnë sendet me flamur; duke krijuar dhe zbatuar zgjidhjen e duhur për atë mjedis.

Certifikimet ndihmojnë një kompani të kuptojë, përmes një kontrolli, nëse ato janë në përputhje me një standard specifik, siç është GDPR ose PCI DSS.

Më në fund, për të siguruar që klientët tanë të mbeten të bindur, ne ofrojmë pajtueshmëri si një Shërbim. Nëpërmjet CaaS, ne zbatojmë një monitorim të automatizuar për të ndihmuar kompanitë të vlerësojnë veten në mënyrë të vazhdueshme, edhe pse standardet ndryshojnë ose janë zhvilluar.

Mund të diskutoni për llojet e klientëve me të cilët punoni?

Pajtueshmëria është diçka që përshkon disa vertikale dhe është një nevojë në rritje. Disa nga klientët tanë më të rëndësishëm përshëndesin nga sektori i shërbimeve financiare, kujdesi shëndetësor, shitja me pakicë dhe ofruesit e shërbimeve. Në përgjithësi, ndërsa detajet e secilit lloj standardi të pajtueshmërisë ndryshojnë, çështjet janë të ngjashme, duke na lejuar të jemi fleksibël dhe të ofrojmë shërbimet tona për të pothuajse për çdo lloj biznesi ose organizate.

Le të bëjmë një hap prapa për një moment. Cilat i shihni si sfidat më domethënëse të pajtueshmërisë sot?

Sfida më e madhe është fakti që pajtueshmëria, në tërësi, po evoluon me shpejtësi. Sasia e të dhënave, rregulloreve, standardeve dhe numri i elementeve të përfshirë po rritet.  Ndërsa vetëm një dekadë ose dy më parë, pajtueshmëria mund të zbatohej dhe mirëmbahet me dorë, sot organizatat janë gjithnjë e më të vetëdijshme që implementimi dhe mbështetja me dorë e funksionit të pajtueshmërisë thjesht nuk do të funksionojë – përdorimi strategjik i teknologjisë për të automatizuar sigurinë dhe pajtueshmërinë është e vetmja përgjigje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map