Cilat janë faqet më të mira .onion & Si t’i aksesoni në mënyrë të sigurtë në vitin 2020


Vendoseni maskën tuaj për pastrim, sepse ne jemi gati të zhyten në rrjetën e thellë.

Të gjithë faqet e internetit që do të diskutojmë mund të arrihen vetëm përmes Tor. Shfletuesi juaj i rregullt nuk do të jetë në gjendje të hapë ndonjë lidhje që përfundon inonion.

Nëse nuk jeni tashmë të njohur me faqet.onion, mos u shqetësoni. Ne do t’ju ndjekim gjithçka që ju duhet të dini për të eksploruar me siguri këto pjesë të fshehura të internetit.

Sitet më të mira.onion – Udhëzues i shpejtë

 1. ProPublic
  ProPublic ishte organizata e parë e madhe e lajmeve që mori një qëndrim për privatësinë në internet dhe krijoi versionin a.onion të faqes së tyre.
 2. Blockchain
  Menaxhoni kriptocurrency tuaj në mënyrë anonime në faqen e internetit të sigurt.onion të Blockchain.
 3. Sci-Hub
  Sci-Hub është një minierë ari e kërkimit shkencor. Ju mund të shfletoni këtë bazë të dhënash të madhe të punimeve kërkimore dhe artikujve akademikë falas.
 4. Facebook
  Pruditërisht siç mund të duket, Facebook krijoi një version a.onion të platformës së tyre të njohur të mediave sociale.
 5. Përgjigjet e fshehura
  Përgjigjet e fshehura është një Q&Një lloj forumi si përgjigje të Yahoo, por plotësisht i parregulluar.
 6. SecureDrop
  SecureDrop ju lejon të paraqisni me siguri dhe në mënyrë anonime këshilla dhe dokumente për organizatat kryesore të lajmeve.

Farë është Web Deep?

Nëse doni të vizitoni një faqe në internet si Amazon ose Wikipedia, nuk do të keni asnjë problem ta gjeni atë edhe nëse nuk e mbani mend URL-në e saktë. Thjesht mund të shkruani atë që po kërkoni në Google ose Bing dhe një lidhje do të shfaqet në rezultatet e kërkimit.

Sidoqoftë, jo çdo faqe në internet mund të gjendet në këtë mënyrë. Ueb i thellë është një term për çdo pjesë të internetit që nuk indeksohet nga motorët e kërkimit dhe kështu nuk mund të gjendet përmes rezultateve të kërkimit.

Edhe pse uebi i thellë tingëllon frikësues, ai përfshin shumë uebfaqe të përditshme, të përditshme, si intranet e ndërmarrjeve, platforma të postës elektronike dhe bazave të të dhënave private.

Edhe përmbajtja e Google Drive tuaj personal është pjesë e uebit të thellë sepse ato fshihen pas një procesi të vërtetimit.

Brenda rrjetës së thellë është një pjesë tjetër e internetit e quajtur ueb i errët. Këto uebfaqe janë aq të fshehura sa nuk mund të arrihen fare me një shfletues normal. Shumica e uebit të errët mund të arrihen vetëm duke përdorur Tor.

Farë është Tor?

Tor, i shkurtër për The Onion Router, është një softuer pa burim të hapur i kombinuar me një rrjet global të serverëve që ju ndihmon të qëndroni anonim në internet.

Kur lidheni me internetin duke përdorur Tor, të dhënat tuaja janë të mbështjellura në shtresa të shumta të kriptimit të sigurt. Të dhënat tuaja të koduara drejtohen më pas përmes një serie të rastësishme të serverëve me veprim vullnetar të quajtur nyje.

Eachdo nyje që kaloni përmes dekripton një shtresë të vetme të kriptimit për të mësuar se ku të drejtoni trafikun tuaj tjetër. Nyja tjetër deshifron shtresën tjetër të enkriptimit, etj. Pjesa “qepë” e Routerit të qepës vjen nga ky proces i qërimit të shtresave të kriptimit si shtresat e një qepë.

Sistemi i enkriptimit me shumë shtresa siguron që çdo server vullnetar të dijë nga cila nyje nga vjen dhe cilin nyje të të dërgoj, por asgjë tjetër. Kjo e bën aktivitetin tuaj të internetit jashtëzakonisht të vështirë për tu ndjekur.

Tor përdoret jo vetëm për të shfletuar internetin në mënyrë anonime, por edhe për të pritur faqet e internetit të fshehura prapa shtresave të shumta të kriptimit.

Ju mund të lexoni më shumë rreth Tor këtu.

Cilat janë faqet e areonit?

Do uebfaqe që është pjesë e rrjetit Tor ka një URL që përfundon inonion dhe mund të arrihet vetëm duke përdorur Tor. Shfletuesi juaj i rregullt nuk do të jetë në gjendje t’i shikojë këto uebfaqe.

.URL-të e qepëve zakonisht duken të ndryshme nga URL-të që keni përdorur. Zakonisht janë të gjata, komplekse dhe të vështira për t’u mbajtur mend. Disa faqe në internet.onion gjithashtu ndryshojnë URL-të e tyre rregullisht për të maksimalizuar privatësinë e tyre.

Sites të sigurta.onion?

Edhe pse Tor është krijuar për të mbrojtur anonimitetin tuaj, ai nuk garanton plotësisht sigurinë ose privatësinë tuaj. Për një gjë, ISP-ja juaj e di kur po përdorni Tor për të hyrë në internet. Nëse ISP-ja juaj e di, atëherë është plotësisht e mundur që qeveria e di gjithashtu.

Në shumicën e vendeve, nuk është e paligjshme të shfletoni me faqet e Tor ose në Access.onion. megjithatë, prapë mund të tërheqësh vëmendjen e padëshiruar për veten tënde duke e bërë të qartë se ju jeni duke fshehur aktivitetin tuaj.

Përveç kësaj, seria e nyjeve përmes të cilave drejtohet trafiku juaj kur përdorni Tor janë të gjithë të operuar vullnetarë. Ju nuk e keni idenë se kush po kontrollon secilin prej atyre serverëve. Edhe pse sistemi i encryption i shumë shtresave i Tor është i fortë, ai nuk është i përsosur dhe i mungojnë karakteristikat shtesë të sigurisë së një VPN.

Kjo është arsyeja pse ne ju rekomandojmë të përdorni një VPN së bashku me Tor kur eksploroni faqet.onion.

Si të arrijmë me siguri faqet.onion

Mënyra më e mirë për të hyrë në faqet e sigurta.onion në mënyrë të sigurt është të përdorni një kombinim të Tor dhe një VPN më të vlerësuar.

Një mënyrë për ta bërë këtë është që thjesht të lidheni së pari me VPN tuaj dhe më pas të përdorni shfletuesin Tor për t’u lidhur me Tor. Mund ta shkarkoni shfletuesin Tor në faqen zyrtare të Tor nëse nuk e keni atë tashmë.

Kjo metodë njihet si “Tor over VPN”. Meqenëse VPN-ja juaj menjëherë do të fshehë adresën tuaj IP dhe do të shifrojë trafikun tuaj, kurrë nuk duhet të zbuloni ndonjë nga informacionet tuaja në rrjetin Tor.

Disa ofrues të VPN gjithashtu ofrojnë shërbime të integruara Tor që e bëjnë edhe më të lehtë përdorimin e një VPN dhe Tor së bashku. Për shembull, NordVPN ofron një shërbim Onion over VPN që ju lejon të lidheni me Tor përmes serverëve specialë NordVPN, në vend që të përdorni shfletuesin Tor.

Ekziston një metodë tjetër e njohur si “VPN mbi Tor”, por është pak më e ndërlikuar për tu vendosur. Ju mund të lexoni më shumë rreth metodave të ndryshme këtu.

Cilindo metodë të zgjidhni, hapi përfundimtar është i njëjtë. Pasi të jeni lidhur mirë me VPN dhe Tor, thjesht shkruani ose kopjoni dhe ngjitni URL-në. Në shfletuesin tuaj dhe shkoni.

Këtu janë disa këshilla të tjera që do t’ju ndihmojnë të qëndroni të sigurt gjatë shfletimit në faqet e internetit.

 • Sigurohuni që të merrni URL të saktë. Edhe pse faqet e internetit.onion nuk do t’ju lëndojnë nëse jeni të lidhur mirë, ende mund të gjeni disa gjëra mjaft të errëta që mund të shqetësojnë. Shtë një ide e mirë të kontrolloni burime të shumta përpara se të vizitoni sitin a.onion.
 • Kini kujdes se çfarë ndani dhe me kë bashkëveproni. Ueb i errët është i parregulluar, i cili është i shkëlqyeshëm për të luftuar censurimin dhe shkëmbimin e informacionit, por gjithashtu do të thotë që shumë zona përdoren për të kryer veprimtari të paligjshme. Sigurohuni që e dini se ku po shkoni dhe tregohuni shumë të kujdesshëm në lidhje me mashtruesit dhe të tjerët me qëllim dashakeq.
 • Mos shkarkoni skedarë ose aktivizoni skriptet në faqet e panjohura.onion. Ata mund të përmbajnë malware.
 • Shmangni shërbimet e përfaqësuesit si Tor2Web që ju lejojnë të keni hyrje në faqet e internetit në internet përmes shfletuesit tuaj normal. Ato nuk janë të sigurta dhe madje mund të vjedhin ose dhurojnë të dhënat tuaja.

Faqet më të mira.onion

Këtu janë disa site të njohura dhe të besueshme.onion që mund t’i vizitoni për të provuar atë që pjesa më e thellë e uebit ka për të ofruar.

1. ProPublik:

https://www.propub3r6espa33w.onion/

ProPublic ishte organizata e parë e madhe e lajmeve që nisi një version a.onion të faqes së internetit të tyre. Ishte gjithashtu botimi i parë i lajmeve në internet që fitoi një çmim Pulitzer.

Kjo organizatë jofitimprurëse është një avokat i madh i privatësisë dhe fjalës së lirë. Gjëja e shkëlqyeshme për organizatat e lajmeve që ofrojnë versionin a.onion të faqes së tyre është se ua lehtëson njerëzve në vendet me censurë të rëndë qasjen në informacionin real.

2. Blockchain:

https://blockchainbdgpzk.onion/

Ju duhet të jeni shumë të kujdesshëm në blerjen e ndonjë gjëje në sitin a.onion, por nëse planifikoni të bëni ndonjë blerje do t’ju duhet të përdorni cryptocurrency.

Shërbimi popullor i cryptocurrency Blockchain ju ndihmon të dërgoni dhe merrni bitcoin në mënyrë anonime. Versioni.onion i faqes së tyre të internetit ju jep një shtresë shtesë të anonimitetit.

Ky është gjithashtu një nga faqet e internetit të pakta.onion që mbrohen me certifikim HTTPS, kështu që ju mund të menaxhoni cryptocurrency tuaj pa kompromentuar sigurinë tuaj.

3. Shkencë-qendër:

http://scihub22266oqcxt.onion/

Sci-Hub u krijua me besimin se të gjithë duhet të kenë qasje të lirë dhe të hapur në njohuritë shkencore. Kjo platformë pret miliona studime kërkimore dhe artikuj akademikë për një larmi temash.

4. Facebook:

https://www.facebookcorewwwi.onion/

Të befasuar për të parë Facebook-un në këtë listë? Shtë e vërtetë që platforma e mediave sociale nuk ka reputacionin më të mirë kur bëhet fjalë për privatësinë.

Edhe pse ky version zyrtar.onion i Facebook nuk do të bëjë asgjë për të mbrojtur privatësinë tuaj nga Facebook, kjo do t’ju ndihmojë të mbroni ju nga spiunimi i qeverisë dhe censura.

Facebook e lançoi këtë version kryesisht për të ndihmuar njerëzit në vendet që kufizojnë fjalën e lirë ende të jenë në gjendje të komunikojnë dhe bashkëpunojnë të sigurt dhe pa pengesa.

5. Përgjigjet e fshehura:

http://answerstedhctbek.onion/

Përgjigjet e fshehura është një forum pyetje dhe përgjigje që lejon njerëzit të lidhin dhe të shkëmbejnë informacione, llojet e tilla si Reddit ose Yahoo Përgjigjet.

Dallimi është se është shumë më anonim dhe plotësisht i parregulluar. Kjo i çliron njerëzit të jenë plotësisht të sinqertë dhe të bëjnë pyetje që ata mund të kenë frikë të ndajnë ndryshe.

Si shumë gjëra në ueb të thellë, kjo është e shkëlqyeshme për shkëmbimin e lirë të informacionit dhe mungesën e censurës që ajo ofron, por paralajmëroheni se mund të gjeni disa tema fyese ose shqetësuese.

6. SecureDrop:

http://secrdrop5wyphb5x.onion/overview/

SecureDrop është një sistem i dorëzimit me burim të hapur që lejon marrësit e informacionit që me siguri të paraqesin këshilla dhe informacion të ndjeshëm për lajmet dhe organizatat e mediave. Projekti u krijua nga Fondacioni Liria e Shtypit.

Në faqen e internetit SecureDrop, mund të gjeni lidhje me faqet e paraqitjes.onion të organizatave kryesore të lajmeve. Secila prej këtyre vendeve ju lejon të paraqisni me siguri dhe në mënyrë anonime këshilla dhe dokumente përmes Tor.

Këtu janë disa shembuj:

 • Kujdestar: http://33y6fjyhs3phzfjj.onion/
 • Washington Post:http://jcw5q6uyjioupxcc.onion/
 • NPR: http://5ha7oig7du2jeyer.onion/
 • Forbes:http://fje2vboa55bbxjpm.onion/
 • Associated Press: http://3expgpdnrrzezf7r.onion/
 • BuzzFeed: http://ndg43ilvrrj465ix.onion/

Ju gjithashtu mund të gjeni lidhje të tjera me lajmet dhe faqet e mediave .onion SecureDrop faqet këtu:

https://securedrop.org/directory/

përfundim

Edhe pse gjithmonë duhet të bëni kujdes kur hulumtoni një faqe të thellë në internet, ka shumë arsye të ligjshme për të vizituar faqet e faqes. Shumë prej këtyre vendeve ofrojnë shërbime të vlefshme dhe inkurajojnë shkëmbimin e lirë të informacionit pa frikë nga censura.

Shtë shumë më e sigurt për të vizituar këto faqe me mbrojtjen e një ofruesi të besueshëm VPN që ofron siguri dhe anonimitet të fortë. Shikoni në tonë VPN të rekomanduara për t’u përdorur me Tor.

Leximi më tej

Tor kundër VPN

Udhëzuesi Ultimate në Shfletuesin Tor

5 VPN më të mirë për Shfletuesin Tor

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map