BullGuard – Mbrojtja e kompjuterave tuaj, rrjeteve shtëpiake, smartphone, tablet dhe më e rëndësishmja, ju!

Me kriminelët në internet duke u bërë gjithnjë e më të sofistikuar në qasjen në të gjitha pajisjet tona të lidhura dhe të dhënat personale, qasja tradicionale antivirus nuk është në gjendje të vazhdojë të njohë dhe ndalojë shfaqjen e vazhdueshme të kërcënimeve të reja. Ne u ulëm me Drejtorin e Përgjithshëm të BullGuard, Paul Lipman për të folur rreth motorit të tyre të gjeneratës së ardhshme dhe se si po mësohet vazhdimisht t’i identifikojmë këto skedarë me qëllim të keq për t’i mbajtur pajisjet tona, identitetet dhe familjet tona të sigurta.

Ju lutemi na tregoni pak mbi sfondin tuaj të sigurisë në internet dhe pozicionin aktual në BullGuard.

Unë gjej siguri në internet vazhdimisht tërheqëse dhe sfiduese! Unë kam qenë në industri për më shumë se një dekadë në kompani, zona e fokusit të së cilës varion nga siguria e pikës së konsumatorit deri te siguria në re e ndërmarrjes. Unë u bashkova me BullGuard nja dy vjet më parë me qëllimin e qartë për ta marrë atë në tregun e ri, në zhvillim dhe domethënës të sigurisë në internet për shtëpinë e konsumatorit.

Cilat janë disa nga kërcënimet kryesore të sotme në internet dhe si mund të komprometojnë potencialisht një kompjuter ose rrjet?

Ndoshta kërcënimi më domethënës në internet për kompjuterët e konsumatorëve, dhe gjithnjë e më shumë pajisjet e tjera të lidhura, është ransomware, kur një krimin kibernetik fut në një pajisje, kodon ose bllokon një përdorues nga të dhënat e tij dhe kërkon një shpërblim për ta kthyer atë. Ndërsa shumica e njerëzve nuk do t’i nënshtrohen kërcënimeve të ransomware-ve pasi ato do t’i rikthejnë të dhënat e tyre nga një kopje rezervë ose cloud, është ende shumë fitimprurëse dhe pothuajse e pamundur të gjurmosh. Qasja tradicionale antivirus nuk është në gjendje të vazhdojë, pasi kombinimi i një sulmi ditor zero me një ngarkesë shpërblyese është shumë sfidues për të parandaluar, dhe unë do të flas pak më vonë se si ne e bëjmë atë në BullGuard.

Unë mendoj se kërcënimi tjetër domethënës, i shfaqur në internet është sulmet ndaj Internetit të Gjërave, të tilla si telefonat inteligjentë, monitorët e lidhur për fëmijë, termostatet, sistemet muzikore, etj. Shumica e atyre produkteve nuk kanë pak ose aspak mbrojtje sigurie, duke i bërë ato të hapura duke u hedhur jashtë pikave për qasje me qëllim të keq në rrjetin shtëpiak. Në laboratorët tanë ne kemi parë madje hakerat të hynin në sisteme alarmi në shtëpi dhe t’i çarmatosin ato nga distanca. Për fat të keq, ne do të shohim më shumë nga kjo.

Productsfarë produktesh ofron BullGuard për të mbajtur kompjuterët dhe informacionet e përdoruesve?

Produktet tona për PC, smartphone dhe tableta variojnë nga aplikacionet më të lehta anti-virus në një suitë të sigurisë plotësisht të internetit, e cila përfshin mbrojtjen e identitetit, kontrollin e prindërve, teknologjitë për përmirësimin dhe optimizimin e performancës së PC dhe skanimin e rrjeteve të tëra për potencialin dobësitë dhe kërcënimet.

Ne gjithashtu ofrojmë Dojo nga BullGuard (https://dojo.bullguard.com/) i cili siguron rrjetet shtëpiake dhe të gjitha pajisjet e lidhura, pavarësisht se cilat mund të jenë ato pajisje. Pra, edhe një bllokues i zgjuar i lidhur, termostati i zgjuar, etj., Është i mbrojtur nga sulmet.

Unë vërej që shumë nga suitat tuaja përfshijnë si softuer anti-malware ashtu edhe një firewall. Cilat janë ndryshimet midis të dyve dhe pse një përdorues do t’i duhej të dyve?

Firewalls dhe programi antivirware shërbejnë për qëllime të ndryshme. Analogjia më e mirë është të kesh një portë të mbyllur në pjesën e përparme të pronës tënde dhe më pas një mbyllje në derën e përparme të shtëpisë tënde. Ju dëshironi të ndaloni njerëzit e këqij në portë, por nëse ata i përshkojnë ato, sigurisht që dëshironi t’i ndaloni ato në derë. Një mur zjarri është porta e bllokuar e përparme, arbitri i trafikut të mirë / trafikut të keq që hyn dhe lë PC-në dhe do të bllokojë lidhjet hyrëse nga adresat IP me qëllim të keq. Sidoqoftë, ka mënyra që skedarët dhe proceset me qëllim të keq mund të anashkalojnë një mur zjarri, të tilla si një email me një bashkëngjitje me qëllim të keq, një shkop USB të infektuar ose një program të shkarkuar që duket i ligjshëm, por është i infektuar. Komponenti anti-malware është dera e mbyllur para që do të zbulojë këto skedarë dhe t’i ndalojë ata të vdekur në gjurmët e tyre. Pra, ju vërtet ju duhen të dy shtresat e mbrojtjes.

Si e ruan Identifikimin e Mbrojtjes së BullGuard informacionin personal të klientit?

Ne ju mbrojmë nga vjedhja e identitetit në disa mënyra. Më e dukshmja është duke kontrolluar me agjencitë e vlerësimit të kredive për të siguruar që nuk janë hapur llogari të paautorizuara në emrin tuaj. Ne gjithashtu shikojmë lidhjet dalëse për të siguruar që kur të jeni lidhur me bankën tuaj që jeni të lidhur me sitin legjitim të bankës tuaj dhe jo një sit phishing ose me qëllim të keq që mund të vjedhë letrat kredenciale dhe identitetin tuaj. Për syrin e pa trajnuar, faqet faksimile dhe autentike duken plotësisht identike, por BullGuard është në gjendje t’i identifikojë dhe bllokojë ato.

Për më tepër, ekzistojnë forume në faqen e errët ku kriminelët kibernetikë tregtojnë vjedhur identitete. Ne skanojmë vazhdimisht këto forume për numrin tuaj të sigurimeve shoqërore, numrat e kartës së kreditit, numrat e llogarisë bankare dhe të dhënat e tjera private për të konstatuar nëse identiteti juaj është komprometuar.

Si e përmirëson Game Booster përvojën e lojrave?

Ne zbuluam se njerëzit po fiknin programet e tyre antivirus gjatë lojës, për të maksimizuar performancën e kompjuterit të tyre. Sidoqoftë, e la PC-në e tyre të pambrojtur dhe nëse jeni diçka si fëmijët e mi, ju po luani lojëra për periudha jo të rregullta kohore. Lojë përforcuese mban programin antivirus të rrjedhshëm, por kufizon sasinë e fuqisë së përpunimit që e përdorin atë dhe aplikacionet e tjera që funksionojnë, kështu që luajtja e lojës merr fuqinë maksimale të mundshme të kompjuterit. Ajo që gjetëm në testim është që edhe me mbrojtjen kundër virusit, një sistem me lojë maksimale të Game Booster duke luajtur më mirë sesa një sistem pa të. Pra, ne jemi në gjendje t’u ofrojmë klientëve tanë përvojën e përmirësuar të lojrave ndërsa shtojmë mbrojtjen e softuerit BullGuard.

Cilat janë disa tipare të modulit tuaj të Kontrollit Prindëror? Whatfarë “zbrazëtie” kanë fëmijët e mërzitur në internet për të anashkaluar programet e tjera të Kontrollit Prindëror dhe si i keni mbyllur ato?

Pyetje e shkëlqyeshme! Moduli ynë i kontrollit prindëror ka një grup kontrolli të sofistikuar që i lejon prindërit të vendosin dhe zbatojnë rregulla, por me të vërtetë ai zbret në thelb 3 gjëra:

  1. Kontrolli i kohës dhe përdorimit të një PC. Prindërit mund të mos jenë në dijeni se fëmija i tyre është në kompjuter deri në 3 të mëngjesit. Tani ata mund të kontrollojnë se sa kohë një fëmijë mund të përdorë PC dhe të kufizojë përdorimin e internetit dhe aplikimet specifike në periudha të caktuara të ditës. Kështu që, një prind mund të thotë, “OK, mund të përdorësh PC, por nuk ka internet pas 10:00”, ose “Mund të luash vetëm lojërat e mëposhtme brenda një dritare të caktuar kohore”.
  2. Filtrimi i përmbajtjes. Prindërit mund të kufizojnë qasjen sipas kategorive, të tilla si përmbajtja e të rriturve, lojërat e fatit, fjalimi i urrejtjes ose përmbajtja që lidhet me drogën. Për më tepër, aplikacione të tilla si lojëra të dhunshme mund të listohen në të zezë, kështu që ato nuk mund të instalohen ose ekzekutohen nga PC.
  3. Mbyllja e zbrazetave. Një fëmijë me mend kompjuteri mund të çaktivizojë ose madje të çinstalojë kontrollet prindërore. Parandalimi i çaktivizimit është i thjeshtë duke kërkuar një fjalëkalim i cili është i nevojshëm për të ndryshuar cilësimet e kontrollit prindëror. Për të mos u çinstaluar programin, ju rekomandojmë prindërve të vendosin fëmijët e tyre me një llogari jo-administrative, në mënyrë që fëmija të bëjë gjithçka që duhet të bëjë, por nuk është në gjendje të çinstalojë programin. Në të kaluarën, një fëmijë me të vërtetë tru mund të shkarkonte një VPN për të hyrë në përmbajtje të papërshtatshme. Me prindërit e softverit tonë mund të rendisin instalimin dhe funksionimin e VPN-ve, duke vendosur kufizime në një mënyrë të papranueshme.

Cilat janë kërcënimet ditore zero dhe si mbron BullGuard kundër tyre?

Një kërcënim zero-ditor është një kërcënim që nuk është parë kurrë më parë, duke e bërë atë jashtëzakonisht të rrezikshme pasi nuk ka asnjë nënshkrim të njohur të skedarit për të njohur dhe korrigjuar.

Prandaj, motori ynë i sjelljes (i quajtur një motor i gjeneratës tjetër në industri) gjithashtu shikon karakteristikat e sjelljes. A është një skedar që po përpiqet të shkruajë në regjistër, duke provuar sjelljen e kriptimit, po merr një sasi të pahijshme të kujtesës apo CPU? A u përpoq të hyjë në disa pjesë të mbrojtura të sistemit të skedarëve? Nëse po, menjëherë e karantifikojmë atë dhe parandalojmë ekzekutimin e tij. Dhe jo vetëm në makinën tuaj, por për ata të miliona klientëve tanë në të gjithë botën.

Ne gjithashtu mbledhim sasi të madhe të të dhënave nga kremrat e mjaltit që kemi ngritur dhe ndajmë shembuj me shitës të ndryshëm në industri, kështu që infrastruktura jonë shumë e gjerë e makinerisë po mëson vazhdimisht të bëjë dallimin midis karakteristikave të skedarëve të mirë përkundrejt karakteristikave të skedarëve me qëllim të keq. Kjo është mënyra se si ne qëndrojmë një hap përpara kërcënimeve të ditës zero.

Do të ketë të gjitha këto procese që funksionojnë në sfond, të ndikojnë në shpejtësinë ose performancën e një kompjuteri?

Aspak. Motori kryesor i sjelljes që po punon lokalisht në PC është jashtëzakonisht i lehtë në lidhje me burimet që ai përdor. Sistemi që kam folur për këtë po shikon miliona, miliarda pika të të dhënave nëpër mijëra serverë dhe serverë virtualë dhe infrastrukturën e mësimit të makinerive që mësojnë vazhdimisht dhe përmirësojnë dhe azhurnojnë modelet – të gjitha ato ngritje të rënda po funksionojnë në re.

Productsfarë produktesh ofroni për celularët dhe tabletët?

Produktet tona për celular dhe tableta përfshijnë anti-malware, anti-phishing, optimizimin e performancës si dhe vendndodhjen e pajisjes, zbulimin dhe mbylljen. Ne kemi produkte të reja me aftësi shtesë që vijnë në një të ardhme shumë të afërt. Ne duam t’ju mbrojmë, megjithatë ju jeni të lidhur.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me