Biscom – Komunikime të Sigurt


Komunikimi i sigurt është më i rëndësishëm se kurrë pasi gjithnjë e më shumë të dhëna nga të gjitha llojet, nga të dhënat mjekësore deri tek dokumentet qeveritare janë duke u shpërndarë. Bill Ho, CEO i Biscom, diskuton mbi rëndësinë e sigurimit të komunikimit dhe ruajtjen e integritetit të të dhënave në mjedisin e sotëm.

Na tregoni për Biscom dhe si përfshiheni në sigurimin e dorëzimit të dokumenteve?

Biscom ka qenë rreth e rrotull që nga viti 1986. Ne atëherë krijuam serverin e parë faks të përqëndruar në rrjetë – që ishte një ndryshim mjaft i madh nga makina tipike e faksit analoge. Kjo i lejoi organizatave më të mëdha të përqendrojnë aftësitë e tyre të faksit në çdo desktop dhe aplikacion të vetëm dhe mundësuan që organizatat të jenë shumë më efikase. Që nga ajo kohë, faksimi është rritur në mënyrë të konsiderueshme dhe është akoma në përdorim dixhital për dokumente juridike ose kujdesi shëndetësor, nënshkrime dhe të tjera pasi që konsiderohet më i sigurt se posta elektronike..

Kjo ishte kërkimi ynë i parë në shpërndarjen e dokumenteve dhe që nga ajo kohë ne jemi zgjeruar në fusha të tjera si transferimi i skedarëve të sigurt, email-i i sigurt, sinkronizimi i ndërmarrjes dhe më shumë. Ne e kemi bërë më të lehtë për njerëzit që të ndajnë skedarët konfidencialë në mënyrë të sigurt. Për shembull, në të kaluarën, ’email-i i sigurt’ po shtyhej fort dhe ishte i sigurt, por ishte i vështirë për t’u përdorur. Ne bëjmë të gjithë ngritjen e rëndë prapa skenave, kështu që përdoruesi përfundimtar nuk ka pse të shqetësohet për çelësat e kriptimit ose integritetin e të dhënave.

Sa i përket sfondit tim personal, unë kam qenë i përfshirë në zgjidhje cloud para se të quhej “cloud” në fund të viteve 90 dhe kisha një startim që siguronte një mënyrë për të përdorur pajisjen tuaj celular për të shkëmbyer skedarë. Ishte një zgjidhje e hershme e bazuar në konsumatorin SaaS.

Ekzistojnë shumë lloje të ndryshme të produkteve të sigurisë së të dhënave në treg. Isfarë është unike në lidhje me Biscom?

Në Biscom, ne u shërbejmë të gjithëve nga individi deri tek përdoruesi i energjisë në një organizatë të madhe, por pika jonë e ëmbël është në anën e ndërmarrjes – kjo është vendi ku kemi bërë emrin tonë. Organizatat që kërkojnë shkallëzim dhe besueshmëri ekstreme janë zgjidhjet tona me të vërtetë të shkëlqyera. Ne hartuam zgjidhjet tona për të trajtuar vëllime të mëdha të të dhënave dhe do të zbuloni se, në krahasim me të tjerët, koha jonë është e pakonkurueshme dhe aftësia jonë për të shkallëzuar është drejtuese në treg.

Cilat janë produktet dhe shërbimet kryesore të Biscom? Valuefarë vlere u jepni klientëve / klientëve?

Ne kemi dy fusha kryesore të përqendrimit në lidhje me produktet. Njëra është zgjidhja jonë e faksit – e cila është e ndarë në zgjidhje brenda lokaleve, zgjidhje cloud dhe zgjidhje hibride. Ne shohim që shumë njerëz po zhvendosen në re, por një nga gjërat më të mira për atë që ne bëjmë është që zgjidhja jonë e cloud dhe e lokaleve është identike, kështu që ju mund t’i drejtoni ato në lidhje. Reja vepron si një rezervë e tepërt dhe gjithashtu merret me ngarkesat kulmore ku trafiku i tepërt mund të rikthehet në re.

Fokusi tjetër është transferimi i sigurt i skedarëve – një zgjidhje brenda lokaleve dhe zgjidhje e re shumëvijshme e cloud, të cilën po e lançojmë më vonë këtë vit. Zgjidhja jonë në të vërtetë kombinon një aftësi të sigurt të postës elektronike me një mënyrë për të shkëmbyer skedarë shumë të mëdhenj, duke zëvendësuar nevojën për email të veçantë dhe zgjidhje për transferimin e skedarëve.

Sa i përket tregjeve që shërbejmë, ne punojmë me një numër të konsiderueshëm vertikalesh përfshirë kujdesin shëndetësor, financiar, qeveritar dhe ligjor. Këto industri janë veçanërisht të ndjeshme ndaj shkeljeve të të dhënave ose kompromiseve për shkak të informacionit konfidencial që ato gjenerojnë dhe komunikojnë dhe kërkesat e pajtueshmërisë siç janë HIPAA.

Ne gjithashtu kemi zgjidhje që janë të drejtuara ndaj individëve, të tilla si Biscom123, e cila u jep përdoruesve një zgjidhje të sigurt faksi të bazuar në email. Përveç kësaj, ne gjithashtu ofrojmë një zgjidhje personale cloud për transferimin e skedarëve.

Le të flasim për rolin e Biscom në sigurinë e të dhënave të kujdesit shëndetësor. Farë është unike në lidhje me këtë lloj të dhënash dhe si i përmbushni sfidat që paraqet?

Kjo industri lë shumë pak diferencë për gabime sepse çdo herë që keni një problem, jo ​​vetëm që lë një ndjenjë të keqe, por ajo ka potencialin për dëme të konsiderueshme. Në këtë industri, çdo gjë që vlen të ndahet, zakonisht nuk është për konsum publik i cili përfshin shënime shëndetësore, rezultate të provave etj. Organizatat në këtë hapësirë, qoftë me statut apo thjesht sepse nuk duan që komunikimet e tyre të ndjeshme t’i ekspozohen botës së jashtme, kanë nevojë për një zgjidhje që mund të sigurojë sigurinë dhe integritetin kur ata janë duke shkëmbyer informacione midis palëve.

Si është e integruar Biscom me shërbime të ndryshme duke përfshirë FTP, email etj? Si qëndroni të shkallëzuar dhe fleksibël ndërsa teknologjitë ndryshojnë?

E vetmja gjë që bëmë në fillim ishte të shohim se si sigurohemi që diçka që kemi hartuar sot do të jetë e përdorshme 5-10 vjet nga tani. Një gjë që u bë e qartë është se kjo duhet të jetë një zgjidhje e drejtuar nga API (Application Programming Interface). Të gjitha ndërfaqet tona drejtohen përmes një API e cila na lejon të azhurnojmë sfondin pa klienti të ndryshojë asgjë. Ndërfaqja e lidhjes mbetet konsistente, por ne po përmirësojmë vazhdimisht sfondin pa ndikuar tek klientët e pararojë.

Le të bëjmë një hap prapa për një moment. Cilat i shihni si sfidat më të rëndësishme për dokumentimin dhe sigurinë e të dhënave sot?

Ka shumë sfida, kryesisht sepse më shumë të dhëna gjenerohen dhe shpërndahen. Ndërsa kompanitë më parë bënin shumë nga brenda në shtëpi, tani jashtë kontraktuesve dhe partneritetet janë thelbësore. Kompanitë duan të ofrojnë vlerë në tregun e tyre specifik dhe të transferojnë çdo gjë që nuk është pjesë e biznesit të tyre thelbësor.

Kështu që, rritja e burimeve të jashtme dhe shpërndarja e të dhënave po krijon një mundësi më të madhe për hakerat që të sulmojnë ato të dhëna. Kjo është një sfidë e vërtetë. Sot, është më lehtë se kurrë për të kapur atë informacion dhe për ta përdorur atë për të vjedhur identitete ose për të kryer mashtrime mjekësore ose tatimore. Ështja më e madhe që shohim është kur njerëzit thjesht nuk i kuptojnë kërcënimet dhe si të merren me to. Ne duhet të sigurohemi që organizatat dhe punonjësit të dinë për rreziqet dhe gjithashtu të dinë të mbrojnë veten përmes arsimit, si dhe mjetet që u mundësojnë atyre të komunikojnë më të sigurt. Shumë njerëz e dinë që ekzistojnë rreziqe të sigurisë, por me të vërtetë nuk dinë të mbrojnë veten e tyre ose pasuritë e tyre.

Anydo mendim i fundit?

Ajo që është kënaqësi për të punuar në Biscom është kultura jonë e inovacionit. Edhe si një kompani 30-vjeçare, ne vazhdimisht jemi duke menduar se si mund t’i përmirësojmë zgjidhjet tona dhe çfarë mund të bëjmë më pas. Gjithmonë ka sfida të reja për tu zgjidhur, dhe ne kënaqemi që jemi në pararojë të teknologjisë për të ndihmuar në adresimin e tyre.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map