Biowatch – Siguroni pasuritë tuaja me njohjen e venave


Cila është sfondi i Biowatch?

E gjitha filloi në vitin 1985 kur bashkëthemeluesi im Joseph Rice shpiku teknologjinë e njohjes së venave. Ishte një metodë e re e njohjes biometrike, e cila, e ngjashme me bio-metrics e gjurmëve të gishtërinjve, mund të njihte njerëzit nga forma unike e venave të tyre.

Rajs po e patentonte këtë biometrike të re dhe brenda këtij patentë, ai përshkroi konceptin e një ore biometrike, e cila vërteton aktivizimin biometrik pas njohjes së një modeli unik të venave të krahëve. Sapo ora të hiqet nga kyçi i doreve të përdoruesit, të gjitha funksionet e tij çaktivizohen menjëherë.

Një vit pasi fillova të studioja biometrinë e venëve për doktoraturën time në Zvicër, u njoha me patentën e Rajs. Kur zbulova konceptin e një ore biometrike (aka Biowatch), vendosa ta thërrisja Xho, i cili më tha se po kërkonte një të ri që mund ta shndërronte këtë koncept në një produkt të zbatueshëm. Përfundimisht vendosa të lë doktoraturën time dhe të krijoj një kompani me Joe si bashkëthemeluese.

Pra, çfarë është saktësisht Biowatch?

Ne po flasim për një orë biometrike që është aktive vetëm kur vishet nga përdoruesi. Ka një aparat fotografik në miniaturë aq të vogël sa përshtatet brenda rripit të orës. Kemi pasur disa sfida për të bërë imazhe të venave kur ora është në dore. Përfundimisht ne zhvilluam një zgjidhje ku imazhi merret pak para se ora të vendoset në lëkurë, duke lejuar që njësia e plotë e venave të njihet. Nga atje e tutje, ora mbahet e aktivizuar nga afërsia e doreve të veshësit dhe do të çaktivizohet vetëm kur hiqet.

Duke pasur parasysh këtë koncept, mund të përdorni më tej këtë pajisje të besuar për të vërtetuar kudo. Nuk është e nevojshme të verifikoni në mënyrë aktive duke futur fjalëkalime ose duke treguar gjurmën tuaj të gishtit; ora është e besuar dhe mund të vërtetojë në emrin tuaj, dhe vetëm ju mund ta aktivizoni atë.

Keyselësat publikë ose privatë mund të ruhen brenda orës, por gjithashtu të bëjnë një zgjidhje të plotë të kriptimit-deshifrimit. Fjalëkalimet mund të jenë më të fortë sepse nuk duhet të mbani mend ato, dhe ato ndryshohen rregullisht, në mënyrë që të merrni më shumë siguri dhe më shumë komoditet.

Biowatch mund të përdoret gjithashtu si një vërtetim i faktorit të dytë – vetëm kur shikoni. Ju nuk do t’ju kërkohet të merrni një SMS, shkruani kodin dhe gjithçka që mundohet; Sshtë një zgjidhje e vërtetë për jetën pa fjalëkalim.

Arra e Biowatch është ridizajnuar për të pritur një lexues modular të venave që është aq i vogël që nuk do ta shihni as pasi ta keni mbyllur gjilpërën. Ky lexues i venave mund të jetë i bashkangjitur në një orë zvicerane, orë mollë ose çfarëdo orë tjetër që po përdorni.

Si e lidhni Biowatch me përbërës të tjerë, si një makinë, një sistem skedar ose një kartë pagese?

Aktualisht ne po zhvillojmë pjesën harduerike të produktit, por shumë shpejt do të ekspozojmë një API të hapur për palët e treta, në mënyrë që ata të mund të zhvillojnë raste përdorimi të pajtueshme. Mjaft si TouchID për iPhone. Kjo tha, ne gjithashtu po zhvillojmë raste të përdorimit nga vetvetja ose në partneritet me klientët, kështu që pajisja ose shërbimi që do të dëshironit të çiftoni me Biowatch-in tuaj do të jetë natyrisht Biowatch gati.

Happensfarë ndodh nëse një Biowatch humbet, vidhet ose hakohet?

Së pari, nëse Biowatch juaj është vjedhur fizikisht, ju mund të jeni mjaft të sigurt se do të qëndrojë i sigurt sepse bazohet në modelin tuaj të venave. Nuk është diçka që është e lehtë për tu përdorur. Nuk ka një databazë me modelet e venave tuaja që mund të shfrytëzohen për të sulmuar pajisjen me të, dhe bërja e një dore të rreme është shumë e vështirë për shkak të aspektit pulsues / të gjallë të biometrike.

Në mënyrë të pavarur nga shtresa e biometrikës, hakimi i harduerit nënkupton hakimin e një Elementi të Sigurt me mbrojtje të gradës ushtarake. Kjo është ajo ku ruhen të gjitha kredencialet e përdoruesit si fjalëkalimet, çelësat kriptografikë ose kartat e kreditit.

Kush është klienti juaj tipik?

Audienca jonë kryesore e synuar është klientët e korporatave, pasi ato mund të përfitojnë shumë nga komoditeti dhe siguria e pajisjes sonë duke bashkuar shënjat dhe fjalëkalimet. Ka një kërkesë në rritje për zgjidhje të sigurisë kibernetike të cilat janë të lehta për t’u përdorur dhe vendosur. Gjithashtu, është një mundësi e këndshme për ne t’i bëjmë ata që ta duan produktin aq shumë sa që ata do të duan që përdoruesit e tyre të fundit të përfitojnë nga një pajisje e tillë, duke ndërtuar pajtueshmëri me rastet e përdorimit të tyre, siç janë qasja në e-banking, pagesa, ose çelësat e makinave.

Shumë kritika janë hedhur mbi ID Biometrike që janë mënyra e qeverisë për të “spiunuar” për qytetarët e tyre. Farë shikimesh keni për këtë?

Sshtë një problem i madh me biometrik kryesisht për shkak të mënyrës se si bëhet sot në ditët e sotme. Itshtë gjithçka për të hequr dorë nga të dhënat tuaja biometrike këtu dhe atje, nga baza e të dhënave të qeverive, tek punëdhënësi juaj, shitësit me pakicë dhe madje edhe bota me fytyrën tuaj, irisin dhe zërin tuaj të përhapur në internet. Ajo ngre shqetësime për privatësinë, dhe vjen me gjithnjë e më shumë kufizime për korporatat kur merren me të dhëna biometrike të punonjësve ose përdoruesve të fundit.

Biowatch është i ndryshëm sepse ne nuk ruajmë ose kërkojmë të ruajmë një bazë të dhënash të modeleve biometrike. Të dhënat biometrike ruhen në vend në veshje dhe nuk shkëmbehen kurrë në pjesën e jashtme. Ka të bëjë me protokollet standarde të vërtetimit kur bëhet fjalë për ndërveprimin me lexuesit e kartave, laptopin, faqet e internetit dhe objektet e lidhura.

Anydo gjë tjetër që ju dëshironi të lexoni vpnMentor lexuesit?

Po! Biowatch nuk është aktualisht në treg, por ne jemi gati dhe kërkojmë investitorë që të industrializojnë prototipet tona. Ne jemi gjithashtu të hapur për ekspertët e IT që të provojnë Biowatch dhe të njihen me konceptin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map