Alternativat më të mira për Google që mbajnë privatësinë tuaj

Nuk ka dyshim se Google është një nga kompanitë më të suksesshme në botë, duke u zgjeruar nga vetëm një motor kërkimi për të ofruar një përzgjedhje të gjerë të shërbimeve online.

Kjo zgjerim ka ndihmuar Google-in e saj aktivitete masive dhe efektive të minierave të të dhënave, përmes së cilës mbledh, shet dhe shfrytëzon informacionin e përdoruesve të tij.

Nëse shfletoni uebin përmes Google, me siguri do të vini re reklama në shënjestër për faqet e internetit që keni vizituar më parë. Në mënyrë që të sigurohen me saktësi reklamat përkatëse, Google duhet të ndjekë aktivitetin tuaj në internet, përfshirë çdo sit që vizitoni.

Edhe nëse minimizoni përdorimin tuaj të shërbimeve Google si Gmail dhe Maps, nëse jeni duke kërkuar përmes Chrome, Google Ads dhe Google Analytics do të funksionojnë në sfond për të ndjekur gjithçka që arrini në internet. zakonisht, kodet e ngulitura si këto shihen si faqe të infektuara në internet, por meqenëse Google është një korporatë e madhe dhe jo një grup hakerash, nuk vlerësohet si spiun.

Nuk ndalet këtu. Një hetim nga Associated Press zbuloi se Google ende gjurmon vendndodhjet e përdoruesve të saj edhe nëse ata çaktivizojnë History Historiku i vendndodhjes‘Funksionojnë në cilësimet e llogarisë së tyre.

Kurdoherë që një aplikacion i Google si Kërkimi, Gmail ose Dokumentet është i hapur, ai do të regjistrojë vendndodhjen tuaj. Sa më shumë shërbime të Google të përdorni, aq më e lehtë është që Google të ndjekë aktivitetin tuaj.

Në këtë artikull, ne kemi përpiluar një lista e alternativave të shërbimeve Google që janë po aq të lehta për t’u përdorur, por nuk e kanë programin e ndjekur të ndjekjes.

1. Alternativat e Kërkimit Google

Kërkimi Google monitoron ato që ju po kërkoni dhe logs këtë kundër adresën tuaj IP, kështu që kalimi në një motor kërkimi të ndryshëm është një mënyrë e mirë për të rimarrë disa nga privatësia juaj në internet. Alternativat e Kërkimit Google përfshijnë:

MetaGer

Një motor kërkimi privat gjerman, MetaGer do të tregojë rezultate në gjuhë të tjera, përfshirë anglisht. Mbrojtja e intimitetit të përdoruesve të tij është me rëndësi parësore dhe, si e tillë, ajo nuk i profilon përdoruesit ose nuk mbledh të dhëna për reklamim të synuar. Për më tepër, ekziston një version i MetaGer që mund të arrihet direkt nga Tor.

DuckDuckGo

DuckDuckGo është një tjetër motor kërkimi privat me një ndërfaqe të thjeshtë dhe miqësore për përdoruesit. Ajo pastron shkrimet IP nga serverat e saj, dhe nuk përdor cookie dhe as nuk mbledh ndonjë informacion personal ose të identifikueshëm në lidhje me përdoruesit e tij. Për më tepër, DuckDuckGo është Motori i kërkimit parazgjedhur i shfletuesit Tor.

2. Alternativa Gmail

Kur futeni në shërbime me tuajin Llogari Gmail, Google nuk ka më nevojë të mbështetet në adresën tuaj IP për të gjurmuar aktivitetet tuaja në internet, edhe nëse përdorni pajisje të shumta.

Edhe më shqetësuese është zbulimi në 2018 që miliona Emailet private të përdoruesve të regjistruar në shërbimet e krahasimit të çmimeve u lexuan nga palët e treta. Ka alternativa më të sigurta për Gmail, duke përfshirë:

ProtonMail

Një sistem i koduar dhe i sigurt, ProtonMail ofron encryption fund-në-fund, për sa kohë që marrësi është gjithashtu një përdorues i ProtonMail (ose një sistem tjetër i përputhshëm i emailit të kriptimit).

Nëse marrësi nuk është një përdorues i ProtonMail, ata mund të jenë me email dërgoi një lidhje në një email të sigurt për të lexuar tekstin. Keyelësi i kriptimit mbahet i sigurt me një shtresë të veçantë të kriptimit, në mënyrë që ofruesi i sistemit të postës të mos mund të lexojë emailet e përdoruesve.

3. Alternativa në YouTube

Ekzistojnë një numër i alternativave ndaj YouTube në pronësi të Google, të cilat përfshijnë:

vimeo

Për dallim nga YouTube, Vimeo i ka qëndruar qëllimit të tij kryesor për të pritur përmbajtjen origjinale, siç janë filmat dhe filmat e shkurtër të ngarkuar nga krijuesit e tyre.

Për të krijuar një llogari, vetëm ndjekja e informacionit që ju nevojitet është një adresë e vlefshme emaili. Edhe pse Vimeo regjistron adresën tuaj IP dhe pamjet e videos, ju mund t’i fshehni këto informacione duke hyrë në platformë duke përdorur një VPN.

Gjithashtu, mund të zbuloni që Vimeo është një opsion freskues kur bëhet fjalë për reklamim pasi nuk ka reklama të pakontestueshme prej 30 sekondash.

BitChute

I njohur me vloggerët, BitChute operon a Modeli i hyrjes nga kolegët-2-kolegë, do të thotë që nuk ka dyqan qendror të videove dhe asnjë indeks video për të ndjekur historinë tuaj të shikimit.

Për të krijuar një llogari, duhet të siguroni disa informacione personale, por nëse nuk jeni të regjistruar, mund ta përdorni BitChute në mënyrë anonime.

4. Alternativa Android

Sistemi operativ Android u zhvillua nga Google, kryesisht për t’u përdorur në pajisjet e lëvizshme të ekranit me prekje. Si një alternative, mund të përdorni:

Tizen 

iOS është alternativa më e njohur për Android, por nuk është falas. Nëse dëshironi një sistem operativ pa burim të hapur për pajisjen tuaj mobile, konsideroni Tizen, një sistem operativ me bazë Linux. Compatibleshtë në përputhje me disa platforma dhe shumë aplikacione mund të përshtaten për të funksionuar në të.

5. Alternativa e Chrome

Mund të jetë shfletuesi më i përdorur në botë, por Google Chrome ka më shumë çështje të intimitetit sesa shumica e shfletuesve të njohur. Alternativa e mirë për Google Chrome përfshijnë:

Microsoft Edge

Me Microsoft Edge, Microsoft adresoi shqetësimet e sigurisë së Internet Explorer me Karakteristika ‘InPrivate’. Kur jeni duke kërkuar në këtë modalitet (arrihen me Control-Shift-P), të gjitha regjistrimet e sesionit tuaj në internet, përfshirë cookies dhe cache, do të fshihen kur dritarja është e mbyllur.

Firefox

Një rregullim i fundit ka bërë që Firefox një nga shfletuesit më të sigurt në dispozicion. Si dhe shpejtësia e përmirësuar e ngarkimit, a U shtua veçoria e Mbrojtjes së Ndjekjes.

Ju gjithashtu keni mundësinë të kërkoni në ‘modaliteti privat ‘, i cili do të fshijë cache, cookies dhe historinë e seancës kur dritarja e shfletimit është e mbyllur.

6. Alternativat e Hartave Google

Fikja e shërbimeve të vendndodhjes në pajisjen tuaj mund të ndihmojë për të parandaluar Google të mbikëqyrë vendndodhjen tuaj. megjithatë, Google Maps ende mund të mësojë vendndodhjen tuaj nga adresa juaj IP.

Plus, nëse po i aftësoni shërbimet e vendndodhjes, do të sakrifikoni një numër karakteristikash të dobishme Google Maps. Nëse jeni duke kërkuar një alternative të Google Maps, provoni:

MapQuest 

Jo vetëm që MapQuest ju jep udhëzime drejtimi, por gjithashtu ju tregon bizneset në rrugën tuaj duke përfshirë hotele, gaz, sende ushqimore dhe farmaci.

Kjo lejon pamje satelitore dhe standarde dhe ju lejon të zmadhoni dhe zmadhoni. Dhe nëse po kërkoni pikat e interesit, MapQuest do t’ju ndihmojë t’i gjeni lehtë. megjithatë, MapQuest përdor cookie dhe faqja e hartës është shtëpi për shumë reklama.

OpenStreetMap

Si një projekt me burim të hapur, kodi për OpenStreetMap ekziston për këdo që të lexojë, do të thotë ju mund të ndryshojë pjesë të kodit për të krijuar versionin tuaj. Asnjë llogari nuk kërkohet për të përdorur shërbimin dhe Funksioni GPS mund të çaktivizohet për ta mbajtur vendndodhjen tënde private.

7. Alternativa e Bloggerit

Shërbimi i botimit të blog-ut, Blogger, u ble nga Google përsëri në 2003. Blog-et janë pritur nga Google përmes nën-domainit të BlogSpot. Si një alternative për Blogger, mund të përdorni:

WordPress

WordPress ka një numri i shtojcave dhe widget, dhe shumë tema që mund të personalizohen. Siç është WordPress burim i hapur, mund të shkulni kodin për të bërë ndryshime në blogun tuaj.

8. Alternativat e Google Drive

Google Drive mund të jetë i lirë për t’u përdorur, por kështu e bën të lënë të prekshëm nga mbledhja e të dhënave tuaja, të tilla si sa shpesh ju aksesoni skedarët, si e përdorni shërbimin dhe transferimet e të dhënave. Gjithmonë mund të provosh një prej këtyre alternativave të Google Drive:

Dropbox 

Dropbox ju ofron 2 GB ruajtje falas, dhe nëse keni nevojë për më shumë hapësirë, atëherë mund të paguani për të. Një dosje Dropbox është shtuar në ruajtjen e kompjuterit tuaj dhe çdo skedar i kopjuar në atë dosje gjithashtu do të mbështetet në cloud, i cili mund të arrihet në internet.

Sync

Shërbimi kanadez i ruajtjes së reve, Sync, përfshin kriptim i fortë, si në transmetim ashtu edhe në ruajtje. Shërbimi është falas për anëtarët e publikut dhe tarifat për shërbimin e kopjimit të të dhënave të korporatave.

Ndarja e skedarëve mund të bëhet përmes lidhjeve të sigurta, duke e bërë atë të dobishëm për bashkëpunimin në ekip. Do transferim i skedarëve mbrohet nga encryption fund-në-fund.

Leximi më tej

Nëse doni të mësoni më shumë rreth asaj që Google vërtet di për ju, shikoni në tonë udhëzues i hollësishëm. Dhe nëse doni të zbuloni se kush po ju shikon në internet, shfrytëzoni tonën mjet i dobishëm.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me