Ajit Pai shpalli Manualin e Industrisë VPN të Muajit

Rivalët jo shpesh bëjnë favor për njëri-tjetrin. Por në këtë “lojë” të luftës (ose mace dhe miu), do të ketë disa ngritje në skenë. Dhe në prill 2017, ne e pamë ashtu.

Kryetari i FCC i SH.B.A., Ajit Pai, bëri një lëvizje për të prishur ligjet neto të neutralitetit që ekzistojnë që nga viti 2015, të cilat kishin për qëllim të parandalonin kompanitë e telekomunikacionit amerikanë që të kishin përparësi të trafikut duke ngadalësuar ose bllokuar përmbajtjen nga konkurrentët. Ligje të tilla që Ajit Pai i ka quajtur “… një gabim”.

Ndërkohë, qeveria Australiane miratoi një grup të ri ligjesh të quajtur “Skema e Mbajtjes së Metadatave të Qeverisë Federale” – kryesuar nga Prokurori i Përgjithshëm Senatori George Brandis. Në përgjigje të këtij ligji arbitrar, shumë organizata në internet për të drejtat e privatësisë u siguruan që ky vendim të kundërshtohej duke deklaruar “Kombëtar të marrë një ditë VPN” në 13 Prill.

Për të shtuar sulmin ndaj të drejtave themelore në internet, popullsia turke nuk po trajtohej ndryshe. Një përpjekje më e theksuar për të frenuar lirinë e internetit ishte parashikuar nga Presidenti turk Tajip Erdogan i cili bllokoi faqe të tilla si Wikipedia me arsyetimin se ato ishin një kërcënim për sigurinë e kombit. Kjo censurë madje u raportua të përfshijë faqe në media sociale si Facebook dhe Twitter. Por të dhënat e vpnMentor tregojnë vërtet se çdo re ka një rresht argjendi. Kishte një dajak Rritje prej 470% në shitjet e VPN në Australi, 170% në SH.B.A., dhe i butë 89% rritje në Turqi.

Pra, a përmendi Ajit Pai diku një gabim?

Duket se nxitja për një internet të pensensuruar, të pa-kontrolluar dhe neutral nuk mund të jetë më e fortë. Veprimet e Ajit, Tayit dhe George (The 3 Amigos?) I bënë ata një ekip shitje jo të mundshme, por mbresëlënëse për komunitetin VPN. Me ndërmarrjet VPN duke qeshur të fundit, dhe me përdoruesit e internetit më të zgjuar që marrin seriozisht privatësinë e tyre, ne mund të themi shumë se një VPN është një gjemb në krah të kësaj force gargantuan që kërkon të monopoleizojë një internet falas dhe të hapur.

Pra, si e mbron një VPN neutralitetin neto?

Ironikisht, ju praktikisht mund të merrni neutralitetin neto përsëri në duart tuaja me një VPN. Qytetarët e SH.B.A.-së mund të përfitojnë duke zhvendosur gjeologjinë e vendndodhjes së tyre IP për të anashkaluar rrjetet e ngjeshura që janë shkaktuar nga ISP e tyre që favorizojnë një rrjedhë trafiku mbi një tjetër. Me fjalë të tjera: shmangni korsitë e ngadalta të trafikut dhe kaloni në ato të shpejta. Edhe turqit mund të përfitojnë nga zhvendosja e vendndodhjes së IP-së në një vend që nuk do të censurojë trafikun e internetit, duke mbajtur gjithçka të koduara. Dhe Aussies thjesht kanë nevojë për një VPN të besueshëm që nuk mban regjistra, encrypts trafikun dhe mban vendet e serverëve në shumë vende.

Ndërsa kjo zgjidhje nuk i jep këto ligje më pak drakoniane, ajo shpon një rreze dielli përmes dënimit dhe errësirës së këtyre ngjarjeve. Kështu që, pasi morën në skenë qendrën muajin e kaluar, 3 amigot – Geroge, Akit dhe Tayaj – kanë bërë një spërkatje të madhe. Sidoqoftë, kush ka qenë me të vërtetë një pasuri e madhe për ofruesit e VPN (megjithëse rastësisht)? Cili i solli klientët më të rinj në shërbimet VPN?

Me popullsinë amerikane që tejkalon numrin e Turqisë dhe Australisë, ajo rritje me 170% në shitjet e VPN në SH.B.A bëhet një shifër e rëndë. Prandaj, për këtë arsye, “Njeriu i Industrisë VPN i Muajit” duhet të shkojë tek Kryetari i FCC: Ajit Pai.

Mund të jetë biznes si zakonisht për sabotatorët e internetit, por për shërbimet VPN, po lulëzon biznesi. Faleminderit Ajit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me