Accellion – Sigurimi dhe Ndarja e Dokumenteve Tuaj Kudo që Mund të jenë


Gjithnjë e më shumë kompani sot i nënshtrohen zbatimit të rreptë dhe kërkesave rregullatore në lidhje me pjesën më të madhe të të dhënave që ata ruajnë në sistemin e tyre. Në përgjithësi, privatësia e të dhënave po bëhet një shqetësim më i madh për shumicën e ndërmarrjeve. Cliff White, CTO of Accellion shpjegon se si platforma e kompanisë së tij kiteworks siguron këto dokumente, ndërsa në të njëjtën kohë lejon ndarjen dhe bashkëpunimin e nevojshëm. Ndërsa Accellion ka një marrëdhënie të ngushtë me Microsoft dhe teknologjitë e tij, kiteworks integrohet me shumë sisteme të tjera të njohura.

Contents

Ju lutem më tregoni pak për veten dhe prejardhjen tuaj.

Aktualisht, unë jam CTO këtu në Accellion. Gjatë pothuajse gjashtë viteve të fundit, unë kam arkitekturuar zhvillimin e produktit të ndërmarrjeve anije të Accellion, kiteworks. Me pak fjalë, kiteworks është një platformë bashkëpunimi që u mundëson organizatave të ndajnë në mënyrë të sigurt përmbajtjen e ndjeshme me botën e jashtme duke ruajtur kontrollin dhe dukshmërinë e plotë. Shumica e karrierës sime para Accellion ka shpenzuar në krijimin e softuerëve, përfshirë aplikacionet e biznesit dhe vendosjen e infrastrukturës së rrjetit për t’i mbështetur ato.

Cilat janë tre këshillat tuaja më të mira për bashkëpunim të sigurt në biznes (përveç blerjes së produktit tuaj)?

 1. Merrni kontrollin e të dhënave tuaja. Një nga gjërat e para që i nevojitet çdo organizate është kontrolli mbi të dhënat që shkëmbehen brenda dhe jashtë organizatës. Kjo do të thotë të jesh i aftë të administrosh kush ka qasje në çfarë informacioni dhe të ketë aftësinë të lejojë ose të mos lejojë ndonjë shkëmbim informacioni bazuar në politikat e zhvilluara nga ndërmarrja.
 2. Ruajtja e dukshmërisë. Dukshmëria është thelbësore për qeverisjen dhe dëgjueshmërinë. Aftësia për të demonstruar se çfarë informacioni ndahet në të gjithë organizatën është thelbësore kur ruhet përputhja në industri të rregulluara si kujdesi shëndetësor, shërbimet financiare dhe qeveria. Kjo do të thotë të keni një gjurmë të plotë auditimi për çdo shembull të shkëmbimit të informacionit për të demonstruar se përdoruesit e autorizuar kanë vetëm qasje.
 3. Siguroni përdorueshmërinë. Dhënia e përdoruesve fundorë një mënyrë e thjeshtë, intuitive për të shkëmbyer informacione nga cilado pajisje që përdorin është e domosdoshme. Nëse një zgjidhje kërkon një trajnim të gjerë për përdoruesit përfundimtarë të jenë produktivë, ose të funksionojnë vetëm në disa prej sistemeve të tyre, atëherë tundimi për tu kthyer në zgjidhje të pasigurta të IT do të kufizojë miratimin e gjerë të një zgjidhjeje tjetër më të mirë (më të sigurt), të sanksionuar.

Ju lutemi, më jepni një përmbledhje të produktit tuaj të koteleve, duke prekur secilën nga aftësitë kryesore të tij.

 • Transferimi i Sigurt i Dosjeve
 • Bashkëpunim i Sigurt i Jashtëm
 • Qeverisja dhe pajtueshmëria
 • Integrimi i ndërmarrjes

Shumica e organizatave të ndërmarrjes kanë nevojë të ofrojnë përdoruesve të tyre fundorë mundësinë për të shkëmbyer me siguri informacione me përdoruesit e brendshëm dhe të jashtëm. kiteworks siguron mjetet për të shpërndarë përmbajtje të ndjeshme në mënyrë të sigurt dhe me efikasitet, pavarësisht se ku ruhet, pa marrë parasysh se ku jeni vendosur aktualisht, dhe pa marrë parasysh se cilën pajisje po përdorni për të hyrë në përmbajtje.

Në thelbin e saj, kiteworks është një platformë e sigurt bashkëpunimi e shpërndarë në formën e një faktori privat të vetë-përmbajtur. Integrimet me një numër depozitimesh të përmbajtjes brenda dhe hapësirës cloud si Microsoft SharePoint, OneDrive, OpenText, Box, Dropbox dhe të tjerë lejojnë përdoruesit të qasen, të ndajnë dhe të bashkëpunojnë në përmbajtje me lehtësi dhe siguri, pa ndonjë nevojë për migrim të përmbajtjes ose kopjimit dhe me pa asnjë ndërprerje në proceset ekzistuese të biznesit dhe rrjedhën e punës.

Prandaj, me një ndërfaqe të vetme në laptop ose telefon, mund të hyj në një skedar të ruajtur në çdo depo dhe të ndaj atë skedar me ju lehtë dhe të sigurt:

 • Nuk kam pse ta transferoj skedarin në një platformë të re.
 • Nuk kam pse të kërkoj depo të shumta për t’i gjetur.
 • Nuk kam pse të shqetësohem për kufizimet e madhësisë së skedarit sepse do të dërgoj vetëm një lidhje në skedar, jo vetë skedarin.
 • Unë mund të vendos leje për atë që marrësi mund të bëjë me skedarin (p.sh. ta shkarkojë atë vëzhgojeni vetëm ta shikoni atë, të lejoj qasje vetëm për një periudhë të caktuar kohe, etj.).

Më në fund, departamenti im i TI-së ka shikueshmëri të plotë se kush është duke hyrë në skedar, kur ata po e përdorin atë dhe çfarë po bëjnë me të – gjë që është thelbësore për pajtueshmërinë.

kiteworks ka një integrim veçanërisht të ngushtë me produktet e Microsoft – i saktë?

Po, ne jemi jashtëzakonisht krenarë për partneritetin tonë të thellë në Microsoft. Ne kemi bashkëpunuar ngushtë me ta në disa fronte. E para ishte integrimi ynë i certifikuar me Office365 si në iOS ashtu edhe përmes internetit. Ne jemi unikë në atë që karot mund të vendosen plotësisht në një re private. Kjo do të thotë që një organizatë mund të presë kotele 100% në infrastrukturën e tyre dhe të ketë ende të gjitha përfitimet e linjës së produkteve Office365.

Ne kemi punuar gjithashtu me Microsoft-in për të bërë një ofertë premierë në tregun Azure. Kjo do të thotë që klientët mund të ndërtojnë instalimin e tyre të kthesave në shtypjen e një butoni, të vendosur në Azure. Kjo është emocionuese pasi lejon që Microsoft dhe Accellion të ofrojnë një produkt hibrid fleksibël që zgjidh një gamë të gjerë të problemeve të produktivitetit, ndërsa ende japin kontroll të plotë dhe shikueshmëri në atë që po ndodh me të dhënat e ndërmarrjes.

Investimi i tretë që kemi bërë me Microsoft është shtesat tona të aplikimit. Me shtojcat, përdoruesit e kiteworks mund të ndajnë dhe bashkëpunojnë në dokumente direkt nga Office, Excel, Power Point dhe Word. Ky është një ofertë jashtëzakonisht e fuqishme dhe i bën përdoruesit të bashkëpunojnë mirë drejtpërdrejt me produktet e Microsoft që ata tashmë po përdorin.

Cilat janë disa nga produktet e tjera me të cilat integrohet makina?

Me kiteworks, përdoruesit fundorë mund të përdorin përmbajtjen e ruajtur në llogaritë e tyre të ruajtjes dhe bashkëpunimit, duke përfshirë: aksionet e Windows CIFS, aksionet SAMBA, Dropbox, Box, Google Drive, SharePoint, SharePoint Online, OneDrive dhe më shumë.

Ne gjithashtu integrojmë me një gamë të zgjidhjeve të sigurisë, për shembull DLP ose Autentifikim 2-Faktor, duke i dhënë ndërmarrjes kontroll të plotë për të përcaktuar politikat e hyrjes, dhe shikueshmëri të plotë në atë përmbajtje që po lëviz brenda dhe jashtë sistemit.

integrimet e përsosjes

Si i adresoni përdoruesit e celularit?

Accellion ofron aplikacione iOS dhe Android që mundësojnë qasje të sigurt në të gjitha të dhënat, të cilat përdoruesit do të kishin qasje në përvojën e shfletimit të faqeve të internetit. Aplikacioni ynë celular siguron kontroll mbi atë që informacioni ruhet në pajisje përmes veçorive si kodimi lokal dhe fshirja në distancë e aftësive të kërkesës.

Si e përcaktoni tregun që po synoni (d.m.th. madhësia, vertikale, nevoja të veçanta)?

Ne jemi një gjendje e mirë për organizatat ku ndarja e përmbajtjes përtej kufirit tradicional është e rëndësishme, dhe kur informacioni është i një natyre të ndjeshme, që kërkon nivele më të mëdha të sigurisë dhe mund t’i nënshtrohet pajtueshmërisë me rregulloret e industrisë. Kur klientët kanë përmbajtje të ruajtur në shumë sisteme dhe aplikacione të ndërmarrjeve, aftësia jonë për t’u integruar fort është një avantazh i madh. Si rezultat, ne jemi shumë të fortë në tregun e kujdesit shëndetësor, shërbimet financiare, juridike dhe qeveritare.

Ju duket se ndjekni një strategji si për shitjet direkte të ndërmarrjeve ashtu edhe për shitjet përmes VAR partnerit dhe shitësit. Është e saktë? Percentagefarë përqindje e të ardhurave vjen nga secili kanal shitjesh?

Shitjet indirekte përbëjnë rreth 40% të biznesit tonë të përgjithshëm. Disa klientë kanë marrëdhënie ekzistuese me VAR të besueshëm ose shpërndarës të preferuar dhe ne punojmë mirë me shumë nga ato kanale. Në tregje të caktuara rajonale, ne kemi marrë vendimin strategjik për të drejtuar të gjitha të ardhurat përmes partneriteteve pasi një prani lokale është e rëndësishme për klientin.

Sa klientë aktivë keni sot? Ku janë vendosur kryesisht?

Ne kemi mbi 2.500 organizata aktive të klientëve që arrijnë më shumë se 15 milion përdorues fundorë. Biznesi ynë është padyshim global, me instalime të rëndësishme në Amerikën e Veriut, Evropë, Lindjen e Mesme dhe Azi-Paqësorin.

Si do ta përshkruanit klientin tipik që keni sot (d.m.th. madhësia, vertikale, nevoja të veçanta)?

Kemi një gamë të gjerë klientësh “tipikë”, por ka një përqendrim në spitale, banka, firma juridike, prodhues dhe ente qeveritare.

Elementet që ata kanë të përbashkët janë:

 1. Një nevojë për të shkëmbyer përmbajtje me bashkëpunëtorët e jashtëm, si pjesë e një fluksi pune të biznesit.
 2. Përmbajtja që është e një natyre të ndjeshme, p.sh. informacione për klientin, informacion konfidencial të biznesit ose pronë intelektuale.
 3. Përdoruesit që bashkëpunojnë në përmbajtje nga vende të largëta duke përdorur pajisje të ndryshme.
 4. Një kërkesë për shikueshmëri dhe kontroll të aktivitetit, në mënyrë që të demonstrojë pajtueshmërinë me politikat e qeverisjes së të dhënave.

Kush janë disa nga klientët tuaj më të mëdhenj?

Disa nga klientët tanë më të mëdhenj përfshijnë Verizon, CSX, L’Oreal dhe New York Health & spitale.

Kujt i shihni si konkurrentët tuaj kryesorë?

Lojtarët në hapësirën tonë përfshijnë Microsoft, Google, Box dhe Dropbox. Në vend që të konkurrojmë drejtpërdrejt me këta shitës, ne në fakt integrohemi me dhe i shtojmë vlerë zgjidhjeve të tyre.

Për shembull, një klient mund të përdorë Microsoft Office 365 dhe OneDrive, ndërsa një departament i ndryshëm në organizatën e tyre përdor Box dhe një grup tjetër përdor SharePoint. Zgjidhjet tona i mundësojnë një përdoruesi përfundimtar të hyjë në përmbajtjen e ruajtur në ndonjë prej këtyre depove nga një ndërfaqe e vetme dhe ta ndajë atë me partnerët e jashtëm në mënyrë të sigurt dhe në një mënyrë të pajtueshme. Asnjë prej këtyre ofruesve nuk e ndan nivelin tonë të përqendrimit në siguri dhe integrim. Pra, përsëri, ne shohim kiteworks si zgjerim ose shtim të vlerës së zgjidhjeve të tyre.

Si i shihni mjetet tuaja si të ndryshme dhe / ose më të mira se ato?

Nëse një organizatë shqetësohet për sigurinë & pajtueshmëri, ne jemi në një pozitë shumë të fortë. Fakti që ne mund të vendosemi qoftë brenda ose brenda ambienteve private, u siguron klientëve një kontroll shumë më të madh, si dhe mundësinë e integrimit me infrastrukturën e tyre ekzistuese të sigurisë. Për më tepër, kiteworks siguron një ndërfaqe administrative shumë kokrrizore që i jep sistemit administratorëve një sasi ekstreme kontrolli se kush ka qasje në përmbajtje dhe çfarë mund të bëjnë me atë përmbajtje.

Cilat janë disa nga mësimet ose njohjet që fituat nga sulmi i shpërblesës WannaCry?

Një pasqyrë kryesore është se hakerat gjithmonë do të kërkojnë mënyra të reja për t’u futur, dhe ndërsa ne të gjithë duhet të punojmë shumë për të mbyllur miliona dobësi të mundshme, ata vetëm duhet të gjejnë një mënyrë brenda. Pra, ndërsa organizatat duhet vazhdimisht të përpiqen për mbrojtjen më të mirë nga sulmet e ransomware dhe malware të tjerë, ndonjëherë varet nga kufizimi i ekspozimit në rast të një shkelje dhe si reagoni.

kiteworks mund të jetë një pjesë e kësaj, pasi që përmbajtja jonë nuk është e hartuar si njësi e rrjetit, kështu që edhe sistemet e infektuara nuk do të kenë qasje në mënyrë që të shifrojnë skedarët. Për më tepër, nëse thjesht fshirja e makinës së një përdoruesi është rruga më e mirë për të rregulluar, e gjithë përmbajtja e përbashkët është menjëherë e arritshme ashtu si ishte para sulmit.

A është përdorimi në rritje i teknologjive të cloud duke e bërë jetën më të lehtë ose më të vështirë për Accellion dhe kiteworks?

Më të lehtë. Shumica e kompanive janë ende duke luftuar se si të përdorin cloud. Kjo përfshin të kuptoni se çfarë shërbimesh cloud për të përdorur dhe përcaktimin se kur të përdorni burime virtuale bazuar në cloud për disa funksione dhe shërbime SaaS të pritura në cloud për të tjerët.

Shumë ndërmarrje pranojnë që ata mund të kufizojnë zgjerimin e një qendre fizike të të dhënave duke e zgjeruar gjurmën e tyre në një qendër virtuale të të dhënave cloud. Kjo kufizon investimet e tyre në asete fizike, ndërsa ende u jep atyre kontroll mbi pasuritë dhe informacionin e tyre dixhital. Kjo strategji është aty ku Accelion ofron shumë përfitime. Për shembull, kiteworks mund të vendoset si në qendrat e të dhënave fizike lokale, ashtu edhe në një infrastrukturë re. Vendosja mund të ndodhë gjithashtu gradualisht për të lehtësuar një migrim të kontrolluar nga ambientet në re ose thjesht për të ndihmuar në mirëmbajtjen e një prani hibride. Në secilën situatë, kiteworks mund të ndihmojë një organizatë të kontrollojë fatin e tyre kur përqafon një strategji të re.

Deri në çfarë shkalle po fillon të ndikojë Iot (Interneti i Gjërave) tek ju dhe klientët tuaj?

Devicedo pajisje IoT gjeneron një ton të dhënash dhe të dhënat duhet të ndahen, analizohen dhe shpesh, të bashkëpunohen (pse tjetër po i gjeneron?). Ndërmarrjet kanë nevojë për një mënyrë për të shkëmbyer këto të dhëna në mënyrë efikase dhe të sigurt, dhe ne e mundësojmë këtë.

Së bashku me qasjen më të zakonshme të ekspozimit të të dhënave dhe inputeve përmes API, ne kemi filluar të shohim klientët që kërkojnë integrime shumë të thjeshta. Një shembull i shkëlqyeshëm i kësaj është se kiteworks ka pasur aftësinë të përkthejë protokollin SFTP në një hartografim të drejtpërdrejtë të aseteve të kiteworks në kohë reale. Kjo do të thotë që ndonjë prej klientëve të zakonshëm të SFTP që klientët kanë ndërtuar integrime përreth janë tashmë të aftë të përdorin kutitë jashtë kutisë me modifikime zero.

Cilat janë planet tuaja të së ardhmes për Accellion?

Ne do të zgjerojmë dhe përmirësohemi në tiparet dhe aftësitë e sigurta të bashkëpunimit që ne i shohim si thelbin tonë, dhe duke shtuar integrime me sisteme shtesë. Ne gjithashtu do të vazhdojmë të ofrojmë më shumë mënyra për një CISO (Zyrtar Kryesor i Sigurisë së Informacionit) për të pasur shikueshmëri dhe kontroll mbi mënyrën dhe kur shkëmben informacionet e organizatës së tyre.

Sa punonjës keni sot? Ku janë të vendosura?

Kemi rreth 200 të punësuar me zyra në Palo Alto, CA; Providenci, RI; Stuttgart, Gjermani; Singapori, dhe Ukraina.

punonjësit e akellimit

Sa orë në ditë punoni normalisht? Farë ju pëlqen të bëni kur nuk jeni duke punuar?

Padyshim që pjesa dërrmuese e orëve të zgjimit kam kaluar duke punuar. Jashtë punës time, kaloj shumë kohë me gruan dhe tre fëmijët. Më pëlqen të lexoj fiction shkencor, të eksploroj teknologji të reja dhe, në rrezik të tingëlloj si një geek, programim.

A ka ndonjë gjë tjetër që dëshironi të ndani me lexuesit tanë?

Ashtë një kohë shumë emocionuese për Accellion dhe unë jam shumë i entuziazmuar që jam pjesë e saj. Unë do të doja shumë të dëgjoja nga lexuesit nëse ata kanë ndonjë mendim se ku ata shohin sigurinë dhe bashkëpunimin janë drejtuar.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map