A është Torrentimi në Sh.B.A në vitin 2020? Jo nëse e bëni këtë

A jeni një entuziast përrua në Shtetet e Bashkuara? Ne jemi të sigurt që dëshironi të mbani atë privilegj — dhe ju duhet!

Por nëse po ndani skedarin pa e mbrojtur veten, aktivitetin dhe kompjuterin tuaj, argëtimi juaj mund të shndërrohet në një dhimbje koke të madhe. Shkurt, ju duhet një rrjet privat virtual (VPN).

Midis seriozitetit kërcënimet e sigurisë dhe padi në rritje të shpejtë nga “trollet” agresive të të drejtave të autorit, shkarkimi i torrenteve në Sh.B.A është bërë një aktivitet i rrezikshëm. Për më tepër, shpejtësia e lidhjes suaj mund të ulet nga ISP-ja juaj (më shumë rreth kësaj më vonë).

Nëse nuk dëshiron rrezikoni të paguani gjobë dhe të humbni privatësinë tuaj dixhitale, një VPN është përgjigjja.

Me një VPN, ju mundeni siguroni lidhjen tuaj dhe fshihni identitetin tuaj online-por jo të gjithë VPN-të janë të barabartë. Vetëm disa ofrues ju japin tiparet dhe performancën që ju nevojiten për përrua të sigurt, të shpejtë dhe të lehtë.

Pra, si e dini se cili VPN të zgjedhë? Ne jemi këtu për t’ju ndihmuar në mbledhjen tonë të sherbimet me te mira VPN per shkarkimin e torrenteve ne SH.B.A..

Para se të zhyten, këtu është një fotografi e shkurtër, hap pas hapi, se si të përhapet në SH.B.A. pa shqetësime.

Udhëzues i shpejtë: Sigurimi i Torrenteve në Sh.B.A me një VPN

 1. Zgjidhni një VPN kjo lejon lidhjet mes kolegëve dhe mban regjistrat zero të përdoruesve. Cyberghostështë sugjerimi ynë më i lartë — shikoni listën e plotë më poshtë për arsyet pse.
 2. Hapni një llogari dhe shkarkoni VPN software. Zgjidhni një server P2P afër vendndodhjes tuaj aktuale për rezultatet më të mira.
 3. Nisni programin tuaj përruaSigurohuni që VPN është aktivizuar!
 4. Shijoni siguri dhe anonimitet më të mirë ndërsa shkarkoni torrents.

Filloni të Torrentoni në mënyrë të sigurtë!

Pse keni nevojë për një VPN për Torrenting në SH.B.A.

Whatfarë është në fakt përrua? Torrenting është ndarja e skedarëve përmes lidhjeve peer-to-peer (P2P). Ndarja e skedarëve (me përmbajtje jo të mbrojtur nga të drejtat e autorit) është krejtësisht e ligjshme, por tifozët e torrentëve ende përballen me disa sfida serioze, veçanërisht në SH.B.A..

Trollet e të drejtave të autorit

Nëse jeni duke përrua pa mbrojtje, vjen shqetësimi juaj i parë i madh trollet e të drejtave të autorit.

Këto kompani, zakonisht veprojnë në emër të studiot e filmave të mëdhenj dhe etiketat e muzikës, janë tepër agresive dhe mund t’ju synojnë edhe nëse shkarkoni vetëm përmbajtje jo të mbrojtur nga të drejtat e autorit. Rezultatet variojnë nga letrat paralajmëruese deri te gjobë të mëdha dhe madje edhe kërcënimi i koha e burgutJo gjëra të këndshme për t’u menduar.

Trollet e të drejtave të autorit kanë qenë shumë aktive në SHBA që nga fundi i viteve 2000. Në 2018, më shumë se 3,300 padi ishin drejtuar tek përdoruesit e BitTorrent.

Me rritjen e trolleve të së drejtës së autorit, ditët janë zhdukur kur paditë e lidhura me torrentin ishin kryesisht një taktikë frikësimi. Trollët synojnë të ekspozoni përdoruesin e përroit dhe zgjidh çështjen jashtë gjykatës – zakonisht për mijëra dollarë. Shtë bërë thjesht një mënyrë tjetër për të fituar para, me shumë që e krahasojnë atë zhvatje.

Ky trend është alarmant, por nuk është problemi i vetëm për përdoruesit e P2P.

Vende të dyshimta përrua

Nëse një sit torrent konsiderohet se po lehtëson ose duke mundësuar ndarjen e materialit të mbrojtur nga e drejta e autoritWisedoherë e njohur si pirateriMund të bllokohet ose mbyllet pafundësisht.

Shumë site përrua janë mbyllur brenda SH.B.A.. Ky veprim, larg nga ndalimi i përdorimit të paligjshëm të përroit dhe shkëmbimit të skedarëve, në të vërtetë i vë përdoruesit në rrezik më të madh.

Ndërsa faqet e besimit dhe të qëndrueshme zhduken, vendet me hije shpesh zënë vendin e tyre. Këto zakonisht kanë bezdi reklama pop-up dhe përralla të dyshimta nga ngarkuesit e pa verifikuar, duke ju ekspozuar malware dhe viruset.

Duhet vetëm një klik i gabuar para se të “ftoni” një haker në kompjuterin tuaj. Nga atje, të dhënat tuaja personale mund të arrihen dhe shiten, ose sistemi juaj mund të marrë rrëmbyer plotësisht.

Me pak fjalë, pa siguri shtesë dhe mbrojtje të të dhënave të një VPN, përralla nuk është më e sigurt në SH.B.A..

Rrëzimi i lidhjes

Torrentimi është i rëndë në bandën tuaj. Shkarkimi i skedarëve të mëdhenj me shpejtësi të madhe kërkon shumë – në shumë raste, më shumë bandwidth sesa ofruesi i shërbimit tuaj të internetit (ISP) është i gatshëm të japë.

shumë ISP-të në SH.B.A do t’ju ngadalësojnë qëllimisht nëse ata shohin se keni përdorur të dhëna “shumë”. Kjo praktikë me hije quhet throttling, dhe nuk kufizohet vetëm në përralla. (A e keni vënë re ndonjëherë internetin tuaj duke vepruar kur po transmetoni Netflix në HD?)

Mund të mos jetë aq e rastësishme sa mendoni. Kjo është arsyeja pse ju duhet të jeni në gjendje të fshehni atë që po bëni nga ISP-ja juaj.

Hfarë ndodh nëse ju kapet torrenti

Nëse jeni kapur torrent nga Ofruesi i Shërbimit tuaj të Internetit (ISP), përballeni me shumë çështje serioze. ISP-të mund të identifikojnë menjëherë se cili nga klientët e tyre po përdor softuerin P2P dhe të ndërmarrë veprime – nëse nuk përdorni një VPN.

Përgjigja e parë për të pritur – edhe nëse nuk po shkel ligjin për të drejtat e autorit – është që shpejtësia e internetit tënde është ngadalësuar me qëllim. Kjo është “lidhja goditëse” për të cilën diskutuam më parë. Ndërsa nuk është një çështje ligjore, është jashtëzakonisht e pakëndshme dhe madje nuk mund të dini se po ndodh.

Në të njëjtën kohë, ISP-ja juaj do t’ju regjistrojë për torrent në një bazë të dhënash që kërkohet ligjërisht ta mbajnë (më shumë për këtë më poshtë). Ata gjithashtu do të regjistrojnë atë që keni qenë përrua, në rast të shkeljes së të drejtës së autorit.

Pasi të jeni kapur dhe regjistruar nga ISP-ja juaj, prisni një letër paralajmëruese që kërcënon të ndërpresë lidhjen tuaj të internetit nëse vazhdoni. Nëse i injoroni paralajmërimet, do të humbni lidhjen tuaj dhe ndoshta do të jeni në listë të zezë midis ISP-ve të tjera.

ISdo ISP në SH.B.A është e detyruar të mbajë një rekord për të gjithë klientët e tyre të kapur përrua. Kjo bazë e të dhënave mund të anulohet nga qeveria në çdo kohë dhe përcillet tek agjensitë e të drejtave të autorit. Shumica e ISP-ve vullnetarisht i japin qeverisë dhe agjencive të së drejtës së autorit qasje në regjistrat e tyre rregullisht.

Sapo agjensitë e të drejtave të autorit – “trollet” e përmendura tashmë – kanë detajet tuaja personale, ata do t’ju synojnë me veprim juridik. Kjo fillon me një letër që kërcënon një gjobë masive. Nëse nuk pranoni të paguani gjobën ose e injoroni letrën krejt, do të përballeni me kërcënime të mëtejshme dhe një çështje gjyqësore. Nëse jeni kapur vazhdimisht duke shkelur ligjet e të drejtave të autorit, ju gjithashtu mund të kërcënoheni me burg.

Për të kundërshtuar akuzat dhe për të ulur gjobat, duhet të shkoni në gjykatë, duke mbrojtur veten kundër trolls së të drejtave të autorit. Për shumicën e njerëzve, procesi ligjor përfundon në pagimin e një marrëveshje jashtë gjyqit për trolls e të drejtave të autorit.

Nga letra e parë paralajmëruese deri tek zgjidhja përfundimtare, kjo mund të zgjasë me muaj. E gjithë çështja është tepër stresues, kërkon kohë dhe të shtrenjta.

Mënyra e vetme për ta ndaluar atë të ndodhë është të përdorni një VPN.

Si një VPN e siguron Torrentin të Sigurt

Siç mund ta shihni, përrua në SHBA nuk është aq e thjeshtë nëse doni të ruani sigurinë tuaj (apo edhe cilësinë e internetit). për fat të mirë, me një VPN të ngurtë nuk keni asgjë për tu shqetësuar.

Pjesa më e rëndësishme është të maskoni trafikun tuaj P2P dhe e bëjnë atë të padukshëm.

Një VPN siguron lidhjen tuaj duke ndryshuar adresën tuaj IP dhe kodimin e të dhënave tuaja, kështu që mbetet private. Kur lidheni me një server special torrenting të siguruar nga VPN, ju në mënyrë efektive fshihni detajet e trafikut tuajLud duke përfshirë pjesën P2P të saj.

Do të fshiheni edhe nga ISP-ja juaj; më së shumti, do të shohë vetëm se jeni i lidhur me një server VPN.

Ja çfarë do të thotë kjo për ju: juaj të dhënat do të mbeten të sigurta nga hakerat dhe snoopers, dhe tuajat ISP nuk do të shpejtojë shpejtësinë tuaj ose merrni mundësinë për të spiunuar.

Përveç kësaj, nëse e bëni shkarkoni aksidentalisht materiale të mbrojtura nga e drejta e autorit nga një sit përrua, ajo nuk mund të gjurmohet tek ju, duke ju kursyer nga një padi e mundshme dhe gjobë e rëndë. Sigurisht, ne nuk e kushtëzojmë piraterinë e videos ose muzikës, por besojmë se duhet të jeni në gjendje të ndani skedarë pa të drejta të autorit pa frikë se mos jeni në shënjestër të trolls së të drejtave të autorit.

Jo të gjithë VPN mbështesin lidhjet P2P për përrua, kështu duke zgjedhur shërbimin tuaj me kujdes është thelbësore. Për fat të mirë, ne kemi bërë veprat e këmbëve për ju.

Më poshtë, do të gjeni pesë ofruesit më të përshtatshëm VPN për të shkarkuar përrua. Gëzuar përrua!

VPN-të më të mira për Torrenting në SH.B.A.

1. CyberGhost

Lehtë për t’u përdorur dhe tipar i pasur

CyberGost torrent

CyberGhost VPN ka një nga ndërfaqet më të mira të përdoruesit përreth, dhe përrua është lehtësuar me një profil i dedikuar P2P.

Kjo ju tregon se cili nga 3.500+ serverë janë më të mirat për të shkarkuar përrua, përfshirë informacione të dobishme në distancën e serverit, ngarkesën dhe përdoruesit në kohë reale.

Karakteristikat e tjera të dukshme të këtij VPN përfshijnë Mbrojtja e rrjedhjes DNS dhe a vrasin kaloni. Rregulla të zgjuara skeda ju jep mënyra shtesë për të rregulluar lidhjen tuaj.

Një shërbim ideal për ekspertët dhe fillestarët, CyberGhost është një VPN pa telashe për përrua (dhe çdo gjë tjetër). Por jo vetëm të marrësh fjalën tonë për të –shikoni se çfarë thonë përdoruesit në vlerësimet e tyre!

Garancia për kthimin e parave:

 • 45 ditë për planin 6-mujor dhe më të lartë; 14 ditë për planin mujor

CyberGhost mund të zhbllokojë:

 • Profili i përkushtuar i transmetimit me serverë të optimizuar për: Netflix, iPlayer BBC, Sky Go, Hulu, Comedy Central, Eurosport, ESPN, dhe të tjerët.

Mbështet përrua:

 • Po; profili i dedikuar tregon vendet dhe numrin e përdoruesve.

CyberGhost punon në këto pajisje:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Amazon Fire Stick, Android TV, Linux dhe Chrome.

2. NordVPN

Vlera më e mirë për tifozët përrua në SH.B.A.

Pajisjet NordVPN

me mbi 4,400 serverë P2P (nga 5,100+ në 61 vende) dhe qasje e lehtë nga ndërtuar në profilin P2P, NordVPN është një udhëheqës për përrua.

Ky VPN me bazë në Panama funksionon nën një politikë e rreptë e mos-prerjeve, kështu që ju do të jeni plotësisht të sigurt dhe të fshehur. Suita e pronarit CyberSec bllokon malware dhe reklama të dyshimta, dhe ju merrni dy ndërprerës të ndryshëm vrasjes për të ndaluar trafikun tuaj në rast se VPN shkëputet.

Ju madje mund të vendosni klientin tuaj përrua me një Proxy SOCKS5 për shkarkim më të shpejtë. NordVPN ofron udhëzime se si ta bëni atë për BitTorrent, uTorrent, Vuze dhe Deluge.

Në përgjithësi, NordVPN është një shërbim i shpejtë, i besueshëm me një rrjet të madh dhe të gjitha tiparet torrentuese që ju nevojiten. Kjo, e kombinuar me çmim i shkëlqyeshëm, e bën atë një zgjedhje të shkëlqyeshme—dhe shumë përdorues pajtohen në vlerësimet e tyre.

Garancia për kthimin e parave:

 • 30 dite

NordVPN mund të zhbllokohet:

 • Netflix, HBO, Hulu, Showtime, iPlayer të BBC, Amazon Prime Video dhe Sling TV.

Mbështet përrua:

 • Po, serverë specialiteti P2P të disponueshëm.

NordVPN punon në këto pajisje:

 • Windows, macOS, Android, iOS, TV Android, Linux, Chrome dhe Firefox. Compatibleshtë gjithashtu i pajtueshëm me ruterat.

3. ExpressVPN

VPN më e shpejtë për përrua

Përfitimet e ExpressVPN

Nëse shpejtësia është përparësia juaj kryesore, ju do ta doni ExpressVPN rrjet i shpejtë i flakërueshëm.

Të gjithë 3,000 + serverët mbështesin trafikun P2P, kështu që përrua është një detyrë me një klik. test i integruar i shpejtësisë ju lejon të gjeni vende të përshtatshme me lehtësi. Përndryshe, ju mund ta lejoni programin të zgjedhë opsionin më të mirë me tipar i lidhjes së shpejtë.

ExpressVPN gjithashtu ofron tunele të ndara, të cilat mund të përdorni për të bërë aplikacione të caktuara që të anashkalojnë VPN. Në atë mënyrë, ju mundeni rregulloje VPN ekskluzivisht për përrua.

Kriptimi AES-256, mbështetje OpenVPN, dhe vrasin kaloni bëjeni këtë VPN jo vetëm të shpejtë, por edhe të sigurt. Të dhënat tuaja të ndjeshme do të mbeten jashtë kufijve për të gjithë, falë politikë e ngushtë e shkrimeve zero. E gjithë kjo e bën ExpressVPN a turma e preferuar.

Garancia për kthimin e parave:

 • 30 dite

ExpressVPN mund të zhbllokojë:

 • Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV, DAZN, dhe iPlayer të BBC.

Mbështet përrua:

 • Po, të gjithë serverët mbështesin aktivitetin e P2P.

ExpressVPN punon në këto pajisje:

 • Windows, macOS, Android, iOS, TV Android, Linux, Chrome dhe Firefox. Ajo gjithashtu ofron një aplikacion për t’u përdorur me disa ruterë.

4. Surfshark

Vlera e primit me një çmim buxheti

Rrjeti i Surfshark ju jep 800+ serverambi 50 shtete. me mbështetje e plotë për P2P, ky VPN është një zgjedhje tjetër e shkëlqyeshme për entuziastët e torrenteve.

Si një ofrues i ri, Surfshark gjithashtu po ekzekuton disa vështirësi të këndshme. Një prej tyre është numri i pakufizuar i lidhjeve të njëkohshmeUpshtë i dobishëm nëse doni mbrojtje VPN për tërë shtëpinë.

Ju gjithashtu merrni tunele të ndara me veçorinë WhiteLister, dhe serverat e ngatërruar të anashkalojë kufizimet në internet, falë mënyrës NoBorder. Në përgjithësi, ky VPN i ri ofron vlerë të mahnitshme me një çmim shumë të arsyeshëm, dhe është shpejt duke u bërë një përdorues tjetër i preferuar.

Garancia për kthimin e parave:

 • 30 dite

Surfshark mund të zhbllokojë:

 • Netflix, Hulu, CBS, ESPN, Amazon Prime Video, dhe të tjerët.

Mbështet përrua:

 • Po, të gjithë serverët mbështesin aktivitetin e P2P.

Surfshark punon në këto pajisje:

 • Windows, macOS, Android, iOS, FireTV, Linux, Chrome dhe Firefox.

5. IPVanish

Një VPN e shkëlqyeshme miqësore për përrallat

Pajisjet ipVanish

Pavarësisht se është një ofrues amerikan, IPVanish ka shumë për të ofruar kur bëhet fjalë për përrua. 1200 servera60+ vende ju japin shumë vendndodhje për të zgjedhur, dhe mungesa e ligjeve të SHBA për ruajtjen e të dhënave lejon një politikë legjitime e mos-prerjeve.

Siguria është e mbuluar mirë, falë kriptim i fortë 256-bit dhe Mbështetje vendase OpenVPN. IPVanish gjithashtu ofron Proxies SOCKS5, të cilat mund t’i përdorni së bashku me programin tuaj përrues për shpejtësi më të mira.

aplikacione elegant, intuitiv ejani me një vrasin kaloni dhe Mbrojtje rrjedhje DNS / IPv6. Mjerisht, nuk ka një skedë përrua të veçantë, kështu që ju do të duhet të zgjidhni një vendndodhje të përshtatshme nga lista e gjatë e serverëve – një pengesë e vogël, duke marrë parasysh të gjitha tiparet e zoti që merrni.

Kombinimi i shpejtësisë, sigurisë dhe stabilitetit e vendos IPVanish në pesë VPN-të tona kryesore për përrua. Për më shumë informacion mbi këtë shërbim të besueshëm, hidhini një sy shqyrtimeve të ndryshme nga përdoruesit e vërtetë.

Garancia për kthimin e parave:

 • 7 dite

IPVanish mund të zhbllokojë:

 •  Netflix, iPlayer i BBC.

Mbështet përrua:

 • po.

IPVanish punon në këto pajisje: 

 • Windows, macOS, iOS, Android, FireTV, Windows Phone, Linux, Chromebook, Routers.

përfundim

Ajo që keni dëgjuar është e vërtetë: ndarja e skedarëve në SH.B.A. mund të kthehet shpejt në një dhimbje koke masive. Me një VPN të fortë, mund të largoni rrezikun dhe përplaset në paqe. Një shërbim cilësor nga lista jonë do t’ju ndihmojë shmangni paditë e kushtueshme, derisa duke ju mbajtur të sigurt dhe të fshehur Online.

Ende nuk jam i sigurt se cili VPN është i duhuri për ju? përpiqem Cyberghost VPN, rekomandimi ynë # 1, për një provë interface ndërfaqen e tij të lehtë të përdoruesit dhe mbrojtjet e forta të sigurisë e bëjnë atë ideal për ekspertët dhe fillestarët!

Leximi më tej

Po kërkoni një marrëveshje të madhe në VPN tuaj të ardhshme? Gjeni me kodet tona ekskluzive të kuponit VPN!

Ju keni VPN tuaj — tani është koha për të gjetur disa përralla të shkëlqyera. Kontrolloni 10 faqet më të njohura përrua.

Dyshoni ISP-në tuaj për lojëra të gabuara? Mësoni si ta torrentoni edhe më shpejt dhe bllokoni gjuajtjen e bandës.

uTorrent apo BitTorrent? Shikoni se cili është klienti më i shpejtë torrent krahasimi ynë i thelluar.

Siguroni trafikun tuaj P2P në SH.B.A. dhe gjetkë me VPN më të mira për përralla.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me