6 Mënyrat për të Mbrojtur veten tuaj nga Akti CLOUD

Intimitetit në internet iu dha një goditje e madhe në fund të Marsit 2018 kur Akti për Qartësimin e Ligjshëm të Përdorimit të të Dhënave të Ligjshme (CLOUD) u shtua në fundin e afërt të një faturë buxheti 2,232 faqe.

Akti CLOUD nuk u votua kurrë nga Kongresi amerikan apo edhe të rishikuar. Përkundrazi, ajo u rrëzua në faqen 2,201 të një projektligji shpenzimesh prej 1.3 trilion dollarësh, i cili u votua si një entitet i vetëm.

Sidoqoftë, pasojat e Ligjit CLOUD ndryshon mënyrën se si zyrtarët qeveritarë mund të marrin të dhënat tuaja. Ai u jep qeverisë amerikane dhe të huaj mundësinë për të kërkuar të dhëna pa ndonjë urdhër.

Mos kini frikë, e gjithë shpresa nuk ka humbur, në vpnMentor ne kemi dalë me një lista e gjërave që mund të bëni për të ndihmuar në ruajtjen e intimitetit tuaj dhe mbeten anonim në internet.

Cili është Akti CLOUD?

Pra, çfarë saktësisht është ky legjislacion që dëmton privatësinë që Kongresi ndjeu nevojën për të futur në një projekt-ligj të palidhur në mënyrë që ta kalonte atë?

E gjitha filloi disa vjet më parë, me një padi që përfshin një hetim penal ndaj një shtetasi irlandez. Qeveria amerikane kishte një urdhër dhe i shtyu Microsoft për të dhënat që ruheshin në serverët e tyre irlandezë. Microsoft refuzoi të dorëzojë informacionin, duke pretenduar se serverat nuk ishin me bazë në Shtetet e Bashkuara dhe për këtë arsye ata nuk ishin asnjë detyrim të respektonin urdhrin. Ështja ka zvarritur për katër vjet.

Shpejt përpara për të paraqitur ditën e sotme, në bazë të Ligjit të ri CLOUD, qeveria amerikane nuk ka më nevojë për një urdhër dhe Microsoft duhet të respektojë kërkesën dhe të dorëzojë të dhënat. Microsoft është tashmë në procesverbal duke thënë se nuk ka nevojë të vazhdojë luftën në këtë rast, dhe ata do t’ia dorëzojnë të dhënat autoriteteve.

Ekzistojnë dy dispozita kryesore në projekt-ligj:

 1. Leja i jepet çdo zbatimi të ligjit, nga policia lokale në agjencitë federale, për të hyrë në “përmbajtjen e një teli ose komunikimi elektronik dhe çdo regjistrim ose informacion tjetër” pavarësisht se ku ruhen të dhënat. Me kusht që kompania të jetë e bazuar në SH.B.A., ata do të detyrohen t’i dorëzojnë të dhënat, edhe nëse serveri është në një vend të huaj.
 2. Presidenti i Shteteve të Bashkuara do të jetë në gjendje të hyjë në “marrëveshje ekzekutive” me vendet e tjera, duke u lejuar atyre qasje në të dhënat e ruajtura jashtë SH.B.A.-së, pa një proces të duhur. Këto të dhëna më pas mund të përdoren për të implikuar qytetarët e SH.B.A.-së, edhe pse ato u mblodhën pa urdhër.

Ky ligj është i frikshëm për qytetarët që nga atëherë ajo shkel privatësinë tuaj.

Imagjinoni që një qeveri e huaj të hetojë një prej qytetarëve të tyre dhe kërkon qasje në të dhënat e tyre në një rrjet social siç është Facebook. Facebook do të jetë i detyruar të dorëzojë të gjitha informacionet, dhe kjo mund të përfshijë informacione për qytetarët amerikanë.

Atëherë qeveria e huaj do të jetë në gjendje të drejtë t’ia dorëzojë të gjitha të dhënat homologëve të tyre amerikanë, pa ndonjë urdhër të nevojshëm.

Ju mund ta lexoni të gjithë Aktin CLOUD këtu – thjesht lëvizni në faqen 2,201

Akti CLOUD

Cfare mund te besh?

Ne nuk jemi të gatshëm të heqim dorë nga e drejta jonë e privatësisë, dhe shpresojmë se nuk jeni as. Ne mblodhëm një listë të këshillave që mund të ndihmojnë në mbrojtjen e të dhënave tuaja nga qeveri të ndryshme. Kjo listë përfshin alternativa ndaj vendeve dhe shërbimeve të njohura që ju rekomandojmë të filloni t’i përdorni për të ndihmuar mbajtjen e aktivitetit tuaj anonim.

 1. Përdorni gjithmonë një VPN

  Hapi i parë për të mbrojtur privatësinë tuaj është të blini një VPN cilësore dhe të siguroheni që ajo të ndizet kur jeni duke kërkuar.

  Përdorimi i një VPN është një pjesë e rëndësishme e enigmës kur bëhet fjalë për mbrojtjen e intimitetit tuaj në internet sepse maskon adresën tuaj IP, gjë që ju bën në thelb të padukshme në internet. Ai gjithashtu do të përdorë protokolle të ndryshme sigurie për të kriptuar të dhënat tuaja, duke e bërë të pamundur që qeveria të kuptojë informacionet që ata mund të mbledhin. Ju mund të lexoni më shumë rreth asaj që një VPN mund të bëjë për ju këtu.

  Jo të gjitha VPN janë krijuar të barabarta, kështu që sigurohuni që VPN që përdorni të ketë mbrojtje nga rrjedhja, një politikë të rreptë të prerjeve zero dhe të vendoset në një vend që nuk është pjesë e Aleancës Five Eyes (ose 14 sytë e zgjeruar). Ne rekomandojmë shumë përdorimin e ExpressVPN, i cili ndodhet në Ishujt e Virgjër Britanik, ose NordVPN, i cili është i vendosur në Rumani. Të dy ofruesit e VPN kanë protokol të shkëlqyeshëm të sigurisë dhe kanë vërtetuar që nuk i logojnë të dhënat.

  Siguruesi i Rendit Vlerësimi ynë i Përdoruesit
  Zgjedhja e redaktorit 5.0 / 5
  Lexoni Shqyrtimin
  Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
  2 4.9 / 5
  Lexoni Shqyrtimin
  Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
  3 4.8 / 5
  Lexoni Shqyrtimin
  Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
  4 4.8 / 5
  Lexoni Shqyrtimin
  Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
  5 4.7 / 5
  Lexoni Shqyrtimin
  Zbulo me shume Fillo >> Vizitoni sitin
 2. #DeleteFacebook

  Besueshmëria e Facebook ka marrë një goditje të madhe gjatë muajve të fundit pasi dalin gjithnjë e më shumë detaje nga skandali i Cambridge Analytica. Kohët e fundit u raportua se mbi 87 milion përdorues të Facebook-ut i kishin ndarë të dhënat e tyre personale në mënyrë të duhur.

  Të dhënat në Facebook janë një minierë e mirëfilltë ari për zyrtarët e zbatimit të ligjit që duan poshtër në një të dyshuar të mundshëm. Pëlqimet e dikujt, miqtë, grupet, bisedat dhe postimet mund të përdoren përfundimisht si provë, dhe duket logjike që hetuesit të drejtohen për të kërkuar të dhëna këtë lloj të dhënash. Me miratimin e Ligjit CLOUD, marrja e këtij informacioni do të jetë e shpejtë dhe e lehtë. E vetmja zgjidhje është të largohuni nga gjigandi i mediave sociale dhe fshini llogarinë tuaj në Facebook sa më shpejt të jetë e mundur.

 3. Heqni qafe Dropbox

  DropBox mund të jetë emri më i madh në hapësirën për ndarjen e skedarëve, por është larg nga më të sigurtit. Kompania ka qenë e rrënuar me disa shkelje të mëdha të sigurisë gjatë viteve të kaluara.

  Nëse vlerësoni privatësinë tuaj, atëherë krijoni një llogari në SpiderOak, e cila u miratua nga askush tjetër përveç Edward Snowden. Pavarësisht se janë të vendosur në SH.B.A., përdoruesit e SpiderOak nuk kanë asnjë arsye të frikësohen se qeveria do t’i lexojë dokumentet e tyre në çdo kohë së shpejti. Edhe nëse përmbysin serverat e tyre, skedarët janë të gjitha të koduara dhe vetëm përdoruesi kontrollon çelësat për të zhbllokuar skedarët.

 4. Shmangni Ruajtjen në Re

  Re, për të mos u ngatërruar me Aktin CLOUD, ka disa veçori të shkëlqyera. Kjo e bën të lehtë qasjen në skedarët tuaj kudo dhe në pajisje të shumta. Dobësi është se dokumentet, fotot ose të dhënat tuaja personale mund të arrihen në një numër serverash. Me Aktin e ri CLOUD, çdo zbatim i ligjit mund të marrë potencialisht atë informacion pa kërkuar urdhër.

  Nëse duhet të përdorni në re, gjeni një shërbim si Tresorit që përfshin kriptimin nga fundi në fund dhe ndodhet jashtë SH.B.A.-së dhe në një vend që nuk është pjesë e aleancës Five Eyes. Nëse do të shmangni renë, ju rekomandojmë të kodoni dokumentet tuaja me VeraCrypt, e cila krijon kopje rezervë të koduar në një disk lokal për ju.

 5. Zëvendësoni llogarinë tuaj Gmail me ProtonMail

  Mund ta imagjinoni nëse merrni një email nga një mik i vjetër i kolegjit, dhe për shkak të kësaj, të gjitha emailet tuaja i kthehen qeverisë për disa lexime të lehta. Kjo është ajo që mund të ndodhë nëse përdorni Gmail, postë Yahoo ose ndonjë nga shërbimet e tjera kryesore falas të postës elektronike. ProtonMail është plotësisht anonim; nuk ka asnjë informacion personal të nevojshëm për të krijuar llogarinë. Ata nuk i ruajnë adresat IP dhe të gjitha adresat e postës elektronike janë të koduara me kriptim nga fundi në fund.

  Kremja mbi tortë është që kompania është e vendosur në Zvicër dhe për këtë arsye mbrohet nga ligjet e rrepta të intimitetit të Zvicrës. Krijuesit e ProtonMail kanë zhvilluar gjithashtu ProtonVPN e cila është një VPN e fortë që mund të integrohet me TOR dhe të sigurojë një nivel shumë të lartë të anonimitetit. Lexoni rishikimin tonë të plotë të ProtonVPN këtu.

 6. Shmangni Kërkimin e Google

  Google, së bashku me Microsoft, Apple dhe Facebook, janë mbështetës të mëdhenj të Aktit CLOUD, që do të thotë se ata do të jenë më shumë se të lumtur t’i kthejnë të dhënat tuaja nëse kërkesa arrin në zyrat e tyre. Google ndoshta ju njeh më mirë sesa e dini vetë. Kush e di se cilat gjëra të çmendura që mund të kishe kërkuar, ndërsa ishe i dehur një mbrëmje? A dëshironi vërtet që informacioni t’i kthehet pushtetit tuaj lokal?

  Ndërsa Google përfundimisht drejton motorin më të njohur të kërkimit, ekzistojnë alternativa cilësore, siç është StartPage e cila do t’ju japë rezultatet e Google, por me shtresa shtesë të sigurisë dhe intimitetit. DuckDuckGo, është një tjetër alternativë e shkëlqyeshme, pasi ato nuk ruajnë asnjë të dhënë të përdoruesit, dhe për këtë arsye nuk do të kishin asgjë me vlerë për të dorëzuar nëse bëhet një kërkesë.

Mbrojtja e intimitetit është e vështirë, por e mundshme

Becomingshtë duke u bërë më e vështirë dhe më e vështirë të mbetesh anonim në internet, por me legjislacion të tillë si Akti CLOUD, bëhet edhe më e domosdoshme të mbulosh gjurmët e tua.

Ne nuk po sugjerojmë që të shkoni plotësisht nga rrjeti dhe të vishni kapakun e letrës së aluminit proverbial. Vetëm tregohuni të kujdesshëm dhe merrni masat e nevojshme. Hapi i parë është të merrni një VPN që do të mbrojë anonimitetin tuaj dhe do t’ju lejojë lirinë për të qëndruar në internet pa frikë se mos jeni të përgjuar. Lexoni rishikimet dhe gjeni VPN më të mirë për të mbrojtur privatësinë tuaj.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me