5 shtesat më të mira të Mozilla Firefox në vitin 2020 [# 2 është një domosdoshmëri]

Mozilla Firefox është një shfletues që tashmë është i njohur mirë për angazhimin e tij për të mbrojtur privatësinë e përdoruesit. Sidoqoftë, ka shumë shtesa opsionale për Firefox për ta bërë lidhjen tuaj më të sigurt. Shumë prej tyre tërheqin detyrën e dyfishtë duke optimizuar përvojën e shfletimit përveç forcimit të intimitetit ose veçorive të sigurisë. Sidoqoftë, është e rëndësishme të zgjidhni me mençuri kur bëhet fjalë për shtesat tuaja në internet.

Përveç kësaj duke zgjedhur aplikacione të njohura dhe të rishikuara mirë, duhet gjithmone mbajini ato azhurnuar. Firefox ka vazhduar të vendosë masa për të vlerësuar sigurinë e shtesave të tij, megjithatë, edhe kjo nuk është e pamend. Kjo është arsyeja pse ne kemi përpiluar një listë të shtesave më të mira të Firefox-it, të prodhuara nga zhvilluesit e besueshëm.

Këto shtesa të shfletuesit do përmirësoni sigurinë e pajisjes tuaj ndërsa gjithashtu ndihmon për të ruajtur privatësinë tuaj.

5 Shtesa më të mira për Firefox: Udhëzues i shpejtë

 1. LastPass: Zgjedhja kryesore për një menaxher të sigurt të fjalëkalimit
 2. NordVPN: Numri ynë zgjedh për të gjithë sigurinë
 3. Origjina uBlock: Një nga bllokuesit më të njohur të reklamave të disponueshëm për Firefox
 4. Hesht: Ruani skedat e shfletimit privat në një skedar të koduar
 5. Cookie AutoDelete: Mbajini cookies tuaj në minimum duke i fshirë ato automatikisht

1. LastPass

Zgjatje të rekomanduara të sigurisë Firefox: Pass Last

Megjithëse Firefox vjen me një menaxher të integruar të fjalëkalimeve, shërbimet e pavarura të administrimit të fjalëkalimeve janë një shtesë popullore. Shërbimet Premium u ofrojnë përdoruesve një larmi më të gjerë funksionesh sesa opsioni i integruar i Firefox-it.

Ne na pëlqen veçanërisht LastPass për shkak të tij karakteristika të shkëlqyera dhe ndërfaqe intuitive. Për të filluar, ju zgjidhni një fjalëkalim master për të mbajtur mend. Ky është fjalëkalimi i vetëm që LastPass nuk do të ruajë. Zgjatja atëherë kripton dhe rezervon të gjithë fjalëkalimet e tua të tanishme. Nëse keni nevojë për një të re, LastPass krijon fjalëkalime të forta dhe i ruan automatikisht. Për më tepër, ajo ka një aplikacion mobil që mundëson qasje jashtë linje në të dhënat e fjalëkalimit kudo që të jesh.

Sidoqoftë, LastPass është shumë më tepër sesa një menaxher i thjeshtë i fjalëkalimeve. Kjo ju lejon të smenaxhoni me kujdes ekuilibrat tuaj nga blerja dhe informacioni i faturimit deri te informacioni juaj bankar. Plus, ju mund të mbani të sigurta dokumentet dhe regjistrimet e tjera në kasafortë. Zgjedhja e fjalëkalimeve të forta dhe unike është një nga hapat e parë për të mbajtur të sigurt llogaritë tuaja. Një menaxher i besueshëm i fjalëkalimeve si LastPass thjeshton këtë detyrë.

2.NordVPN

NordVPN është një mënyrë e shkëlqyeshme për të përmirësoni sigurinë e shfletuesit tuaj. Megjithëse Firefox tashmë ka një politikë më të fortë të intimitetit sesa shumica, NordVPN është një shtresë shtesë mbrojtjeje mund t’i shtoni aktivitetit tuaj të shfletimit.

VPN shifroni të dhënat tuaja dhe e dërgoi përmes kanaleve të sigurta. Në këtë mënyrë, palët e treta nuk mund ta interceptojnë atë dhe të shohin se çfarë jeni duke bërë në të vërtetë. Një VPN e mirë gjithashtu fshih adresën tënde IP nga ISP-ja juaj. NordVPN mban një politikë e rreptë e mos-logs dhe ofertat CyberSec i cili bllokon reklamat, malware dhe kërcënime të tjera të sigurisë.

NordVPN ka një zemërgjerë garanci për kthimin e parave që u jep përdoruesve një të plotë 30 ditë për të provuar shërbimin. Ju mund të shihni pse përdoruesit e duan shtesën NordVPN Firefox për veten tuaj.

Provoni NordVPN për Firefox

3. Origjina uBlock

përdorim një bllokues reklamash është një metodë e rëndësishme për të siguruar pajisjen tuaj. Shumë reklama përmbajnë kod me qëllim të keq që do të instalojë malware në sistemin tuaj. Sidoqoftë, përfitimet tejkalojnë sigurinë. Një përqendrim në privatësinë ndihmon në drejtimin e kërkimeve, largimin e rrëmujës vizuale nga ekrani dhe zvogëlon mundësinë e klikimit në një reklamë të padëshiruar. uBlock Origin Firefox shtese bllokon një sërë kërcënimesh.

uBlock Origin është një nga bllokuesit më të njohur të reklamave të disponueshëm për Firefox, dhe për arsye të mirë. I bllokon të dy reklama dhe rrjeti i palëve të treta kërkesa me një gjurmë minimale të CPU. uBlock Origin shkon përtej bazave duke u ofruar përdoruesve mijëra filtra me porosi. Ju keni mundësinë për të zgjedhur saktësisht cilat reklama dëshironi të bllokoni, qofshin ato të gjitha apo thjesht ato më të rrezikshmet.

Një tjetër veçori e rëndësishme që ofron uBlock Origin është aftësia për të çaktivizoni gjurmuesit e uebit. Kjo i mban të dhënat tuaja të shfletimit private, duke hequr shanset që çdo veprim juaj do të regjistrohet për t’ju dërguar reklama të përshtatura.

Autori i zgjatjes mban versionet e azhurnuara; si i këtij shkrimi, versioni 1.20 u aktualizua në 15 qershor 2019.

4. Hush

Zgjatjet e rekomanduara të sigurisë Firefox: Hush

Dritaret private nuk janë opsionet më miqësore për përdoruesit kur është fjala për të mbajtur private historinë tuaj të shfletimit. Sidoqoftë, ka edhe shumë arsye që preferojnë të përdorin një shfletues të sigurt si Tor. Duke injoruar faktin se gjithmonë përfshin hapjen e një dritare të veçantë, ekzistojnë disa konsiderata që e bëjnë shfletimin privat më pak praktik. Për shembull, nuk mund të ruani dritare private si faqeshënues.

Edhe nëse nuk dëshironi që shfletuesi juaj të ndjek dhe zbulojë aktivitetin tuaj, ka ende raste kur ju mund të dëshironi të ruani një faqe në të cilën ju keni hyrë përmes Modalitetit Privat.

Hush u lejon përdoruesve të krijoni faqerojtës të koduar për faqet e hapura në shfletuesin tonë privat. Faqerojtësit mbrohen me të dy kriptimi dhe një fjalëkalim, kështu që vetëm ju keni aftësinë t’i përdorni ato. Ato janë gjithashtu të depozituara në vend, kështu që nuk ka probleme me hakimin e cloud. Edhe nëse nuk shikoni ndonjë gjë të rrezikshme, përdorimi i faqerojtësve të koduar shton një nivel shtesë të intimitetit në përvojën tuaj të internetit.

Megjithëse Hush nuk është aq i njohur si disa shtesa të tjera, ai vjen nga një zhvillues i besueshëm që mban kodin rregullisht të azhurnuar.

5. Cookie AutoDelete

Cookie AutoDelete është një mënyrë e shkëlqyeshme për të përmirësuar privatësinë tuaj në Firefox. Një cookie është një pjesë e vogël e të dhënave nga një uebfaqe që ruhet në kompjuterin tuaj. Shfletuesi juaj i kërkon këto të dhëna sa herë që ktheheni në një faqe në internet, kështu që mund të popullojë faqen me informacionin tuaj. Në teori, cookies i bëjnë faqet e internetit më të thjeshta për t’u përdorur. Në praktikë, megjithatë, bizneset mund përdorni këto cookie për të ndjekur aktivitetin dhe populloni dritaret e shfletuesit tuaj me reklama të synuara.

Cache e shfletuesit tuaj ruan të gjitha cookie-t nga faqet e internetit ju keni vizituar Firefox përdor këtë informacion, kështu që nuk ka nevojë të rifreskojë të njëjtat të dhëna kur rishikoni një faqe në internet. Kjo shpejton shfletuesin tuaj, por lejon që cache të ndajë historinë tuaj të shfletimit me ndonjë faqe interneti. Kjo eshte pse duhet të pastroni rregullisht cache tuaj.

Me Cookie AutoDelete, nuk duhet të mbani mend fshini manualisht cookies tuaj në interval të rregullt. Edhe më mirë, Cookie AutoDelete u jep përdoruesve mundësinë e duke rregulluar rregullat e tyre të cookie-t. Përmes katalogut të opsioneve të tij, një përdorues mund të rregullojë:

 • Cilat faqe mund dhe nuk mund të vendosin cookie
 • Cookie të pranueshme kundrejt atyre të papranueshme
 • Kur dhe si të fshini cookies
 • Fshi automatikisht cookie-t nga skedat që i ke mbyllur

Do të gjesh gjithashtu veçori si leje e përkohshme, bllokoni të gjitha / bllokoni cookie-t e palëve të treta, dhe “Shiko cookie“Opsione për faqet aktuale ose për të gjitha faqet. Opsionet e personalizueshme në këtë shtesë ofrojnë menaxhim të plotë të cookie-ve. Me mbi 100,000 shkarkime, kjo shtesë ka një vlerësim të lartë, 4.5 nga mesatarja me 5 yje nga 460 shqyrtime. E rëndësishmja, zhvilluesit lëshoni rregullisht azhurnime të softuerit.

përmbledhje

Shtesat që ne kemi rekomanduar në këtë artikull janë mjete kryesore për t’u ndihmuar forconi sigurinë dhe privatësinë tuaj në Firefox. Extensiondo zgjatje ka qenë vlerësuar për siguri, bazuar në rishikimet e Firefox-it dhe vlerësimet e përdoruesve. Zgjatjet e gabuara të shfletuesit mund të komprometojnë lehtësisht pajisjen tuaj. Për shembull, aktorët dashakeq mund fshehni lehtësisht malware brenda kodit të një shtese. Sidoqoftë, madje janë shtuar edhe shtesat e dashura të Firefox-it, të cilat prekën miliona përdorues.

Firefox ka përditësuar procedurat e saj për vlerësimin e sigurisë së shtesave të shfletuesit, vetëm një arsye tjetër për të cilën duhet t’i shkarkoni vetëm nga Dyqani i Shtesave Mozilla. Shtesat që ne kemi rekomanduar u zgjodhën për aftësinë e tyre për të e bëni aktivitetin tuaj më privat dhe më të vështirë për të tjerët për t’u përdorur. 

Edhe kështu, gjithmonë duhet të kujdeseni për të parë në cilat të dhëna mund të përdorni qasja juaj. Nëse mendoni se një shtesë po mbledh shumë të dhëna, mund të provoni rregulloni cilësimet.  Përndryshe, mund të përpiqeni të gjeni një mundësi të ngjashme që kërkon më pak. Ne kemi zgjedhur opsione që nuk përfitojnë nga të dhënat e përdoruesit përtej asaj që është e nevojshme për operacione.

Nëse nuk doni të shtoni zgjerime të shumta në Firefox, dy zgjedhjet tona kryesore janë Menaxher i fjalëkalimit LastPass, i cili ndihmon në ruajtjen e integritetit të llogarive tuaja, dhe NordVPN. 

Leximi më tej

Për të mësuar më shumë rreth VPN për Firefox, mund të klikoni këtu.

Ne kemi shkruar gjithashtu një udhëzues për privatësinë gjatë përdorimit të Firefox-it.

Mos harroni të shikoni zbritjet tona ekskluzive dhe kuponat!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map