5 Kodet VPN më të mira (të punës) – Zgjidhni të drejtën për ju (2020)

Nëse përdorni Kodi për të parë TV dhe filma në internet, me siguri nuk dëshironi që ofruesi i shërbimit tuaj të internetit (ISP), hakerët ose njerëzit e tjerë të paautorizuar të mbajnë regjistrat e asaj që shikoni. Këtu ne eksplorojmë pesë VPN që janë më të mirat për transmetimin e shpejtë dhe të sigurt të Kodi në vitin 2020.

Lista e shpejtë: VPN-të më të mira për Kodi

 1. ExpressVPN ka shpejtësi rrufeje të shpejta dhe aplikacione të dedikuara për Amazon dhe Android
 2. Surfshark anashkalon geoblocks për të arritur përmbajtjen Kodi kudo
 3. NordVPN ka 5,000+ serverë në 62 vende për transmetim të lehtë dhe të shpejtë
 4. Cyberghost ofron serverë dhe aplikacione kushtuar për çdo pajisje
 5. IPVanish krenohet me shpejtësi të shpejtë dhe aftësi të besueshme zhbllokimi

Pse të përdorni një VPN me Kodi?

Para ardhjes së videos streaming, shpesh nuk kishte mundësi që një kompani kabllo, qeveri, apo ndonjë grup apo person tjetër të dinte se çfarë po shikonit në shtëpinë tuaj. Por ndërsa interneti ka transformuar argëtimin në shtëpi, privatësia është bërë një shqetësim më i madh.

ISP-të sot ligjërisht mund të mbajnë regjistrat e gjithçkaje që shihni në internet. Edhe pse shumica e tyre kanë kushte shërbimi që i ndalojnë ata nga shitja e këtij informacioni, këto kushte mund të ndryshohen për sa kohë që ata ju njoftojnë me email.

Për të bërë gjërat edhe më keq, disa ISP janë kapur duke goditur shpejtësinë të transmetimit të përdoruesve të videos, duke shkaktuar që videot e tyre të ndryshojnë.

Por heqja dorë nga ISP-të nuk është problemi i vetëm me të cilin do të përballeni si një përdorues i Kodi. Shumë site strehimi vetë bllokojnë përdoruesit bazuar në vendndodhjen gjeografike. Për shembull, shumë përdorues të Kodit mbështeten në shtesën Tubi TV Kodi për të parë përmbajtjen zyrtare nga TubiTV.com.

Nëse jeni në SH.B.A. dhe përdorni këtë shtesë, filmat e njohur si Mbretëria e Bashkuar si Bullet Boy dhe Zapped nuk shfaqen as në menu. Nëse jeni në Mbretërinë e Bashkuar, do të përballeni me një problem të ngjashëm pasi filmat amerikanë si Joe dhe The Last Stand janë përjashtuar nga menyja e shtesave.

Këto tituj janë të përjashtuar jo për shkak të një problemi me vetë shtesën, por për shkak se faqja në internet që ajo lidh për të treguar përmbajtje të ndryshme për përdoruesit nga lokacione të ndryshme.

Probleme të ngjashme me përmbajtjen e bllokuar ndodhin me shtesa të tjera Kodi, duke përfshirë Crackle, ESPN3, Zattoo Box, dhe të tjerët. Për shkak të këtyre problemeve, transmetuesit e videos shpesh përdorin VPN të lejojnë vetveten liri dhe intimitet më i madh ndërsa shikoni përmbajtje në internet.

Me një VPN, të gjitha të dhënat tuaja kodohen dhe rivotohen përmes një serveri VPN para se të dërgohet në faqen e transmetimit. Kjo ndihmon për të parandaluar ISP-në tuaj të dijë se çfarë po shikoni ose madje edhe nga po e transmetoni. Ndihmon gjithashtu për të parandaluar që faqja e transmetimit të dijë se ku jeni vendosur.

Përdorimi i një VPN ndihmon në zvogëlimin e goditjes së shpejtësisë, bllokimin e përmbajtjes gjeografike dhe probleme të tjera. Kjo është arsyeja pse shumë video-transmetuesve pëlqejnë të përdorin një VPN.

VPN-të më të mira për Kodi Streaming në 2020

Zgjedhja e një VPN për t’u përdorur me Kodi mund të jetë e vështirë pasi ka shumë mundësi në dispozicion. Por shumë VPN kanë për qëllim vetëm përdoruesit që shfletojnë në internet. Këtu do të rekomandoni pesë VPN-të më të mira posaçërisht për Kodi në vitin 2020.

Kriteret

Ne e testuam secilën VPN plotësisht, dhe zgjodhi më të mirët për Kodin bazuar në:

 • shpejtësi
 • seriozitet
 • Pajtueshmëria me pajisjet Kodi
 • Lehtësinë e përdorimit
 • Karakteristikat e sigurisë

Secili prej VPN më poshtë është mjaft i shpejtë për të transmetuar video me definicion të lartë. Për më tepër, shumica e zgjedhjeve më poshtë kanë aplikacione për pajisjet e njohura Kodi siç janë Amazon Fire Stick dhe Nvidia Shield, duke i bërë ato edhe më të lehtë për t’u përdorur për transmetimin në TV.

Në këtë udhëzues, ne do t’ju tregojmë si të zgjidhni dhe të përdorni një VPN cilësore kështu që ju do të jeni në gjendje transmetoni shpejt dhe me siguri shfaqjet tuaja të preferuara në Kodi.

1. ExpressVPN

Pajisjet ExpressVPN

Reputacioni i ExpressVPN për eliminimin e geoblocks është i njohur mirë. Nëse përdorni ndonjë prej shtesave Crackle, Tubi TV, iPlayer WWW ose Zattoo Box Kodi, do të jeni të lumtur të zbuloni se ajo zhbllokon në mënyrë efektive përmbajtjen e tyre.

Për më tepër, ExpressVPN ka një aplikacion në Amazon Appstore, duke e bërë atë të shkëlqyeshëm për përdoruesit e Fire TV, Fire TV Stick dhe përdoruesve të TV TV Cube. Ajo gjithashtu ka një aplikacion në Dyqanin Google Luaj, duke e bërë të lehtë instalimin nëse keni një kuti TV Android ose Nvidia Shield.

ExpressVPN ka mbi 148 server në 90+ vende. Nëse një server është shumë i ngadaltë, ka shumë të tjerë në të cilët mund të kaloni. Shërbimi gjithashtu siguron një veçori të Testit të Shpejtësisë që e bën të lehtë gjetjen e serverit më të shpejtë.

ExpressVPN ka një politikë të rreptë kundër mbajtjes së prerjeve, kështu që ju mund të jeni të thjeshtë duke e ditur se informacioni juaj privat nuk mbahet në serverët e tyre.

Nuk është për t’u habitur që ExpressVPN është një hit i madh me video transmetues. Ju mund ta provoni shërbimin për veten tuaj me një 30 ditë garanci për kthimin e parave.

Shikoni ofertat ExpressVPN!

2. Surfshark

Surfshark operon një rrjet të fuqishëm me shpejtësi të lartë servera në 50 vende. Kjo e bën atë lehtë për të anashkaluar geoblocks dhe zhbllokoni aplikacionet Kodi në rajone të tjera.

Të gjitha planet e saj ofrojnë Bandwidth i pakufizuar dhe karakteristika të sigurisë së lartë për të mbajtur lidhjen tuaj të sigurt për çdo kohë. Atje jane aplikacionet për shumicën e pajisjeve kryesore, përfshirë Linux dhe Fire TV Sticks. Aplikacionet e saj gjithashtu bllokoni reklama, gjurmues, malware dhe phishing përpjekjet.

Ju mund të provoni Surfshark pa rrezik me të 30 ditë garanci për kthimin e parave. Ajo gjithashtu ofron gjykime falas deri në 7 ditë për përdoruesit Android, iOS dhe MacOS. Për të mësuar më shumë, lexoni ato që thonë përdoruesit e vërtetë në lidhje me Surfshark.

Shikoni marrëveshjet e Surfshark-ut!

3. NordVPN

Pajisjet NordVPN

NordVPN ka mbi 5,000 serverë në 62 vende, sigurimi i shumë infrastrukturës për të mbajtur shpejtësinë e lartë dhe për të zhbllokuar programimin nga vende të ndryshme.

Për mbrojtje shtesë të intimitetit, NordVPN ofron një ndërprerës automatik vrasjeje. Kjo do të bllokojë pajisjen tuaj nga hyrja në internet në rast të një shkëputjeje nga VPN, duke ndihmuar në parandalimin e të dhënave tuaja duke u ekspozuar aksidentalisht.

Me interes të veçantë për transmetuesit e videove është NordVPN Karakteristikë e Luaj e zgjuar. Kjo veçori përdor DNS dinamike për të mashtruar faqet e transmetimit duke besuar se përdoruesi është i vendosur në një vend të caktuar. Ndërsa përdoruesit mund të realizojnë të njëjtin qëllim me çdo VPN, duke ofruar DNS dinamike u lejon përdoruesve avantazhin e shtuar për të qenë në gjendje të lidhen me ndonjë server. Kjo mund të çojë në transferimin më të shpejtë të të dhënave dhe për këtë arsye cilësi më të lartë të videos dhe tingullit.

NordVPN ka aplikacione për Amazon Fire TV, Android TV, Nvidia Shield, telefon Android ose tablet, iOS, MacOS dhe Windows. Me siguri zhbllokon përmbajtjen nga shtesat Crackle, Zattoo Box, Tubi TV dhe iPlayer WWW Kodi. Dhe nuk mban shënime.

Me të gjitha këto karakteristika të shkëlqyera, nuk është çudi që NordVPN është një popull i preferuar. Mund ta provoni pa rrezik me një 30-dita e kthimit të parave garanci.

Shikoni ofertat NordVPN!

4. CyberGhost

CyberGhost VPN

CyberGhost ka mbi 5.700 serverë në 89 vende. Ndërsa kjo nuk është aq e shumë sa NordVPN, ajo ende ofron shumë mundësi si për zhbllokimin e përmbajtjes së bllokuar dhe për marrjen e figurës dhe tingullit me cilësi më të lartë.

Menyja kryesore e aplikacionit CyberGhost ofron një mundësi “për transmetim” që ju lejon të zgjidhni nga një listë serverësh të optimizuar për shërbime të veçanta si BBC iPlayer dhe YouTube. Pasi të zgjidhet shërbimi, aplikacioni lidhet automatikisht me një server që dihet se punon për atë shërbim të veçantë.

Për shembull, nëse një server në listë thotë se është “i optimizuar për ESPN”, kjo do të thotë që administratorët e CyberGhost kanë verifikuar që serveri nuk po bllokohet nga ESPN.com. Kjo do të thotë që ju të jeni në gjendje të përdorni shtesën ESPN3 Kodi për të parë përmbajtje nga faqja, pavarësisht nga vendndodhja juaj.

Në një rast kur një shërbim transmetimi po përpiqet në mënyrë aktive të bllokojë serverët CyberGhost, kjo tipar i dobishëm mund të ju ndalojë të keni nevojë për të shpenzuar kohë përmes provës dhe gabimit duke përcaktuar se cilat serverë janë ende duke punuar.

CyberGhost ka aplikacione për Amazon Fire TV, telefon Android ose tabletë, Nvidia Shield, Android TV, Windows, MacOS dhe iOS. Si të tjerët në këtë listë, CyberGhost ka një politikë të rreptë kundër mbajtjes së prerjeve.

Ju mund të shikoni vetë pse CyberGhost është një zgjedhje e njohur për transmetim duke përfituar nga Garanci për kthimin e parave prej 45 ditësh si dhe Provime 7-ditore falas për përdoruesit Android, iOs dhe Window.

Shikoni marrëveshjet CyberGhost!

5. IPVanish

Pajisjet ipVanish

IPVanish është një VPN e lehtë për t’u përdorur për transmetimin e videos. Ishte një nga VPN-të e para që siguroi një aplikacion posaçërisht për pajisjet e TV Fire Amazon. është një nga VPN-të më të shpejta në testet e shpejtësisë, së bashku me NordVPN dhe ExpressVPN.

Përdoruesit e IPVanish dhe Kodi janë ankuar se shtesa iPlayer WWW nuk funksionon me të nga jashtë MB. Sidoqoftë, ajo me siguri zhbllokon përmbajtjen nga shtesat Tubi TV, Crackle dhe Zattoo Box Kodi.

IPVanish ka aplikacione për Amazon Fire TV, Nvidia Shield, Android TV, telefon Android ose tablet, iOS, Windows dhe Mac.

Lexoni se çfarë duhet të thonë përdoruesit e IPVanish në lidhje me këtë shërbim popullor, ose provojeni vetë për veten tuaj me një Garanci 7-ditore e kthimit të parave.

Shikoni marrëveshjet IPVanish!

Si të përdorni një VPN me Kodi (Easy Setup)

Vendosja e një VPN për përdorim me Kodi është e thjeshtë. Vetëm ndiqni këto hapa të shpejtë dhe do të transmetosh brenda asnjë kohe!

Për një pajisje TV, Smartphone ose Tablet

 1. Zgjidhni ofruesin tuaj VPN. ExpressVPN është zgjedhja jonë kryesore për të transmetuar Kodi.
 2. Për të transmetuar video nga shërbimet në vendin tuaj, zgjidhni serverin më të afërt me vendndodhjen tuaj fizike. Për të transmetuar video nga një vend tjetër, zgjidhni një server në vendin nga i cili po transmetoni.
 3. Hapni Kodin dhe lundroni te shtesa që dëshironi të përdorni.
 4. Zgjidhni atë që dëshironi të shikoni dhe transmetimin e lumtur!

Për një PC

 1. Zgjidhni ofruesin tuaj VPN.
 2. Zgjidhni serverin më të afërt me vendndodhjen tuaj fizike nëse përmbajtja juaj nuk është e bllokuar. Nëse përmbajtja juaj është e bllokuar, zgjidhni një server në të njëjtin vend me shërbimin. sigurimi i përmbajtjes. Për shembull, zgjidhni një server në Mbretërinë e Bashkuar për të parë përmbajtjen e iPlayer të BBC-së.
 3. Hapni Kodin dhe zgjidhni shtesën që dëshironi të përdorni.
 4. Relaksohuni dhe lëshohem me shfaqjet tuaja të preferuara!

përmbledhje

Përdorimi i një prej këtyre VPN-ve më të mira do t’ju ndihmojë rrjedh Kodin pa probleme, të sigurt dhe pa geoblocks duke marrë në rrugën tuaj.

Leximi më tej

Ekspertët tanë të kursyer nga buxheti kanë përpiluar një listë të marrëveshjeve më të mira të VPN aktualisht në dispozicion.

Shikoni VPN-të e rangut më të lartë në 2020 VPN Awards.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me