4 mënyra super të lehta dhe të shpejta për të (realisht) Fshehni IP-në tuaj në vitin 2020


Fshehja e adresës suaj të IP nuk është thjesht e lehtë. Alsoshtë gjithashtu mënyra më e mirë për të shijuar lirinë totale dixhitale dhe për të mbrojtur identitetin tuaj në internet.

Pavarësisht nëse dëshironi hyr në faqet e tua të preferuara të transmetimit, blini bileta të lira aeroplan ose mbroni intimitetin tuaj, fshehja e adresës tuaj IP është gjithmonë një ide e mirë. Këto katër metoda do t’ju ndihmojnë të qëndroni të sigurt dhe anonimë.

Udhëzues i shpejtë – Si të fshehni adresën tuaj IP

Farë është një adresë IP?
Pse fshih adresën time IP?
Si të fshehni adresën tuaj IP
Si të kontrolloni adresën tuaj IP

 • VPN – VPN-të janë mënyra më e fortë, më e sigurt dhe e lehtë për të maskuar adresën tuaj IP. VPN-të janë mjetet më të mira për fshehjen e IP-ve, dhe ato gjithashtu ofrojnë veçori të fuqishme të sigurisë që ju mbajnë të sigurt dhe anonim.
 • prokurë – Proxies janë një mënyrë e thjeshtë për ta bërë atë të duket sikur të keni një adresë IP të ndryshme. Sidoqoftë, ata me të vërtetë mund të ngadalësojnë lidhjen tuaj, ata nuk e kriptojnë veprimtarinë tuaj dhe nuk janë një zgjedhje e mirë për përrua.
 • shkëmb – Tor është një mënyrë e lirë për të mbajtur aktivitetin tuaj online plotësisht anonim. Lidhja përmes Tor mund të ngadalësojë ndjeshëm lidhjen tuaj të internetit, por adresa juaj e IP do të jetë e pasigurt.
 • Wi-Fi publik – Lidhja me wi-fi publike është një mënyrë e thjeshtë për të ndryshuar adresën tuaj IP, por mund të ju lë të prekshëm ndaj kërcënimeve të mëdha të sigurisë. Kjo metodë nuk do t’ju ndihmojë të merrni rreth kufizimeve gjeografike.

përmbledhje

Farë është një adresë IP? 

Një Protokoll i Internetit – ose IP – adresa është një varg unik i numrave që përdoren për të identifikuar çdo pajisje që lidhet me internetin. Të gjitha pajisjet tuaja kanë adresa IP të ndryshme, unike.

Shtë një lloj si të dërgosh një letër. Në zarfin tuaj, ju shkruani adresën unike ku dëshironi të shkoni letrën tuaj, dhe gjithashtu shkruani adresën e kthimit për të treguar se nga vjen letra juaj.

Adresa juaj e IP është si adresa juaj e kthimit në internet. Kur vizitoni një faqe në internet, pajisja juaj dërgon një kërkesë te serveri i faqes së internetit duke përdorur adresën IP të faqes në internet. Kërkesa kthehet me informacionin që keni kërkuar duke përdorur adresën tuaj IP.

Nën IPv4, adresat IP duken si katër numra dy ose tre shifrorë të ndara me periudha.

Adresa IP e pajisjes tuaj nuk është caktuar rastësisht. Një organizatë jofitimprurëse e quajtur Autoriteti i Numrave të caktuar në Internet krijon adresa IP dhe u jep atyre pesë regjistrave rajonalë të internetit (RIR) në botë. Atëherë ata u japin adresat IP për ofruesit e shërbimeve të internetit në rajonin e tyre.

Kjo do të thotë se adresa juaj e IP mund të përdoret për të identifikuar vendndodhjen tuaj.

Meqenëse kompjuteri juaj dhe pajisjet e tjera kanë nevojë për një adresë IP për të hyrë në informacion në internet, nuk ka asnjë mënyrë për të shmangur adresat IP plotësisht. E vetmja mënyrë për të fsheh adresën tuaj të vërtetë IP është ta maskoni me një tjetër.

Pse fshih adresën time IP?

Dorëzimi i adresës tuaj të vërtetë IP për çdo faqe në internet që vizitoni mund kërcënoni intimitetin dhe anonimatin tuaj Online.

Ashtu si ju mund të tregoni se nga vjen një telefonatë në bazë të kodit të zonës, adresa juaj e IP lehtë mund të përdoret për të kuptuar vendndodhjen tuaj, ndonjëherë me saktësi të frikshme. Fshehja e adresës suaj IP mbron anonimitetin tuaj dhe ju ndalon të ndiqeni.

Kjo është veçanërisht e rëndësishme nëse operoni në një zonë “gri”. Fshehja e adresës suaj të IP do të ju mbajë të sigurt ndërsa torrent.

Edhe nëse një faqe në internet nuk ka qëllim dashakeq, ka disa dobësi për të hequr vendndodhjen tuaj.

Uebfaqet dhe reklamuesit e palëve të treta përpiqen të personalizojnë ato që shihni në bazë të informacionit që ata mbledhin rreth jush. Kjo nuk është për kënaqësinë tuaj: kjo do të thotë se ata ju sjellin një fitim sepse keni më shumë të ngjarë të blini ato që po shesin. Adresa juaj e IP zbulon vendndodhjen tuaj, dhe ata mund ta përdorin këtë për të ju synoni me reklama dhe përmbajtje specifike.

Airlines dhe faqet e internetit të udhëtimit përfitojnë me të vërtetë nga vendndodhja juaj. Ju mund të tronditeni kur të gjeni sa shumë çmimet e biletave të aeroplanit ndryshojnë bazuar në atë vend ku në internet mendon se jeni.

Një tjetër arsye e madhe për të fshehur adresën tuaj IP është të kufizimet e anashkalimit të vendosura nga faqet e internetit, ofruesit e shërbimeve dhe agjencitë qeveritare. Shumë vende pune dhe shkolla bllokojnë gjithashtu qasjen në disa lloje të përmbajtjes në internet. Ndryshimi i adresës tuaj IP ju lejon të merrni rreth këtyre kufizimeve.

Po planifikoni një udhëtim jashtë vendit? Nëse nuk e fshehni adresën tuaj IP, mos u mbështetni në mundësinë për të parë shfaqjen tuaj të preferuar Netflix. Si shumë ofrues të shërbimeve, Netflix përdor adresat IP të klientëve për të kufizuar përmbajtjen bazuar në vendndodhjen e tyre.

Si të fshehni adresën tuaj IP

1. VPN – Mënyra më e Sigurt për të fshehur adresën tuaj IP

Mënyra më e lehtë dhe më e besueshme për të fshehur adresën tuaj IP është me një VPN. Fillimi është i thjeshtë. Duhen minuta për të vendosur VPN-në tuaj, dhe më pas do të keni mbaruar!

Shërbimi juaj VPN do t’ju caktojë një adresë virtuale IP. Uebfaqet që vizitoni do të jenë në gjendje të shohin këtë adresë virtuale IP, dhe adresa juaj e vërtetë IP do të mbetet e fshehur. Ofruesit e reputacionit VPN kanë lokacione të shumëfishta të serverëve global, që do të thotë se adresa juaj IP virtuale mund të vijë nga kudo në botë.

Një nga avantazhet më të mëdha për të fshehur adresën tuaj IP me një VPN është shpejtësia e shpejtë e lidhjes. Për dallim nga metodat e tjera, nuk do të duhet të shqetësoheni kur merreni me një lidhje zhgënjyese ngadalë.

VPN-të janë gjithashtu mënyra më e sigurt për përrua. Si dhe duke fshehur adresën tuaj IP dhe duke mbrojtur identitetin tuaj, disa ofrues të VPN ofrojnë profile të përkushtuara për torrent dhe P2P.

Jo vetëm që VPN-të janë efektive dhe pa probleme, ato gjithashtu janë një nga metodat më të sigurta për të fshehur adresën tuaj IP. A VPN me cilësi të lartë do të ofrojë protokolle të përparuara të kriptimit dhe sigurisë, kështu që nuk ka asnjë rrezik që të zbulohet adresa juaj e vërtetë e IP-së.

Ne rekomandojme Cyberghost, pasi baza e saj e madhe e serverëve garanton një zgjedhje të mijëra adresave të ndryshme IP. Ne nuk jemi të vetmit që e rekomandojmë atë – qindra përdorues të vërtetë pajtohen!

Për dallim nga metodat e tjera të listuara këtu, VPN premium kushtojnë para. Sidoqoftë, nëse nuk doni të paguani për shërbimin tuaj, ka disa VPN të lira dhe të vlefshme në dispozicion. Por kini kujdes: VPN falas vijnë me rreziqet e tyre, përfshirë malware dhe të dhëna të vjedhura. Për të qëndruar të sigurt, investoni në një shërbim premium si Cyberghost ose ExpressVPN.

VPN-të janë gjithashtu mënyra më e mirë për të marrë rreth përmbajtjes së geobllokuar. Shumë faqe në internet me gjeo-kufizime si Netflix janë duke u bërë më të mirë në zbulimin kur përdoruesit po përpiqen të fshehin adresën e tyre IP për të hyrë në përmbajtje të kufizuar. VPN-të më të mira janë në gjendje të marrin rreth këtyre gjeo-kufizimeve pa ndonjë problem.

2. Proxy – i ngadaltë dhe jo i sigurt për përrua

Serverët me prokurë janë një mënyrë tjetër për të fshehur adresën tuaj të vërtetë IP. Një nga përdorimet më të zakonshme të proxies është qasja në përmbajtje të bllokuar. Ja se si funksionojnë proxies:

Le të themi që ju jeni të vendosur në SH.B.A. dhe doni të shihni një ndeshje të drejtpërdrejtë tenisi australian që është në dispozicion vetëm në Australi. Ju vendosni të përdorni një përfaqësues. Kur vizitoni uebfaqen, kompjuteri juaj dërgon një kërkesë për të parë videon. juaj përfaqësuesi përgjon kërkesën e kompjuterit tuaj dhe dërgon të njëjtën kërkesë në faqen e internetit duke përdorur një adresë IP Australiane.

Kur faqja e internetit i jep qasje serverit proxy në video, proxy serveri e dërgon atë përsëri në kompjuterin tuaj. Tani mund ta transmetoni ndeshjen live sikur të ishit në Australi.

Sidoqoftë, proxies vijnë me disa dobësi. Një e madhe është shpejtësia e lidhjes. Me siguri do të hasni në shpejtësi shumë të ngadaltë të shfletimit kur përdorni një përfaqësues.

Ju gjithashtu duhet të jeni të kujdesshëm në lidhje me sigurinë kur zgjidhni një përfaqësues. Për dallim nga VPN-të, Proxies nuk e kriptojnë trafikun tuaj dhe mund t’ju lënë të prekshëm nga rreziqet e sigurisë.

Proxies nuk janë një mundësi e mirë për përrua sepse ata nuk do të fshehin të gjithë veprimtarinë tuaj nga ofruesi i shërbimit tuaj të internetit.

Nëse po planifikoni të përdorni një përfaqësues për të hyrë në përmbajtjen e bllokuar në faqet e transmetimit, sigurohuni që përfaqësuesi që zgjidhni të funksionojë me faqen tuaj të transmetimit. Uebfaqet e njohura si Hulu shpesh mund të tregojnë kur jeni duke përdorur një prokurë dhe do të bllokojnë hyrjen tuaj.

3. Tor – maskoni IP tuaj falas

Rrjeti tor është një zgjedhje e mirë nëse dëshironi që aktiviteti juaj në internet të mbetet plotësisht anonim. Tor është një klient falas që funksionon duke përdorur një rrjet të madh të serverëve vullnetarë.

Kur përdorni Tor, trafiku juaj drejtohet përmes një seri serverash të ndryshëm përpara se të arrini në destinacionin tuaj fundor. Deri në kohën kur trafiku juaj arrin në serverin e një faqe në internet, në uebfaqen nuk ka asnjë mënyrë t’ju gjurmojë përsëri në adresën tuaj origjinale IP.

Shtresat e shumta të mbrojtjes të ofruara nga Tor mbajnë plotësisht të fshehur adresën tuaj IP.

Sidoqoftë, drejtimi i trafikut tuaj përmes shumë serverëve kërkon kohë shtesë. Kjo do të thotë Tor është i ngadaltë.

Një nga pjesët më të mira në lidhje me Tor është që është falas! Nëse jeni duke kërkuar për një mënyrë pa kosto për të fshehur adresën tuaj IP, shfletuesi Tor është ndoshta opsioni juaj më i mirë. Nëse nuk doni të ndërroni shfletuesit, mund të shkarkoni gjithashtu një shtesë të Tor Firefox.

4. Wi-Fi publik – e vë në rrezik kompjuterin tuaj

Adresa juaj IP ju caktohet nga ofruesi juaj i shërbimit të internetit. Kjo do të thotë që kur të lidheni në internet përmes një rrjeti tjetër, do t’ju caktohet një adresë e re IP.

Një nga mënyrat më të lehta për të ndryshuar adresën tuaj IP është të shkoni në lokalin tuaj kafe dhe lidheni me wi-fi publike. Wi-fi publike nënkupton hyrje të përbashkët, kështu që aktiviteti juaj nuk mund të gjurmohet te ju.

Wi-Fi publik mund t’ju ​​lërë të prekshëm nga hakerat, malware dhe kërcënimet e tjera të sigurisë. Ne ju rekomandojmë të përdorni një VPN për mbrojtje nëse përdorni një lidhje publike.

Shtë e qartë që kjo metodë nuk do t’ju ndihmojë të anashkaloni geoblocks, dhe është më shumë një zgjidhje e shpejtë sesa një zgjidhje afatgjatë.

Si të kontrolloni adresën tuaj IP 

Pasi të keni fshehur IP-në tuaj, është e rëndësishme të kontrolloni nëse ka funksionuar. Kontrollimi i rregullt i adresës suaj IP do t’ju ndihmojë të zbuloni çdo gabim që mund të komprometojë anonimitetin tuaj. 

Ju duhet të bëni një kontroll menjëherë pasi të keni maskuar IP-në tuaj, dhe më pas në mënyrë periodike për aq kohë sa të keni nevojë për të qëndruar të fshehur.

Mjeti ynë i kontrollit IP është mënyra më e thjeshtë për të siguruar që adresa juaj IP të jetë maskuar plotësisht. Ai automatikisht do të kontrollojë se çfarë është IP-ja juaj dhe do të tregojë gjeografinë e lidhur me adresën.

Nëse adresa juaj IP është fshehur saktë, mjeti ynë do të shfaq IP dhe vendndodhjen e serverit VPN ose proxy server me të cilin jeni lidhur. Nëse ka dështuar, ai do të shfaq adresën tuaj IP vendore dhe vendndodhjen fizike. 

përmbledhje

Ndërsa ekzistojnë disa mënyra për të maskuar adresën tuaj IP, është e vështirë të mposhtni sigurinë dhe besueshmërinë e një VPN. Shërbimet me cilësi të lartë VPN si NordVPN janë një mënyrë e thjeshtë për të fshehur adresën tuaj IP, dhe ato mbrojnë gjithashtu privatësinë dhe anonimitetin tuaj me protokol të fortë të sigurisë.

VPN gjithashtu ju japin shpejtësinë më të shpejtë të lidhjes, ju ndihmojnë të keni akses dhe përmbajtje transmetimi nga kudo, mbështesin përrua, dhe kriptoni të dhënat tuaja për siguri maksimale.

Nëse mendoni se një VPN është e drejtë për ju, shikoni rishikimet e përdoruesve të VPN-ve tona më të mira. Nëse nuk jeni akoma të sigurt, mësoni më shumë rreth proxies vs VPN dhe Tor vs VPN.

 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map