4 mënyra për të hyrë në faqet në Kinë Nëse tashmë jeni atje në vitin 2020

Ndërsa Muri i Madh i Kinës tërheq mbi 10 milion shikues në vit, Zjarri i Madh bllokon qytetarët kinezë dhe vizitorët që të shohin 10,000 faqe interneti.

Pavarësisht nëse jetoni në Kinë ose thjesht vizitoni, liria juaj në internet është në rrezik. Facebook, YouTube, Twitter dhe Google janë ndër faqet e internetit të censuruara, gjë që e bën gati e pamundur të qëndrosh në kontakt me familjen dhe miqtë kthehen në shtëpi ose jashtë shtetit. Me mjete si Gmail dhe Dropbox bllokohen, gjithashtu, madje mund të mungoni në email të rëndësishëm nga vendi juaj i punës, ose të jeni në gjendje të punojë fare. Klikoni këtu për të parë nëse faqet tuaja të preferuara janë bllokuar në Kinë.

Mos u shqetëso – ne jemi këtu për të ndihmuar! A VPN është zgjidhja më e mirë dhe më e sigurt të anashkaloni censurimin e Kinës dhe të rifitoni aksesin në të gjitha faqet e internetit të preferuara dhe mjetet në internet. Udhëzuesi ynë për tu kuptuar lehtë t’ju tregojë gjithçka që duhet të dini.

Kështu që, si e bëni ju anashkaloni Firewall-in e Madh nga brenda kufirit kinez? Lexoni më tej për të zbuluar!

4 mënyra për të zhbllokuar faqet në Kinë

1. Përdorni një VPN

Mbi gjithçka tjetër, ne ju rekomandojmë të instaloni një VPN para se të udhëtoni në Kinë.

Për dallim nga proxies dhe shtesat e shfletuesit, një VPN e mirë do të shifrojë të dhënat tuaja në mënyrë që të jetë praktikisht e palexueshme për hakerat dhe programet qeveritare të mbikëqyrjes. Ju gjithashtu do të keni tuaj zgjedhja e lokacioneve virtuale në të gjithë globin, kështu që të mundesh anashkalojë lehtësisht geobllokimin.

Edhe pse ka pasur goditje të rrepta qeveritare për VPN-të, ka akoma disa ofrues të zgjedhur që do të punojnë në Kinë.

Nëse jeni duke kërkuar për një VPN e shkëlqyeshme për t’u përdorur në Kinë dhe në të gjithë globin, ne rekomandojmë NordVPN. Vendosja e saj e Servers të Obuszuar lejon që ajo të anashkalojë me lehtësi Firewall-in e Madh, dhe me të shpejtësi të lartë dhe serverë në vendet fqinje, ju mund të përdorni çdo përmbajtje që ju pëlqen dhe të transmetojë video nga e gjithë bota.

Pajisjet NordVPN

NordVPN siguron kriptimi i shkallës ushtarake dhe veçori të përparuara të sigurisë, kështu që ju mund të jeni të sigurt se qeveria kineze dhe palët e tjera të treta kurrë nuk do të jenë në gjendje të njohin identitetin ose vendndodhjen tuaj të vërtetë.

Pjesa më e mirë është se NordVPN vjen me një 30 ditë garanci për kthimin e parave, kështu që nëse nuk jeni i sigurt nëse është VPN e duhur për ju, mund ta provoni pa rrezik.

Provoni tani NordVPN pa rrezik!

2. Përdorni Tor për Shfletim

Tor është një shfletues i sigurt që anonimon identitetin tuaj dhe aktivitetin e shfletimit duke e hedhur atë përmes stafeve të ndryshme në rrjetin e tij.

Edhe pse nuk mund të hyni në faqen e internetit të Tor për ta shkarkuar atë nga brenda Kinës, mundeni kontaktoni zhvilluesit e saj për të marrë një lidhje për ta shkarkuar atë nga një shërbim cloud. Do të duhet të dërgoni me email në adresën [email protected] me sistemin tuaj operativ të deklaruar në trupin e mesazhit tuaj.

Qeveria kineze është duke punuar për të bllokuar Tor me disa suksese. Për të siguruar që lidhja juaj të mos zbulohet nga censuruesit, do të duhet të ekzekutoni Obfsproxy në të njëjtën kohë me shfletuesin tuaj Tor. Obfsproxy është një mjet që ndryshon trafikun tuaj për ta bërë atë të duket trafiku i rregullt i rrjetit nën inspektimin e paketave të thella, në vend të trafikut që kalon nëpër Tor.

Për një zgjidhje të fuqishme të sigurisë, kombinoni Tor me VPN tuaj. Ka dy mënyra për ta bërë këtë: Tor mbi VPN, dhe VPN mbi Tor.

Rreth VPN siguron një shtresë shtesë të sigurisë sepse VPN-ja juaj do kriptoni të dhënat tuaja përpara se të hyjë në rrjetin Tor, duke mos lejuar që nyja e hyrjes të shohë adresën tuaj IP. Kjo gjithashtu do të thotë që ISP-ja juaj nuk mund të shohë që po përdorni Tor. Për ta arritur këtë, do të duhet të lidhni VPN tuaj përpara se të filloni Tor.

Kur hapni Tor përpara se të lidheni me VPN tuaj, ju jeni duke përdorur VPN mbi Tor. Të dhënat tuaja janë të koduara si në hyrje ashtu edhe në dalje rrjeti Tor. Kur përdorni këtë metodë, ofruesi juaj VPN nuk mund të shohë IP tuaj të vërtetë, dhe ISP-ja juaj nuk mund të thotë që po përdorni një VPN.

3. Ultrasurf

Ultrasurf është një nga programe më të njohura falas për antitensurë në dispozicion, duke u dhënë mundësi përdoruesve të tij anashkalojë muret e zjarrit duke përdorur një server proxy HTTP.

Kjo metodë proxy funksionon në mënyrë të ngjashme me një VPN, duke krijuar një tunel midis kompjuterit tuaj dhe një grup serverash në një vend të largët.

Për dallim nga një VPN, një përfaqësues do të sigurojë vetëm trafikun nga shfletuesi juaj i internetit. Nuk do të mbrojë të dhënat e dërguara nga programet e tjera, si ato të tua klienti me email ose Skype. Kjo do të thotë që pjesa më e madhe e trafikut tuaj të internetit ka mbetur të prekshëm nga hakerat dhe sulmuesit.

Një VPN do kriptoni të gjitha të dhënat tuaja, duke siguruar që jeni të mbrojtur në çdo kohë.

Ultrasurf ofron kriptimi midis kompjuterit tuaj dhe serverëve të tij, por të dhënat tuaja nuk janë të koduara për tërë udhëtimin e tij, përveç nëse qaseni në një uebfaqe të sigurt.

UltraSurf ndryshon adresat IP të serverëve të tij deri në 10,000 herë në orë për të shmangur zbulimin dhe për të siguruar që përdoruesit e tij janë në gjendje hyrjen lirshëm në internet. Dhe, pasi ta çinstaloni, nuk do të lërë gjurmë. Edhe nëse dikush kërkon kompjuterin tuaj, ata nuk do të jenë në gjendje të tregojnë se ju e keni përdorur ndonjëherë.

4. Shadowsocks

Shadowsocks është një tjetër prokurë me burim të hapur që u premton përdoruesve liria nga censura në internet. Kur përdorni Shadowsocks, ajo krijon një lidhje e koduar midis kompjuterit tuaj dhe një proxy server duke përdorur protokollin SOCKS5. Por, ndryshe nga një VPN, Shadowsocks nuk është i dizajnuar për të mbrojtur privatësinë tuaj – ka për qëllim vetëm të anashkalojë censurën.

Shadowsocks kodon vetëm trafikun që ai dërgon nga pajisja juaj në serverin tuaj proxy, dhe nuk e maskon IP-në.

Megjithëse protokollet dinamike të Shadowsocks janë më të vështira për tu zbuluar nga censuruesit, një VPN siguron intimitet dhe anonimitet shumë më të mirë.

Ndalimi i rreptë i VPN i Kinës paraqet sfida

censurim është një forcë e përhershme në Kinë, dhe ligjet e saj regresive të hyrjes në internet të kombinuara me programe të mbikëqyrjes qeveritare të gjithanshme kërcënojnë lirinë në internet të secilit që hyn në internet nga brenda kufijve të tij.

Këto ligje u vendosën së pari për të parandaluar dhe ndëshkuar krimet në internet, por ato tentojnë të humbasin shenjën. Derisa hakerat dhe kriminelët kibernetikë janë të shfrenuar, muri i zjarrit bllokon faqet e internetit si Facebook, YouTube, Twitter dhe Google. Ju mund të kontrolloni se në cilën nga faqet në të cilat mbështeteni, bllokohen në Kinë duke përdorur mjetin tonë falas për testimin e murit të zjarrit.

Në fakt, Kina madje bllokon faqet e saj të internetit, veçanërisht burimet e lajmeve dhe bloget që postojnë mendime politike që nuk mbështesin partinë në pushtet. Kjo shkon edhe më larg sesa të kërcënoni qasjen në internet, te rrezikimi i lirive dhe sigurisë personale të qytetarëve.

Pa qasje në burime të ekuilibruar të lajmeve, është e pamundur të qëndrosh i informuar dhe mbaj nën kontroll qeverinë tënde – që është pikërisht ajo që preferojnë fuqitë autoritare.

Mundeni ju përdorni një VPN për të anashkaluar Firewall-in e Madh? Epo, përgjigjja është po dhe jo.

Qeveria kineze tani ka ndaluar funksionimin e VPN-ve të cilat nuk janë paraprakisht të aprovuara nga vetë ata. Këto shërbime të aprovuara VPN ka të ngjarë siguroni informacionin e përdoruesve për qeverinë, ose edhe të instaloni qasje në prapavijë për mbikëqyrje më të lehtë. Alsoshtë gjithashtu shumë e pamundur që këta VPN të jenë në gjendje të anashkalojnë murin e zjarrit.

kjo minon të gjitha tiparet e intimitetit që ofrojnë VPN, duke i bërë ata më shumë si gjurmues sesa mjete të sigurisë në internet.

Shumica e faqeve të huaja VPN janë bllokuar tashmë nga vetë zjarri, duke mos lënë përdoruesit të krijojnë një llogari nga brenda vendit. Pra, nëse tashmë jeni në Kinë dhe nuk keni vendosur një VPN përpara se të arrini, mundeni përdorni këshillat e mësipërme për të rivendosur hyrjen tuaj në internet.

Nëse jeni akoma duke u përgatitur për udhëtimin tuaj, mos harroni të paketoni një prej VPN-ve tona të rekomanduara për Kinën – të gjithë janë testuar për t’u siguruar që ata punojnë pa probleme në vend dhe e anashkalojnë Firewall-in e Madh me lehtësi.

përfundim

Censura dhe mbikëqyrja e qeverisë kërcënojnë lirinë në internet të kujtdo që hyn në internet në Kinë. Ndërsa qeveria kineze është e zënë me bllokimin e faqeve në internet që mendon se sfidon vlerat tradicionale të fuqisë së saj politike, luftëtarët e lirisë në të gjithë globin po punojnë shumë për të ndërtuar rrugë pune që rivendosni intimitetin e qytetarëve dhe të udhëtarëve.

Edhe pse programet si Tor dhe Ultrasurf mund të krijojnë një shteg për të anashkaluar Firewall-in e Madh, instalimi i një VPN para se të udhëtoni gjithmonë do të jetë alternativa më e mirë.

Merr 75% Ulje nga NordVPN Tani!

Leximi më tej:

VPN-të më të mira për Kinën
Testoni Firewall-in e Madh të Kinës
Si të hyni në Facebook në Kinë
Si të përdorni WhatsApp në Kinë
Lista e plotë e faqeve të bllokuara në Kinë

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me