2020shtë viti 2020. Whatfarë di vërtet Google për ju?


Gjatë katër viteve të mia duke punuar në Google, U mrekullova nga shtrirja e informacionit që ka kompania për përdoruesit e saj.

Për të krijuar këtë artikull, unë gjithashtu fola me 14 inxhinierë që punojnë aktualisht në Google, kështu që ju mund të kuptoni se çfarë di Google gjinia juaj, mosha dhe adresa e shtëpisë dhe e punës – për të mos përmendur statusin tuaj financiar, shëndetin tuaj dhe madje edhe tendencat tuaja seksuale.

Më e rëndësishmja, unë do t’ju tregoj se si ta bëni fshini të gjitha të dhënat tuaja të kaluara nga Google (dhe qeveria amerikane, e cila mund të fitojë hyrje në të) dhe si fshih informacionin e ardhshëm nga Google.

Tabela e përmbajtjes:

6 gjëra që Google i di për ju
Si e mbledh Google këtë informacion?
Pse Google dëshiron informacionin tuaj?
Si mund të ndikojë kjo tek ju?
Si mund ta mbroni privatësinë tuaj?
– Si të shkarkoni një kopje rezervë të të dhënave tuaja nga Google
– Si të pastroni cookies në Google Chrome
– Si të largohemi nga Google Analytics
– Si të ndryshoni cilësimet tuaja të privatësisë në Google
– Si ta fshini historinë tuaj të Google
përfundim

6 gjëra që Google i di për ju

1. Kush je kush, kush, kush, kush, kush?

Përveç informacionit themelor që Google ka shumë të ngjarë të dijë për ju (emrin, gjininë, datën e lindjes, gjuhën, etj.), Ata përdorin teknologjinë e artit për tu siguruar ata e dinë saktësisht se çfarë ju bën juve, mirë … JU.

Ata e dinë se si dukeni – falë njohjes gjithnjë e më të shpejtë të fytyrës dhe etiketimit në Google Photos

Ata e dinë se si ju tingëlloni, falë regjistrimit të zërit të përdorur në produktet e tyre ose aplikacionit të palëve të treta, të cilave ju keni dhënë leje. Nëse shkoni te Aktiviteti im në faqen e tyre të internetit, madje mund të shikoni dhe dëgjoni historinë tuaj të regjistrimit.

Ata i dinë besimet tuaja. Duke ndjekur historinë tuaj të kërkimit, Google mund të ndërtojë një profil rreth besimeve tuaja shpirtërore, bindjeve tuaja politike dhe madje parashikoni se si planifikoni të votoni.

Ata e dinë sa të shëndetshëm je. A jeni përpjekur të vetë-diagnostikoni një sëmundje kohët e fundit? A keni kërkuar mjekun / farmacinë më të afërt? Apo ndoshta ka dashur të provoni një ilaç në shtëpi? Nëse mendoni se sëmureni, atëherë Google ndoshta mendon njësoj. Sidoqoftë, nëse përdorni Google Fit, atëherë Google nuk mendon, ata e dinë. Ju log it. Ata e dinë atë.

2. Vendndodhja, vendndodhja, vendndodhja

icon_Location

Nëse je si unë, ju ndoshta mbani telefonin tuaj kudo që shkoni. Ju sinkronizoni atë me pajisjet tuaja të tjera. Së paku, nuk është ndoshta e vetmja pajisje që lidheni me internet.

Problemi është se kur lidheni përmes wi-fi, GPS ose rrjeteve celulare, Google mund të gjurmojë vendndodhjen tuaj – dhe duke monitoruar se sa kohë jeni i lidhur në secilin vend, ata e dinë ku shkoni, ku keni qenë dhe për sa kohë keni qenë atje.

Pjesa më e frikshme e Google duke ditur zakonet e lëvizjes tuaj është ajo ata lehtë mund të kuptojnë se ku jetoni dhe punoni.

Nëse mendoni se mund ta shmangni këtë duke kaluar nga Google Maps në konkurrencën e saj kryesore, Waze, mendoni përsëri. Google ka fituar Waze dhe zotëron grupet e të dhënave për të dy shërbimet – gypa të ndryshëm në të njëjtën enë të informacionit tuaj.

3. Mbani miqtë tuaj të ngushtë …

icon_Communication

Nëse mendoni se është vetëm ju kundër makinerisë, mendoni përsëri. Profilizimi është një sport ekipor. Ju jeni duke u shikuar. Shokët tuaj po shikohen. Shokët tuaj janë duke u përdorur për t’ju parë.

Nëse ata duan të dinë me kë bisedoni, ata mund të shohin kontaktet tuaja në Gmail, Google Hangouts dhe telefonat Android, duke përfshirë emrat, postat elektronike dhe numrat e telefonit, madje do të shkojnë deri aty për të parë me kë flisni më shumë.

Nëse ata duan të dinë kur dhe ku po takoni njerëz, atëherë Kalendari Google ka përgjigjen – ose nëse doni ta bëni më të lehtë për ta, thjesht bëni një fotografi dhe shënoni ju dhe mikun tuaj në vendndodhje.

Ata e dinë se çfarë po thua. Deri në vitin 2017, Google skanoi automatikisht emailet personale të përdoruesve të tij për të bërë sugjerime të faqeve të internetit dhe për të lejuar që reklamimi të ishte në shënjestër të përdoruesit. Pastaj ata njoftuan se ata do të ndalojnë së lexuari email për të krijuar reklama në shënjestër.

Akoma me keq, Google gjithashtu skanon emailet e jo pajtimtarëve të cilët dërgojnë postë elektronike te njerëzit me llogari Gmail. Këta njerëz nuk janë regjistruar në Gmail. Nuk ka asnjë konfirmim nga Google rreth asaj se sa kohë mbahet informacioni ose si përdoret ai pa reklama të aplikacioneve të palëve të treta.

Kjo nuk është e kufizuar vetëm në email me kuptim ata gjithashtu mund të shohin videot dhe fotot që ju dërgoni.

Google pretendon se kjo nuk ndodh më, me disa përjashtime, dhe kjo rreziku vjen nga aplikacionet e palëve të treta që përdoruesi i dha leje.

Sikur të mos jetë aq keq, nëse përdorni Google Drive, Google e di saktësisht se çfarë lloj informacioni keni, dhe ata mund t’ju bllokojnë nga skedarët tuaj të Google Drive nëse dyshojnë se keni “përmbajtje të papërshtatshme”.

4. Butonat Like / Dislike për ju

icon_Likes

Sa herë që ti shfletoni për gjëra specifike në Kërkimin Google, algoritmi mëson.

Sa herë që ti shikoni një video të caktuar në YouTube, algoritmi mëson.

Sa herë që ti klikoni ose fshihni një shpallje, algoritmi mëson.

Sa herë që ti blini diçka në internet, nëse Google ishte një pjesë e procesit, algoritmi mëson.

Mëson derisa të dijë saktësisht se çfarë ju pëlqen dhe nuk ju pëlqen… dhe pastaj mëson edhe më shumë.

5. E ardhmja juaj është në duart e tyre

Planifikoni të dilni në një aheng apo restorant? Planifikoni të shihni një film apo koncert? Planifikoni të bëni një udhëtim ose të vizitoni një pikë referimi? Planifikoni të studioni ose mësoni një gjuhë të re? Planifikoni të transferoheni në një qytet të ri? Planifikoni të blini një makinë apo një shtëpi? Planifikoni të keni një operacion? Planifikoni të keni një fëmijë? Planifikimi i jetës suaj?

A keni kërkuar ndonjë nga ato gjëra në Google ose YouTube?

Nëse e keni bërë, Google po planifikon menjëherë përkrah jush. Ju lutem, një urdhër reklamimi të përshtatur.

6. Uebi është Ngjitës

Nëse Google është një merimangë, Google Chrome është në internet.

Google Chrome regjistron të gjitha gjërat që keni kërkuar në Kërkimin Google, të gjitha faqet e internetit që keni vizituar ose shënuar, çdo video në YouTube që keni parë, çdo reklamë që keni klikuar, madje edhe sa fjalëkalime plotëson automatikisht Google Chrome.

Këto zakone të shfletuara të Google Chrome përfshijnë:

 • Do gjë që keni kërkuar për të përdorur Google Search ose YouTube
 • Historia juaj e YouTube
 • Sa kërkime në Google keni bërë gjatë këtij muaji
 • Everydo faqe në internet ku keni klikuar ndonjëherë
 • Do adresë në internet që keni futur ndonjëherë në shiritin e adresave
 • Do uebfaqe që keni shënuar ndonjëherë
 • Tabdo skedar Google Chrome që është i hapur në të gjitha pajisjet tuaja.
 • Sa biseda në Gmail keni pasur
 • Aplikacionet që shkarkuat nga Chrome Web Store dhe dyqani Google Play
 • Zgjatjet e dyqanit tënd të Chrome Chrome
 • Cilësimet e shfletuesit tuaj Chrome
 • Anydo adresë emaili, adresa, numra telefoni që keni vendosur të plotësoni automatikisht Chrome
 • Të gjithë emrat e përdoruesve dhe fjalëkalimet që ju keni kërkuar që Chrome të ruajë
 • Të gjitha faqet për të cilat ju keni kërkuar Chrome NUK të ruaj një fjalëkalim

Si e mbledh Google këtë informacion?

Të gjitha këto informacione janë mbledhur përmes faqet e internetit dhe aplikacionet e Google që shumica prej nesh përdorin çdo ditë.

Doesfarë di Google për Ju - Infographic

Pse Google dëshiron informacionin tuaj?

Epo, përgjigjja e tyre-që-nuk është-një-përgjigje e vërtetë është një përvojë “më e shpejtë, e zgjuar dhe më e dobishme” e Google.

çfarë di google për ju (1)

Ata duan të regjistrojnë sa më shumë të dhënat tuaja pasi mund t’i marrin duart sepse ata e pretendojnë këtë sa më shumë të dhëna kanë ato për ju, aq më mirë ato mund t’i shërbejnë nevojave tuaja personale, dhe bëni përvojën tuaj në internet më të mirë, si dhe rrisni sigurinë e përdoruesit.

Google gjithashtu përdor të dhënat tuaja për:

 • Videot e rekomanduara në YouTube.
 • Ofroni reagim më të mirë të Google Maps.
 • Qasje e shpejtë dhe e lehtë në informacionin e personalizuar kur përdorni Google Search.
 • Më shumë produktivitet kur përdorni Google Assistant.
 • Përdorni veçori automatike përmes motorit të tyre të kërkimit.
 • Mundësojeni Chrome të formojë autocomplete për ju.

Si mund të ndikojë kjo tek ju?

Hack, Hackity, Hack!

Nëse të dhënat tuaja, që Google ruan, hakohen, ato mund të keqpërdoren në mënyra më të këqija.

(Më keq sesa reklamat? E di!)

Ndërsa kompanitë e mëdha si Google dhe Facebook gjithmonë përpiqen të qëndrojnë përpara elementeve kriminale në internet, siguria e internetit është kompromentuar përsëri dhe përsëri. Duke marrë parasysh të gjitha informacionet që Google ruan, nëse e juaja binte në duar të gabuara, nuk ka asnjë fjalë për të treguar në cilat mënyra krijuese këto karaktere të mërzitshme mund të përdorin informacionin tuaj kundër jush.

Shtëpia juaj, në mes të ekranit!

Google Street View vendos vendndodhjen tuaj në hartë për të parë të gjithë, për të mos përmendur pushtimin e hapësirës personale të njerëzve të tjerë pa dijeninë ose lejen e tyre. Në një moment, madje mblodhi të dhëna nga rrjetet wi-fi të pasigurta të njerëzve, por Google që atëherë ka rregulluar çështjen pasi të bëhen të vetëdijshëm.

Zemërimi vazhdon me ndihmësin personal të Google Home. Zhvillimi i ri teknik i lejon Google të dijë kur ndizni / fikni dritat e shtëpisë tuaj, rregulloni temperaturën e shtëpisë tuaj, kontrolloni prenotimet dhe listat e blerjeve, vendosni alarmet, kontrolloni orarin tuaj. Të gjithë ata me log-un e tyre, të gatshëm për Google dhe reklamuesit e tyre.

Fshirë por nuk ka mbaruar.

Fshi. Verb. Kuptimi për të hequr ose zhdukur.

Google i mungoi memo, si ata mbajnë emailet tuaj deri në 60 ditë, me disa postë elektronike mbase mbesin ende në sistemet e tyre rezervë pas kësaj.

Rshtë reklama me shi!

A keni menduar ndonjëherë se si janë reklamuesit kaq të saktë, aq shpesh? Ah, fitimi i profileve. Kur ata dinë mjaftueshëm për ju, ata mund ta bëjnë tërë përvojën tuaj në internet të ndjehen si rreshti i blerjes së impulsit në dyqanin tuaj lokal. Kjo mund të jetë veçanërisht e efektshme për fëmijët, të cilët nuk e kuptojnë gjithmonë se si reklamimi i synon ato.

Dhe në atë shënim …

Tre është një Crowd.

Ndërsa Google mund të mos ua shesë informacionin tuaj personal reklamuesve, Aplikacione të palëve të treta që ju kanë dhënë lejet e mundshme.

Nëse një aplikacion është falas, shanset janë që ata po i shesin të dhënat tuaja kompanive reklamuese, përveç blerjeve brenda aplikacionit (si “shkoni pa reklama”), gjenerimi i të ardhurave nga shitja e të dhënave dhe reklamimi brenda aplikacionit është një nga mënyrat më fitimprurëse për të fituar aplikacione falas.

Farë ka me një emër?

Jo çdo produkt i Google vjen me emrin “Google”. Ju mund të mendoni se po shmangni kapjen e të dhënave të Google duke përdorur produkte të tjera, por duhet të jeni të vetëdijshëm që Google përvetëson shumë kompani pa e vënë kurrë vulën e tyre. Këto përfshijnë por nuk kufizohen vetëm në YouTube, Blogger dhe Waze.

Whatfarë është edhe më keq, është se disa prej tyre as nuk ju njoftojnë se po ndiqeni nga Google kështu që ju mund t’i ofroni Google më shumë informacion sesa mendoni.

Si mund ta mbroni privatësinë tuaj?

Pra, në këtë pikë, ju mund të ndjeheni pak të irrituar, por mos u frikëso vetëm akoma Atje jane disa mënyra për të mbrojtur veten nga programi i mbledhjes së të dhënave të uritur nga informacioni.

Gjërat e para në fillim

Nëse dëshironi të dini saktësisht se çfarë keni qenë sipas tyre, regjistrohu në Google, shko te aktiviteti im dhe shiko veten tënde.

Pasi të keni mbaruar tronditjen, ndiqni këto hapa të thjeshtë për të shkarkoni një kopje rezervë të të dhënave tuaja. Në fund të fundit, është e juaja.

Si të shkarkoni një kopje rezervë të të dhënave tuaja nga Google

 1. Shkoni në Google Takeout.çfarë di google për ju (2)
 2. Sigurohuni që Selektoj të gjitha, nëse nuk doni të dhëna specifike, në atë rast, mund të lëvizni poshtë dhe të zgjidhni manualisht, pastaj lëvizni në fund dhe klikoni tjetër.çfarë di google për ju (3)
 3. Zgjidhni llojin e skedarit tuaj dhe madhësinë e arkivit. Ne ju rekomandojmë formatin e zakonshëm.zip dhe skedarin max 50 GB për të siguruar që të dhënat tuaja janë lehtësisht të arritshme dhe nuk shpërndahen në skedarë të shumtë.
 4. Zgjidhni metodën tuaj të dorëzimit. Ne kemi zgjedhur të marrim lidhjen e shkarkimit përmes postës elektronike, por mund ta shtoni në Google Drive, Dropbox, Microsoft OneDrive ose Box.çfarë di google për ju (4)
 5. Klikoni Krijo Arkivi.

Në varësi të sasisë së të dhënave tuaja Google ka ruajtur, mund të zgjasë gjithçka nga disa orë deri në disa ditë te krijosh.

Bëhu i përgatitur, si ka të ngjarë të ketë mjaft përmbajtje për të zgjidhur.

Perbindeshi i biskotave

Cookies janë pjesë të vogla të të dhënave që janë përdorur për të gjurmoni vizitat dhe aktivitetin tuaj në një faqe në internet. Ne ju rekomandojmë që ju zbraz cookies e shfletuesit tuaj çdo disa javë sepse ndërsa shumë cookie mund të jenë kryesisht të padëmshme, të tjerët mund të përmbajnë informacionin tuaj personal.

Si të pastroni cookies në Google Chrome

 1. Klikoni butonin me tre pikat në këndin e sipërm të djathtë të dritares së shfletuesit.çfarë di google për ju (5)
 2. Kliko Cilësimet.çfarë di google për ju (6)
 3. Shkoni poshtë në fund dhe kliko në i përparuar.çfarë di google për ju (7)
 4. Nga këtu, shkoni në Privatësia dhe Siguria seksionin, pastaj lëvizni gjatë gjithë rrugës poshtë dhe klikoni në Pastroni të dhënat e shfletimit. Nëse doni vetëm të pastroni cookie-t tuaja, atëherë shënoni vetëm Cookies dhe të dhëna të tjera në sit kuti. Fshij kutitë e tjera nëse nuk dëshiron të humbasësh të dhënat e tua të ruajtura.çfarë di google për ju (8)
 5. Zgjidhni Varg kohor për të vendosur se sa larg ju dëshironi të fshini cookies tuaj.çfarë di google për ju (9)
 6. Kliko Të dhëna të qarta.

OPT OUT dhe Plug OUT

Nëse nuk dëshironi që Google të ndjekë aktivitetin tuaj personal në internet, është mirë dal nga llogaritë e tua të Google dhe hiqni dorë nga Google Analytics. Ështja është se nuk është vetëm shfletuesi ose faqja e internetit që po ju ndjekin. shumë Shtesat, shtesat dhe shtesat e shfletuesit ndjekin informacionin tuaj dhe mund të ekspozojnë identitetin dhe vendndodhjen tuaj.

Google ju lejon juve fikur Google Analytics duke përdorur reklamën e shfletuesit të tyre.

Si të largoheni nga Google Analytics

 1. Google ”zgjidh Google Analytics”Dhe kliko në lidhjen e parë.çfarë di google për ju (10)
 2. Zgjidhni gjuhën tuaj dhe klikoni në butonin për të merrni shtesën e shfletuesitçfarë di google për ju (11)
 3. Pasi të keni lexuar kushtet e shërbimit, klikoni Pranoni dhe instaloni.çfarë di google për ju (12)

Mbani gjërat private

Ndërsa kjo nuk ju mbron nga faqet e internetit të tjera, duke përdorur Mënyrën e Njoftimit të Google do të ndalojë shfletimin tuaj dhe historinë e kërkimit nga gjurmimi.

Vendosni sa informacione jeni të gatshëm të ndani rregullimi i cilësimeve të intimitetit tuaj.

Disaktivizoni raportimin e vendndodhjes në të gjitha pajisjet tuaja për të mos lejuar Google të gjurmojë vendndodhjet tuaja. Thënë kështu, të dhënat e vendndodhjes suaj mund të komprometohen nëse përdorni Google Maps ose Waze për udhëzime.

Pas instalimit të aplikacioneve dhe lojërave të reja, sigurohuni që mohojnë lejet dhe hyrjen kur kërkojnë të lexojnë skedarë dhe të dhëna të caktuara.

Shqetësuar për email-et tuaja? Kriptoni emailet tuaja duke përdorur një mjet për kriptimin e postës elektronike, në mënyrë që vetëm ju të mund të hyni në email. Kjo është veçanërisht e dobishme kur ju duhet të dërgoni informacione të ndjeshme, si fjalëkalime ose detaje bankare.

Dëshironi të hiqni tundimin? Hiq reklamat në shënjestër duke fikur reklamat e bazuara në interes.

Si të ndryshoni cilësimet tuaja të privatësisë në Google

 1. Hyni në Google dhe shkoni te llogaria ime.
 2. Së pari, kryeni një Kontrolli i sigurisë dhe a Kontrolli i privatësisë.çfarë di google për ju (13)
  Kur klikoni në Kontrolli i sigurisë, mund të shihni nëse ka ndonjë problem me sigurinë tuaj aktuale në të gjitha pajisjet tuaja të lidhura, ngjarjet e fundit të sigurisë, metodat tuaja të verifikimit dhe qasjen e palëve të treta.çfarë di google për ju (14)
  Duke bërë një Kontrolli i privatësisë mund të rishikoni dhe rregulloni cilësimet tuaja të intimitetit.çfarë di google për ju (15)
  Do të keni mundësi menaxhuar kontrollet e aktivitetit tuaj, si web & Aktiviteti i Aplikacionit:çfarë di google për ju (16)Historia e vendndodhjes, Informacioni i pajisjes:çfarë di google për ju (17)Aktiviteti i Zërit dhe Audio:çfarë di google për ju (18)Historia e Kërkimit dhe Shikimit në YouTube:çfarë di google për ju (19)
 3. Kliko tjetër për të kaluar në Farë ndan në YouTube.çfarë di google për ju (20)
 4. Kliko tjetër për të kaluar në Menaxhoni Cilësimet e Fotot tuaja të Google.çfarë di google për ju (21)
 5. Kliko tjetër dhe zgjedh çfarë informacioni të profilit të Google+ ju ndajeni me të tjerët.çfarë di google për ju (22)
 6. Kliko tjetër dhe rishikoni cilësimet e reklamës suaj.çfarë di google për ju (23)

Mirupafshim Google

Nëse kjo është shumë për ju, dhe ju mendoni se partneri juaj i gjatë në Chrome ju ka tradhtuar, ndoshta është koha për një pushim të pastër.

Si ta fshini historinë tuaj të Google

 1. së pari, regjistrohu në llogarinë tënde Google dhe pastaj fshini historikun tuaj të shfletuesit Google Chrome.E njëjta gjë si pastrimi i cookies, në Google Chrome, klikoni butonin me tre pikat në këndin e sipërm të djathtë të dritares së shfletuesit.çfarë di google për ju (24)
 2. Kliko Cilësimet.çfarë di google për ju (25)
 3. Shkoni poshtë në fund dhe kliko në i përparuar.çfarë di google për ju (26)
 4. Nga këtu, shkoni në Privatësia dhe Siguria seksion, pastaj lëvizni gjatë gjithë rrugës poshtë dhe klikoni mbi Fshi te dhenat e shfletuara.çfarë di google për ju (27)
  Nëse doni vetëm të fshini historinë tuaj të shfletimit, atëherë shënoni vetëm Shfletimi i historisë kuti. Fshij kutitë e tjera nëse nuk dëshiron të humbasësh të dhënat e tua të ruajtura.
 5. Zgjidhni Varg kohor për të vendosur se sa larg dëshironi të fshini të dhënat tuaja.çfarë di google për ju (28)
 6. Pastaj klikoni Të dhëna të qarta.
 7. Tani ju dëshironi fshini historinë tuaj të Kërkimit Google.Shko tek Aktiviteti im.
 8. Klikoni në menunë e tre pikave dhe zgjidh Fshij aktivitetin ngaçfarë di google për ju (29)
 9. zgjedh Fshini sipas datës dhe zgjidh Gjithe kohes.çfarë di google për ju (30)
 10. Mbaro nga duke klikuar Delete.
 11. Fshini të gjitha llogaritë tuaja të Google dhe shmangni të gjitha produktet e Google, përfshirë aplikacionet e tyre të dobishme, si Gmail, Google Maps, Google Drive, si dhe çdo pajisje Android.

  Pra, uhm… ku deri tani?

  Mirë, kështu që ndjehet si një kërkesë e madhe të heqësh dorë nga një kompani që ka integruar veten kaq thellë në përvojën tënde në internet, por për fat të mirë, ka produkte alternative dhe motorë kërkimi privat atje.

Por gjëja më e mirë që mund të bësh është…

Në fund të ditës, qoftë Google apo një alternative, gjurmët tuaja dixhitale gjithmonë mund të gjurmohen në adresën IP të pajisjes tuaj. E vetmja mënyrë për të arritur në anonimitetin e vërtetë është duke duke fshehur IP-në tuaj. Dhe mënyra më e mirë për ta bërë atë është duke përdorur një VPN (Rrjeti virtual virtual).

Dhe VPN më e mirë?

Tani për tani, ka një VPN që qëndron mbi pjesën tjetër, dhe kjo është NordVPN – por mos e merrni fjalën tonë për të; lexoni se çfarë duhet të thonë përdoruesit e vërtetë. Standardshtë standardi aktual i artë i asaj që duhet të jetë një VPN. Fast. Sigurt. Reliable. Affordable. I ka të gjitha.

Jo vetëm kaq, por NordVPN lehtë mund të anashkalojë geoblocks për t’ju dhënë hyrje në uebfaqe të bllokuara dhe përmbajtje transmetuese nga e gjithë bota (përfshirë Netflix, iPlayer i BBC, Hulu dhe me shume), të gjitha ndërsa e mbani lidhjen tuaj private dhe të sigurt nga hakerat, ISP-ja juaj dhe vëllai ynë i madh i preferuar… Google.

Kompania aktualisht po ofron një 30 ditë garanci për kthimin e parave, kështu që ju mund ta merrni atë për një makinë provë pa rrezik.

përfundim

Nuk ka asnjë të mohosh këtë Google ka qenë gjithmonë në pararojë për ta bërë jetën tonë më të përshtatshëm.

Por për të vazhduar kështu, gjithmonë do të duhet më shumë nga informacioni juaj.

Privatësia duket se është çmimi i komoditetit.

dhe Google nuk është aspak i vetëm në këtë. Gjigandët e tjerë të teknologjisë, si Apple, Amazon, dhe Microsoft bëjnë pothuajse të njëjtën gjë.

Arritja e një ekuilibri midis ndjekjes së veprimtarisë së konsumatorit dhe respektimit të intimitetit tuaj duhet të jetë një përparësi kryesore për bizneset, të cilët mbështeten kaq shumë në Analytics.

Problemi është se fitimet drejtojnë tregun, dhe për aq kohë sa ekziston një klauzolë e intimitetit që nuk keni arritur të vini re kur i keni lexuar ose nuk i keni lexuar termat dhe kushtet e tyre, gjithmonë do të regjistroheni për diçka pa e kuptuar pasojat e ndarjes-sekondë ju desh të klikoni “Pajtohem”.

Fuqia për privatësinë tuaj duhet të jetë në duart tuaja, dhe tani për tani, tuaj MBROJTJA E ULTIMIT COMBO është duke kombinuar VPN-në tuaj me një shfletues anonimizues, siç është Tor, i cili në të vërtetë është një sistem i tërë i krijuar për t’ju mbajtur anonim.

Gjetja e VPN e duhur për nevojat tuaja mund të jetë e vështirë, por ne kemi bërë studimin për ju dhe e kemi zvogëluar në pesë zgjedhjet kryesore. Nëse dëshironi të merrni një VPN të shkëlqyeshme për një çmim të shkëlqyeshëm, mos harroni që azhurnohet shpesh faqe e marrëveshjeve dhe kuponave.

Artikuj të tjerë që mund të pëlqeni:

Alternativa më e mirë për Google

Si të fshini në mënyrë të përhershme llogarinë tuaj Gmail

Si ta bëjmë njohjen e kromit REALI private

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map