15 ndikuesit e parë të intimitetit në sigurinë në internet


1. Peter Turner

Nënkryetari i Lartë i Sigurisë së Konsumatorit në Avast SecureLine

Si VP i Lartë i Sigurisë së Konsumatorit në Avast SecureLine, përgjegjësitë e Peter Turner nuk mund të ishin më të rëndësishme. Turner siguron që produktet Avast mbrojnë qindra miliona përdorues të tyre çdo ditë. Duke marrë parasysh emrin e popullarizuar të Avast, kjo nuk është ndonjë rast i vogël. Falënderojmë Peter Turner për kontributin e tij në sigurinë në internet.

Me një diplomë në biznes, financë dhe menaxhim të marketingut nga Universiteti Staffordshire, Turner gjithashtu udhëheq ekipet e brendshme të shitjes dhe marketingut në Avast. Por kur ai nuk është në punë, Turner i pëlqen të kalojë kohën me familjen e tij – veçanërisht gjatë festave – dhe të mësojë gjëra të reja. Kur e pyetëm se ku ai mendon se bota po drejtohet për censurimin dhe lirinë në internet, Turner i sheh qeveritë dhe, si një nën-faktor, kompanitë e mëdha që rritin censurën. Këshillat e tij për ruajtjen e intimitetit në internet: Kini kujdes atë që postoni në mediat sociale.

2. Dr. Andy Yen

Themeluesi i ProtonMail dhe ProtonVPN

E njohur për privatësinë e saj, ProtonMail po u siguron përdoruesve një shërbim të sigurtë të postës elektronike që nga viti 2014. Në qershor 2017, kompania prezantoi botën në ProtonVPN, një VPN falas me një përkushtim për sigurinë dhe privatësinë. Dr. Andy Yen është një nga themeluesit e ProtonMail dhe ProtonVPN, dhe ne e falënderojmë për kontributin e tij të jashtëzakonshëm në sigurinë në internet.

Dr. Andy Yen mori një Ph.D. në Fizikën e Grimcave nga Universiteti i Harvardit, por nuk ishte deri vonë në CERN, një qendër për kërkime shkencore, ku ai u takua dhe themeloi ekipin Proton. Kur ai nuk po punon për të siguruar siguri për përdoruesit e Protonit, Dr. Yen i pëlqen të skijojë Alpine afër vendit ku jeton në Zvicër. Ai gjithashtu është i magjepsur nga Blockchain dhe i pëlqen të vëzhgojë zhvillimet e fundit. Kur u pyet se si e sheh censurën duke përparuar, Dr. Yen përshkroi se censura po bëhet më e vështirë për të anashkaluar. “Fatkeqësisht, për shkak të kushteve kufitare teknologjike në internet, është më e lehtë të bllokosh sesa të anashkalosh, kështu që në […] mjedise si Kina, ne aktualisht po humbasim garën e armëve.” Ai beson se bota mund të përfitojë nga më shumë njerëz që punojnë për të zgjidhur këtë çështje.

3. Jeremy Palmer

Nënkryetari i marketingut në IPVanish

IPVanish, një VPN e njohur, është i njohur për përkushtimin e tij për të anashkaluar censurën dhe për t’u siguruar përdoruesve lirinë e internetit në të gjithë botën. Si VP i Marketingu për IPVanish, Jeremy Palmer ka një ndikim të jashtëzakonshëm në censurimin e internetit. Falënderojmë Jeremy Palmer që ndihmoi në vendosjen e internetit në dispozicion të të gjithëve.

Pasi studionte Shkencat e Kompjuterave në Universitetin e Jutas, Jeremy Palmer kurrë nuk e imagjinoi të hynte në marketing. Por ai gjeti ekuilibrin e përsosur duke punuar për IPVanish. Ndërsa i pëlqen të rritet, të ngasë biçikletën e tij dhe të kalojë kohën me familjen e tij jashtë zyrës, brenda zyrës Jeremy është gjithçka për sigurinë në internet. Kur i folëm me të për zhvillimet e censurës, ai shprehu sesi organizatat dhe qeveritë po rrisin përpjekjet e tyre për të kufizuar liritë dixhitale, kjo është ajo që po bën që industria VPN të rritet me një ritëm kaq të shpejtë. Palmer është një besimtar i fortë se VPN-të janë mënyra e vetme për të anashkaluar censurën; ai madje e renditi atë si këshillën e tij të parë për ruajtjen e intimitetit në internet.

4. Matthias Pfau

Bashkëthemelues dhe CEO i Tutanota

Tutanota është një shërbim i hapur falas për postën elektronike që ju lejon të dërgoni mesazhe të koduara dhe të mbroni privatësinë tuaj. Bashkëthemeluesi dhe CEO, Matthias Pfau, është i përkushtuar për të drejtën e secilit në intimitetin. Ne e falënderojmë atë që luftoi për kauzën duke ofruar një shërbim të lirë, të koduar.

Duke parë faqen kryesore të Tutanota, nuk do të mendonit për Matthias Pfau si CEO dhe bashkëthemelues. Profili i tij, i cili shpjegon se ai shkruan kod për të luftuar mbikëqyrjen masive, lë të kuptohet se ditët e tij në Universitetin Hannover në Gjermani, ku studionte Shkenca Kompjuterike. Megjithatë, pasi foli me të për sigurinë në internet, është e qartë pse ai filloi Tutanota. “Gjatë dekadës së fundit, presioni për të kufizuar privatësinë në favor të mbikëqyrjes është rritur,” shpjegoi ai. “Prandaj, të gjithë duhet të angazhohen për të mbrojtur të drejtat tona më thelbësore [dhe] mënyra më e thjeshtë për ta bërë këtë është të filloni të përdorni shërbime që mbrojnë privatësinë tuaj.” Si një besimtar i fortë i intimitetit dhe sigurisë në internet, Pfaus inkurajon të gjithë “të ndalojnë ndarjen e të dhënave me njerëzit ose kompanitë që nuk ju besoni” dhe të zgjidhni një shërbim të besueshëm që i përshtatet nevojave tuaja.

5. Leon Schumacher

Bashkëthemelues i pEp Security SA

Si bashkëthemelues dhe CEO i pEp (Pretty Easy Privacy) Security SA, Leon Schumacher ka të bëjë me privatësinë dhe sigurinë. Për shkak se platformat e mëdha në internet mbledhin dhe shfrytëzojnë të dhënat tona, Schumacher beson (dhe ne jemi dakord) se duhet të përdorim produkte dhe shërbime që mbrojnë intimitetin tonë. pEp Security SA e bën atë për email duke përdorur një kod me burim të hapur që kodon dhe siguron emailin tuaj të rregullt. Ne e përshëndesim dhe falënderojmë Leon Schumacher për sigurimin e një përmirësimi në sigurinë tonë në internet.

Me një prapavijë në IT dhe dy gradë në Inxhinieri Elektrike dhe Menaxhim, nuk është për t’u habitur që Leon Schumacher ka bërë një emër për veten e tij në botën e sigurisë në internet. Ai është një besimtar i vendosur që ne duhet të qëndrojmë në mbrojtjen e të drejtave tona për privatësinë në internet dhe të ndërmarrim veprime para se të jetë vonë. Një pjesë e kësaj përfshin teknologjinë e ndërtimit që na mbron, por është gjithashtu e lehtë për t’u përdorur.

6. Amit Bareket

CEO & Bashkëthemelues i Perimeter81 dhe SaferVPN

Amit nuk është i huaj me rreziqet e internetit. Si bashkëthemelues i një kompanie VPN, ai vazhdimisht edukon klientët e tij se pse ata duhet të mbrohen në internet. Të dy SaferVPN dhe Perimeter81 janë mjete që mbrojnë rrjetin tuaj në internet, pavarësisht nëse jeni pjesë e një kompanie ose thjesht kërkoni në internet vetë. Falënderojmë Amit për ndihmën e tij për të siguruar një internet të sigurt dhe të lirë.

Pas studimit të Shkencave Kompjuterike dhe Ekonomisë, Amit u përfshi në botën fillestare. Në vitin 2014, ai bashkë-themeloi SaferVPN, një VPN popullore që lejon mijëra përdorues të hyjnë në një internet më të sigurt dhe më pak të kufizuar. Tre vjet më vonë, ai bashkë-themeloi Perimeter81, një rrjet rrjeti dhe kompani VPN e krijuar për bizneset e vogla dhe të mesme. Kur Amit nuk po punon për të siguruar një qasje të pakufizuar në internet, ai po kalon kohë me familjen e tij ose po bën aktivitete ekstreme në natyrë (të cilat i pëlqen). Por gjithmonë mund ta gjeni atë duke dhënë këshilla se si të qëndroni të sigurt në internet. Një këshilla e tij numër një? “Mos shfletoni WiFi publik pa përdorur një VPN!”

7. Ben Baumgartner

Bashkëthemelues dhe CEO i IDVector Inc.

IDVector prodhon një pajisje të lëvizshme VPN dhe firewall që siguron lidhjen tuaj të rrjetit publik. Duke marrë parasysh që të gjithë përdorin WiFi publik, të kesh një pajisje si kjo sigurisht që do të vijë në dispozicion. Falënderojmë Ben Baumgartner për inovacionin e tij që përmirëson sigurinë në internet.

Si një profesionist i sigurisë së informacionit me një specialitet në zhvillimin e softuerëve, Ben Baumgartner ka pasur shumë përvojë në botën e sigurisë në internet. Një gjë që ai e di shumë mirë është problemi me programin falas. Ai e kupton që falas ka tendencë të nënkuptojë një kompromis për përdoruesin dhe këshillon të shpenzosh më shumë para nëse kjo do të thotë siguri më e mirë.

8. Mark Stevens

SVP e Shërbimeve Global për Kujdestarin Digjital

Guardian Digital adreson një pyetje që jo shumë biznese janë të gatshëm ta bëjnë: “Po sikur ndërhyrës i juaj të jetë tashmë brenda kompanisë?” Guardian Digital përqendrohet në mbrojtjen e të dhënave të një kompanie pasi të ketë një shkelje. Falënderojmë Mark Stevens dhe Digital Guardian për mbrojtjen e kompanive nga humbja e të dhënave të rëndësishme.

Mark Stevens ka qenë me Digital Guardian për shtatë vjet. Si SVP, ai është në kontakt me të gjithë klientët e Digital Guardian. Stevens e kupton se – ashtu si sulmet janë të pashmangshme – kështu edhe shkeljet e intimitetit. Sidoqoftë, me GDPR dhe kufizime të tjera të intimitetit, Stevens është i lumtur të shohë që kompanitë po mbajnë përgjegjësi për të dhënat e ndjeshme të klientëve. Edhe kështu, ai ende rekomandon që të gjithë duhet të jenë të kujdesshëm ndaj asaj që ndajnë në mediat sociale.

9. Joseph Steinberg

CEO i SecureMySocial

A keni postuar ndonjëherë diçka në mediat sociale vetëm për të penduar më vonë? Nuk je vetem. Pa e ditur atë, njerëzit postojnë deklarata komprometuese që mund të ndikojnë në miqësitë e tyre, karrierën dhe më shumë. Joseph Steinberg e pa këtë problem vite më parë, i cili nxiti krijimin e SecureMySocial, një sistem që mbron punëdhënësit dhe punonjësit që të mos postojnë gjëra në mediat sociale që mund të jenë të dëmshme. Falënderojmë Joseph Steinberg për krijimin e një mjeti që edukon të tjerët për sigurinë e internetit.

Në një intervistë të mëparshme me vpnMentor, Steinberg diskutoi sesi SecureMySocial mund të parandalojë mbizotërimin, rrjedhjen e informacionit të ndjeshëm dhe sulmet e malware. Ajo që e bën këtë të ndryshëm nga censura është se është vetëm sugjeruese. “Liria e fjalës është një e drejtë thelbësore dhe është thelbësore në mënyrë që çështjet të diskutohen dhe analizohen siç duhet,” shpjegoi ai. “Njerëzit duhet të paralajmërohen për pasojat e mundshme të fjalës së tyre, por në të vërtetë censurimi i tyre është problematik.” Ai i inkurajon të gjithë të mendojnë për ato që postojnë në internet (dhe përdorin teknologjinë për t’i ndihmuar ata nëse munden).

10. Graeme Fol

Themeluesi dhe CEO i BankVault.com

12 vjet më parë, Graeme Speak kuptoi se hakerat mund të depërtojnë në pajisjen tuaj dhe të mbledhin informacionin tuaj privat duke përdorur sulme jo-malware (kod legjitim), të cilat VPN dhe programi antivirus nuk mund t’i zbulojnë. Si përgjigje, Speak krijoi BankVault.com, një makinë virtuale në distancë që vepron si kasafortë dhe është e padukshme nga interneti. Ne duam të falënderojmë Graeme Speak për kontributin e tij në mbrojtjen në internet.

Ndërsa nuk do ta dinit nga suksesi i tij në botën e sigurisë në internet, Graeme Speak në të vërtetë e do fizikën. Ai gjithashtu pëlqen të kitesurf, edhe pse pretendon se është i tmerruar nga i ftohti, era dhe peshkaqenë. Edhe pse ai gëzon promovimin e një mjedisi të sigurt në internet dhe krijimin e një teknologjie të dobishme, Speak planifikon të kthehet në Universitetin e Australisë Perëndimore dhe të marrë një vend pune në Astrofizikë sapo të largohet nga bota e sigurisë në internet.

11. Bruce Schneier

Këshilltar special për IBM Security

Një ekspert në sigurinë në internet, Bruce Schneier ka shkruar për çështje të sigurisë që nga viti 1998. Ai është një bashkëpunëtor dhe ligjërues në Shkollën Harvard Kennedy, një anëtar në Qendrën Berkman-Klein për Internet dhe Shoqëri, dhe është një këshilltar special për IBM Security. Ne dëshirojmë të falënderojmë Bruce Schneier për edukimin e të tjerëve për sigurinë në internet.

Nëse kërkoni në internet Bruce Schneier, do të gjeni vetëm një rezultat real – blogun e tij. Përveç kësaj, është e vështirë të gjurmosh gjurmën e tij dixhitale. Kjo sepse Schneier praktikon atë që predikon. Ai as nuk do të përgjigjet se cilat janë gjërat e tij të preferuara për të bërë, pasi ato tingëllojnë si një pyetje sigurie. Shtë e qartë që Schneier e di se ai po flet, dhe ne të gjithë mund të mësojmë prej tij.

12. Morey Haber

CTO e BeyondTrust

Si CTO e BeyondTrust, Morey Haber punon shumë për të siguruar zgjidhje të sigurisë në internet për mijëra kompani. BeyondTrust është lideri në Privilege-Centric Security, që do të thotë se kompanitë zvogëlojnë rrezikun e shkeljeve, humbjen e të dhënave dhe sulmeve duke kufizuar qasjen në punonjës të caktuar. Falënderojmë Morey Haber dhe BeyondTrust për vendosjen e një mënyre efektive për të parandaluar dhe zbutur sulmet kibernetike ndaj kompanive.

Edhe pse ai pëlqen të kalojë kohën me familjen e tij dhe të fillojë përsëri me një copëz të mirë dhe një cigare, Morey Haber vazhdimisht qëndron i azhurnuar në zhvillimet aktuale të sigurisë. Nga 15 vitet e tij në BeyondTrust, ai e di se çfarëdo që të postoni në internet mund të gjendet më vonë.

13. Yaman Akdeniz

Aktivist për të Drejtat Kibernetike dhe Profesor i Drejtësisë në Universitetin e Stamboll Bilgi

Ndërsa profesioni i tij është Profesor i Drejtësisë në Universitetin Bilgi të Stambollit, Dr. Yaman Akdeniz është në të vërtetë themeluesi dhe drejtori i të drejtave të kibernetikës & Liritë në internet, një organizatë jofitimprurëse. Ai e di se censura është një problem thelbësor dhe ai është një luftëtar i vazhdueshëm për lirinë e internetit në Turqi. Falënderojmë Dr. Akdeniz për aktivizmin e tij në luftën kundër censurimit në internet.

14. Ondrej Krehel

Themeluesi dhe CEO i LIFARS

Ondrej Krehel themeloi LIFARS, një reagim i incidenteve me bazë në SH.B.A. dhe firma e forenzikës dixhitale për sigurinë në internet. Firma siguron vlerësimin e rrezikut, këshillimin, testimin e depërtimit dhe më shumë për të gjetur dobësitë në produkte dhe kompani. Ne duam të falënderojmë Ondrej Krehel që e bëri botën kibernetike pak më të sigurt.

Si një haker etik i certifikuar, ka kuptim vetëm që Ondrej Krehel do të fillonte një firmë që ka të bëjë me sigurinë në internet. Nëse e pyetni se cili është aktiviteti i tij i preferuar për të bërë, ai do të përgjigjet me inxhinierinë e kundërt – një proces që në thelb prish një program ose softuer për të gjetur dobësitë në teknologji. Nëse i kërkoni atij disa këshilla mbi sigurinë në internet, ai do të përgjigjet se nuk duhet t’i përgjigjeni pyetjeve të sigurisë me vërtetësi. Ai sugjeron të “krijoni një personalitet të rremë; ju dëshironi që ajo të jetë diçka që mund të mbani mend, por jo e lidhur me të vërtetën. Shanset janë që një kompani do të hakohet dhe këto informacione [do të] ekspozohen. Duke krijuar një person të rremë për t’iu përgjigjur këtyre pyetjeve, ju mbroni shumë identitetin dhe privatësinë tuaj. “

15. Patrick de Schutter

Bashkëthemelues i Mailfence

Mailfence është një shërbim privat i postës elektronike që nuk premton ndjekje, intimitet të sigurt, encryption të fortë dhe më shumë. Për më tepër, Mailfence dhuron 15% të të ardhurave nga Plani i tyre Pro për të luftuar për të drejtat dixhitale. Falënderojmë Patrick de Schutter dhe Mailfence që luftuan për kauzën.

Edhe pse ai studioi Biznes dhe Internationalështje Ndërkombëtare, Patrick de Schutter është një avokat i madh për privatësinë në internet dhe beson se është një e drejtë themelore e njeriut. Ai shprehet në bio e tij:

Kështu, debati nuk ka të bëjë me “sigurinë kundër intimitetit”, por për më tepër marrjen e “sigurisë me intimitetin”. Sigurisht që ne kemi nevojë për mbrojtje kundër kërcënimeve të sigurisë, të brendshme dhe të jashtme. Por nëse kjo është me koston e mbikëqyrjes së brendshme të vazhdueshme, ne do të përfundojmë në një gjendje policie dhe do të humbasim institucionet tona demokratike.

Kompania e Patrickit, Mailfence, promovon të njëjtën ide duke siguruar një shërbim të sigurt dhe privat të postës elektronike. Ai shpreson që më shumë njerëz të bashkohen me lëvizjen në të ardhmen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map