Sondaj ExpressVPN: 71% dintre americani sunt preocupați de modul în care mărcile colectează și folosesc datele lor personale

ExpressVPN, un furnizor principal de VPN, a anunțat astăzi rezultatele unui nou sondaj. Sondajul la 1.000 de adulți americani cu vârsta de peste 18 ani, realizat online de Propeller Insights în numele ExpressVPN în aprilie 2018, a constatat că securitatea datelor este de vârf pentru marea majoritate a americanilor, că încrederea în companiile tehnologice este scăzută și că o majoritate a americanilor sunt în favoarea neutralității netei, indiferent de inclinarea politică.

În Amazon We Trust (puțin)

Aproape trei sferturi dintre americani (71 la sută) sunt preocupați de modul în care mărcile colectează și utilizează datele lor personale. Americanii au cea mai mică încredere în Uber (5 la sută), Snapchat (6 la sută) și Twitter (8 la sută), dar o treime completă (34 la sută) nu au încredere în nicio companie tehnologică cu confidențialitatea lor digitală.

Companiile de tehnologie în care americanii au încredere cel mai mult includ:

 • Amazon – 30 la sută
 • Google – 27 la sută
 • Apple – 22 la sută
 • Microsoft – 22 la sută

În ciuda recentului scandal, 19% dintre americani au încredere în Facebook.

„Cu titluri care ne reamintesc zilnic că companiile colectează datele noastre personale și că folosesc greșit sau nu reușesc să le protejeze, nu este de mirare că americanii devin mai protectori de datele lor și mai sceptici față de mărcile digitale cu care fac afaceri”, a spus Harold Li, vicepreședinte al ExpressVPN. „Oamenii se trezesc cu adevărat la nevoia de a-și lua confidențialitatea și securitatea online în propriile lor mâini.”

Aproape toți americanii se îngrijorează de securitatea datelor

Nouă din 10 americani își fac griji pentru confidențialitatea online și securitatea datelor, în special furtul de identitate (54 la sută) și frauda cu cardul de credit (16 la sută).

Mai mult de jumătate (55 la sută) își fac griji pentru că conversațiile lor sunt monitorizate prin dispozitive inteligente pentru casă, cu dispozitivele Alexa Amazon, precum Echo (29 la sută) și Google Home (25 la sută) în partea de sus a listei..

Majoritatea americanilor (68 la sută) se simt îngrijorați pentru securitatea lor pe internet. În special, se simt cel mai nervoși în legătură cu:

 • Tranzacții bancare și financiare – 45 la sută
 • Cumpărături online – 15 la sută
 • Utilizarea Wi-Fi publică – 15 la sută

Majoritatea americanilor neîncrederea furnizorilor de internet și supravegherea guvernului

70% dintre americani sunt, de asemenea, de acord că furnizorii de servicii de bandă largă nu ar trebui să aibă dreptul de a vinde informațiile despre activitățile de internet ale clienților altor companii.

Nu doar corporațiile provoacă îngrijorare. Șaizeci și unu la sută dintre americani sunt preocupați de confidențialitatea lor va fi compromisă ca urmare a supravegherii guvernamentale.

„Preocupările crescute cu privire la securitatea și confidențialitatea online sunt un motiv esențial pentru care tot mai mulți americani apelează la VPN-uri”, a adăugat Li. „Criptarea sigură a unui VPN ajută la protejarea datelor și dispozitivelor personale, fie de la hackeri de pe o rețea Wi-Fi publică, furnizori de internet care doresc să vândă istorici de navigare către agenții de publicitate sau programe de supraveghere a guvernului în masă.”

În săptămâna următoare votului Congresului, la sfârșitul lunii martie, pentru a permite ISP-urilor să vândă datele personale ale clienților lor, ExpressVPN a înregistrat o creștere mare a cererii – abonamentele din Statele Unite au crescut cu 97 la sută lună față de lună și cu 204 la sută an de an. Cererea nu a redus de atunci, ceea ce a făcut din Statele Unite una dintre cele mai mari și cu cea mai rapidă creștere a pieței ExpressVPN.

Majoritatea americanilor în favoarea neutralității nete

Majoritatea americanilor (72 la sută) își fac griji pentru viitorul internetului fără neutralitate netă. În absența neutralității nete, americanii cred că furnizorii de bandă largă vor:

 • Prioritizează companiile care plătesc pentru a juca – 80 la sută
 • Forțați clienții să plătească suplimentar pentru accesarea unor site-uri web și aplicații – 78 la sută
 • Încetinește transmiterea anumitor tipuri de date – 76 la sută
 • Blocați anumite site-uri și conținut – 75 la sută

Jumătate dintre americani spun că poziția unui candidat în ceea ce privește neutralitatea netă și-ar influența votul, de două ori mai mult (34 la sută) spun că ar avea un impact pozitiv asupra votului lor, deoarece cei care spun că ar avea un impact negativ asupra acestuia (16%). Ce este mai mult:

 • 59% dintre bărbații americani ar fi balansat, cu 43% în favoarea
 • 59% dintre femeile americane ar fi nu fii legănat într-un fel sau altul
 • 57% din Millennials vor fi balansate, cu 35% în favoarea
 • Doar 17 la sută dintre democrați și republicani ar vota împotriva unui candidat din cauza susținerii candidatului la neutralitatea netă  

Aproximativ jumătate dintre americani (49 la sută) consideră serviciul de internet o utilitate publică, similară cu apa și gazele.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me