Jak usunąć swoje zdjęcia Google

Facebook, Instagram i Zdjęcia Google to wspaniałe platformy do przechowywania i udostępniania zdjęć.


Jeśli jednak obawiasz się, że Twoje zdjęcia w Internecie wpłyną na prywatność w Internecie, ten przewodnik pokaże Ci jak usunąć swoje Zdjęcia Google.

Aby rozpocząć, wybierz jedną z poniższych opcji.

Skocz do…

Zdjęcia Google i Twoja prywatność
Usuń zdjęcia z urządzenia (z kopią zapasową Zdjęć Google)
Usuń zdjęcia z urządzenia i kont Google
Przywróć usunięte zdjęcia Google
Zrób więcej, aby chronić swoją prywatność w Internecie

Zdjęcia Google i Twoja prywatność

Zdjęcia Google to bezpłatna usługa przechowywania zdjęć i filmów który zapewnia nieograniczoną przestrzeń i automatyczne tworzenie kopii zapasowych plików.

Chociaż usługa i aplikacja oferują łatwy sposób przechowywania ulubionych wspomnień online, nie powinieneś wskakiwać przed zapoznaniem się z Warunkami korzystania z usług Google.

Na przykład, korzystając ze Zdjęć Google, udzielasz Google „ogólnoświatowa licencja na używanie, hostowanie, przechowywanie, reprodukowanie, modyfikowanie, tworzenie dzieł pochodnych (takich jak tłumaczenia, adaptacje lub inne zmiany, które wprowadzamy, aby Twoje treści działały lepiej w naszych Usługach), komunikowania się, publikowania, publicznego wykonywania, publicznego wyświetlać i rozpowszechniać takie treści.

Chociaż Google utrzymuje, że zabezpieczy twoje pozwolenie przed użyciem twoich treści do usług komercyjnych / promocyjnych, powinieneś wiedzieć, że firma wykorzysta to, co przechowujesz online poznaj swoje preferencje i wyświetlać ukierunkowane reklamy. Dowiedz się, jak zrezygnować z wyświetlania spersonalizowanych reklam tutaj.

Czy korzystanie ze Zdjęć Google jest bezpieczne??

Jednym słowem tak. Zdjęcia Google to bezpieczna usługa do przechowywania zdjęć i filmów. Należy jednak rozważyć następujące pytania:

  • Jak bardzo ufasz Google z Twoimi danymi osobowymi?
  • Czy chcesz zrezygnować z prywatności w celu zwiększenia wygody przechowywania multimediów?

Usuń zdjęcia z urządzenia (z kopią zapasową Zdjęć Google)

Ta opcja umożliwia usuwanie zdjęć z urządzenia przy jednoczesnym zachowaniu kopii w chmurze w bibliotece Zdjęć Google.

Krok 1: Otwórz aplikację Zdjęcia Google.

Ekran urządzenia mobilnego z wyróżnioną aplikacją Zdjęcia Google.

Krok 2: Stuknij w Menu  > Ustawienia > Utworzyć kopię zapasową & synchronizacja.

Menu ustawień z podświetloną opcją Utwórz kopię zapasową i synchronizację.

Krok 3: Przełącz przełącznik na Utworzyć kopię zapasową & synchronizacja NA.

Ekran kopii zapasowej i synchronizacji z włączonym przełącznikiem.

Krok 4: Wróć do głównego ekranu aplikacji. Jeśli masz dużo zdjęć, być może będziesz musiał zaczekaj, aż zostaną utworzone kopie zapasowe. Element, którego kopię zapasową utworzono, nie wyświetla ikona nie jest zsynchronizowana Ikona.

Krok 5: Stuknij w Menu (≡) > Ustawienia > Zwolnij miejsce na urządzeniu i postępuj zgodnie z instrukcjami.

Menu Ustawienia z podświetloną opcją Zwolnij pamięć urządzenia.

Krok 6: Aby uzyskać dostęp do kopii w chmurze swoich zdjęć, przejdź do Zdjęcia sekcja aplikacji. Cieszyć się!

Usuń zdjęcia z urządzenia i kont Google

Ta opcja usunie zdjęcia z Twojego konta Google Photo i każdy urządzenie który synchronizuje się z biblioteką Zdjęć Google. Jeśli chcesz tylko usunąć zdjęcia z urządzenia, ale zachować kopię online, postępuj zgodnie z instrukcjami usuwania zdjęć tylko z urządzenia.

Krok 1: Otwórz aplikację Zdjęcia Google.

Ekran urządzenia mobilnego z wyróżnioną aplikacją Zdjęcia Google.

Krok 2: Stuknij w Menu  > Ustawienia > Utworzyć kopię zapasową & synchronizacja.

Menu ustawień z podświetloną opcją Utwórz kopię zapasową i synchronizację.

Krok 3: Przełącz przełącznik na Utworzyć kopię zapasową & synchronizacja NA.

Menu kopii zapasowej i synchronizacji pokazujące, jak przełączyć ustawienie na włączone.

Krok 4: Stuknij i przytrzymaj zdjęcie, które chcesz usunąć. Powtórz to dla każdego zdjęcia, które chcesz usunąć.

Ekran Zdjęcia Google pokazujący, jak wybrać zdjęcia do usunięcia.

Krok 5: Stuknij w Śmieci Ikona (dotknij ikonę kosza), aby usunąć plik (i).

Ekran Zdjęć Google z podświetloną ikoną kosza.

Popełnił błąd? Jeśli przez pomyłkę usunąłeś swoje zdjęcia, możesz odzyskaj je w sobie 60 dni (ale już nie). Dowiedz się, jak w następnej sekcji.

Przywróć usunięte zdjęcia Google

Przypadkowo usunąłem niektóre zdjęcia i chcesz je odzyskać? Nie martwić się!

Dobra wiadomość jest taka usunięte zdjęcia można odzyskać w ciągu 60 dni. Oto jak:

Krok 1: Otwórz aplikację Zdjęcia Google.

Ekran urządzenia mobilnego z wyróżnioną aplikacją Zdjęcia Google.

Krok 2: Stuknij w Menu (≡) > Śmieci (dotknij ikonę kosza). Tutaj zobaczysz wszystkie usunięte zdjęcia.

Ekran kosza pokazujący usunięte obrazy.

Krok 3: Naciśnij i przytrzymaj zdjęcia, które chcesz przywrócić. Następnie dotknij Przywróć (ikona cofaniaprzycisk.

Ekran kosza z obrazami wybranymi do przywrócenia i podświetloną ikoną Przywróć.

Uwaga: Jeśli minęło więcej niż 60 dni od usunięcia zdjęć, nic nie możesz zrobić, aby je przywrócić.

Zrób więcej, aby chronić swoją prywatność w Internecie

Zastanawiasz się, co jeszcze możesz zrobić, aby poprawić swoją prywatność w Internecie? Oto kilka kroków, które możesz podjąć.

  1. Użyj ExpressVPN. Podczas „wstrzymywania” Google Web & Historia aplikacji uniemożliwia Google gromadzenie danych o tobie, nie uniemożliwia twojemu dostawcy usług internetowych śledzenia twoich działań online i potencjalnego udostępniania ich korporacjom i rządom. Aby ukryć swoją aktywność online przed usługodawcą internetowym, użyj VPN, takiego jak ExpressVPN.
  2. Użyj przeglądarki Tor. Tor ukrywa twoją lokalizację i działania online przed osobami nadzorującymi sieć lub analizującymi ruch, więc twoja aktywność internetowa jest trudna do odnalezienia. To jeden z najlepszych zakładów na zachowanie anonimowości w Internecie. Aby zmaksymalizować skuteczność Tora, przeczytaj poniższe wskazówki: Chcesz, aby Tor naprawdę działał?

Bezpieczne przeglądanie, wszyscy!

Chcesz więcej pomocy w uporządkowaniu swojego życia w Internecie? Sprawdź przewodniki ExpressVPN na:

> Usuwanie rozszerzeń Chrome

> Usuwanie Dropbox

> Usuwanie konta na Facebooku

> Usuwanie Facebook Messenger

> Usuwanie funkcji Znajdź mój iPhone, Znajdź mój iPad i Znajdź mój Mac

> Usuwanie konta Gmail

> Usuwam historię Google

> Usuwanie historii przeglądania dysku twardego

> Usuwanie konta na Instagramie

> Usuwanie historii przeglądarki Internet Explorer

> Usuwanie konta Pokémon Go

> Usuwanie Safari

> Usuwanie konta Snapchat

> Usuwanie konta Tinder

> Usuwanie konta na Twitterze

> Usuwanie WhatsApp Messenger

> Usuwanie konta Yahoo Mail

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map