Jak trwale usunąć swoje konto Gmail

Zastanawiasz się, jak trwale usunąć swoje konto Gmail? Jeśli tak, to trafiłeś we właściwe miejsce. W tym artykule dowiesz się jak na zawsze usunąć swoje konto Gmail z Internetu.


Skocz do…

Co dzieje się po usunięciu konta Gmail?
6 rzeczy do rozważenia przed usunięciem konta Gmail
Jak usunąć swoje konto Gmail

Co dzieje się po usunięciu konta Gmail?

Usunięcie konta Gmail spowoduje usunięcie wszystkich wiadomości e-mail i zamknięcie skrzynki odbiorczej.

Uwaga: wiadomości e-mail będą nadal istnieć na kontach e-mail osób, z którymi korespondujesz, chyba że one również usunęły swoje konta e-mail.

Jeśli ktoś spróbuje wysłać Ci wiadomość e-mail na ten adres po usunięciu konta, wiadomość e-mail zostanie odesłana z powrotem.

Gmail pokazuje odesłaną wiadomość e-mail.

6 rzeczy do rozważenia przed usunięciem konta Gmail

1. Utracisz dostęp do swojego konta.

Po usunięciu konta Gmail nie będziesz już mógł wysyłać ani odbierać wiadomości e-mail przy użyciu tego adresu e-mail. Pamiętaj o poinformowaniu wszystkich zainteresowanych stron przed zamknięciem konta Gmail.

2. Możesz utracić dostęp do usług stron trzecich powiązanych z Twoim kontem Gmail.

Jeśli Twoje konto Gmail jest powiązane z innymi kontami, możesz mieć zły czas. Zaktualizuj informacje o adresie e-mail za pomocą tych kont, aby nie napotkać następujących elementów:

Zły scenariusz nr 1: Twoje konto Gmail jest powiązane z kontami mediów społecznościowych i nie możesz resetować haseł ani odzyskiwać kont.

Jeszcze gorszy scenariusz nr 2: Twoje konto Gmail jest połączone z kontem bankowym. Trzy formy dowodu tożsamości i 14 godzin rozmów z obsługą klienta kończą się migreną. Yikes!

3. Możesz pobrać kopię zapasową wszystkich swoich wiadomości e-mail.

Zanim naciśniesz duży czerwony przycisk i usuniesz konto Gmail, możesz pobrać wszystkie swoje dane. Google ma świetny artykuł, który pokazuje, jak to zrobić, w Centrum pomocy kont Google: Jak pobierać dane.

Chyba że twoim celem jest oczywiście zniszczenie każdego jego śladu. A potem, jak najbardziej, odpalcie!

4. Usunięcie konta Gmail nie spowoduje zwolnienia nazwy użytkownika.

W przyszłości nikt (łącznie z tobą) nie będzie mógł używać Twojej nazwy użytkownika Gmaila (nazwa uż[email protected]). Dzięki temu nikt nie będzie mógł podszyć się pod Twoje stare konto e-mail.

5. Usunięcie konta Gmail nie spowoduje usunięcia konta Google.

Twoje konto Google pozostanie powiązane z takimi rzeczami, jak historia wyszukiwania i konto YouTube.

6. Możesz odzyskać usunięte konto Gmail, ale działaj szybko!

Chcesz odzyskać usunięte e-maile? Masz kilka tygodni na próbę odzyskania usuniętego konta Gmail. Dowiedz się, jak odzyskać niedawno usunięte konto Gmail.

Uff! DOBRZE. Nadal chcesz usunąć swoje konto Gmail? Następnie czytaj dalej!

Jak usunąć swoje konto Gmail

Zaloguj się na konto Google, wchodząc na myaccount.google.com i klikając Zaloguj się.

Strona Moje konto z podświetlonym przyciskiem Zaloguj się.

Wprowadź dane logowania do Gmaila i kliknij Zaloguj się.

Ekran logowania z podświetlonym polem adresu i przyciskiem Zaloguj się.

Na stronie Moje konto w Preferencjach konta kliknij Usuń swoje konto lub usługi.

Menu preferencji konta z podświetloną opcją Usuń konto lub usługi.

Kliknij Usuń produkty.

Ekran preferencji konta z podświetloną opcją Usuń produkty.

Wprowadź ponownie hasło, a następnie kliknij Zaloguj się.

Ekran logowania z podświetlonym przyciskiem Zaloguj się.

Obok swojego konta Gmail kliknij kosz na śmieci.

Usuń ekran usługi Google z podświetlonym przyciskiem kosza.

Wprowadź nowy główny adres e-mail i bieżące hasło, a następnie kliknij USUŃ GMAIL.

Ekran Usuń Gmaila z podświetlonym przyciskiem Usuń Gmaila.

Zobaczysz tę wiadomość z instrukcjami, aby otworzyć e-mail. Kliknij Ok, rozumiem.

Usuń ekran potwierdzenia Gmaila za pomocą OK, podświetlony przycisk.

Otwórz wiadomość e-mail z potwierdzeniem usunięcia Gmaila. Kliknij link potwierdzający.

E-mail z potwierdzeniem usunięcia Gmaila z wyróżnionym linkiem.

Zostaniesz poproszony o potwierdzenie, że chcesz usunąć swoje konto Gmail, wprowadzając hasło. Wpisz swoje hasło i kliknij Potwierdzać.

Potwierdź usunięcie ekranu, podświetlając przycisk Potwierdź i pole hasła.

Zobaczysz komunikat potwierdzający taki jak ten:

Wiadomość z kont Google potwierdzająca, że ​​Gmail został usunięty.

Gratulacje! Pomyślnie usunąłeś Gmaila ze swojego konta Google.

Teraz możesz rozpocząć nowe życie pod nową tajną tożsamością.

Chcesz więcej pomocy w uporządkowaniu swojego życia w Internecie? Sprawdź przewodniki ExpressVN na:

> Usuwanie rozszerzeń Chrome

> Usuwanie Dropbox

> Usuwanie konta na Facebooku

> Usuwanie Facebook Messenger

> Usuwanie funkcji Znajdź mój iPhone, Znajdź mój iPad i Znajdź mój Mac

> Usuwam historię Google

> Usuwam twoje zdjęcia Google

> Usuwanie historii przeglądania dysku twardego

> Usuwanie konta na Instagramie

> Usuwanie historii przeglądarki Internet Explorer

> Usuwanie konta Pokémon Go

> Usuwanie Safari

> Usuwanie konta Snapchat

> Usuwanie konta Tinder

> Usuwanie konta na Twitterze

> Usuwanie WhatsApp Messenger

> Usuwanie konta Yahoo Mail

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map