Android maakt automatisch verbinding bij deelname aan niet-vertrouwde netwerken

De ExpressVPN Android-app vanaf versie 7.6 bevat een functie die verbindt automatisch de VPN wanneer uw Android-apparaat lid wordt van een niet-vertrouwd netwerk. Alle netwerken worden als ‘niet-vertrouwd’ beschouwd, tenzij u ze als vertrouwd hebt gemarkeerd.

Deze functie is standaard uitgeschakeld. Wanneer ingeschakeld, zal de ExpressVPN-app:

  • automatisch verbinding maken met de VPN wanneer u lid wordt van een niet-vertrouwd netwerk
  • blijf verbonden wanneer u overschakelt naar een ander niet-vertrouwd netwerk
  • verbonden blijven wanneer u lid wordt van een netwerk dat u als vertrouwd hebt gemarkeerd (standaard)

U zult deze blauwe “hint” zien die aangeeft dat de VPN is verbonden omdat u zich in een niet-vertrouwd netwerk bevindt.

De ExpressVPN Android-app die verbinding maakt met een niet-vertrouwd netwerk.

Ga naar de om automatische VPN-verbindingen in te schakelen wanneer u lid wordt van een niet-vertrouwd netwerk Hamburger menu (≡) > instellingen > Automatisch verbinden, schakel dan in Wanneer u lid wordt van netwerken die niet als vertrouwd worden vermeld naar de Aan positie.

Om de functie uit te schakelen, schakelt u deze in uit.

Het instellingenmenu voor automatisch verbinden in de ExpressVPN Android-app.

U hebt ook de optie om de verbinding met de VPN te verbreken wanneer uw apparaat lid wordt van een vertrouwd netwerk. Deze functie is uit standaard.

Schakel de functie in door te schakelen Verbreek de verbinding wanneer u lid wordt van een vertrouwd netwerk naar de Aan positie.

Voor Android 10 en hoger

Als u een apparaat met Android 10 en hoger gebruikt, moet u locatiemachtigingen verlenen aan de ExpressVPN-app om de functie voor automatisch verbinden te gebruiken.

Na het schakelen Wanneer u lid wordt van netwerken die niet als vertrouwd worden vermeld naar de Aan positie, wordt u gevraagd om ExpressVPN toegang te geven tot de locatie van uw apparaat. Alleen de netwerknaam en de beveiligingsstatus worden gebruikt. Er wordt geen geschiedenis van uw apparaatlocatie bewaard.

Tik op Altijd toestaan. Als u een andere optie selecteert, krijgt u een foutmelding.

Tik op

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me