Android-blokverbindingen zonder VPN

Alle versies van de ExpressVPN Android-app vanaf versie 7.4 bevatten tijdelijk een functie in het menu Netwerkbeveiliging blokkeert internettoegang wanneer u geen verbinding kunt maken of opnieuw verbinding kunt maken met de VPN. Wanneer uw internetverkeer wordt geblokkeerd door deze functie, kan dat verkeer niet worden onderschept door derden of worden gebruikt om u te identificeren.

Deze netwerkbeveiligingsfunctie is beschikbaar voor alle versies en fabrikanten van Android-apparaten en is standaard ingeschakeld op telefoons en tablets. (Gebruikers van Android TV moeten de functie handmatig inschakelen.)

Het gebruik van deze functie verstoort het splitsen van tunnels of toegang tot lokale apparaten niet. Als internettoegang wordt geblokkeerd, ziet u dit bericht in de ExpressVPN-app:

Internet is geblokkeerd op Android-apparaten.

Op Android-telefoons en -tablets ziet u ook de systeemmelding hieronder:

Systeemmelding die aangeeft dat internet is geblokkeerd op Android.

Als u tikt Probeer het opnieuw, de app probeert opnieuw verbinding te maken met de VPN. Als u tikt Internet deblokkeren, u keert terug naar het ExpressVPN-startscherm, met de VPN-verbinding verbroken en uw internetverbinding gedeblokkeerd en onbeschermd.

Notitie: Android TV ondersteunt geen systeemmeldingen, dus u moet naar de ExpressVPN-app gaan om te zien of de netwerkbeveiligingsfunctie uw internettoegang blokkeert.

De functie in de ExpressVPN-app in- of uitschakelen

Ga naar de om de netwerkbeveiligingsfunctie uit te schakelen hamburgermenu (≡) > instellingen > Netwerk bescherming, en dan schakelen Blokkeer internet wanneer u geen verbinding kunt maken of opnieuw verbinding kunt maken met VPN naar de uit-positie. Schakel het in om het in te schakelen.

Schakel netwerkbeveiliging in voor Android.

Android-systeeminstellingen gebruiken voor lekdichtheid

ExpressVPN ondersteunt ook volledige lekdichtheid via de Android-systeeminstellingen, als u Android 8.0 (of hoger) gebruikt. Houd er echter rekening mee dat:

  • Deze Android-systeemfunctie is niet beschikbaar op Android TV of Fire TV en is mogelijk niet beschikbaar voor bepaalde fabrikanten van Android-apparaten (bijvoorbeeld Huawei).
  • Het inschakelen van deze systeeminstellingen verstoort gesplitste tunneling en toegang tot lokale apparaten (zelfs als gesplitste tunneling en lokale apparaattoegang zijn ingeschakeld).

Om lekdichtheid te activeren via de Android-systeeminstellingen, moet u beide inschakelen Always-on VPN en Verbindingen blokkeren zonder VPN. De eenvoudigste manier om toegang te krijgen tot deze instellingen is door te tikken Android instellingen in het rode vak onder Netwerkbeveiliging in uw ExpressVPN-app.

Kraan

Tik in de pop-up die volgt op Android instellingen.

Tik om uw Android-instellingen te openen.

Schakel in het volgende menu in Always-on VPN, schakel dan in Verbindingen blokkeren zonder VPN.

toggle

Welke vorm van bescherming is geschikt voor mij?

Wanneer u inschakelt Blokkeer internettoegang wanneer u geen verbinding kunt maken of opnieuw verbinding kunt maken met de VPN vanuit de ExpressVPN-app behoudt u toegang tot uw lokale netwerkapparaten en split tunneling terwijl u het risico op gelekte gegevens aanzienlijk vermindert. Maar beperkingen binnen Android maken het voor elke VPN-app onmogelijk om 100% lekdichtheid te garanderen onder deze omstandigheden.

Gebruikers die een dergelijke volledige lekdichtheid nodig hebben, zelfs ten koste van gesplitste tunneling en lokale apparaattoegang, moeten dit inschakelen Always-on VPN en Verbindingen blokkeren zonder VPN van de Android-systeeminstellingen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me